- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
julius666
addikt
Amúgy rendben van, hogy vannak vele bajok, ezt csak a vak nem látja, de egy életképes alternatíva sincsen, és nem is lesz még pár évig.
Attól függ mire.
Animációkra tényleg jó a flash, arra hosszú távon se biztos hogy valódi versenytársa lesz a canvas (ha jól tudom, az a része a HTML5 specifikációnak már nem valószínű h változni fog). Videókra, bannerekre meg ilyenekre viszont bőven jó (lesz) a HTML5.
Feltéve hogy elég nagy arányban elterjednek a feature-öket támogató böngészők (köszönjük MS, hogy XP-n marad a 8-as exploder).
De ezt már számtalanszor kibeszéltük itt a fórumon.
-
proof88
addikt
a shockwave-et fejlesztik még? mert ugye még a régi szép időkben volt a flash, meg a shockwave ... Előbbi 2d-re, utóbbi meg 3d-re főleg, hardveres gyorsítással. Akkoriban macromedia volt, az adobe meg külön volt. Már meg tudtam 1-2 dolgot csinálni flash-ben, amikor kipróbáltam a shockwave-et, de sajnos valami probléma miatt a 3D-szövegeket nem tudtam használni, pontosabban, a sima text-ek okésak voltak, de amikor 3d-síteni akartam őket, akkor téglalap karaktereket 3d-sített, tehát alagutak lettek.
És valahogy bonyolultnak is találtam a flash-hez képest. Igaz, 14 éves voltam.
-
Az a baj a Flash-sel, hogy túlnőtt a weben. Szerintem, nincs szükség ilyen tudásra a weblapokhoz, márpedig a web nagyrésze nem olyan alkalmazásokból áll, ahol feltétlenül kell a Flash. Manapság a Flash a játétkokra való leginkább, meg olyan dolgokra, amit sokkal bonyolultabb megírni máshogy, és nem számít a futási sebesség.
Én pl. Pixel Bender segítségével írt Flash-es progit használok arra, hogy a normal, displacement és bump map-eket konvertáljak.
A webes fennmaradása a böngészők HTML5 támogatásától függ, és attól, hogy mennyire kell majd más kódot írni a különböző böngikre.mod: Nagy kérdés, hogy a HTML5 GPU támogatásnak köszönhetően gyorsabb lesz-e a Flash-nél, ahol szintén GPU támogatott a Pixel Bender, és arra is nagyon kiváncsi vagyok, hogy a canvas felnő-e a Flash szintjére. Ha mindkettőre igen a válasz, akkor nem látom a Flash jövőjét stabilnak, legfeljebb a böngésző nélküli működés lehet még jó indok mellete.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox tulajok OFF topicja
- Medence topik
- BestBuy ruhás topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest