- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FoxiestFox #22 üzenetére
Ha az ultrakompaktnak van létjogosultsága, akkor a kamerafonoknak is, mert egy jobbféle kameratelefon simán hozhatja egy ultrakompakt minőségét.
-
-
Gabor113
tag
Ja mer' azt csak fényképezésre veszed semmi másra nem jó....
Aki csak fényképezni akar miért nem fényképező gépet vesz? A kamera az okostelefon egy! szolgálatása, nem több.
-
raulicio
senior tag
csak dobjanak alá egy rendes vasat és androidot, és máris megyek a boltba!
-
worthless
tag
Hát a Lumixokat nézve ez valami 2,33-as érzékelő lesz, amit ronggyá ver az N8
-
Xaels
félisten
Nekem már az 5Mpx is bőven elég lenne felbontásban, ha van mellette képstabilizátor (lehet csak én vagyok béna és remeg a kezem) és lennének olyan megoldások amik bemozdulás és stb. esetén is éles képet eredményeznek. Ezek mellett természetesen nem árt ha minimális a zaj és az egyéb hiba a képen. Tegnap voltunk kutyázni anyóséknál és a 2 izgága kis német juhászt elég nehéz volt megörökíteni mert 3mp-ig sem tudtak nyugton maradni a kis édesek és mindig bemozdultak stb. Szvsz bármelyik mobilgyártó feldughatja magának a trillió Mpx-ét ha amellett gyenge a minőség és mindig bemozdul a kép.
-
Képeknél is jobb ez a zoom, mert az optikai zoom alacsonyabb fényerőt jelentene, ami által magasabb érzékenységre vagy hosszabb záridőre kell kapcsolnia a gépnek. Ez vagy zajos, vagy bemozdult képeket adna. Inkább nézek egy éles és zajmentes 3MPixeles képet, mint egy 12Mpixeles zoomolt, de zajos vagy bemozdultat...
-
rizso
addikt
-
Mobilok között nagyobb értelme van a nagy felbontásnak, és az így lehetővé váló digitális zoom-nak, mint ahogy a Nokia N8-nál is lesz. Alapból az egész képérzékelőből interpolálja a 720p videót, ha zoomolsz, akkor meg a kép kisebb részéből, ami még úgy is bőven elég felbontású.
Állóképeknél pedig zoom hatására kisebbb felbontás... (zoom = crop)
Kis méretben ez jobb megoldás, mint egy félszar zoomos optikát beleerőltetni, mert egy pici de bonyolult optika többet ront a képen, mint amennyit a kisebb felbontás.
Persze a stabilizátor és a nagyobb érzékelő ide is kellene. -
rizso
addikt
Jogos
Több minden kellene bele, mint pl. a Xaels által írt képstabilizátor, vagy mondjuk optikai zoom, videó közbeni AF (lásd vivaz/vivaz pro), normális méretű érzékelő, stbstb...Ilyen kis "apróságok", amiktől valóban mobilos-fényképező lehetne
z0d1AK: igen, csak legyen belőle már valami, és jusson el hozzánk is normális áron...
-
törölt tag
én cserélhető objektíveket akarok már végre a telefonban látni! meg nyomtatót...
amúgy régen nagyon szimpatikus telefonokat cisnált a Panasonic, sajnáltam nagyon, amikor kivonultak az európai/amerikai piacról. kíváncsi vagyok ez milyen lesz.
-
z0d1AK
nagyúr
Az Altek Leo komolyabb is lehet akár
-
Xaels
félisten
Vajon lesz benne képstabilizátor? Ez már inkább lesz telefonálàsra is képes fényképező ha a panasonic jól össze rakja mint fordítva.
-
m@xsys
senior tag
Wow, jön ismét a MegaPixel háború
-
amanoba
őstag
elég súlyos darab lesz.
-
RaveForce
veterán
azthiszem ez végre ütni fog
n8 megy a homályba..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Tesla topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Renault, Dacia topik
- VR topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Update 06.27. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest