- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cannabis7
senior tag
válasz
Rickazoid #66 üzenetére
azért azt se árt számításba venni, hogy az arm procik jóval nagyobb ütemben fejlődnek teljesítmény terén mint az asztali procik. Arról nem is beszélve hogy egy laptopba még ki is lehet tolni a TDP-t a telefonok-tabletekéhez képest.
" A külön videokártya meg ugyanattól fog menni az ARM mellé mint az x86_64 mellé."
van egy olyan tippem, hogy a heterogén programozású játékok hamarabb eljönnek az arm-re mint az asztali vga-kra,
-mivel ugye ez egy adott hardverhez kapcsolódik, nincs api aminek köszönhetően minden harvderen képest futni így vagy úgy a játék, arm-en meg kötöttebbek a hardverek, míg asztali fronton kismilló proci-vga párosítás lehetséges-
onnantól kezdve meg szépen lelépi majd az asztali vga-kat."Az egyetlen, amiben az Intel ma hátrányban van az az IGP és a fogyasztás, de 2-3 év hosszú idő. "
meg ha jól informált vagyok(bár mostanság nem olvasok annyit tech-es témában) akkor egyelőre az intelnek fingja sincs a heterogén számításhoz, míg arm fronton pl a mali 400 már képes rá, meg amd fronton is vannak próbálkozások.
-
Rickazoid
addikt
válasz
Cannabis7 #65 üzenetére
És abban a 2-3 évben az Intel mit fog csinálni? Nem ARM processzorokat, az biztos. Ellenben nem hinném, hogy a könnyű hordozható gépeken kívül máshova lenne értelme az ARM-nak. Egy asztali notebook vagy -PC fogyasztásában a processzor nem annyira jelentős egy magánember számára. Maximum 10 W vagy 35 W... esetleg 5 W vagy 20 W... mennyit számít neked, ha a videokártya megeszik 50-100 W-ot? Ha meg nincs diszkrét videokártya, nem fogja elfuttatni a komolyabb játékokat, csak a kb. 5 évvel ezelőttieket. A külön videokártya meg ugyanattól fog menni az ARM mellé mint az x86_64 mellé. Az nVidia-tól vagy az AMD-től, tehát ha ott csökken a fogyasztás azonos teljesítmény mellett, abból mindkét architektúra profitál.
Az egyetlen, amiben az Intel ma hátrányban van az az IGP és a fogyasztás, de 2-3 év hosszú idő. Én azt mondom tehát, hogy szerintem csak ott terjedhet el igazán az ARM, ahol minden egyes Watt számít, tehát ahol már elterjedt, az ultabookoknál, illetve olyan szervereknél, ahol fontosabb a nagyon sok szálú feladat-végrehajtás, mint a nagy teljesítmény lényegesen kevesebb feladathoz (vagyis mondjuk 1000 gyenge mag vs. 100 erős mag).
Ezt az egészet, illetve az Intel uralmát szerintem az ARM (a cég) és a processzorgyártók két esetben tudnák megdönteni: a cloud computing indokolatlan elterjedése és a heterogén programozás (ARM processzorok és azok melletti diszkrét kártyák közt, ami ma nem tudom létezik-e már, de még nem olvastam róla) általánossá válása esetén, de csak akkor, ha az Intel nem tudja az x86/x86_64 architektúrájú processzorokat megfelelően alacsony fogyasztáshoz tervezni. De ez utóbbira nem érdemes fogadni, csak ha merész befektető vagy, mert évek alatt bármi megtörténhet. Lehet a VIA rukkol elő valami akkora találmánnyal, ami átformálja a piacot. Na jó, ez csak egy alternatív univerzumban történhetne meg, de nem baj.Az Intelnek viszont nagyon el kéne szúrnia, hogy bárki utolérje, persze ez előfordulhat, de arra is pont ekkora esély van, hogy az Intel éri utol az ARM-ot a mobileszközök piacán.
-
Cannabis7
senior tag
válasz
Rickazoid #25 üzenetére
ne aggódj 2-3 éven belül utol fogja érni, persze összehasonlítani badarság, mert az arm bizonyos feladatokban sose lehet olyan jó mint az x86-os vagy x64-es procik.
De egy átlag felhasználónak szerintem sokkal jobb lehet az arm.
Játékra, netezésre, filmnézésre tökéletes, még feljődik vagy 15-20X-sára a teljesítmény, és mehet 15,4"-os laptopokba is simán, és a megfelelő teljesítmény elég durva üzemidővel társulhat majd, jah és a hűtés se lesz akkora problémaCsak kéne még neki valami jó kis rendszer, reméljük majd a w8 jó lesz
-
leslieke
Jómunkásember
Én TÉNYLEG olvasok, sokat! Bőven a magyar átlag felett. Az meg legyen már az én szabad választásom, hogy mit, hogyan és milyen formátumban olvasok! Továbbá elég sz@rul nézne ki a könyvespolcon egy e-book reader/tablet a jelenlegi, több mint 1000 könyv helyett!
Egyébként, ha a szavak, mondatok, gondolatok számítanak, akkor olvasd el még egyszer mit írtam: lehet olvasni a tableten is!
10 perc üresjáratban a könyvet is elő lehet venni.
-
ge.k.ko
tag
WTF? Szegény Guttenberget is ezért ekézték, mert milyen már, hogy nem szerzetesek rajzolják azt a betűt...
Aki TÉNYLEG olvas, annak a szavak, mondatok, gondolatok számítanak, nem a nyomtatás milyensége. Ja, és mióta értelmes mennyiségben lehet e-bookhoz hozzájutni, jóval többet olvasok: ha csak 10 perc üresjárat is van, könnyen előveszem a telót (most éppen HTC Sensation), és már folytatom is a könyvet, ahol abbahagytam.
Szal, fail ez a "könyv csak papíron az igazi" duma.
-
Iomega
addikt
Szép munka, gratula hozzá!!
-
floatr
veterán
Hát igen, könnyebb ezt tartva a wikipédiát olvasni a fürdőkádban, mint az enciklopédia galaktika 245 kötetes változatát
csak idáig el is kell tudni jutni. Aki nem akar művelődni, az most sem olvas, hanem a nyál csorog a szája sarkából, ahogy a reality-t bámulja félkómában.
-
Hennet
aktív tag
Ehhez is annyi kérdésem lenne, hogy MINEK?
még az ágyban fekve is egy valótlan világban tévelyegjen az ember?Ja persze, lefekvés előtt ha ezt a sz@rt bújod, nem tudsz olvasni
Hülye és műveletlen maradsz.
Több kérdése akkor nincs is. -
floatr
veterán
Akkuidőből sosem elég. Amire azt mondják h 24 órás, az egy intenzívebb használat mellett 4 óra után hanyatt dobja magát. Mindig lesznek ilyenek alkalmazások, amik meg tudják hajtani a gépet. És amíg lesznek ilyenek, addig kell egy töltő készenlétben, ami viszont nem biztos h mindig azonnal használatba vehető.
Ez is kb olyan mint egy videokamera. Elvileg az ember a nap végén legkésőbb ráteheti töltőre, de úgysem fogja, sőt érhetik utazáskor meglepetések, mint engem Angliában (ugye más a konnektor, és erre ott döbbentem rá
)
-
törölt tag
nekem ami a Xoom az leggyorsabban skype vagy gtalk videóhívással merül le, ilyenkor kb olyan 3 (max 4) órát mehet talán, bár nem próbáltam kimerülésig. film nézéssel, netezéssel simán megvan a 10 óra, ami szerintem nem olyan rossz, főleg, hogy tömegben nagyjából harmada a laptopomnak, és ez még nehéznek mondható tablet.
-
rudi
nagyúr
válasz
#16820480 #49 üzenetére
Amikor nálunk járt az első 24 órás notebook, sokat gondolkodtam a "mekkora akkuidő kell" kérdéskörön. Végül arra jutottam, hogy az ember nem repül interkontinentálisan olyan gyakran, ezért a 8 órás általános használatos üzemidőnél már ritkán kell több. Az ARM-ok kapcsán azért kíváncsi lennék, hogy maxra hajtva mennyit esznek. Mondjuk teljesítmény/fogyasztásban tán az övék a világon a legjobb architektúra.
-
törölt tag
mondjuk a fogyasztást is érdemes nézni azért. a laptopomban levő i5-520m olyan 4 órát tud legfeljebb win7 alatt, és olyan 3-at linux alatt. a céges gépben levő culv az olyan 5-6 órát képes kibírni, de egyik mellett sincs dedikált vga. ehhez képest a modern arm-ok már a 15 órát súrolják lassan, ami azért nem rossz egyáltalán. mondjuk egy hosszú repülőúton és a csatlakozásokra várva sem kell töltőre dugni. ráadásul kisebb, könnyebb, hordozhatóbb (kisebb akksi is elég, nincs annyi hődisszipáció, stb).
oké, tudom, hogy most játékról volt szó, de ott is szerintem hasonló üzemidő arányok lennének.
-
cqr
aktív tag
válasz
Rickazoid #46 üzenetére
Bár úgy fogalmaztam, hogy nem lesz teljes értékű (és még idézőjelbe is tettem : ), amennyiben az ms támogatása (hozzállása/irányelvei) miatt a klasszikus x86-os alkalmazások azon része sem jelenik meg (kerül portolásra) arm platformon -vagy éppen csak sokkal később-, amelyeknek még egyébként megfelelő lenne az arm által biztosított teljesítmény, akkor nem lesz olyan alaptalan pc vonatkozásban a 'nem teljes értékű' jelző.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
Rickazoid #46 üzenetére
két fajta PC fog kialakulni, egyik lényegében szórakoztatóelektronikára kihegyezve (ARM), másik pedig marad a jó öreg univerzális eszköz (x86_64, idővel talán csak 64 bit).
Ez lényegében már ma is észre vehető, csak fizikailag nincsenek annyira szétrobbantva. Ha berobbannak az ARM-os cuccok a PC-s piacra, akkor már fizikailag is ketté lesz osztva ez a piac, csak éppen minek....
(még a ultrabookokat értem is)
-
Rickazoid
addikt
Ettől még nem lesz kevesebb, csak elölről kell kezdeni a fejlesztőknek. Igazából majd meglátjuk a jövőben, hogy mennyire tudják megvalósítani, mert ha csak újra kell majd fordítaniuk a fejlesztőknek a programjaikat ARM-ra, akkor nem lesz gond, de ha egyéb optimalizálást, konkrétabb portolást kell csinálniuk, akkor könnyen megosztottság lehet belőle (sok szoftver csak egyik architektúrára fog elkészülni). Szerintem akkor két fajta PC fog kialakulni, egyik lényegében szórakoztatóelektronikára kihegyezve (ARM), másik pedig marad a jó öreg univerzális eszköz (x86_64, idővel talán csak 64 bit).
-
Rickazoid
addikt
"Bár ha már ennyire reklámozza ezt az nv, akkor igazán megkérhette volna az ms-t is már ezzel a lendülettel, hogy 'teljes értékű w8' menjen arm-re is.."
Miért, mitől nem lesz teljes értékű az ARM verziós Win8? Szerintem csak attól, hogy tabletekre lesz butított (bocsánat, optimalizált) verzió, de az asztali (ha lesz processzor) ugyanúgy teljes értékű (hagyományos) marad. Nem hinném, hogy a Microsoft egy olyan cég lenne, ami nem készül fel és a két-három éven belül megjelenő asztali és notebookos ARM processzoros gépekre nem tud majd mit kínálni, csak egy tabletre optimalizált rendszert. -
cqr
aktív tag
Integer, read/write, control stb. utasítások feldolgozása közben egész közel lehet egy basic ca9 design egy core2-höz, de egy lebegőpontos utasításokra koncentráló feladat elvégzésekor nagyon nagy lenne az előnye a c2-nek.
Nyilván ezért egész jól áll dhrystone-t vagy épp coremarkot futtatva az a9, és ezért áll kevésbé jól whetstone-ban és nagyon rosszul linpackben. De 'általános' feladatokra (tulképp. oda ahová ezt szánják) megfelelő lehet pc-s viszonylatban is egy A9 alapú soc/rendszer.
Bár ha már ennyire reklámozza ezt az nv, akkor igazán megkérhette volna az ms-t is már ezzel a lendülettel, hogy 'teljes értékű w8' menjen arm-re is.. : p
-
rudi
nagyúr
Fene tudja... rengetegszer van az, hogy a cégek félre PR-eznek valamit, megragadnak egy kis részletet, amire a reklámjukat építik, aztán a felhasználók jól félreértik. Pl. vesz majd az emberünk egy Tegra 3-as cuccot és sírni fog, hogy a nagy fotóit bizony iszonyat lassan kezeli, meg még egy adag dologban messze nem core 2 szint, pedig neki azt mondták, hogy Core 2 szint. A lényeg, hogy pusztán a 3D-s és videó teljesítmény alapján merész dolog ilyet kijelenteni, de az NV PR-je mindig is a merészségéről volt híres
-
floatr
veterán
Nem kell annyira hitetlenkedőnek lenni. Elég brutális állatot hozott össze az nvidia, és nem az alapján kell ötletelni róla, hogy egy RBM2-n hogy fut az android. Ehhez is lehet jó illesztőket szerkeszteni, bár ami az x86/ppc vonalon már kijárt út, az itt még elég ismeretlen a nagyközönség számára.
-
RaveForce
veterán
ugylátszik az nv lett aki diktál, a többiek meg mennek utána..
-
pusszycat
nagyúr
Van rá reális esély h a jövőben tegra (x) az ultarbook-nál is alkalmazák?
Samsung Wave GT-8500
-
Rickazoid
addikt
Ez az, hogy ez már csak szórakoztatóipar, a körítése viszont bullshit, csak azoknak szól, akiknek az informatika == szórakoztatóelektronika. Akkor hinném el, hogy megközelítené a T7200-at teljesítményben (ilyen van a notebookomban), ha le tudnám vele fordítani a legfrissebb Linuxot közel azonos idő alatt. De csak egy easystroke fordítását is megnézném, hogy meddig vacakol el vele. Vagy bármivel, ami igényli a számítási teljesítményt, de nem GPU gyorsított.
-
tabu3x
tag
Az nv nyomja ezt a teljesítményorientált bullshitet, pedig egy tablet valójában a tartalomról szól. Jobban mondva, a tartalomfogyasztásról és az árról, merthogy célgép (egy tablet pedig jelenleg nem több, mint célgép) esetén bárhol a világon számít az ár.
Ezért lesz nyerő az Amazon gépe, szerintem.
A Sony S1 is jó lenne, de az is drága a jelenlegi Andriodos társaihoz hasonlóan. -
floatr
veterán
válasz
Rickazoid #25 üzenetére
Mire gondolsz pontosan? Kernelt fordítani, rákkutatni, java-ban fejleszteni, rippelni? Vagy mire?
Ez egy consumer eszköz, ami a hétköznapi szórakoztatóipari feladatokra lett kitalálva. Amire többen gondolnak, az a tablet pc másfajta oprencerrel. Ettől függetlenül érdekes látni, hogy az arm procik kezdenek partiban lenni a core2-esekkel.
-
Rickazoid
addikt
Azért kíváncsi lennék, hogy a játékokon (főleg GPU) és a videolejátszáson (GPU gyorsítás) kívül a processzor másra is képes lehet-e egy PC-vel szemben, mondjuk mennyi idő alatt indítana el egy op.rendszert (64 bitest eleve nem is tud), rajta a programokat, mennyi idő alatt dolgozná fel a fájlrendszerből és nem a RAM-ból beolvasott adatokat, mennyi idő alatt fordítana le adott méretű C++ programot vagy mennyi idő alatt tömörítene .tar.xz-be adott méretű fájlt, stb., stb., stb., lehetne még sorolni, majd ezt összemérni egy T7200-as Intellel, de mivel az már elég régi és szerintem már nem is lehet kapni, inkább egy első generációs Core i3-mal. Ugyanis az Intel szépen fejlesztett már a Core 2 Dou processzorok óta és ez a lényeg. Kelthetik azt a látszatot, hogy mindjárt utolérik a PC-ket, de ahhoz tényleg utol kéne érni őket.
-
Srodney
senior tag
igencsak nagy a hype,amd módra...
-
Zirowe
nagyúr
Én most egy hétig használtam egy tegra 2-es tabletet, belső 16ost telepakoltam filmekkel+játékokkal (köztük a képen lévő riptide is fent volt)+16os pendrive és 32es memkártya volt benne, azok is tele.
Semmi változást nem vettem észre a sebességben.Na jó, nem is alap állapotban használtam.
Nem azt mondom, hogy tökéletes eszköz a laptop/pc kiváltására, mert ez nem igaz.
Hanem van pár helyzet, amikor jól jöhet, a kényelem növelése végett.Pl: este, amikor nem akartam a tv elé ülni, vagy a gép előtt görnyedni, jó volt az ágyba feküdni és a tableten nézni a filmeket.
-
b4zsi-
őstag
Igen! Ha viszont a játéknál maradunk akkor mindegyiknek szüksége van töltésre, mert különben nem sokáig bírják. A laptopon tárolhatsz több száz giga adatot úgy , hogy a gyorsasága nem változik. Érdekelne, hogy lassul-e valamit egy tablet ha tele van rakva filmmel, játékkal,zenével.
-
RepeatSector
senior tag
Motion blur & enhanced boost effect
-
-
kpal
nagyúr
Várjuk !
-
Egon
nagyúr
Nem. A játékokba hangulat kell: hogy lekössön, szórakoztasson, késztetést érezzek arra, hogy játsszak vele. Hogy ezt elsősorban mivel érik el (szuper grafika, jó sztori, korrekt játékdesign stb.), az változó lehet.
Tény, hogy ha egy játék nagyon gyenge valamilyen szempontból, az jó eséllyel nem fog lekötni - de példul egy hiperszuper grafika, képes lehet egy amúgy közepes játékot alaposan kiemelni az átlagból. Mondom mindezt úgy, hogy továbbra is tartom: a Master of Magic minden idők legjobb játéka. -
Rádob egy detail texturet, oszt nesze paraszt, "realistic damage"...
-
rudi
nagyúr
Hihi, most majd jön az, amit évek óta PC-n csinálnak. Hogy megpróbálják bemesélni, a jó játékhoz csilli-villi grafika kell pedig ez nagyon nem igaz. Elsősorban ötlet kell a játékokba, aztán jó irányíthatóság, majd rendes animáció és fizika, csak ezek után kerülhet szóba a látvány - szerintem.
-
micimacko
aktív tag
Mindennel egyetértek, kivétel az utolsó megállapítás. Eddig egy ilyen hordozható gépen lévő játék sem tudott lekötni, ellenben a PC-s játékok közül van pár, ami igen. És a legfőbb gond nálam az irányítással van. PC-s egér+bill kombinációt ilyen tapis cuccokon nem lehet jól kiváltani.
-
Maxentius
addikt
A középső grafikon alapján a Tegra 2 volna a legszarabb az Nvidia saját állítása szerint, ahhoz képest könnyű jobbnak lenni...
-
Blyan
félisten
Mese habbal, de hírverésnek megteszi.
-
eXodus
őstag
Nézzed meg a fastes apps-s grafikont. Már a könnyen párhuzamosítható feladatokban is nyögvenyelősen jön ki a 1,5X előny.
De nem kell csodára várni, vissza lehet nézni a korábbi generációnál h az nv miket mondott és mi lett a valóság.Mellesleg már ph! is volt hír megint...
[link] -
cannibal
senior tag
Azért nem semmi. Korrekt a grafika. Érdekes ez pár wattal elketyeg, az asztali gép meg több százat megkajálhat és ki tudja lehet ezen egy játék jobban lekötheti az embert, mint pc-n.
-
leslieke
Jómunkásember
Ez az Asus Transformer Prime akár karácsonyi sláger is lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Plus Premium előfizetések
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest