- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Eldobták az S25 Ultrát, mint egy követ
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Már a héten bejelentheti az Apple az új iPhone SE-t, állítja a Bloomberg
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
Szerintem egyébként nagyon sok múlik a használaton. Pl. én már az eleje óta nem használom a hozzá adott 33W-os gyorstöltőt, mert attól nagyon melegszik, ezért egy sima 10W-os gyári xiaomi töltővel töltöm. Így az aksi hőfoka 30 fok körül mozog töltés közben, a rendszer, SoC meg olyan 37-38 fokig melegszik csak. Mióta megvan talán tizen párszor töltöttem összesen a gyorstöltővel, amikor rákényszerültem. Ez szerintem az akksit is kíméli, ami szintén fontos. Töltés közben nem is nagyon használom, max. csak rápillantok ha kell, mert az se tesz jót neki.
Tök fölösleges ez az óvatosság, mert sokszor le lett írva, hogy ezek az akkumulátorok erre vannak tervezve! A régi 2A - 5 W töltés már rég elavult. Egyébként sok múlik a töltőn is, ezért kell venni GaN félét (gallium-nitrid). Nekem majd két évesen semmi baja nem volt az akkunak, az más kérdés, hogy más baj igen, és végig a két év alatt a gyári 33 W-os töltővel töltöttem. Egyébként is intelligensen kezeli a töltő az egészet, nem végig 33 W-ot enged rá, ezért is ez csak egy névleges teljesítmény.
A Motorola mellé nem adtak töltőt, így én egyből 45W-os Hama GaN töltőt vettem, a telefon 30 W-ig támogatja a PD3.0 töltést. A Type-C - Type-C kábelen van kijelző az aktuális értékről és az elején és végén 12 W-al tölti, így kíméletes.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz
DeFranco #4976 üzenetére
Jól tudod, Redmi Note 8 óta a Google Contacts-ot telepíti a Xiaomi az EEA ROM-ba. Ez volt az első fecske, nekem a Note 7-en még MIUI tárcsázó volt (természetesen a drágább modellek, Xiaomi és POCO telefonok is így érkeztek). Xiaomi.EU ROM-ok alapja a kínai, így azért van MIUI Tárcsázó.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Nem világfelfogás, hanem nem érdeke egy gyártónak sem, hogy maximum 4-5 évente vegyenek telefont. Akkor mit adnának el? Mint látható itt a fórumon is, van aki évente vesz új telefont ők tartják fent a gyártókat.
Attól függetlenül lehetne a támogatás hosszabb, de mint látható az Apple iPhone esetén, hiába támogatják hosszú évekig a telefonokat, ahogy kijön az új modell a tehetősebb embereknek viszeked a tenyere, hogy megvegye rögtön. De nem csak nekik, sok buta ember (nincs rá jobb szó) inkább hitelre megveszi, hogy a legújabb legyen. Kolléganőm is így tett, pedig lett volna máshol helye a pénznek, 3 kamasz gyerek mellett.
Magam részéről 2 évente váltok általában, ha megéri a telefon és nem romlik el vagy lesz vállalhatatlan szoftveresen. Mondjuk pont az X3 Pro, ami kicsivel több, mint 1 évig volt meg, de ez van. Jó telefon most is hardveresen, szoftver terén pont most érik az, hogy lehet, hogy egy custom ROM, ha elég kiforrott jobban megéri már. Mondjuk amúgy is egy stock közeli ROM gyorsabban fut ezen a vason. A MIUI sem fejlődik annyira már, az Android verzió meg marad 13-on az már biztos.
-
Fall-N
veterán
Csak egy tipp. A gyári Androidtól kezdve az összes gyártói felületen is, van kereső a beállításokban. Sokszor kényelmesebb oda beírni és rögtön bedob a releváns menühöz. Főleg, hogy MIUI-n hektikusabbak a menüpontok. Gyári Androidon sokkal kevesebb kategória van, furcsa néha most is a Motorolán ha keresek valamit, mert megszoktam a MIUI logikáját.
Tehát ha beírod oda, hogy 'régió', akkor odavisz. Na meg gyorsabb is ha sok almenüben van elrejtve valami.
-
Fall-N
veterán
Sajnos úgy van ahogy írod. Fiatal koromban, én is így jártam. Vettem GSM boltban egy Motorola V3i-t és többet volt szervizben mint nálam. Háromszor romlott el, mindig más. Ilyen 3-4 heteket kellett várni a javításokra a végén eladtam. Soha többet nem vettem azóta sem telefont ilyen boltokból. Mostmár vagy az Euronics vagy az MM a forrás. Szolgáltatótól sem vettem már rég, mert szűkös a választék. Egyébként nem zárnám azt sem ki.
-
Fall-N
veterán
válasz
rolandhun95 #4829 üzenetére
Én inkább kontakthibára gyanakodnék. Jobb esetben a kábel van valahol megtörve, rosszabb esetben a telefon csatlakozója (gondolom Type-C-s).
-
Fall-N
veterán
Ez a lista a szerint megkapja még a MIUI 15-öt is. [link]
Szerintem példás eddig a POCO/Xiaomi hozzáállása. Valószínűleg Android 13-on marad, bár erről nem írnak semmit.Szerk.: Most látom Vótmá.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Kíváncsi leszek sikerül-e, nekem sehogy sem sikerült. Az APN jó volt nálam. Esetleg azt tudom még elképzelni, hogy a Voda tiltja ezt a telefont és azért nem működik. Sajnos azokra a telefonokra nem garantálják a működést, amit nem forgalmaztak és teszteltek. Legalábbis ez a hablaty, amit mindhárom szolgáltató nyomat.
Közben ezt találtam a Pixel 7a topikban: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz
Viktor0610 #4738 üzenetére
Nem azt írtam és nem az a lényeg, hogy most nem MIUI-n vagyok! Az a lényeg, hogy sok fórumon, másik Xiaomi telefonon sem müködik a Voda VoLTE. Ezt úgy írták mások nekem, hogy ez evidens, egyébként a Netfone topikban is írták, hogy ne csodálkozzak rajta, ha nem működik. A G32-t azért említettem meg, hogy a szolgáltatótól nem kellett kérnem a VoLTE bekapcsolását, hanem müködött rögtön, de említettem a Samsungot is, amit rühellek. Ahogy írtam a Yettel alatt müködött nálam is végig a VoLTE az X3-on, így nem is értem miért hoztad fel, hogy működik. Tudom, mivel több, mint egy évig úgy használtam, utána váltottam szolgáltatót. Sajnos vodán a VoLTE nélkül sokkal rosszabb a hívás minősége és baromi lassan épül fel a hívás, azaz baromi sok idő eltelik, mire elkezd csörögni a hívott félnél.
Bug vagy nem bug, tök mindegy sehogy sem sikerült működésre bírnom. A kérdezőnek meg ez volt a fő kérdése, hogy működik-e Voda alatt, hát nem. De ha valaki vodás és működik neki, akkor írja le. Ez nem feltétlenül MIUI hiba, de a telefont érinti, így nem MIUI savazás ez. Egyébként akárhogy szeretjük a MIUI-t vannak hibái, nem hit gyülekezet ez köré, így ne fanatizáljuk már!
Ezt ugyanúgy leírtam máshol, amikor még megvolt a telefon, nem azért írom, mert most nincs Xiaomi készülékem. Amúgy de, van: Amazfit Band 6, Mi AX1800 router és egy Mi Box S. Mielőtt azt hinné valaki, hogy utálom a márkát.
-
Fall-N
veterán
Akkor úgy írom, hogy "általános" MIUI hiba, mármint a gyári MIUI hibája. Nem egy telefonon nem működik MIUI alatt, azaz más-más Xiaomi, Poco és Redmi modellen. Kezdjük ott, hogy ki sem jelzi a MIUI a VoLTE ikont Voda alatt. MIUI 13-ról nem tudok nyilatkozni, mert akkor még Yetteles voltam és ott rendben müködött is a VoLTE. Ezért is volt bosszantó, hogy Netfone-ra váltás után nem ment nálam, asszony Samsungján (A22 4G) igen. Múlt hét óta a Moto g32-n nálam is.
Az is egy idiótaság, hogy alapból nem aktív a VoLTE, úgy kell kóddal aktiválni, addig meg sem jelenik a kapcsoló a SIM beállítások között MIUI-nál.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Amikor még megvolt a telefon, akkor én sem tudtam sehogy működésre bírni a Netfone kártyával a VoLTE-t. Hiába volt beállítva nem működött. Azért írom mert a Netfone is Vodafone hálózatát használja. Érdekes módon a Motorola telefonomon out of box működik a VoLTE, úgyhogy valószínűleg a MIUI alatt nem müködik.
-
Fall-N
veterán
válasz
junior11 #4726 üzenetére
Az a baj, hogy a MIUI baromi hektikus, így nehéz kideríteni, hogy mi okozza a hibát. Lassan egy hete megvan a Motorola és be kell valljam egyáltalán nem hiányzik a MIUI. Sokkal kiszámíthatóbban működnek a dolgok a stock droidon.
De hogy a te gondodnál maradjak, sajnos kell a Factory Reset, lehet más nem segít. Esetleg átnézni a telepített alkalmazásokat és megnézni mi férhet hozzá a rendszer beállításokhoz. A legtöbb program nem piszkál bele, mert nincs rá szükség.
-
Fall-N
veterán
válasz
junior11 #4722 üzenetére
Nem hinném, hogy általános bug. Nekem fordítva volt régebben, amikor még Mi Band 6 volt a telefon mellé és amikor hívtak, akkor visszarakta a néma módból magát és csörgött. Kiderült, hogy a Mi Fitness vagy a Zepp Life adta vissza a hangot, mert hozzáfért a DND módhoz. Miután megvontam az engedélyt tőle, megszűnt a probléma.
Első körben nézd meg az engedélyeknél, hogy mi fér hozzá a DND módhoz, lehet valamelyik program őnállósítja magát és némít. Ha nem segít akkor sajnos gyári értékek visszaállítása azaz FR.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz
OberMotz #4713 üzenetére
Nincs számítógépem otthon több mint 10+ éve, meg sajnos időm se ilyenekre. Egyébként jó alternatíva. A vas alatt jó gyors lehet a pure Droid.
Most, hogy két napja használom a tiszta Androidot, egyáltalán nem hiányzik a MIUI. Alig van gyárilag rajta program tök jó. Az se hiányzik, amikor engedélyt kell megadni és 10 másodpercig nem tudod a figyelmeztető ablakot átugrani.
-
Fall-N
veterán
Az lemaradt, hogy még a 120 Hz helyett 90 Hz a képfrissítés, de ezt is meg tudom emészteni. Nagyon jó telefon az X3 Pro, szerettem is, de a hibák miatt váltam meg tőle. Ez valószínűleg egyedi hiba lehetett, a hívás minősége is. A proximity meg azért is lehetett rossz akár mert volt kijelző csere és elég ha egy kis ragasztó ott marad ahol nem kéne, bár egy jó ideig nem volt ilyen baj.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz
Viktor0610 #4710 üzenetére
A közelség érzékelő hiba miatt. Egyébként nem teljesen visszalépés. Összefoglalom eddig pro és kontra:
Pro:
+ Tiszta Android, gyors, nincsenek a MIUI apró idegesítő hibái. Szubjektív, de nekem jobban bejön a Google felé Android. A MIUI-t is szeretem szó se róla. A gyártói felületek közül a legjobb.
+ Működik a gesztusvezérlés más launcherrel is!!! Ez hiányzott MIUI alatt.
+ Sokkal jobb hangminőség! A POCO X3 Pro kültéren halk volt nekem és nem a hallásommal van a baj. Redmi Note 7 is ugyanígy halk volt. Gondolom az idióta EU szabályozás.
+ Ugyanúgy 6/128 kiszerelés.
+ Hangosabb és sokkal erősebb vibra motor.
+ VoLTE rendesen működik a Netfone kártyámmal (Voda hálózat), Pocon nem tudtam működésre bírni, hiába volt beállítva (párom Samsung A22 telefonján rögtön működött, így ez MIUI hiba).
+ Tök jó Motorola hozzáadott okosságok vannak.
+ Szép kijelző és kidolgozási minőség.
+ Közelség érzékelő nem ilyen idióta módon van elhelyezve.
+ Rögtön felismerte a Jabra Elite 3 TWS-t és kijelzi a gyári alkalmazás nélkül is a töltöttségi értékeket külön - külön.
Kontra:
- Dupla kopp hiánya (pl. Kijelző felélesztése lezárt állapotban). Van helyette Motorola okosság, ha felemeli az ember a telefont akkor felvillan a kijelzőzár (lockscreen).
- Gyengébb hardver -> nem lassú és már nem játszok, így ésszerű kompromisszum.
- Hangyányit kisebb kijelző: 6,5" a 6,67" helyett. -> nem jelentős különbség.
- Meg kell szokni az Android más felépítését. Például DND mód van a külön néma mód helyett (amikor nem vibrál és 0 a hangerő) -> Taskerrel csinálok hangprofilokat. Ismerős a Mi A1 idejéből.
- Frissítések lassabban jöhetnek és nem garantált a két főverzió. -> Sajnos a Lenovo sara.Egyébként nem rossz telefon, egyáltalán nem lassabb a működése.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Ma eladtam az X3-at. 40ezret kaptam érte, radobtam egy 20-ast és megvettem a Motorola G32-t. Szerintem megérte a csere, kicsit furcsa a MIUI hiánya, de nem rossz.
-
Fall-N
veterán
válasz
HollyBoni #4697 üzenetére
Ahogy írtam én csak a 33 Wattos töltőt használom, több mint egy éves a telefon és ugyanolyan jó az akkuja. Ha feltöltött akkor nem hagyom rajta annyi kiemélés van. Egy Sonoff S26, ami lekapcsolja a töltőt.
Az előző telefonom egy Redmi Note 7 volt, azt sokszor töltés közben használtam játékra annak szar is lett az akkuja másfél éves korára.
-
Fall-N
veterán
válasz
dilajoska1 #4683 üzenetére
Én az elejétől fogva a saját 33W-os töltővel töltöm, semmi baja az akkunak. Pont ezért bosszantó a szenzor probléma, mert a úgy jó állapotú. Ezek erre vannak tervezve, kutya bajuk a saját gyorstöltőjüktől.
Közben néztem, a Realme C55 is szimpatikus.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Tisztában vagyok vele, hogy a Motorola, mióta a Lenovóhoz tartozik, azóta nem a legjobb frissítés terén. Csak az a baj, hogyha venni kell új telefont, akkor 100 ezer Ft körül kezdődik amiben legalább Full HD IPS van, 6 vagy több RAM, legalább 128 GB tárhely van és valami alap Snapdragon (480, 680 stb.). (AMOLED nekem nem kell, így kerülöm). Nos 100 ezret nem akarok kiadni, ez a G32 ez legalább jó. Ha nem kap sok frissítést az sem izgat annyira, az A13 amit biztos megkap (vagy lehet már meg is kapta). Több frissítés miatt nem akarok dupla árt fizetni, mert maximum a Nokia marad még, ami stock Android is elmegy kategória, de azok 100-120 körül vannak.
-
Fall-N
veterán
Azt írták szakmai fórumban, hogy zárt bootloaderrel évek óta nem lehet MiFlash-t használni. Olvastam olyat is, hogy a persist.img-t kell feltenni TWRP-vel vagy OrangeFox-szal. Ahhoz persze megint ki kell nyitni a bootloadert. Az elvileg ami tartalmazza az összes szenzor vezérlést.
Csak az a baj, hogy eddig hol működött hol nem a proximity, most meg már egyáltalán nem, így biztosan hardveres probléma. Még nekifutok mégegyszer a hangszóró rács tisztításának, mert idióta módon ott van mögötte.
-
Fall-N
veterán
válasz
junior11 #4667 üzenetére
A közelség érzékelő hiba rengeteg Xiaomi, Redmi, Poco telefont érint sajnos. Írhatnám, hogy hírhedten szar bennük. Alaplap hiba nem mindegyiknél fordul elő, úgy látszik nálam sem az, de a közelség érzékelő biztos halott. Megkérdezem a szervizest (akina kijelzőt is cserélte) itt helyben, hogy mennyibe kerülne a csere, ha drága akkor nem csináltatom meg inkább, akkor irány a Motorola, arra legalább lesz x év garancia (gondolom 1 év).
Poco X5 nem izgat két dolog miatt. Már a Poco előtt is szemeztem a Realme telefonokkal a stock közeli droid miatt. Motorola meg teljesen tiszta felületű, ami pozitívum nekem. Tavaly nem találtam olyat ami megfelelt volna ezért lett a Poco. Másrészt volt Xiaomi Mi A1 Android One-nal amit imádtam. Nincs komolyabb bajom a MIUI-val, de ha választani kell, akkor inkább ne legyen. Majd én úgyis felrakom a saját alkalmazásaimat, így egyáltalán nem zavar az, hogy szinte fapados. A Material You felület meg jobban bejön, amióta a Google bemutatta az Android 12-t a Material You-val. Sokkal jobban bejön ez értesítési függöny, mint az iOS koppintás.
Egyébként kár a telefonért mert szeretem, de ez a hiba roppant zavaró, főleg hívás közben.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Igen gyári rom, 14.0.2. Kijelző és más gond nincs. Elképzelhető, hogy a közelség érzékelő romlott el hardveresen. Azt tudom, hogy legendásan szar a Xiaomikban.
Pityu.: Nem rossz az a Motorola. Full HD IPS, Qualcomm Snapdragon 680, 6 GB RAM, 128 GB tárhely. Nem játszok, így bőven elég.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Ha döglődik az alaplap akkor milyen tünetek vannak? Nekem a szenzorok mostmár biztos, hogy hardveresen rosszak, legalábbis a proximity az kuka. Volt factory reset, de első beállítás után sem működött a közelség érzékelő (állandóan 0 értéket mutat, tehát olyan mintha le lenne takarva). A többi működik, de egy idő után nem éri el a szenzorokat a rendszer ilyenkor újra kell indítani. Azért is gondoltam az alaplap hibájára.
Elsőre azt gondoltam, hogy csak koszos a rács ahol van a közelség érzékelő, de tisztítottam mindennel, még sűrített levegővel is.
Ha netán bedöglik, akkor biztos nem veszek Xiaomi/Redmi/Poco telefont, akkor Motorola G32 lesz az utód. Azt legalább kapni 6/128 kiszerelésben 60ezer körül.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz
Viktor0610 #4641 üzenetére
Én sem, ezért is írtam a hangerő gombot. A hívás elvileg az elsődleges feladata a telefonnak, így nem lehet gombbal elutasítani.
-
-
Fall-N
veterán
Járt már valamelyikőtök így? [link]
Röviden ha hívást fogadok akkor MIUI 14 frissítés óta a szenzorok nem működnek. Újraindítás után jó újra minden addig még nem fogadok újra hívást. Kerestem a témában és a persist.img flashelést írták. PC nélkül gondolom nem tudom megejteni (nincs PC-m otthon). Ha az egész ROM újra lenne Mi Flash-el rakva az ugyanúgy megoldaná a dolgot? Csak azt nem értem, ha teljes ROM-ot újratettem (Frissítés alól letöltöttem a teljes ROM-ot és ráereszettem), akkor nem írta felül a /persist patríciót?Most Logcat Extreme-mel próbálom nézni mi okozza, de eddig nem találtam semmit. Illetve LABD alól lekérdeztem a dumpsys sensorservice adatokat.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Gyári ROM-mal semmi baj, nem lő ki semmit. Nekem pedig "csak" 6 GB RAM van. Ezért nem szeretem a mókolt ROM-okat. Mielőtt leírná valaki, igenis mókolt a Xiaomi.EU is! Eleve kiszedték a MIUI optimalizációt, amihez nem szabad nyúlni, mert előjönnek a hibák.
Ha custom ROM, akkor csak AOSP alapú.
-
Fall-N
veterán
válasz
Headbang #4549 üzenetére
Nem ragadt be, nemrég volt hír, hogy csak mostanában jön ki hivatalosan az X3 Prora a MIUI 14 (május végére ígérik). Ez ilyen első körös frissítés volt teszt jelleggel (lengyel régióra mármint). Az más kérdés mire kijön rendesen addigra már nem a 14.0.1 lesz a csomag.
-
Fall-N
veterán
válasz
rolandhun95 #4496 üzenetére
Én a 6/128-ast vettem a helyi Skyphone boltban 85ezerért tavaly márciusban. Akkor már 110 körül volt az Euronicsban. Eredetileg oda mentem volna venni Redmi Note 9 Pro 6/128-ast (zöld színben néztem ki), de a Poco jobb ajánlat volt.
-
Fall-N
veterán
válasz
Blizzardking #4484 üzenetére
Nekem sosem volt ilyen gondom, pedig van vagy 20 Sonoff eszköz beépítve. Inkább vezeték nélküli eszközök tudnak bezavarni, de a ZigBee ebből a szempontból jobb.
-
Fall-N
veterán
válasz
Tompika777 #4452 üzenetére
Valószínűleg még ez sem végleges. Azt nem néztem még, hogy történt-e változás, egyelőre Nova v8.04 bétát tesztelgetem. Elvileg security patchet kapott a 14, de 900 MB-os a csomag, így lehet javítás is van benne.
-
Fall-N
veterán
-
Fall-N
veterán
válasz
pocokmaster #4335 üzenetére
Köszi
, itt van IMS és működik a VoLTE, csak úgy látszik a Vodafone hálózatán nem jelzi a MIUI. Érdekes módon a Google ezt a kódot nem dobta ki, hiába kerestem rá.
v.attis: Ezt ismerem, be is kapcsoltam a VoLTE-t vele, csak hülyén van lefordítva, mert 4G callingot kell bekapcsolni a SIM-kártya menüben.
-
Fall-N
veterán
Elfelejtettem kérdezni itt, Vodafone/Netfone kártyát használ itt valaki? VoLTE-t nem jelzi ki nektek sem? Yettelnél megszoktam, hogy a térerő ikon mellett ott volt a jelzés, a híváslistán meg a HD logó. Na itt most nem jelez ki semmit. Netfone topikban senkinek nincs X3 Prója, Xiaomin meg tudom, hogy minden modellnél más. Redmi Note 7-nél emlékszem, hogy ott is valamelyik szolgáltatónál nem jelezte ki.
-
Fall-N
veterán
-
Fall-N
veterán
válasz
pocokmaster #4254 üzenetére
Yettellel működik rendben, de szerdán már Netfoneos leszek, azt is meg tudom írni. Telekommal nem tudom mi a helyzet.
-
Fall-N
veterán
Én visszaraktam a régiót magyarra, de szerintem semmi különleges nem lesz ha úgy marad. Elvileg különböző régiókban tehet fel a telefon valami előretelepített helyi vackot, meg valahol valamelyik szolgáltatás aktív, valahol tiltva van. Például svájci régióban a váltakozó háttérkép müködik, nálunk tiltva van. Szerencsére a lengyel régió nem szemetet fel semmit. A svájci ha jól emlékszem rakott fel egy-két alkalmazást. Persze lehet törölni utána.
-
Fall-N
veterán
válasz
bodorjanos #4229 üzenetére
Nem placebo, tényleg jobb ennyivel az Android 13, meg csak optimalizáltak a MIUI 14-en.
-
Fall-N
veterán
De pár régióban már kijött. Például lengyel és cseh régióra állítva felajánlja először a 13.0.6-ot, majd a 14.0.1-et. EEA szintén frissíthető így. Én is így tettem fel pár napja. A 14.0.2 is nemsokára jön, jelenleg Vietnámban tesztelik.
Egyébként a 14.0.1 azért lett visszavonva, mert nem lehetett kitenni a kezdőképernyőre az új Super Folder és a pill widgetet. Ezért ki is szedték, így nincs benne sajnos. Eredetileg benne volt a Global ROM-ban is.
-
Fall-N
veterán
válasz
bodorjanos #4206 üzenetére
Én is így vagyok vele. A szürkeimportos GSM boltok is csak azért tudnak olcsók lenni, mert kétes helyről szerzik be, sokszor nem is a mi régiónkban szánt példányok ezek. Lásd török ROM-os telefon.
-
Fall-N
veterán
Kit érdekel, hogy egy nem hivatalos oldal mit ír?! Hivatalos new.c.mi.com oldal alapján ezer éve tudjuk, hogy A13 alapon lesz. Igazából azok maradnak csak A12-n amelyik telefonok az utolsó frissítést kapják már meg, például a Redmi Note 9 például.
Az ilyen ROM összegyűjtős oldalokkal pont ez a baj. Pontatlanok és sokszor tévesen raknak ki dolgokat. Például a Mi Pilot ROM-ra simán ráírjék, hogy Stable kiadás holott nem az, hanem csak Stable Beta. Az más kérdés, hogy most a Poco mit kevert össze és pont fent van a hivatalos ROM kiadások között a 14.0.1 közbe meg nem engedi felrakni a telefon.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Közben láttam, hogy az indonéz régió (Global MIXM) már 14.0.3-at kap, így gondolom nemsokára jön az EEA is.
-
Fall-N
veterán
válasz
szkaroly #4098 üzenetére
Igen, írtuk is, de nem lehet feltenni. Azért írtam, mert először az EEA lett kirakva a Global nem. Mostmár mindkettő kint van, meg a fastboot is elérhető (azt nem tudom melyik felületen lehet elérni, lehet a Mi Flash Tool tudja). Nem engedi a frissítés alkalmazás. A mostani gyári Recoverben meg már nincs 'Install Update to .zip' parancs. Régen fel lehetett így ellenőrzés nélkül tenni. Mostmár bootloader feloldás kell meg TRWP mókolás. Annyit nem ér az egész nekem.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Tök mindegy hol mit írnak, ez itt -> [link] <- a hivatalos letöltési hely felülete. Már felrakták a MIX végű Global ROM-ot, csak kiadják már OTA-n. Pont egy másik híroldal írta, hogy rolling out státuszban van. A XiaomiHírek Discord csatornán is írta már az admin, hogy van fastboot telepítő, ott a link is. 5,5 GB-os a .tgz csomag. Fastbootot ha kiadja a Xiaomi / Poco akkor már biztos nem béta státuszban van a ROM, mivel azt adja ki utoljára.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
-
Fall-N
veterán
válasz
gixxergabi #4070 üzenetére
A Mi Pilot egy önkéntes tesztelés. A rendes frissítés sem egyszerre jön ki. Miután az OTA rolling out státuszba kerül, először a teljes állomány 1%-ra eresztik rá, innen vagy megy tovább vagy visszavonják.
A MIX régió mindig elsőbbséget élvez, az a rendes Global (international) ROM. A hülye EUs szabályozásnak megfelelő az EEA, ami mindig pár nappal később startol el. Régen csak China és Global volt, később lett a több verziós modell. Mostmár van EU, indiai, török, orosz stb. Annyi közös van, hogy mostmár sok mindent csak a kínai MIUI tud. Például az állatos widgetek stb. a MIUI 14-ben máshol nem lesznek.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz
bodorjanos #4066 üzenetére
Elvileg senki sem kapta még meg a Mi Pilot tesztelőkön kívül.
gixxergabi: Nekem nem sikerült, ha igen már feltettem volna az átnevezős módszerrel a 14.0.1-et.
-
Fall-N
veterán
Szerintetek segítene a frissítésen ha a meglévő Frissítés alkalmazásra (7.6.6) feltenném az apkmirrorról a Xiaomi Updater 7.8.7-et? Akinek 13.0.6 van annak melyik verzió van a ROM-ban?
-
Fall-N
veterán
válasz
Viktor0610 #4030 üzenetére
Nincs köze más. 13.0.4-en vagyunk sokan.
-
Fall-N
veterán
válasz
gixxergabi #4028 üzenetére
Honnan töltötted le? Én próbáltam jópár helyről (xiaomiui, Xiaomifirmwarefinder stb.) a 3,x GB-os recovery ROM-ot töltöttem mindig le, de nem engedte felrakni a 13.0.6-ot.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz
Csaby25 #4023 üzenetére
Szerintem jól halad a MIUI 14 és emiatt a 13.0.6-ot skippelik.
Múlt hét csütörtökön regisztráltam a telefont a Mi Pilotra de semmi változás nekem.
Sajnos a gyári recoveryből kiszedték az Update system to zip opciót. Ott is fel lehetett volna kényszeríteni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nem ügyeskedtek túl sokat a Poco X3 NFC-vel, tettek bele egy frissebb lapkakészletet, illetve több és gyorsabb memóriát. És ennyi pont elég ahhoz, hogy a szerényebb kamerák ellenére még mindig kiemelkedő ajánlat legyen a kategóriában.
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Politika
- Mobil flották
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Automata kávégépek
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget