Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hieronymus

veterán

LOGOUT blog (1)

válasz proci985 #29 üzenetére

"..amitől a világ sokkal egyszerűbbé válik."

Várjál egy kicsit. (Fogadjunk nincs prémium digitális kábeled. 350K/méter alatti nem ér.) :D

• quailstorm

félisten

válasz proci985 #27 üzenetére

Főleg ha az MP3 lejátszó az jó. Van egy elég régi DVD lejátszóm ami betegeskedett, nem engedtem kidobatni apámmal mert emlékeztem, hogy jól szól. Szétszedtem, szalagkábel ki volt csúszva :U
    ESS DAC van benne, meglepően jó volt. Korábban próbáltunk sok megoldást, consumer csodákból a PlayStation :DDD volt a legjobb hangban, de az is messze elmaradt egy asztali CD játszótól, meg az már MP3-at se tud.

• quailstorm

félisten

válasz proci985 #25 üzenetére

Oké, ígérem meg fogom nézni.

A többire. Erősítőn HDMI? Hahahahaaaaa, 20 évnél idősebb Rotelen, hogyne. Távirányító is valami 7 ezer volt hozzá olyan ritka. Autó nincs(legutolsó és egyetlen a Trabant 601 volt), vonat van meg MÁV utódcégek.
    Lemezesszekrény most is ott van, csak nem tiszta forrásból, változó minőségben sok utánajárással meg google fordítózással.
    Okostelefon: én vettem neki tavaly, Y550-es Huawei, addig telefonja se volt évekig mert ellopták, csak a céges ami semmit nem tud kategória. Most már jól bánik vele, szóval bele lehet vágni ilyen projectbe. Amúgy SanDisk Sansa C240, félig fórumról szponzorálva az is.

HDMI: kaptunk egy 10 éves übergagyi noname (Tucson) miniatűr 1366x768-as LCD-t és el voltuk ájulva a 37 meg 51 centis CRT után (Digi box-ból kapja a jelet). Ez idén Januárban történt.
    És még használunk S478-as P4-et napi szinten.

Az erősítős meg tényleg brutálgagyi, még 20 ezer Ft-os minihifi-hez is. Ennyi erővel ráköthetném a jacket direktben az erősítőre akár PC akár telefonról. Próbáltuk, nem jó. (egyébként a TV-hez van egy külön szett, kisRotel meg Aiwa fadobozos microhifi hangfalpár, lévén a Kappa 9.2 nem arra néz)

Apám haverja nagy hifiőrült hatalmas ráfordítással mind anyagilag mind időben. Ő már túl van a digitális bővítésen, szóval segítség lenne ha keret lesz rá. Röviden, AMD-s ITX PC passzív hűtéssel+herélt Win8.1+SPDIF out külső hangkártyába ami stabilizált 5V-ot kap és az az erősítőbe.

Kissé elkanyarodtunk a témától bár számomra hasznos volt.
    Eredetileg nem feltételeztem hogy a cikkírónak lehet reális alternatíva a Streaming. Bár aki vinyl hirdető hibáján idegeskedik jellemzően nem streamelni akar :DDD .
    Mondjuk alapvetően a zene a fontos, körülményekhez képest jó minőségben.

• quailstorm

félisten

válasz proci985 #23 üzenetére

Az nem semmi akkor. Lehet érdemes volna fejlődni.
    Nálunk a probléma a következő. Van egy 20-30 év közötti életkorú eszközökből álló középkategóriás Hi-Fi szett és high-end hangfalpár, meg 3 PC alaplapi hangkártyával.
    Szóval PC-ről nem nagyon hallgatunk zenét. Max én, apám meg bootleget. FLAC meg MP3 warez meg azért kell, mert apám több mint 10 éve napi 2-3 órát utazik munkába...
    Lemezesszekrényt meg csak nem vihetsz a hátadon, meg a discman is kihalt már :DDD

• quailstorm

félisten

válasz proci985 #19 üzenetére

Az biztos, hogy rengeteg a rossz master, ezzel nem tudok vitatkozni.
    Nem hallgattam még Spotify premiumot, úgyhogy erre nem tudok mit mondani, meg alapból a streamingre nehéz ráállnom. Még mindig a letölt meghallgat modellnél tartok.

Másolatos dolgodat nem értem, hogy ki az alany aki árulja. Zenemozaik ahogy elnézem árul vinylt, hogy milyen állapotban az másik történet.

Őszintén sose próbáltam streaminget.
    Kételkedem, hogy kevésbé ismert, rétegzene, vagy kevésbé sikeres magyar lenne fenn.
    Másik nagy előnye a wareznak hogy válogathatsz az albumkiadások közt. Több ország több kiadó több remasterje közt.
    Streamingen gondolom egyféle van, bár tényleg közelébe se mentem ilyesminek.

Mielőtt jönne a bökő, háztartás szintjén az elmúlt 40 évben biztos az átlag magyar költésének 1000-szeresét sikerült apámnak otthagyni adathordozóért, de nem lehet mindent győzni.

Bad Girls nem streamingre példa, a HDD-men:

1979 - Bad Girls (2× Vinyl, LP, Album)(Casablanca Records - CALD 5007)
    1979 - Bad Girls (2× Vinyl, LP, Album)(Casablanca Records CBLP 50033-50034)
    1979 - Bad Girls (2× Vinyl, LP, Album)(Japan VIP 9565-6)
    1979 - Bad Girls (2× Vinyl, LP, Album)(NBLP-2-7150)
    1990 - Bad Girls (CD, Album)(Casablanca Records - 822 557-2 M-1)
    2003 - Bad Girls (Deluxe Edition)(CD1, Album, Reissue)(Mercury - 0602498012406)
    2003 - Bad Girls (Deluxe Edition)(CD2, Album, Reissue)(Mercury - 0602498012406)
    2012 - Bad Girls (2 SHM - CD, Album, Reissue)(Universal Music - UICY-753023 Music Japan Mini LP SHM)

Apám az őrült, én kb 3-at hallgattam meg csak ezekből, de ez is lehet igény.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés