- iPhone topik
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- VoLTE/VoWiFi
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
quailstorm #28 üzenetére
digitális átállásban ez volt a szép. nem kell még eszközökben DA váltást csinálni és főleg nem kell az analóg jelet továbbítani a lejátszó és az erősítő között (bakelit / kazetta kivétel), amitől a világ sokkal egyszerűbbé válik.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
quailstorm #26 üzenetére
Próbáld ki. Én is először pont emiatt vonakodtam tőle, hogy mi lesz a hangminőséggel, de megfelelő.
Okostelefonra van app. Megint csak megfelelő hangminőség, legalábbis jays four / jays five / klipsch s4 / sony mdr-xb910el nézve oké, annál nagyon jobbhoz meg már nem feltétlenül telefont használnak forrásnak.
P4 nekem is van itthon, igaz dobozban
.
Ja, ez igaz, HDMI nem mindenen van, viszont a chromecast egy olcsó és egyszerű -mármint erősítő cseréhez képest- megoldás cast upgradere, avagy az ember nem feltétlenül akar erősítőt cserélni, viszont utóbbi 10-15 év modelljein HDMI szokott lenni, cast viszont jellemzően két éve jött be. Más kérdés, hogy a családban lévő négy erősítőből kettő tud HDMIt nálunk is.
---
Jaja, eléggé elkanyarodtunk
, csak mutatni akartam, hogy már van alternatív megoldás aminek jelenleg már bőven túlsúlyban vannak az előnyei.
Szép meg jó a FLAC / HTPC, csak az anyagok nehezebben beszerezhetőek, kell egy normális hangkártya / megoldott digitális átvitel a DACba / erősítőbe, hangminőségben meg akkora volt mp3nál az előrelépés 20 év alatt, hogy nem feltétlenül jön ki nagyon érezhetően a különbség. És itt most már hifi rendszerekről is beszélünk. 10 éve még simán egy harmadennyibe kerülő hifi füles setupon is megmondtam, mi szól mp3ban és mi lossless (tömörítési hibák alapján, tudtam mit kell figyelni), ez a lossless / streaming vonalon már nehezebb, pedig közben lett egy (fél)audiofil láncom.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
quailstorm #24 üzenetére
Spotify prémium? Magyarországon olcsó és annak van offline módja. Tehát simán letölti a telefonjára ami kell neki (nem foglal sok helyet, nekem is kb 40-50 album és két párszáz számos playlist van a telón mert annyi kell), aztán meg bluetoothon / jacken keresztül ki lehet a kocsira küldeni a cuccot, telefon töltés meg szivargyújtós / USBs megoldással megy.
Tehát gyakorlatilag ott a lemezesszekrény a zsebedben...
.
Ha az erősítőn van HDMI bemenet akkor simán megy chromecaston keresztül is. Ha nincs, akkor a TV HDMIjét használva a TV füles kimenetén keresztül még mindig lehet a TVt vezérelni így is, ez egy olcsó bár hangra eléggé teszkós megoldás (HiFi setupnál sajnos lehet hallani, hogy nem tökéletes).
---
De tényleg töltsd le, nézd meg. Streaming utóbbi pár évben hatalmasat lépett előre, már bőven nincs az mint 10-15 éve amikor méregdrága volt kb nulla kontenttel.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
quailstorm #21 üzenetére
Pedig jó a streaming. Itthon két rendszer van, az említett Beyer990ed + One és mellé egy normális hifi setup. Egy gombnyomás váltani a két rendszer között, telefonról is tudom vezérelni, gyakorlatilag tökéletesen integrálva van a kettő. Hangminőség oké, mármint a referenciának használt CD kiadásokhoz képest is.
Több kiadás jellemzően van ahol értelmezhető. Mikrokiadók cuccai vannak, ismeretlen cuccok szintén. Magyarok közül konkrétan a teljes magyar Alvin és a Mókusok diszkográfia fent van (tetejében hang alapján nem valami CDrip, hanem az eredeti stúdiómaster, mert sokkal jobban szól). Ja és értesítést kapok ha új cucc jön ki adott előadótól. Jó, pl a korai Kanzleramt cuccok nincsenek fent amit tudok, hogy hiányolok.
Próbáld ki a spotifyt. Ingyenes (cserébe ott még reklámoz), az ingyenesnek is oké a hangminősége (kb egy évig hallgattam irodában egy Sony STR-XB910el laptopról hajtva), kényelmes és a célra remekül működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Valve Index VR Kit
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest