- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetor2000
őstag
válasz
belaazallat #4 üzenetére
Igaz, már ki lett vesézve, de nem állom meg:
"Miért kell a házra usb type-c?"Mert egy rakás "használható" periféria USB-C csatlakozóval a végén jelenik meg. Pl. webkamera, mikrofon, rögzítő eszköz, videópult stb. amik eddig nagyon nem voltak általánosak odahaza, de mivel népszerű a videómegosztó oldalakra való tartalomgyártás, ezért beszivárognak a felhasználókhoz.
Mivel az USB-C képes átvinni ~100W-nyi teljesítményt, egy csomó termékhez elég 1 kábelt vinni, és képes lesz működni és kommunikálni is. A legtöbb felhasználásra jelenleg valóban elég az alaplapi kivezetés - ha van - de azért néha nem lenne rossz, ha lenne elöl is.
Nem tudom, emlékszel e még arra az érára, amikor az ATX alaplapok kezdtek megjelenni, és még nem volt elöl USB nyílás a gépházakon. Akkor ment a nyafogás, hogy az nincs elöl, mindig a gépet kell b*sztatni, hogy be tudj dugni valamit... Nos, ezért kell.
Mivel egy ~1000-1500Ft-os tétel (kiskeráron), ilyen dollár-euró / forint árfolyam mellett is érdekes, hogy a gyártó ezen spórol. Mondhatnám, hogy sz*rrág. Csinál neki helyet, amit a melósokkal 2 csavarral ledugóztat. Aztán csinál oda kábelt, hogy kiszedve be tudd tenni a csatlakozót a dugó helyére... Ennyi erővel egyszerűbb lenne eleve becsavaroztatni a melóssal.
A kábelt csomagolni kell, szállítani kell, raktározni kell, marketingelni kell... A házon a helyet is így kellett kialakítani, és a vakdugót is le kellett gyártani. Egyszerűbb lett volna azt kihagyni, és a költségéből (+a kábelen felmerülő összes költségből) beszereltetni. -
belaazallat
addikt
válasz
Fox Mulder #24 üzenetére
Látod a gyártó nem így gondolkodik!
-
válasz
belaazallat #23 üzenetére
Az, hogy egy gyártó szeretne minél többet eladni a termékből megköveteli, hogy próbáljon minél szélesebb vásárlóréteget elérni. Ez által 2022-ben már illene egy 2015-ös általános csatlakozót a házra tennie. Akinek nem kell az természetesen nem használja, de ha van akkor a lehetőség adott és használható. Már alapnak kellene lennie.
-
belaazallat
addikt
válasz
Maelephant #22 üzenetére
Nem kötelező megvenni! Vagy fegyvert tartanak a fejedhez? Van más alternativa.
-
Maelephant
senior tag
válasz
belaazallat #20 üzenetére
Ez a ház egy új megjelenésű, eleddig nem létezett termék. Az egyik legfontosabb és alapvetőbb csatlakozást (USB-C) nem, illetve csak felárért tartalmazza. Szerintem ezt nem lehet nem kifogásolni, illetve hiányosságnak tekinteni. Az a speciális igény(hiány), hogy neked elegendő a már nem korszerű csatlakozók megléte.
-
Noukoum
veterán
válasz
belaazallat #20 üzenetére
Hát akkor kinek készült?
-
belaazallat
addikt
válasz
Geri Bátyó #16 üzenetére
-
Kristof93
senior tag
Szerintem ideje lenne, hogy mindegyik port type C legyen... Aztán lehet átalakítózni a régi eszközökkel.
-
kromatika
veterán
válasz
belaazallat #4 üzenetére
Azért mert adott a lehetőség.Meg ez a jelen és a jövő.És létezik ilyen eléggé elterjedt szabvány. Ha nem lenne rá szükség ,akkor miért van néhány házon,felárért?Akkor ilyen alapon ahogy te gondolkozol,elég lenne a lapra is 3 usb,oszt vegyen a felhasználó elosztót szvsz....Meg hogy ne keljen a házon hátul kényelmetlenül matatni mondjuk. De te magad is megválaszoltad a kérdést hogy miért kell " Aliexpressről és társairól olcsón rendelhető elektronika amivel lehet moddolni a ház kivezetéseit." és veszik is.De miért kellene nekem módolással tökölődni?Na ezért kellene. Csak hát meg kell venni külön az usernek. A ház gyártóknak ez filléres költség lenne,a felhasználóknak meg + kényelem.
-
Valójában ezt szerintem olcsó háznak szánták és talán az is lenne, ha nem lenne már a dollár is közel a 400 Ft-hoz. Sajnos túl sok a kompromisszum. Például lehet 5.25-ös egység, csak akkor ki kell venni a 3.5-ös keretet. A type c is nevetséges a külön megvehető kábellel.
Azon is mosolyogtam, hogy a normál ATX, az XL EATX. Nekem a normál is EATX és az XL abban különbözik, hogy a létező legnagyobb VGA is belefér akkor is, ha telepakolja valaki HDD-vel (Define 7). -
válasz
belaazallat #15 üzenetére
Én tavaly vettem új gépet és alapfeltétel volt, hogy az alaplapon és a házon is legyen type c és ne kelljen átalakító, vagy kábel. Egyszerűen az az oka, hogy ez a jövő és nem 1-2 évre vettem a gépet. Szerintem ez nagyon nem olyan, mint az RGB, mert az csak egy csicsa.
-
belaazallat
addikt
bocs, most már hat a fogalmazásgátló!
"Akinek kell az USB-C, annak a hiánya problémát okoz."
Igen, akinek problémát okoz a hiánya, arra van egy csomó megoldás."Akinek meg nincs rá szüksége, annak viszont miért is probléma hogy van USB-C?"
Miért fizessek olyan dologért, amire nincs szükségem, oké tudom fillérekről van szó! Ez olyan mint az RGB-s cuccok, minek ha soha nem használom azon részét.Bocs én ilyen téren begyöpösödött, maradi, gondolkodású vagyok.
-
válasz
belaazallat #13 üzenetére
Na most vesztettem el a fonalat.
Akinek kell az USB-C, annak a hiánya problémát okoz. Akinek meg nincs rá szüksége, annak viszont miért is probléma hogy van USB-C? Tiltja a vallása, vagy mi?
-
belaazallat
addikt
2000 Ft-ért vehető type-c kábel.
Vagy Aliexpressről és társairól olcsón rendelhető elektronika, amivel lehet moddolni a ház kivezetéseit. Én pl az első szériás CM 690 2db usb 2.0 kivezetéseket lecseréltem 3.0-ra. 1500Ft-ból. Megértem, hogy nektek miért kellene a csatlakozó, viszont ti is értsétek meg a nem mindenkinek szükséges, ha kell rengeteg alternatíva áll a rendelkezésetekre gyári megoldáson át, elektronikai moddingon keresztül elég széles a skála.
-
válasz
belaazallat #11 üzenetére
Hát ugye előre könnyebb bedugni, mint hátra. Főleg ha csak egy kábeled van, s több helyről is töltöd.
-
válasz
belaazallat #9 üzenetére
Google Pixel 3a-hoz csak egy sima USB-C kábelt adtak, meg ilyen csatlakozós töltőt. De pl az újabb iPhone-ok töltőkábele is csak USB-C.
-
válasz
belaazallat #7 üzenetére
Feltéve hogy van.
Meg hogy tud-e az USB A csatlakozó elég naftát küldeni.
-
válasz
belaazallat #4 üzenetére
Nekem pl telefont tölteni tök jó lenne.
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Miért kell a házra usb type-c? Miért nem jó egy normál usb --> type-c kábel? Mostanában elég sok USB van a lapokon, házakon is usb 3.0 vagy 3.1. Vagy van valami ok, amit nem vettem figyelembe?
Nekem van az alaplapon, ahogy nézem, jobban felszerelt lapokon van. Miért kell a házon legyen, miért nem jó, ha a lapon van? -
törölt tag
Nagyon tetszik a kinézete, de mostanság szinte alaptartozék lett 2 vertikális slot a gpu-nak, mind a kettőben simán elférne a meglevők mellé, nem értem miért nem adták meg a lehetőséget rá.
-
kromatika
veterán
Nem rosszak. Csak evvel a filléres tétellel ,és simlis rafináltsággal hogy "Type-C manapság már fájó hiányát egy utólag külön megvásárolható kiegészítő hivatott enyhíteni. " elveszik az ember kedvét. Könyörgöm,már régen természetesnek kellene lennie az USB C nek is az elő lapon,főleg ilyen ház árakon. Mikor lépik meg majd meg? 2030-ban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest