- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bmarton7 #15866 üzenetére
Használok egy 4. generációs (FullHD-s WatchOS-es) és 5. generációs (az első 4K-s "gerneráció, A10 procival, vagyis valamennyire gyengébb, mint a mostani) AppleTV-t. Mindkettőn van PLEX-kliens is, de az AppleTV-n (is) PLEX-kliensként Infuse Pro-t futtatok (fizetős progi, de valami nagyon piti összeg az éves előfizetés, abszolút megéri) a PLEX saját kliense helyett, így semmilyen transzkódolás nincs a szerveren (hang és felirat sem!), mindent a kliens oldalon csinál az Infuse Pro. Az AppleTV HDMI-vel egy Maratz SR60213 AVR-re van dugva, ahhoz pedig 5.1.2-es kiépítésben vannak ahngsugárzók (tehát Atmos, 2 mennyezeti hangsugárzóval), illetve HDMI ARC-n csatlakozik rá egy LG OLED B7 (2017-es) tévé. Az élmény annyira tökéletes, amennyire csak lehet ebben a kiépítésben, egyetlen kompromisszum van: az Atmos-os filmeket lossless PCM 7.1-ben játssza (vagy ezalatt, ha nincs legalább 7 hangfalad plusz subwoofer, be tudod állítani, de veszteségmentesen). Vagyis, ha Atmos-os rendszered van valódi mennyezeti hangsugárzókkal,, annak nem tudod minden tudását a végletekig kihasználni.
A PLEX-szerverem egyébként egy 2017-es iMac i5 7600K processzorral, 24 GB RAM-mal és 2,2TB beépített FusionDrive-val, de a filmeket egy külső 2TB-os Samsung T7-en és egy 4TB-os Toshiba merevlemezen tárolom, ezek rá vannak kötve az iMac-re.
Az 5. generációss AppleTV már egy "erőmű", így semmi gondom nincs vele, a webOS-es LG tévé csak "monitorként" funkcionál. Ha egy mostani (7.? 7.? generációs?) AppleTV-t veszel, akor az már overkill lis esz a PLEX-nek
-
justice84
aktív tag
válasz
bmarton7 #15864 üzenetére
Lehet a Ds218play-t is a tv szívatta meg a tekerésnél felírattal, megnéztem egy 2017-es LG tévé is simán vitte az 1080p UHD BluRay HDR-t igaz tekerésnél lassabb volt mint a 2019-es igaz ő wifin lóg.
Akkor debian+dockert kell tesztelgetni hogy hogy viselkedik. Ha nem megy és nem akarsz tévét cserélni veszel/kölcsönkérsz egy android boxot (nekem mi box s is van) és az is tesztelgeted mit bír a gép. Nálam eddig a linux+plex jött be eddig de idő hiánya miatt váltottam win-re. Pedig volt hibrid megoldásom is OMV+kodi+plex -
justice84
aktív tag
válasz
bmarton7 #15850 üzenetére
Szia,
1, Tipp a TV /app nem kezeli jól a médiát, nekem egy 2019- es LG van eddig megevett mindent.
2, Ez az esxi+win 10+plex és Debian+ docker futtatása mennyire ette meg a gép teljesítményét? Nem tudom mik az elvárások de kicsit túl van bonyolítva.
Ha a transzkódolás ki is kapcsolod akkor is fog transzkódolni felíratnál én azt vettem észre. 1010 PassMark cpu+6GB ram win 10 nálam így néz ki 1080p.UHD.BluRay.HDR.DDP5.1.x265.HUN
felirattal: CPU 25-30% RAM 50% használjafelírat nélkül: CPU 9-13% RAM 45% használja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Micro Four Thirds
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest