Hirdetés
- CES 2026: Makrókhoz is jó táplálkozáskövetőt jelentett be a Garmin
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Bemutatta a világ legkisebb aktív zajszűrős fülhallgatóját a JLab
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- One mobilszolgáltatások
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
PhlashMan
csendes tag
(Én csak zárójelben jegyzem meg, hogy nekem van egy DELL GX260-asom 2 éve , amit már eleve használtan vettem, és azóta szinte folyamatosan be van kapcsolva máig és semmi hiba nem volt még rajta)
-
Chaser
legenda
Kb ahogy mondod
Nálam csak kisebb gondok voltak, meglazult a zsanér és az egyik hátsó sarok kicsit "ütődött" volt, az egész fedlapot kerettel együtt cserélte a srác, zseeer új volt, azóta is rajta van a fólia. Aztán a mikrofonnal volt gond, végül is nem oldódott meg mic+webcam cserével, de ráéreztél, hozott alaplapot is
De már a webcam móka is közel egy óra volt és nem akartam szétbombáztatni a gépet egy vacak mic miatt, így azt a cserét nem kértem, főleg mert nem hiszem, hogy bármi köze lenne hozzá, de cserélték volna. Kávét nem kért egyikük se, ásványvizet elfogadtak
Szóval részemről dell és nbd gar, nem drágább az annyival a konkurensekhez képest amennyi többletet ad. Tegyem hozzá semmilyen papíros nincs a gépről, ph-n vettem így, de nem is kellett, csak a service tag. A dell checken bármikor megnézhetem napra pontosan, hogy mennyi gar van még a gépre. -
Chaser
legenda
Szerviznek az minősül, amit a dell felkért partnernek
Ilyen pl a Humansoft, még rajtuk kívül van pár hivatalos szerviz. Hozzám Szentesre jöttek Pestről, de akár lehettem volna Kukutyinfalván is. Beszóltam -fórumon -mert van itt kontaktjuk-, lerendelték az alkatrészt a delltől, rá 1-2 napra már csörgött a teló hogy mikor jöhetnek. Pöpecül becsomagolt cuccokkal jött a szervizes, pontosan akkor amikorra leegyeztettük. Szóval rossz nyomon jársz
Ez a dell nbd, vagy üzleti gari, ahogy tetszik. A kiskereskedőt teljesen kihagyhatod, mivel téged keresnek, hozzád mennek. Persze beviheted a kiskerbe, akkor hozzá mennek ki, de ebben az esetben értelme nincs bevonni a kiskert.szerk:
"3 év helyszíni szolgáltatás-csomag
Az első 12 hónapban:
A HUMANsoft Kft. a törvényi előírásoknak megfelelő jótállást biztosít.
A fennmaradó 24 hónapban:
A HUMANsoft Kft. a hardver elemekre a Dell által biztosított és annak feltételei szerinti, 2 éves garanciális szolgáltatást nyújtja, mely a következőket jelenti:
Ingyenes kiszállás az ügyfél telephelyére és ingyenes javítás.
Ingyenes alkatrész-biztosítás a vásárlástól számított 3 évig.
A vásárlástól számított harmadik év végén a teljes eszközre, tehát az időközben cserélt vagy javított alkatrészekre is, megszűnik a teljes garanciális szolgáltatás.
Mind a 3 évben:
Legkésőbb, következő munkanapi megjelenés, a munkanapokon, 14:00-ig bejelentett hibák esetén.
Amennyiben a hibajavítás 1 napnál hosszabb időt vesz igénybe, az ügyfél kérésére csereeszközt biztosítunk."
Ez az nbd gari. Kikerestem neked. Ezt lehet bővíteni 5 évre, az én gépemnél 4-ről 6-ra is akár és nem drágán.
-
Atos23
senior tag
Én még ezt nem tapasztaltam a Dell-nél egyik készüléknél sem, amit leírtál. Vagyis inkább pontosítsunk: A Te szempontodból mi minősül szervíznek, ahová a Dell leküldi az alkatrészt? A kiskereskedő, akitől Én Egerben megveszem a notebookot, vagy a nagykereskedő, akitől a kisker veszi az gépet továbbértékesítésre?
Na mert abban biztos vagyok, hogy a Dell nem fog alkatrészt küldeni a vidéki garázsboltba.
A budapestieknek persze könnyebb a téma, mert ott beviszik a gépet a HRP-be, és valóban azt látják, hogy a szerviz milyen jól szervezett és gyors. Na de vidéken azért más a helyzet.
Ilyen szempontból akkor inkább jöjjön futár az Aceremért a kisvárosba, minthogy felbaktassak Pestre, vagy épp bevigyem a garázs kiskerbe, ahol pár napot áll, felviszik, majd 1-2 hét múlva újra mennek érte, és ismét pár napot áll míg érte nem megyek

-
Chaser
legenda
Nem volt még acerem, meg nem is lesz, sajnos nem ritka az olyan, hogy 2-3 hétig ülnek valami filléres problémán. Keversz valamit -bár nem vagy egyedül vele-, acernél, asusnál, msi-nél is ha jól tudom call center van, jön a futár, elviszi, majd valamikor visszahozza. Dellnél alapból parts only gar van, itt a vevőnek kell szervizbe vinni a gépet, aztán van a call centerhez hasonló, csak meg van adva mennyi a max idő, amíg javíthatják és a csúcs az nbd- next business day-, ekkor a szerviz jön hozzád, bejelentéstől számítva hivatalosan legkésőbb másnap, bárhol vagy is éppen az országban. A dell leküldi a szükséges alkatrészeket a szervizbe és nálad helyben csinálják a javítást, az én gépemen ilyen gar van, illetve a volt gépemen. Ilyen nincs se acernél, se asusnál, se msi-nél..hp-nál még talán, azt hiszem toshibánál sincs. Van fenn apróban egy nagyon korrekt 17-es studio gép, 3 év garral árulja az eladó, valójában majdnem 4 év nbd gar van rá. Azt érdemes tudni, ha bedöglik a lap vagy vga a gépben, akkor kb kuka a történet. Lapcsere valahol 50k környékén szokott kezdődni +10-15k munkadíj....szóval én dellt veszek legközelebb is.
Kopi31415: NBD garos volt a géped
Sok monitort is árulnak úgy. Valahol le is van írva ha nem tudják elhárítani a hibát ugyanolyan képességű hw-t adnak míg vissza nem kapod a te gépedet. -
ArchElf
addikt
És még egy kis érdekesség:
As noted in a New York Times article about the lawsuit, faulty capacitors were manufactured by Nichicon, a respected, long-term supplier to many industries. These capacitors were used by Dell suppliers at certain times from 2003 to 2005. The faulty Nichicon capacitors affected many manufacturers, including Hewlett-Packard, Apple and others, as discussed in the initial story and several blog posts afterward. Again, this was an industry-wide problem.
Dell suspended use of Nichicon capacitors after we discovered a problem in its manufacturing process. As we routinely do with product issues, we actively investigated the failures, audited the Nichicon plants and worked with customers to fix OptiPlex computers on a case-by-case basis. Beyond that, Dell voluntarily extended the warranties on all potentially affected OptiPlex motherboards up to January 2008 to address the Nichicon capacitor problem. The capacitor failure rates varied depending on customers’ environments and the number of Nichicon capacitors in the customer’s motherboards.AE
-
Atos23
senior tag
Na azért nem olyan lassú az Acer ügyintézése. Nekem kb. 1 hét szokott lenni, mikor küldök cuccot. Lehet Téged negatívan diszkrimináltak
Dell is volt már egy hónap is, nincs kivétel.A notiknál meg az a helyzet, hogy a Dell gépek közül a legolcsóbbakért nem jön a futár, hanem személyes beszállítás van. Az Acer meg mind futáros.
Bár vitathatatlan tény, az egy év garival szemben a 3-4-5 év az igen csak erős érv.
-
válasz
Csakénvagyok
üzenetére
Nem cserél a Dell kondit... Alaplapot cseréltek, mi pár gépet visszaküldtünk gariba, azokból lap ki, másik be... Kiszedett lap megy a darálóba, nem éri meg javítani.
-
Chaser
legenda
Az acer renoméján az is sokat dobna, ha lenne mo-i szervize, ami sajnos nincs. 1ébként van pár gépük mostanában amit alap 3 év garral adnak, a timelinex-ek biztosan, meg jól is néznek ki, jónak is tűnnek, de fenének van kedve esetenként több hetet várni szervizkor. Meg a dellnél a 3 éven felül + 2 évet még biztosan lehet venni nem is olyan vészes árban, az én isnpironomra alapból 4 évet adtak itthon, még userrerrorból eredő hibát is ingyenesen megcsináltak

-
Hibás kondikért nagyjából az összes gyártót beperelhetnék! Asus, Gigabyte, Msi, Epox, hogy csak a nagyobb cégeket említsem, mindegyikből halom számra láttam elpukkant kondisat. Szerintem a cégek rájöttek, hogy az elektrolit kondenzátorokkal milyen remekül lehet szabályozni a termék élettartamát, hiszen ha nem romlik el, akkor nem vesznek újat az emberek. Csak néha ráb...nak, és garanciaidőn belül kezdenek el hullani a cuccok. Pláne ha valaki nem csak pasziánszozásra használja a gépet.
Utóbbi 1-2 évben jött az, hogy amikor már közismert lett, hogy mindenki szart gyárt, akkor elkezdtek kiadni drágább típusokat "100% japanese capacitors" és hasonló szlogenekkel... -
szuper-t
őstag
Jól átgondolva hülyeségeken vagyunk felháborodva
mondjatok nekem 1 olyan gyártót vagy márkát ami 100% osan működött mindenkinél
nekem ugyanúgy meghalt az msi notim mint a hp vagy mint az asus ugyanúgy kifüstölt az evga lapom
ezek úgy vannak legyártva h garancia lejárta után tönkre kell menniük!
különben nem érné meg gyártani
-
Chaser
legenda
Asust kell venni, arra alapból 2 év gar van, ugyanúgy elromolhat, NBD gart hírből se ismerik, ha akarsz +1évet akkor 50k
Összességében a dell itthon gar terén a legjobbak közt van, persze náluk is előfordulhat hibás széria, de melyik gyártónál nem? NBD gar nálunk dellen kívül meg tán hp-nál van csak. -
ddekany
nagyúr
"Most teszem azt 2 ev utan elpukkadt valakinek az alapja kicserltek egy ugyan olyan"szarra" es az is elment 2 evet szerintem az szerintem okes,orokke semmi sem fog menni."
Ez nagyon messze van az okéstől, ezért 5 év élettartam elvárható lenne. A garancia meg nem gyógyír, ha nem nagy cégnél van a gép ahol tényleg azonnal át tudják dobni a HDD-t egy pont ugyanolyanba. Mert akkor el kell vinni a garanciális szervizbe, kivárni amíg megjavítják, ismét elmenni a gépért... és mindvégig nincs géped amin dolgozhatsz. Épp ezért nem is ritka, hogy mikor valami tönkremegy, illető azonnal vesz egy újat, majd ha visszakapta a garanciális szervizből a cuccot, azt továbbpasszolja más célra. (Ja, és persze drukkolni kell, hogy elég fatális legyen ahhoz a hiba, hogy a szervizben is előjöjjön ill. elismerjék, meg ne kelljen valami kiégett komplexusos szervizes faszkalappal kötözködni nyilvánvaló dolgokról.)
-
Ren Hoek
veterán
Láttunk már nagy blamákat, nagy visszahívásokat stb... Azok a cégek elismerték, hogy hibáztak és teljesítették a kötelességüket. Iszonyatos nagy hasznuk van a cuccokon, szóval nem jelenthet akkora gondot. Maximum zárnak egy szar negyedévet.
Azért neviccelj, nehogymár 3 év legyen egy eszköz élettartama... Szeretném eladni, vagy elajándékozni... Eddig minden műszaki cikkemmel így tettem, pár kivételtől eltekintve szerencsére kevés ment nálam tönkre.
A 3 év garanciát lesz*rom, nem erről szól a cikk, és semmi köze az egészhez. A lényeg, hogy hibáztak, eltussolták, és sajnos csak most kapják érte a büntetést.
7 évet kellett várni erre.Szóval csak drukkolok, hogy miél magasabb büntetést kapjanak.
-
^Clown
addikt
Nekem is Dell notim van, volt vele garanciális probléma, viszont a garancia ügyintézése és menete nagyon korrekt és gyors volt. Pontosan tájékoztatnak, hamar megcsinálják (pl. DVD-író cserét ott a helyszínen megcsinálták, megvárhattam), vagy max. másnapra kész volt a noti. Úgyhogy a Dellről jó tapasztalataim vannak, tudom ajánlani.
Az viszont igaz, hogy jobb minőségben is megcsinálhatnák a cuccaikat, és akkor nem kéne gariztatni. De inkább ez, mint hetekig üljenek rajta, és azt is csak 1 évig vállalják.
Az Acer renoméján meg sokat dobna, ha 1 év helyett alapból 3 évet adnának, és nem kéne külön szarakodni (no meg fizetni) a plusz 2 évért. -
L3zl13
nagyúr
Ha az elején ráfizetsz kb egy 10-est +2 év gariért, akkor nincs semmi gond, és valószínűleg még mindig olcsóbb.
Ezzel együtt szeretem a DELLt és jó eséllyel valami márkásabb notit (talán DELL-t) vennék magamnak, ha vennék, de nem kell hasra esni a DELL és más prémium márkák megbízhatósága és extra szolgáltatásai előtt.
-
^Clown
addikt
Oké, ez rendben van, viszont mit csinálsz egy Acerrel, aminek behal az alaplapja pl. 1,5 év után? Ha épp jó napjuk van, akkor csak a felét kell kifizetni (ami kb. 50K), méltányossági alapon...
Szerintem példás a 3 év garancia, más gyártó példát vehetne róluk (oké, tudom, Lenovo TP vonal meg HP Elitebook, de az nem a Vostro félkonzumer-szint).
-
spirit007
senior tag
Nekem egész véletlenül van egy 2005-ös gyártású Optiplex GX60 -asom , ami pályafutása első három évét 365/7/24 üzemben töltötte. Azóta napi 1-2 órára van bekapcsolva, de semmilyen problémám nem volt még vele !
Egész pofás kis háza van, baromira csendes és net-ezés közben fogyaszt 41W -ot ...Kíváncsi lennék , hogy az elvből fikázóknak volt-e valaha bármilyen Dell termékkel dolguk

-
L3zl13
nagyúr
"Legközelebb mi lesz? Robbanó notik & netbookok ?"
-
Csaszykj
aktív tag
"az egyetem túlterhelte a számítógépeket, mivel olyan bonyolult számítási feladatokat akartak megoldani rajtuk, melyeket azok nem bírtak el”
Az ilyen szakmai szövegtől falra tudok mászni....
Emlékeztet egy környékbeli boltba ahol garanciát próbáltam intézni...Azért nem semmi hogy a jó kis Optiplex gépekbe ilyen minőségű kondikat tettek... és a DELL-ről beszélünk....
Legközelebb mi lesz? Robbanó notik & netbookok ?

-
wiggen123
senior tag
PROFIT te vagy az én Istenem!

-
depmod
aktív tag
Nem egy topicban istenítik a dell gépeket (LAPTOP vonal), a 3év garanciát, amit ismerőseim már nem egyszer igénybevettek, mert elájult 1 év után a vostrójuk. Erre mindig az a válasz, hogy még szerencse, hogy 3 év a gari rájuk. LOL

Így vegyen az ember DELLt. Nem azt mondom, hogy szarok, de az a 3év számomra nem a megbízhatóságot jelenti, sajnos.
-
zazahoho
őstag
Igazad is lehetne,de... ha már gond van,mert mindenhol lehet ezt nem vitatja senki,akkor a már kicserélt alkatrész ne ugyanolyan sz@r legyen

Csak az alltalam is legendas minosegu/megbizhato japan autokrol , beragado fek, gazpedal stb, szoval nincs tokeletes gyarto, ott paran meghaltak mire elismertek a hibat es megkezdtek a visszahivasoka.
ha az autógyártó visszahívás után ugyanolyan rossz alkatrészt szerelne vissza az rendben lenne
,
Írom ezt én ,aki most tervezem dell mini vásárlását,remélem nem bánom meg
-
gaborbol
őstag
Most mit tudsz csianlni, en orulok ha 3 ev garos dolgot veszek legalabb a 3 evet kihuza.
Szerinted melyik gyarto nem csinalja/csinalta ezt meg ,de oszinten ?A legtobb "marka" nem is gyart semmit, megveszi az asustol,gigatol,stb es siman atragsztja a cetlit rajta es bedobja a gepebe.Mert nincs ido tesztelgetni, kiserletezgetni, el kell adni a uccot meg ma, mert 1 ev mulva megy a lecsoba ami uj volt.
Csak konkretan a kondis dologra visszaterve, az osszes nagy markanak megvolt ez a gondja, ennyi erovel semmilyen gepet se vegyen senkil, mert nagy valoszinseggel ugyan ott keszul az osszes, ugyan abbol a cuccbol.
Az hogy a pc kigyullad nem mondom, hogy lehetetlen, de nem az a kimondottan egheto fajta tele femmel, egy viszonylag zart fem dobozban.
Nekunk a Dell-el egy gondunk van, egyszeruen nem tudjak kiszolgalni a keresletet.
Az eset meg 2003 es 2006 kozott tortent, most meg 2010 van, remeljuk tanultak az esetbol es mar mashogy viszonyulnak a dologhoz.Lehet haborogni meg szitkozodni, nincs a piacon olyan ceg aki ne igy jart/jarna el,profit/penz ....
Csak az alltalam is legendas minosegu/megbizhato japan autokrol , beragado fek, gazpedal stb, szoval nincs tokeletes gyarto, ott paran meghaltak mire elismertek a hibat es megkezdtek a visszahivasoka.
-
Ren Hoek
veterán
"Most teszem azt 2 ev utan elpukkadt valakinek az alapja kicserltek egy ugyan olyan"szarra" es az is elment 2 evet szerintem az szerintem okes,orokke semmi sem fog menni."
Hát azért a k.....a annyukba már, ez szerinted okés?
Fizetek valamiért temérdek pénzt, ami szar és veszélyes, akár lakástüzet okozhat... Fogják és kicserélik egy ugyan olyan veszélyes szarra. Ja és még el is akarják tussolni vagy bagatellizálni a problémát. Értem én hogy 12 millió gépet nem könnyű visszahívni, de csesszék meg ez a KÖTELESSÉGÜK. Akkor millárdos költség, porba hulló fejek, vagy börtön.
Apple után, a Dell is csatlakozott nálam az "elvből" kizárt kategóriába...
-
Szégyeljék el magukat!

-
attila9988
őstag
Most eszembe jutott amit moonman szokott írni... hogy egy ilyen nagy vállalatnál "megfelelően összefőzik" a szuper szakemberek az alkatrészeket...

-
attila9988
őstag
az egyetem túlterhelte a számítógépeket, mivel olyan bonyolult számítási feladatokat akartak megoldani rajtuk, melyeket azok nem bírtak el
Nahát... ez aztán a nevetséges indok.. és pont az egyetemen ahol biztos van pár hivatalos, vagy nem hivatalos "szakember"... Egy ilyen marhaságot még egy az átlagosnál kicsit tájékozottabb felhasználó sem eszik meg.. szörnyű.. főleg amilyen pénzeket le kell tenni azért mert a gépekre rá van nyomva a DELL logo

-
gaborbol
őstag
Mi csak es kizarolag dell laptopot, szervert, asztali gepeket forgalmazunk es szinte soha nem volt gond meg veluk, pedig eleg sok eszkozt eladott a ceg az evek alatt.
Minden 3 ev garral jon\jott a delltol, es iszonyat korreket/gyors volt a gar intezese, szerintem peldas a a garintezesuk! Volt hogy reggel 9-kor lejelentettem a hibas alaplapot es meg aznap deultan jott a csere elore,de legkesob masnap, en meg visszakuldtem a rossz lapot a kovetkozo nap..
Melyik gyarto csinal ilyet?
Most teszem azt 2 ev utan elpukkadt valakinek az alapja kicserltek egy ugyan olyan"szarra" es az is elment 2 evet szerintem az szerintem okes,orokke semmi sem fog menni.
Mellesleg nem a kondi filleres ara a sok,hanem a munkaber amiert azt kicserelik, foleg itt az Usaban, vagy Europaban. Atkuldeni meg valahova mashova ahol olcso a munkaero, a mozgatas koltsege miatt nem erte meg.
Ha elismerik,hogy igen tenyleg szar akkor kell hivatalos visszahivast csinalni, 12 millio alaplapra, nem csoda ha inkabb megprobaltak kimagyarazni.
Mellesleg itt az emberek 99% itt nem kapcsolja ki a gepet soha, senki.
3-szor annyit menne el a gep,es fogyasztana kevesebb aramot,klima nem menne annyit, ha ezt megtennek mint igy, de nem erdekli oket...Sajnalom a Dell-t.
Sok mas gyarto megerdemelne ,hogy eloszedjek ennel kemenyebb dolgok miatt.
-
lapa
veterán
nekünk volt egy ilyen széria is, szerintem egy tucat körül. egyikre se emlékszem, hogy elhalt volna. a többi dellhez hasonlóan azért ezek az optiplexek elég jó gépek. a 350-es meg 500-as p2-k még mindig mennek valami falusi iskolában, 10+ évnyi napi 8 óra után. hálókártya hullott el csak egyik-másikban.
persze értem hogy más széria, de mondom a szóban forgó intimbetét alakúakkal (gx270) se volt különösebb gond. akkor voltak kinyitva csak, mikor beraktuk a planet hálókártyát hálózati telepítéshez, mert a beépített sehogye akarta.
azt mondanom se kell, hogy azért szerelhetőség ügyben se egy atx, hogy böködöd a vasat a csavarhúzóval össze-vissza. szóval aki még nem látott ilyet közelről inkább nézzen bele egybe fikázás helyett. vagy csak emelje meg.
arról megint lehet vitatkozni, hogy a 24/7 100% cpu mennyire "home or office use". természetesen bármelyik irodába szánt gép ki fog feküdni 1-2 év alatt ilyen körülmények között.
ettől függetlenül cúnya-cúnya kapitaliszták.
-
sanzi89
addikt
"A Dell képviselője a mostani tudósításokra reagálva kifejtette, hogy „ez egy régi ügy”, mely egyáltalán nem érinti a vállalat jelenlegi termékeit."
A termékeit ha nem is, de a hozzáállás gondolom nem változott...
-
zsoldi80
tag
Tényleg lesz bírság. - "sőt, az iratok szerint a hibás alaplapokat szintén hibás alaplapokra cserélték" - ez pedig még elképesztőbb.

Akinek Dell gépe van, annak minden estere jó hír, hogy a jelenlegi termék-kínálatot ez a probléma nem érinti. Persze ki tudja, most éppen mit spórolnak ki a gépeikből...
Ezek után tuti nem vennék sem Dell asztalit, sem laptopot... 
-
Atos23
senior tag
"az egyetem túlterhelte a számítógépeket, mivel olyan bonyolult számítási feladatokat akartak megoldani rajtuk, melyeket azok nem bírtak el”
Jajj.

-
ntomka
nagyúr

-
válasz
adalbert1
üzenetére
Hát én akárhogy nézem, nekem is 12-es gépem van, de én nem találnék helyet az optikai meghajtónak. Jó, biztos bele lehetne valahogy paszírozni, de szerintem 13-col alatt értelmetlen eröltetni a dolgot.
Egyébként HP-val még nincs negatív tapasztalatom. Tesóm 15-colost utaztat napi sokszáz kilómétert évek óta. Semmi baja a vasnak, csak mocskosul nehéz
-
törölt tag
Na nem véletlen hívják a Dellt a pc-piac Apple-jének

-
RyanGiggs
őstag
Na most jól lejáratta magát ez a köcsög Dell.

Így legalább aki akarna venni vmilyen Dell cuccost,az most jobban átgondolja!
Én ha vennék laptopot ezek után már biztos kerülném ezt a gyártót.
És most biztos sokan mások is így vannak vele.
Mondjuk laptopba nem is szabad mást venni mint Asus!
Ha vennék laptopot csak Asus-t,vagy egy gamer MSI-t vennék!
-
Devid_81
félisten
Eh túlterhelés, jól hangzik

-
zazahoho
őstag
egyszerű ,ha nem kapcsolod be nem is terheled túl
és mellékelnek mellé egy számológépet,hogy azon végezd a bonyolult számítási feladatokat
,nevetséges -
szuper-t
őstag
válasz
Csakénvagyok
üzenetére
Az a vicc h szóltak nekik h zsírozzák be.:S de nem tették hát itt az ára

-
shteer
titán
válasz
Csakénvagyok
üzenetére
minden bizonnyal

-
L3zl13
nagyúr
Nem értem mit problémáznak. Túlterhelték, oszt elkopott a processzor...
-
szuper-t
őstag
Régen megbízható volt de úgy látom változnak az idők

Köv cikk Abit per hibás kondenzátorok okozta tűz vagy mittom én

(#13) Bulitt
Hál égnek én nem sok rosszal találkoztam
elszomorító ez a dolog 
-
adalbert1
veterán
Hmm, ez nem hangzik túl felhasználóbarátnak... A direkt korlátozások szerintem lehetnek a termékek jobb differenciálása miatt is, viszont elég szemét húzások, a support válasza meg no comment

Nekem jelenleg HP notim van, de következőnek szerintem inkább Thinkpadet veszek (már ha lesz rá pénzem). Számomra hihetetlen hogy generációkon keresztül nem tudnak leszakadni az 1.8" HDD-ről (emiatt minden értelmes SSD kiesik), ami ráadásul baromira melegszik (procival gondolom egymást fűtik), szellőzés meg leginkább csak a gép alján... Gondolom lehetett volna ésszerűbb konstrukció is, ha nem akartak volna minden áron egy ODD-t is betuszkolni egy 12"-es subnotiba...
-
kuchera
tag
Hmm.érdekes.
Nem gondoltam volna hogy a dell is volt valaha ilyen sunyi.....dehát ezeke szerint... -
Csakénvagyok
őstag
Eléggé hihetettlen hogy pár szaros filléres kondit nem voltak hajlandóak kicserélni. Legalább miután kiderült a baj.
-
Na basszus, ez aztán a per, megfelelő idő után minden elkó kiszárad...
De amúgy volt nem kevés akkori Dell gépünk a melóhelyen, elég sokat megjavítottam
-
Dr. Romano
veterán
A múltkor az én tápom is bonyolult számítási műveleteket kaphatott, mert volt benne két púpos kondi.
-
ddekany
nagyúr
Végül is, ha egész nap Prime 95-öt meg hasonlókat futtatnak rakta, akkor a CPU tápellátásában részt vevő kondenzátorok hamarabb felpüffednek... A szar kondenzátorok meg persze még annál is hamarabb... Persze Prime 95 meg hasonlók futtatása szvsz rendeltetés szerű használat ami a garanciát illeti.
-
mad1
veterán
Ez eleg nagy lllolll 
-
zsoldi80
tag
Már az Asus és az Aopen is megüzente anno a Dell-nek, hogy hagyjon fel a Nichicon kondik alkalmazásával. Az Asus a P4...-X sorozatú lapjain, az Aopen pedig az AX4... Inteles ( 865Pe) és SiS-es alaplapjain használta fel ezeket a kondikat, emlékezetem szerint nem is voltak túl jó szériák. De, hogy még HP gépekbe is jutott belőle, azt nem gondoltam volna, bár tudható, hogy több HP alaplapot az Asus gyártott le. A kifogás pedig igazán nevetséges, ( "olyan bonyolult számítási feladatokat akartak megoldani rajtuk, melyeket azok nem bírtak el") kíváncsi vagyok milyen számítási feladatok lehettek ezek...

-
JanR
addikt
Grat

-
szombatitomi
senior tag
Jesszusom...
Ez tényleg hülyébb kifogás, mint az Apple-é. -
DV
senior tag
válasz
adalbert1
üzenetére
Nekem most Dell notim van, de a kovetkezo nem hiszem, hogy megint Dell lesz.
Nem a cikk miatt mondom.
Driver update kb. 6 honapig van, utana mehet az egesz a levesbe..
Chipsetem ICH8M elvileg sata II-es, a geemen korlatozva van sata I-re (meg jo hogy van SSD-m,
).
Irtam is nekik emailt, hogy a gep sata I-et, vagy sata II-t tamogat?
Valaszukkal ledobbentettek: "Studio system only supports SATA drives. (neither SATA 1 nor SATA 2 drives)", magyarul sem sata I-et sem sata II-ot nem tamogat csak sata-t!
Integralt vga-m (HD3450) elvileg 5.1-es hangot tudna, de csak 2 csatorna megy at rajta. Hajra ujra, meg jo hogy az asztali gep helyett vettem, hogy tudjak hazimozizni. Koszonom, de eleg volt beloluk.
A gep Dell studio 1535.Hogy a cikkhez is hozzaszoljak, miert nem kotottek ki, hogy milyen programokat lehet csak a gepeken futtatni, hogy ne legyenek tulterhelve es ne menjenek tonkre?
-
Úgy látom a Dell átvett pár Apple marketingest

-
ddekany
nagyúr
A Dell talán ezért sem fél a márkanév romlástól, mert aki kicsit is informált (így erről az esetről is tud), az azt is tudja, hogy minden cég ilyen... Mondjuk a legjobb, mikor jönnek a tipikus arcátlan szervizes szövegek (pl. túlterhelték a gépet). Szóval, jelenleg a vásárlás arról szól, hogy statisztikailag melyik cég gyárt kevésbé bóvlit. A széria hibákat meg ki kell szimatolni neten, már ha lehetséges...
Ja, és a ***** felfújódó kondikat meg olyan szinten utálom, hogy váááá. Ha valami bekrepál, 50%-ban ilyeneket találni benne. Alaplapból már nem is veszek csak 100% szilárd elkósat... igen, irodába is.
-
adalbert1
veterán
Hmm, mondjuk ennyi konfigurációt biztos nem aprópénz lett volna visszahívni (és megjavítani vagy cserélni)... Eddig naívan voltak olyan illúzióim, hogy a Dell egy átlagnál korrektebb cég, de ezek most szertefoszlottak...
-
Bulitt
addikt
Ezt tudom igazolni én is. A Gyár ahol melóztam több mint 200 Dell Optiplex gépet használt, és mindnek volt valami baja. Hol az egyiknél maga a processzor volt rossz (bár működött de nem úgy ahogy kellet volna), másiknak alaplap halt be 2héten belül..... és még sorolhatnám

-
Quan-Chi
őstag
sose szerettem a DELL-t
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hemaka
nagyúr
túlterhelte, azért az nem semmi...

-
Idézetben van idézet, azért nem találod

„Miután a Texasi Egyetem matematikai tanszéke észlelte, hogy néhány Dell számítógép hibásan működik, a Dell megvizsgálta a gépeket. Ezek után egy szokatlan magyarázattal álltak elő problémát indoklandó: az egyetem túlterhelte a számítógépeket, mivel olyan bonyolult számítási feladatokat akartak megoldani rajtuk, melyeket azok nem bírtak el”
Ez ugye a teljes idézet, és gondolom a kettőspont utáni részre gondoltak.
Nyelvtanilag fogalmam sincs melyik a helyes, máig nem értem hogy mentem át
-
mrmagus
tag
Máshogy nem lehetne fenn tartani az ekkora eladásokat, fogyasztói társadalom a javából

-
Hát ez komoly. Egyébként egyet értek a képviselővel. Kifejezetten lejárató ez a per, még ha nem is vonatkozik a mostani termékeire a cégnek. Viszont ezek után mennyire lehet elhinni ezt a kijelentést ? Ezt úgy hívják hogy Brand hírnév. 1-szer elég ha elgurul a gyogyó. Onnan már nehéz visszajönni ....
Mindettől függetlenül a környezetemben működő dell gépek kifogástalanul működnek. Van köztük optiplex is, bár azt nem tudom, hogy ez a széria, vagy újabb. -
fatal`
titán
Mi a rák ez gépgyártósor? OMG
Ez még a tartsd másképpnél is rosszabb...
-
szablya
aktív tag
Hú, na ez azért már pofátlanság.
mellesleg a cikkben az idézet elejéről hiányzik az idézőjel
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Búvárkodás
- Filmvilág
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / 100%-os akkumulátor / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! Dell Vostro 5490 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Asus Zenbook 13 laptop Oled kijelző!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ez a dell nbd, vagy üzleti gari, ahogy tetszik. A kiskereskedőt teljesen kihagyhatod, mivel téged keresnek, hozzád mennek. Persze beviheted a kiskerbe, akkor hozzá mennek ki, de ebben az esetben értelme nincs bevonni a kiskert.

7 évet kellett várni erre.

Ezek után tuti nem vennék sem Dell asztalit, sem laptopot...

és mellékelnek mellé egy számológépet,hogy azon végezd a bonyolult számítási feladatokat