- Netfone
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Milyen okostelefont vegyek?
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tibcsi0407 #140 üzenetére
De ez alapján van benne. Vagy ez már a "nemzetközi" változat leírása?
(LTE: Band 1, 3, 5, 7, 8, 20, 28, 38, 40)
[ Szerkesztve ]
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
jeni
félisten
válasz
Plazmacucci #132 üzenetére
aki meg megveszi , az egy USER
-
Dhampir
félisten
válasz
alb
-
kutga
nagyúr
válasz
Hagyjuk.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
válasz
tibcsi0407 #134 üzenetére
Mutass egy telefont ami alatt nincs flamewar.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Ájvé
veterán
válasz
Legalább népszerű lenne a cikk
-
válasz
Adjam a címem? Én szívesen letesztelem
Poco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
tibcsi0407
félisten
Kaphattam volna egy Nokia 6-ot tesztre, de nem kértem, mert csak flamewar lenne alatta.
Ráadásul még B7 sincs, nemhogy B20.utdetailing.hu || Szakmai kérdésekre privátban NEM válaszolok.
-
Kismillió írás volt már a témában, keress utána
Röviden:
A Nokia eladta a névhasználati jogot, ezt a Foxconn/FIH Mobile vette meg.
[ Szerkesztve ]
Poco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
-
DMG
senior tag
Most akkor a Nokia finn vagy kínai? Az én időmben még finnek voltak, ma már kínai írásjelek vannak a telefonon vagy most mi van?
Amit ma megtehetsz, azt tegnap kellett volna.
-
-
Crafter32
őstag
De ez a kutyát nem érdekli. Anyum, mint "öreg" Nokiás tudja? - Nem. Tömeg tudja? - Nem. Én is nagyon Nokiás vagyok, egyedül a méret miatt nem vennék. Annyira nem érdekel ki gyártja el sem tudom mondani. Még akkor sem érdekel ha nem bírom a komcsikat.
Szóval lehet nincs köze a csempés Nokiáknak az androidoshoz, de ezt senki nem tudja vagy nem érdekli.[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
válasz
ZavaBalazs #126 üzenetére
Nálunk is dolgozik egy pár, volt Nokiás középvezető, mégsem vagyunk az új Nokia.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Воланд
titán
-
Crafter32
őstag
Ha vmi ronda, akkor ronda. Belegázoltam vki lelkébe?Sajnálom, de ettől még nem lesz szebb a csempe.
-
286
tag
Számomra a Nokia mindig is különc volt (antenna elrejtése-op logó-Symbian-Windows) ez a Nokia csak beleolvad a tömegbe ettől független még tarolhat is de az ilyen öregeknek mint én
Ez már csak átcímkézett valami
Nagyot kéne alkotnia, hogy pl engem megnyerjen
Csempékről meg annyit ,hogy 3 évig volt 735 -öm soha semmi gondom nem volt vele mai napig használjuk csak most az asszony mert én váltottam 950-re(igaz az sem "Nokia") amin már a win10 kissé bugos de szeretem
3DFX Forever :) Abit R.I.P :,(
-
Little Hulk
tag
Mondjuk ezen a Nokián sosem volt csempe, ès ha nem akarnak elkövetni rituális öngyilkosságot, akkor nem is lesz!
-
Amacs
aktív tag
válasz
ZavaBalazs #112 üzenetére
Nem szívesen idézem fel, mert a rosszullét kerülget a gondolatától is.
-
Amacs
aktív tag
"Végre elfelejtették ezt a rettentő ronda Windows csempéket"
Rátapintott a rendszer legnagyobb problémájára.
A csúnya csempéken bukott minden.
Tudniillik a csempe alakja ergonómiailag nem illik az emberi ujj érintéséhez.
Én láttam élőben, rossz ránézni is, nemhogy még használni. -
Little Hulk
tag
Én nagyon szurkolok a nokiának, ha nagyot nem hibáznak szerintem menni fog nekik. Ez egy szèp telefon, ès szerintem az a hardver mindenre elèg a játèkokon kívül, ès mindíg hallom, hogy a Kínaiból 12 egy tucat, na ezen nokia felirat van, előnnyel indul, ès ha az optimalizáció is jól sikerült, sikeres lehet! Remèlem jönnek egy erősebb, ès egy kisebb telefonnal is! Amúgy meg ha biztosra akarnak menni, akkor első telefonnak ez tökèletes!
-
slimshady
senior tag
válasz
tibcsi0407 #34 üzenetére
Hatalmas +. Teljes mertekben egyetértek veled es kezdd mar ez az állandó vita unalmassá válni. Majd akkor kacagnék egy jót, ha a mostani nagy Nokia fikázók vidáman rohangálnak az új telefonjaikkal par hónap múlva.
üdv.: SlimShady
-
Crafter32
őstag
Végre elfelejtették ezt a rettentő ronda Windows csempéket és elkezdik az androidot. Microsoft egy igazi rémálom volt, talán lassan elfelejti mindenki.
Nem csoda kapkodnak az új Nokia után.[ Szerkesztve ]
-
macskea
őstag
A Sony telefonos üzletága pengeélen táncol. Talán pont a mobil szenzorok miatt van még életben, de ezt szerintem ember nem érti hogy lehet, hiszen - hogy is mondjam - nem a legjobb referencia termék. Egyébként szántotta már be a Sony ennél életképesebb üzletágát is, pl.: a Vaio-k is eltűntek.
Ez a tartalomszolgáltatás érdekes dolog, az Amazon is próbálkozott vele, telefonos oldalról teljes katasztrófa, tabletes oldalról még csak-csak megy valahogy. Ennél egyértelműbben sikerre ítélt termék vs szolgáltatás kapcsolat is dőlt már be, például a Barnes and Nooble Nook eBook olvasói. Nekem is van kettő, mégsem folytatta az egyik legnagyobb könyvkiadó az eBook-ok és tabletek gyártását, pedig annyira egyértelműnek meg sikerre ítéltnek tűnt (Amazonnak ez pl.: jól megy). Szóval nem tudom mit tud a LeTV meg a LeEco, de mindenképpen többet kell neki, mint amit az Amazon tudott, mert az kevés volt.
''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith
-
Ájvé
veterán
Ez pont olyan, mint a Sony telefon biznisze, ez veszteséges, de a konzol meg más ágak (Tv-k meg tudom is mennyi mindent gyártanak még) nyereséges, cég elviszi a hátán a veszteséges bizniszt is. Átcsoportosít kis pénzt, hogy ott se haljanak éhen és kész. Helyes vagy nem helyes, de megcsinálja.
LeEco is tartalom szolgáltató, szóval lehet benne neki üzlet. Nem véletlen ilyen olcsók tudásukhoz képest ezek a telefonok, gyakorlatilag hardver (esetleg fejlesztés) áron adja el, nyereség nélkül talán. Ha tud rajta tartalmat szolgáltatni, mert egyébként ez neki az üzlet, lehet még meg is éri neki. De ezt ők tudják, vagy nem és akkor bedől az egész mint egy kártyavár, majd jön egy másik helyette. -
macskea
őstag
Az egyik legnagyobb elkövethető vállalatmenedzsmenti hiba a mesterséges belső környezet megteremtése és a keresztfinanszírozás. Azaz az adott divíziónak nem kell megállni a saját lábán, hanem a többi jólmenő eltartja. Bár itt nem erről volt szó, de ez sem helyes dolog. Nyilván, ha egy cég egy teljesen új piacra akar belépni egy teljesen új termékkel, nem tudja elkerülni a fenti helyzetet, de nem is szoktak ilyet csinálni, inkább valami akvizícióval operálnak helyette. De ugye itt megint csak nem erről volt szó.
Na nem OFFolom tovább a topikot.
-
macskea
őstag
válasz
tibcsi0407 #52 üzenetére
Túlköltekeztek => lényegesen kevesebb bevételük lett, mint amire számítottak. A világon nincs olyan üzleti modell, hogy elköltök egy csomó nem létező pénzt, de nem baj, a befektetőim majd utófinanszíroznak, mert ez még mindig kevesebbe kerül, mintha bedőlne a bolt, és buknák az összes eddigi befektetésüket.
Nem tudom melyik eset a rosszabb, de kaparom az arcom, amikor komoly nemzetközinek szánt cégeknél ilyet látok. Ilyenkor lóg ki a lóláb, hogy a kínai belpiacon ezek a cégek állami lélegeztetőgépre vannak kötve, és mihelyt a nemzetközi piaci körülmények között kellene helytállniuk, kibukik, hogy nem gazdasági szakemberek vannak a cég élén, hanem pártfunkcionáriusok vagy jóbarátok.
(És nem magamtól vagyok ilyen okos, a cég, ahol dolgozom, belevásárolta magát egy kínai vállalatba, és az ügyvezetésben lennie kell egy pártembernek. Pont. Benne van a szerződésben. Agyfasz, miket csinál, mennyire nem a földön él. Szopunk is miatta rendesen...)
-
RaveForce
veterán
" már hozzászólni se merek "
Azert csak legyozted a felelmed!
„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law
-
Jó ezt a topicot olvasni, de már hozzászólni se merek
Kegyetlen így estére...
@Raveforce: Mármint olyat, ami bármiféle késztetésre adna okot.
Nekem tetszik ,a teszt jó, én venném.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
válasz
tibcsi0407 #1 üzenetére
Megnéztem a képeket, jónak tűnik. Várós.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
tibcsi0407 #89 üzenetére
*számomra (éljen a SwiftKey!
)
utdetailing.hu || Szakmai kérdésekre privátban NEM válaszolok.
-
Amacs
aktív tag
válasz
tibcsi0407 #87 üzenetére
Nem teljesen, de már alakul.
-
Воланд
titán
válasz
tibcsi0407 #78 üzenetére
Jaja, az igazgatótanács, meg a befektetők meg éveken keresztül szótlanul tűrték, hogy Elop süllyesztőbe viszi a céget.
Hogy hogyan lehet ennyi baromságot összehordani....
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Ájvé
veterán
Ez igaz, de azért Intellel közösen egy MeeGo szerintem lehetett volna belőle valami.
Azt elfelejted, hogy hagyományos készülékek piaca még nagyrészt az ő kezükbe volt és voltak más bevételei is mint a mobil piac. Nem lehetett egy működő telefont legálisan gyártani anélkül hogy ne fizettél volna Nokiának ezért (lehet még most is rendelkezik ilyen szabadalmakkal), biztos vagyok benne, hogy lettek volna még lehetőségei. -
Воланд
titán
válasz
tibcsi0407 #74 üzenetére
"Nokia=HMD=Foxconn"
Hogy mi?
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
tibcsi0407 #3 üzenetére
Ne szerénykedj,
Szóval a név megtette hatását.
-
khron78
senior tag
Egyikőtök se tudja, milyen pénzügyi helyzetben volt akkor a Nokia. Valószínűleg becsődöltek volna rövid úton.
Nézőpont kérdése, hogy ki nyert, de a Nokia vesztesége a többiek nyeresége. A Nokiától ugyanis felhasználókat vittek el a többiek, tehát nyertek.
Az Androiddal együtt nyerték el a piacot. Lehet csűrni csavarni, de ez a helyzet. Most viszont talán újraindul egy történet. -
Ájvé
veterán
válasz
tibcsi0407 #78 üzenetére
MeeGo ott volt, pozitív visszhangot kapott, nem értem miért nem próbálták meg. Vagy dehogynem, MS kilóra megvette őket, ők meg bele mentek szépen.
-
Ájvé
veterán
Ez igaz, de ma már mindent ott gyártanak, szóval én személy szerint ezen nem akadok fenn. Téged zavar akkor ez van, szíved joga.
(#72) khron78:
Ezt írom, Androiddal vesztett a Nokia, nem tudott semmit felmutatni az akkori trenddel vagyis teljesen érintés vezérelt telefonok. Itt nem a Samsung,az Apple vagy a Huawei nyert, hanem a Nokia vesztett. Nem tudott választ adni a piaci változásra és ebbe bele bukott. Nem a vetélytársakkal volt a gond, hanem a Nokiával, hogy nem tudott kellő időben reagálni a piaci változásokra.
Többiben egyet értek, Nokia nagyon elcseszte. MS-el a partnerség egy mentő csónak lett volna, de nagyon nem jött be. Meego-val jobb esélye lett volna szerintem, de innen is kihátráltak, nem mertek belefogni, pedig Intel is benne lett volna többek közt. -
RaveForce
veterán
A samsung telefonok ott voltak hogy hazai palyan (symbian) lealaztak a nokiat...csak annyira voltak ott.. hogy egyebet ne hozzak...
„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law
-
DaveJr
őstag
Ha tudnád, hogy az "igazi" Nokiákat nem kínában gyártották.....pl volt magyarországi Nokia üzem is.
Szóval nem tök mind1, hogy hol gyártják.
Mert egy matricázott kínai telefon sosem lesz olyan mint a saját gyárban gyártott.
Élő példa az IBM - Lenovo adás-vétel. A Lenovo által gyártott Thinkpadet messze nem olyan minőségiek, mint az IBM által készítettek.Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
-
khron78
senior tag
Nem látom rosszul.
Tök mindegy mit másolt a Google. Az Android jött és letarolta a piacot.
A Samsung telefonok hol voltak a Nokiához képest az Android megjelenése előtt?
A többi feltörekvő mobil gyártó hol volt az Android előtt?
Aki az Androidba fektetett az járt jól. Ezeket hívtam vetélytársaknak. Lásd a Samsungot.
A WP már későbbi eresztés. Későn jött kapkodás eredménye. -
Ájvé
veterán
Rosszul látod. Nem a vetélytársakkal volt a gond, hanem a piac tejesen új irányba ment el. Apple piacra szobra az iphone-t ami teljesen érintéssel vezérelt volt, előtte ilyen nem volt. Volt érintős telefon, de az csak érintő ceruzával használták és maga a vezérlés is teljesen érintésre volt szabva. Ezt másolta a Google és használta fel az Androidban. Nokia pedig hoppon maradt, csak nézte mi történik későn lépett. Utána lepaktál az "ördöggel" (MS), de elvesztett mindent amit addig elért (piaci vezető szerep). Most pedig újra itt van, eddig nem túl meggyőző.
-
törölt tag
Nem lesz ez rossz szerintem
-
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
RaveForce
veterán
válasz
tibcsi0407 #62 üzenetére
Az nekem is tetszik. De a fel-fel gyulo langok helyett valami folyamatos lang kellene.. az a baj ekkora cegeknel, ha szar a szervezes ez lesz a végeredmény, lsd :LG
-
Amacs
aktív tag
A hozzászólások számában látom megcáfolni a korábbi kijelentéseket, miszerint a márkanév nem jelent semmit.
Persze ettől függetlenül lehet kudarc az üzlet, de valamit akkor is jelent.Nekem személy szerint tetszik az eszköz. Igényesnek tűnik képek alapján. Ha tudtak rá optimalizálni rendesen, akkor engem különösebben nem érdekel, hogy alsó vagy középkategóriás SoC dolgozik benne. Nem lételemem a top chipset jelenléte a tenyeremben, csak azt lenne jó elérni, hogy ne akadjon a rendszer látványosan.
-
RaveForce
veterán
válasz
tibcsi0407 #57 üzenetére
Igen, nekem is tetszik hogy kitornek kinabol, ehhez kell a tokosseg, meg bizni abban hogy meg tudnak felelni, a ZTE jopar eve ebben eros kezdes utan jelentos visszaesest produkalt, a huawei meg egy szar kinai vicc ( csuklomon a huawei watch-csal) tehat varok tenyleg egy kinai ceget aki megvaltoztatja a gondolkodast es elveszti ezen a fronton kina szuzesseget, ahogy anno japan es d.Korea is.. egyebkent kina tenyleg nem hagyna ezt.. erdemes utananezni hogy kinai cegek es maganszemelyek adossagallomanya ott tart ami miatt az amerikai valsag kirobbant es letarolta a vilagot.. elemzok szerint ugyanez kinaban... haaat.. ne történjen meg.
[ Szerkesztve ]
-
Wesder
titán
Ebben igazad van, de Àtlag Béla elérakod a Nokia 6-ot, meg àrban egyező Samu/LG/Sony-t, ő csak azt làtja hogy a Nokiàban 8 mag 4GB RAM meg 64 GB ROM van, meg frissebb rendszer. Ebből ő gondolhat arra hogy akkor a Nokia biztos jobb vàlasztàs mint a többi. Nem fog 1+3T-t rendelni.
[ Szerkesztve ]
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
RaveForce #54 üzenetére
Szépen lassan kinövik a kínai berögződéseiket, pl a LeMall-t is. USA-ban már Amazon, Bestbuy, meg nagyon sok helyen elkezdték árulni a telefonokat.
Ehhez idő kell, mire egy kínai cég belátja, hogy ami Kínában működik, nem biztos, hogy máshol is nyerő. Szépen lassan belejönnek. Pénzben nincs hiány szerencsére (szerintem Kína sem hagyna egy ekkora céget bebukni).
Én szorítok nekik és nagyon várom a 4-es szériát. Abban is bízok, hogy végre változik a telefon külseje, mert nagyon unalmas már.
Egyébként pedig dícséretes, hogy megpróbálnak kilépni a kínai piacról, még ha ilyen nagy kockázatok árán is. Nézd meg a Xiaomi-t, egy helyben toporognak.[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Nokia felirat eladó 73.000Ft-ért.
Ja…már megint csak márkanév, beltartalom müzlis doboz ajándék.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
khron78
senior tag
Túl van misztifikálva ez a Nokia dolog.
Egyrészt régen se voltak minden esetben jó szériás telefonjai.
Nekem az 5110-es tönkrement 1 év után. A 3330-as folyamatosan fagyott. A 3410-nek a képernyője romlott el.
Ezzel együtt szerettem a márkát a kezelhetőség és az összeszerelés minősége miatt is.A mostani telefonok meg persze, hogy nem bírják addig, mint egy régebbi alap Nokia. Egy 50 évvel ezelőtt fából faragott szék is erősebb, mint egy otthon 20 perc alatt összedobható ikeás f.s.
Aztán eljöttek a komoly vetélytársak, akik a Nokiánál jobb ajánlattal rukkoltak elő. Leginkább azért, mert ár érték arányban az Android verhetetlen volt a bugok mellett is.
Ezek nem véletlenek.
A Lumiákkal szerintem jó úton indultak meg, hogy orvosolják a gondokat, viszont a Windows Phone támogatás nem volt nyerő ötlet. Mondom ezt úgy, hogy Lumia 950-et használok és nagyon szeretem.
Jelenleg, ezért a legjobb lehetőség az, hogy Kínában gyártanak. (Ahol egyébként mindenki más is gyárt.)
Így az ár valószínűleg rendben lesz és még arra is van esély, hogy idővel a Nokiás tartalmak is megjelenjenek.Ott a Xiaomi. Minőségi kínai készülékeket gyárt. Mi a gond vele?
Ha egy ilyen minőség Nokia név alatt szerepel, már mindenki nyert vele.
Aztán, ha még plusz tartalom is érkezik, akkor annak lehet örülni.[ Szerkesztve ]
-
RaveForce
veterán
válasz
tibcsi0407 #52 üzenetére
Igazabol semmirol
engem az szurta a szemem hogy "jol megy".. ez az en nezetemben azt jelenti, hogy a ceg nyereseget termel, a befektetok osztalekot kapnak, nem pedig azt, hogy tokeinjekcio kell toluk a cegnek.. ennyi. Tehat bizalom van a ceg fele, maradjunk ennyiben, es a strategiat at kell gondolni mert kicsit lyukra futott..
felreertes ne essek, a meizu es a leeco az egyetlen (ami 2) kinai gyarto aki szamomra igeretes es szimpatikus(igaz a meizu mar evek ota bizonyit)..
[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
válasz
RaveForce #51 üzenetére
Pontosan. Akkor miről is beszélünk?
Az USA, orosz, indiai nyitás egy év alatt nagyon sok pénzbe került és túlköltekeztek. Ettől függetlenül rengeteg telefont és szolgáltatást adnak el a mai napig is.[ Szerkesztve ]
-
RaveForce
veterán
válasz
tibcsi0407 #49 üzenetére
Nem. Attol, hogy nagyot akart harapni.
[ Szerkesztve ]
-
bAtt001
addikt
válasz
tibcsi0407 #1 üzenetére
Ez egész jó, ezeken a képeken már kifejezetten jól néz ki szerintem, a szoftverhez se nyúltak nagyon, stock androidra hasonlít. Tetszik egyelőre
-
RaveForce
veterán
válasz
tibcsi0407 #46 üzenetére
ez most ironikus volt? Attol megy jol a cegnek, hogy tokeinjekciot kapott a befektetoktol?!
ezt sztem nem gondoltad at
-
Ájvé
veterán
Ja hát így igen, de nem ez a lényeg. Belépő SoC (felső-)közép kategóriában. Mint írtam fele ennyiért megkapod ugyan ilyen SoC-al a telefont (igaz csak 3/32-vel). Szóval nem mondtam hogy rossz a SoC, csak nincs igazán összhangban a telefonnal (FHD mellett is kicsit érdekes ez a SoC, HD-hez láttam még eddig csak S430-at). SoC-al nincs baj, csak lejjebb van pozicionálva egy kicsit.
Nagyon a HTC-re emlékeztet engem ez a megoldás és ettől félek igazán. -
tibcsi0407
félisten
válasz
gyurkikrisz #45 üzenetére
Most is megy nekik. Többmilliárd USD-t invesztáltak bele a cégbe a befektetők az elmúlt hónapokban, így a LeEco köszöni, jól van.
-
gyurkikrisz
őstag
válasz
tibcsi0407 #30 üzenetére
A LeTv is jól indult ... !
A tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500
-
hroberto
veterán
Nem tudnám megszámolni hány Nokia telefonom volt, az első egy 5110, az utolsó egy Lumia 930, de ezek az új Nokiák már valahogy nem tartoznak azok közé a Nokiák közé amiket birtokolni szeretnék.
KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
Wesder
titán
Azért a 4/64-es kiszerelés 72-eserért nem olyan rossz.(sarccal 100-110 lesz itthon ha lesz) itthon ennyiért max 2/16-ost kapni. 430 nem egy erőgép, de nem feltétlen RR3 miatt veszik az emberek a telefont.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Ájvé
veterán
Sose volt WP telefonom, a rendszer miatt eleve kiesik nálam, de a készülékek mindig tetszettek!
Nokia akkor lett volna nálam esélyes ha megmarad a Meego-nál, szerintem ott rontotta el hogy kihátrált belőle.
Persze nem tudom hova jutottak volna vele, de így se mentek sokra. Egyedi szolgáltatásokkal biztos versenybe lennének, ha mondjuk Apple és Samsunggal nem is, de 3-5. helyen ott lennének. Szoftverrel pedig még nyereségesebbé tehették volna a mobil üzletágat (Apple is sokkal többet kaszál a szoftverekkel, bevétele nagy része innen van).Obyboy:
Mint látod ár/érték arányban nem fognak alkotni, Nokia sose volt olcsó, nem erről volt híres. Támogatás egy dolog, ez nehéz lesz, mert a teljes mobil üzletágat leépítették. Szoftver meg adott a Google által. Ez eddig kevés. Olyat kellene nyújtaniuk amit más nem, ami miatt megéri kiadni a pénzt, név ma már kevés, csak lásd reakciókat az én kommentemre, így nem tudják eladni magukat, de én szorítok nekik.[ Szerkesztve ]
-
Obyboy
addikt
válasz
tibcsi0407 #34 üzenetére
Gyakorlatilag ha letesznek az asztalra egy jó ár/érték arányú hardvert amihez tudnak adni megfelelő szoftveres és szerviz támogatást akkor van esélyük kinőni magukat a piacon és visszakapaszkodni a nagyok közé. Viszont ha a hármasból bármelyik kimarad akkor elsüllyednek a szürke középmezőnyben.
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
Petester
senior tag
válasz
Juhaszatti #35 üzenetére
Semmi bajom a Foxconnal, ezt sehol nem írtam. Nem is ez volt a téma. A megjegyzésem lényege annyi lett volna, hogy ez (még) nem az a Nokia, amit sokan szeretnének. Ez az én szememben egy egyen kínai telefon egy vásárolt névvel. Hozzáteszem, amíg volt Nokia telefon, addig két kilengés kivételével csak ilyen telefonom volt a 3210-es óta...
(ó\_!_/ó)
-
RaveForce
veterán
válasz
#06658560 #33 üzenetére
+1! Kb ennyi... na mind1 a hívők hívők maradnak minden teny ellenere is
-
tibcsi0407
félisten
válasz
RaveForce #31 üzenetére
Azt dönti el, hogy méltóak lesznek-e ezek a telefonok a Nokia névhez.
Erről az új Jurassic Park jut eszembe. Mindenki azt hajtotta, hogy ez már nem a régi dínós film, amit szerettek, aztán mindenki tátott szájjal jött ki a moziból.
Nem kell addig sem szkeptikusnak, sem túlzottan optimistának lenni, amíg nem bizonyít az új felállás a Nokia név mögött, de azokat sem kell bántani, akinek a Nokia szó hallatán megdobban a szíve rögtön (hidd el, vannak pármillióan). Nagyon sokan használtunk Nokiákat, én személy szerint több, mint 10 évig más készüléket nem is vettem volna. Az utolsó csepp a pohárban a Windows 10 betatesztje volt számomra.
De most örömmel látom, hogy valami megmozdult és várom, hogy mi sül ki belőle.[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
Ha tudnád, hogy gyakorlatilag minden telefont kínába gyártanak akkor te se írnál ilyet. Foxconn gyárt az Applenek, Sonynak, Nintendonak meg még ki tudja kinek, telefontól kezdve konzolig mindent. Indiába van még gyártás ha jól tudom, meg néhány helyet lehetne említeni, de nagyrészt kínába gyártják a mobilok nagy részét. Szóval teljesen mindegy.
RaveForce:
Nyilván tudtam, de akkor a kolléga van lemaradva, tavaly (talá év végétől) adhat ki a Nokia saját nevén telefonokat, lejárt a MS-al kötött megállapodás a névhasználatot illetően.Kopi31415:
Ez igaz, de android esetén nehéz mit hozzá tenni, mitől lesz egyedi egy android készülék a többivel szemben?
Ezt keresi a Samsungtól kezdve az egész ipar (aki android telefont gyárt). Jelenleg kevés gyártó van aki bármit érdemben hozzá tud tenni (lehet az lenne jobb ha nem is tennének hozzá semmit, de arra nehéz marketinget alapozni).[ Szerkesztve ]
-
RaveForce
veterán
válasz
tibcsi0407 #30 üzenetére
Marmint mit dont el az ido? En csak tenyeket irtam. Annak sok koze nincs az idohoz. Az hogy eletkepes-e a koncepció, azt dontheti el az ido, valszeg ha kinaban kepesek lesznek kelloen megerosodni es tokekepesnek lenni, akkor nem kizart a nemzetkoziesedes, de ez meg tenyleg a jovo homalya...
[ Szerkesztve ]
-
RaveForce
veterán
Igen visszakapta. Es eladta. Vagyis berbeadta licence-díjért.. ez az amit a kollega (es rengetegen) nem igazan tudnak bedolgozni az agyukba.. es gondolom erre vonatkozott a fenti ironikus kerdes is, hogy ez a nokia mar nokia-e...
[ Szerkesztve ]
-
barnam_
nagyúr
Igen, közben a többiek megfejtették... megvette a Microsoft a Nokiát, majd szépen lassan kivezette a márkanevet, és lettek Microsoft telefonok.Aztán a Nokia visszakapta a névhasználatot, és ebből van ez a telefon, amiről beszélünk.
Nyilván neked nem volt Nokiád, hogy tudjad mit jelent egy Nokia telefon.
Nyilván -
kutga
nagyúr
WP is jó volt a 8.1-gyel amíg fejlesztették, csomó Lumiám volt, mindet szerettem, anyám még mindig azt használja. A tizes már valami katyvasz pedig kár érte, én kifejezetten kedveltem a nyolcas egyszerűségét.
-
Ájvé
veterán
Nekem volt és az egyik legjobb telefonom volt. Szerintem sokan vagyunk így ezzel. Symbian volt, maga idejében nagyon jó volt, csak ügye eljárt felette az idő, Nokia pedig nem haladt a korral, így járt. Én szorítok neki, jó lenne megint igazi minőségi Nokiát venni.
Az igaz, hogy Android alapú, de minőségében gondolom hozza a Nokia színvonalát. Igazából nekem a Nokia Lumiák is nagyon tetszettek, csak a WP nem.Többire nem reagálok, nyilván tizen esetleg huszon éves fiatalok szólnak le, akik nem használtak anno Nokiát, sajnálhatják. 6120c-t ma bekapcsolom ugyan úgy működik mint régen, hány Androidos telefon mondhatja el ugyan ezt kb 10 éves távlatból (jó 10 éves Android telefon nincs még), még fele ennyiből se.
-
cal84
tag
Na így kell ezt csinálni, nem úgy elbénázni a dolgokat mint a Microsoft.
-
RaveForce
veterán
-
macskea
őstag
Na ezek után mondja valaki, hogy nem ér semmit egy jól bejáratott név. Mondjuk jó lenne egy darabszám az infók közé, mert nagyon nem mindegy, hogy egy tucat ment el, vagy száz ezer.
-
Ájvé
veterán
Mi az hogy "Nokia Nokia"? Egy Nokia van és azért nagy szám, mert gyakorlatilag ez az első önálló Androidos Nokia telefon (volt egy gyenge próbálkozás még a Microsoft partnerség alatt, de azt hagyjuk).
Nyilván neked nem volt Nokiád, hogy tudjad mit jelent egy Nokia telefon. -
barnam_
nagyúr
Ez most már Nokia Nokia?
Vagy miért nagy szám? -
slimshady
senior tag
-
apaszka
veterán
Szorítok neki!
Jó teló lesz ez !https://hardverapro.hu/apro/hp_14-am100nh_laptopom_billentyuzetet_szeretnem_ja/hsz_1-200.html
-
válasz
tibcsi0407 #3 üzenetére
A Google Translate az angolt használja köztes nyelvnek, nincs direkt fordítás két nem angol nyelv esetén, ami még tovább rontja az egészet.
-
hemaka
nagyúr
Nem rossz vegulis, fembol van, a kijelzo is egesz jo es meg a kamera sem rossz. Osszessegeben nem lett rossz.
mudi︎️ • Fuji GFX 50s/35-70/110 • MBP M4Max • Syno DS3622xs+
-
Genova1983
tag
válasz
tibcsi0407 #3 üzenetére
Google fordítóval végig olvastam én is és egész jó véleménnyel vannak a telefonról.Ezek után kiváncsian várom a globális verziót,szívesen tennék egy próbát vele.
-
slimshady
senior tag
válasz
tibcsi0407 #1 üzenetére
Ez nem tűnik tesztnek, inkább csak az eddig is nyilvánvaló információkat szedi össze es magára a tesztre meg várni kell.
-
Nexave
tag
Az az sd430 is káosz. Pláne hetvenikszért.
-
RaveForce
veterán
Pontosabban csak akkor nem, ha nem ad büszkeségre okot a szam
Az az undorito egyszinu kek ikonhalmaz a fooldalon a regi vacak monitorokra emlekeztet amik csak a kek/zold arnyalatot tudtak megjeleniteni„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law
-
slimshady
senior tag
Kíváncsi lennek mennyit vittek el belőle, de úgy latszik manapság ezt nem divat megosztani.
-
válasz
tibcsi0407 #1 üzenetére
Köszönjük, sokat értünk ebből.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
tibcsi0407
félisten
Időközben az első review is befutott. (kínai)
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nem lehet tudni, hogy pontosan hány darabot készítettek elő az első hullámban, a milliós nagyságrendű előregisztráció alapján azonban lehet, hogy tényleg nagyon sok Nokia talált gazdára.
- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Néha instabil lehet az NVIDIA GeForce RTX 5080 Founders Edition VGA
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- 3D nyomtatás
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- Black Shark 4 PRO 5G 12GB/256GB garanciával dobozában eladó
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest