Új hozzászólás Aktív témák
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Hieronymus #30 üzenetére
Mivel nem tartok internet gerinchálót itthon, ezért értelemszerűleg nincs
.
Eléggé benne vagyok a computer science részben ahhoz, hogy a prémium USB kábellel ne foglalkozzak. -
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
quailstorm #28 üzenetére
digitális átállásban ez volt a szép. nem kell még eszközökben DA váltást csinálni és főleg nem kell az analóg jelet továbbítani a lejátszó és az erősítő között (bakelit / kazetta kivétel), amitől a világ sokkal egyszerűbbé válik.
-
quailstorm
félisten
Főleg ha az MP3 lejátszó az jó. Van egy elég régi DVD lejátszóm ami betegeskedett, nem engedtem kidobatni apámmal mert emlékeztem, hogy jól szól. Szétszedtem, szalagkábel ki volt csúszva
ESS DAC van benne, meglepően jó volt. Korábban próbáltunk sok megoldást, consumer csodákból a PlayStationvolt a legjobb hangban, de az is messze elmaradt egy asztali CD játszótól, meg az már MP3-at se tud.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
quailstorm #26 üzenetére
Próbáld ki. Én is először pont emiatt vonakodtam tőle, hogy mi lesz a hangminőséggel, de megfelelő.
Okostelefonra van app. Megint csak megfelelő hangminőség, legalábbis jays four / jays five / klipsch s4 / sony mdr-xb910el nézve oké, annál nagyon jobbhoz meg már nem feltétlenül telefont használnak forrásnak.
P4 nekem is van itthon, igaz dobozban
.
Ja, ez igaz, HDMI nem mindenen van, viszont a chromecast egy olcsó és egyszerű -mármint erősítő cseréhez képest- megoldás cast upgradere, avagy az ember nem feltétlenül akar erősítőt cserélni, viszont utóbbi 10-15 év modelljein HDMI szokott lenni, cast viszont jellemzően két éve jött be. Más kérdés, hogy a családban lévő négy erősítőből kettő tud HDMIt nálunk is.
---
Jaja, eléggé elkanyarodtunk
, csak mutatni akartam, hogy már van alternatív megoldás aminek jelenleg már bőven túlsúlyban vannak az előnyei.
Szép meg jó a FLAC / HTPC, csak az anyagok nehezebben beszerezhetőek, kell egy normális hangkártya / megoldott digitális átvitel a DACba / erősítőbe, hangminőségben meg akkora volt mp3nál az előrelépés 20 év alatt, hogy nem feltétlenül jön ki nagyon érezhetően a különbség. És itt most már hifi rendszerekről is beszélünk. 10 éve még simán egy harmadennyibe kerülő hifi füles setupon is megmondtam, mi szól mp3ban és mi lossless (tömörítési hibák alapján, tudtam mit kell figyelni), ez a lossless / streaming vonalon már nehezebb, pedig közben lett egy (fél)audiofil láncom.
-
quailstorm
félisten
Oké, ígérem meg fogom nézni.
A többire. Erősítőn HDMI? Hahahahaaaaa, 20 évnél idősebb Rotelen, hogyne. Távirányító is valami 7 ezer volt hozzá olyan ritka. Autó nincs(legutolsó és egyetlen a Trabant 601 volt), vonat van meg MÁV utódcégek.
Lemezesszekrény most is ott van, csak nem tiszta forrásból, változó minőségben sok utánajárással meg google fordítózással.
Okostelefon: én vettem neki tavaly, Y550-es Huawei, addig telefonja se volt évekig mert ellopták, csak a céges ami semmit nem tud kategória. Most már jól bánik vele, szóval bele lehet vágni ilyen projectbe. Amúgy SanDisk Sansa C240, félig fórumról szponzorálva az is.HDMI: kaptunk egy 10 éves übergagyi noname (Tucson) miniatűr 1366x768-as LCD-t és el voltuk ájulva a 37 meg 51 centis CRT után (Digi box-ból kapja a jelet). Ez idén Januárban történt.
És még használunk S478-as P4-et napi szinten.Az erősítős meg tényleg brutálgagyi, még 20 ezer Ft-os minihifi-hez is. Ennyi erővel ráköthetném a jacket direktben az erősítőre akár PC akár telefonról. Próbáltuk, nem jó. (egyébként a TV-hez van egy külön szett, kisRotel meg Aiwa fadobozos microhifi hangfalpár, lévén a Kappa 9.2 nem arra néz)
Apám haverja nagy hifiőrült hatalmas ráfordítással mind anyagilag mind időben. Ő már túl van a digitális bővítésen, szóval segítség lenne ha keret lesz rá. Röviden, AMD-s ITX PC passzív hűtéssel+herélt Win8.1+SPDIF out külső hangkártyába ami stabilizált 5V-ot kap és az az erősítőbe.
Kissé elkanyarodtunk a témától bár számomra hasznos volt.
Eredetileg nem feltételeztem hogy a cikkírónak lehet reális alternatíva a Streaming. Bár aki vinyl hirdető hibáján idegeskedik jellemzően nem streamelni akar.
Mondjuk alapvetően a zene a fontos, körülményekhez képest jó minőségben. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
quailstorm #24 üzenetére
Spotify prémium? Magyarországon olcsó és annak van offline módja. Tehát simán letölti a telefonjára ami kell neki (nem foglal sok helyet, nekem is kb 40-50 album és két párszáz számos playlist van a telón mert annyi kell), aztán meg bluetoothon / jacken keresztül ki lehet a kocsira küldeni a cuccot, telefon töltés meg szivargyújtós / USBs megoldással megy.
Tehát gyakorlatilag ott a lemezesszekrény a zsebedben...
.
Ha az erősítőn van HDMI bemenet akkor simán megy chromecaston keresztül is. Ha nincs, akkor a TV HDMIjét használva a TV füles kimenetén keresztül még mindig lehet a TVt vezérelni így is, ez egy olcsó bár hangra eléggé teszkós megoldás (HiFi setupnál sajnos lehet hallani, hogy nem tökéletes).
---
De tényleg töltsd le, nézd meg. Streaming utóbbi pár évben hatalmasat lépett előre, már bőven nincs az mint 10-15 éve amikor méregdrága volt kb nulla kontenttel.
-
quailstorm
félisten
Az nem semmi akkor. Lehet érdemes volna fejlődni.
Nálunk a probléma a következő. Van egy 20-30 év közötti életkorú eszközökből álló középkategóriás Hi-Fi szett és high-end hangfalpár, meg 3 PC alaplapi hangkártyával.
Szóval PC-ről nem nagyon hallgatunk zenét. Max én, apám meg bootleget. FLAC meg MP3 warez meg azért kell, mert apám több mint 10 éve napi 2-3 órát utazik munkába...
Lemezesszekrényt meg csak nem vihetsz a hátadon, meg a discman is kihalt már -
proci985
MODERÁTOR
válasz
quailstorm #21 üzenetére
Pedig jó a streaming. Itthon két rendszer van, az említett Beyer990ed + One és mellé egy normális hifi setup. Egy gombnyomás váltani a két rendszer között, telefonról is tudom vezérelni, gyakorlatilag tökéletesen integrálva van a kettő. Hangminőség oké, mármint a referenciának használt CD kiadásokhoz képest is.
Több kiadás jellemzően van ahol értelmezhető. Mikrokiadók cuccai vannak, ismeretlen cuccok szintén. Magyarok közül konkrétan a teljes magyar Alvin és a Mókusok diszkográfia fent van (tetejében hang alapján nem valami CDrip, hanem az eredeti stúdiómaster, mert sokkal jobban szól). Ja és értesítést kapok ha új cucc jön ki adott előadótól. Jó, pl a korai Kanzleramt cuccok nincsenek fent amit tudok, hogy hiányolok.
Próbáld ki a spotifyt. Ingyenes (cserébe ott még reklámoz), az ingyenesnek is oké a hangminősége (kb egy évig hallgattam irodában egy Sony STR-XB910el laptopról hajtva), kényelmes és a célra remekül működik.
-
quailstorm
félisten
Az biztos, hogy rengeteg a rossz master, ezzel nem tudok vitatkozni.
Nem hallgattam még Spotify premiumot, úgyhogy erre nem tudok mit mondani, meg alapból a streamingre nehéz ráállnom. Még mindig a letölt meghallgat modellnél tartok.Másolatos dolgodat nem értem, hogy ki az alany aki árulja. Zenemozaik ahogy elnézem árul vinylt, hogy milyen állapotban az másik történet.
Őszintén sose próbáltam streaminget.
Kételkedem, hogy kevésbé ismert, rétegzene, vagy kevésbé sikeres magyar lenne fenn.
Másik nagy előnye a wareznak hogy válogathatsz az albumkiadások közt. Több ország több kiadó több remasterje közt.
Streamingen gondolom egyféle van, bár tényleg közelébe se mentem ilyesminek.Mielőtt jönne a bökő, háztartás szintjén az elmúlt 40 évben biztos az átlag magyar költésének 1000-szeresét sikerült apámnak otthagyni adathordozóért, de nem lehet mindent győzni.
Bad Girls nem streamingre példa, a HDD-men:
1979 - Bad Girls (2× Vinyl, LP, Album)(Casablanca Records - CALD 5007)
1979 - Bad Girls (2× Vinyl, LP, Album)(Casablanca Records CBLP 50033-50034)
1979 - Bad Girls (2× Vinyl, LP, Album)(Japan VIP 9565-6)
1979 - Bad Girls (2× Vinyl, LP, Album)(NBLP-2-7150)
1990 - Bad Girls (CD, Album)(Casablanca Records - 822 557-2 M-1)
2003 - Bad Girls (Deluxe Edition)(CD1, Album, Reissue)(Mercury - 0602498012406)
2003 - Bad Girls (Deluxe Edition)(CD2, Album, Reissue)(Mercury - 0602498012406)
2012 - Bad Girls (2 SHM - CD, Album, Reissue)(Universal Music - UICY-753023 Music Japan Mini LP SHM)Apám az őrült, én kb 3-at hallgattam meg csak ezekből, de ez is lehet igény.
-
proci985
MODERÁTOR
miért szivatod ezzel magad?
ott a Spotify, van ingyenes variánsa is, az említett Donna Summer lemez is fent van (walk away hiányzik innen), tetejében ez az oldal ha magát legálisnak is mondja, mégiscsak másolatokat ad el... szerintem ennyi pénzből simán eredeti lemezeket is össze lehet szedni. egyébként ott a Discogs ha utánna akarsz nézni, ott jellemzően van minden amit valaha hivatalosan kiadtak.
quailstorm: spotifynak az előfizetőse high bitrate, gyakorlatilag az itthoni setupon (Beyer DT990ed + Xonar One Muses02 opampokkal) nem vagyok biztos, hogy egy dupla vakteszten ki tudnám lőni a lossless és Spotify album között a különbséget. efölött meg fülesben már csak a HD800 kategóriája van, nade ahhoz jellemzően megfelelő lánc is kell, amig azon a szinten már nem két fillér.
gyakorlatban viszont a hajára kenheti az ember a flacripet / vinylripet, ha a stúdió master gyenge volt. ilyenre pedig bőven van példa.
-
quailstorm
félisten
válasz
#20749568 #17 üzenetére
Nekem még lemezeim is voltak/vannak tőlük. Igaz jó ideje felhagytam a vinyllel mert nem volt jó a cuccom, meg hely meg macera, meg elég ha van apámnak, de az legyen jó.
Ezek a streaminges cuccok meg általában piszok messze vannak egy 320Kbit-es MP3-tól is, nem hogy egy FLAC vinylRIP vagy CDRIP-től.
total90-nek mondjuk jön a rugdosás a warezért, szóval neki nem opció, de sokszor beszerezhetetlen valami, vagy mocsok drága, illegálisan meg karnyújtást se kell végezni
-
total90
veterán
Spotify, Apple Music, Play Music... Annyi lehetőség van, minek szivatod magad?
A másik, hogy miért írod nagybetűvel a nevüket, ha azt írod zenemozaik, akkor is mindneki vágja miről van szó.
-
-
PBalázs
csendes tag
válasz
#20749568 #11 üzenetére
A ZENEMOZAIK-ra nem lehet előfizetni. Ráadásul a Bakelit katalógus olyan lemezeket és kazettákat is tartalmaz, melyek nincsenek az Itunes zeneáruházban. Pl.:
Bojtorján lemezek
Bob Dylan lemez
Dupla Donna Summer lemez 4 nem létező Donna Summer dallal -
PBalázs
csendes tag
Ez az én topikom:
[link]Minél több honlapot szüntetnek meg, annál jobban idegesít a ZENEMOZAIK. Akkor nem idegesítene a ZENEMOZAIK, ha a Bakelit katalógusban csak olyan lemezek és kazetták lennének, melyeket valahonnan meg lehet szerezni, vagy online zeneáruházban meg lehet vásárolni.
-
Chaser
legenda
akinek nincs pénze egy fizetős domainre ami évi 3-5k, attól kinek jut eszébe bármit is venni?
-
PBalázs
csendes tag
válasz
Speeedfire #6 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
Rendeld meg inkább innen.
Ilyen uw-s oldalban nem is bíznék meg. -
Eastman
addikt
Azt megkérdezheted, hogy miért nem válaszol az emailedre.
Aztán sms-ben elküldöd neki ezt a linket:
https://en.wikipedia.org/wiki/Bad_Girls_(album) -
PBalázs
csendes tag
Ezzel idegesít a ZENEMOZAIK:
Digitalizálás feltételeAzt még mindig nem írta le a ZENEMOZAIK, hogy honnan a fenéből szerezzem meg azokat a lemezeket, melyeket sehol sem lehet kapni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hieronymus: Három júniusi képem
- iPad topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Revolut
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- Home server / házi szerver építése
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- XPS 9530 15.6" 3.5K OLED i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- RTX 4090, I9-14990 PC Eladó!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest