- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomboy0013
veterán
"Gyári megoldást érdemes nézni mert átlag felhasználó azt használja és abban ég és föld a helyzet s7 javára."
Szerintem ez egy rossz megközelítése a témának. Egyrészt akit annyira nem érdekel a fotós téma hogy nem talál rá a Google Camera app-ra az nem fogja nagyítani a képet, mert ami különbség igazán kirajzolódik a gyári kameráknál az az élesítés mértéke, ugyanis a G6 erősen túlélesít. Viszont a képet egészében nézve szerintem reálisabb képet ad a G6 gyári kamera app-ja mivel a színek jobban a helyükön vannak. Az S7 egy "tökéletes" világot ad vissza a képeken, a G6 viszont a realitáshoz közelebb áll. Kérdés kinek mi a jobb. Erős túlzás, hogy olyan távol áll egymástól a 2 telefon kamerás teljesítmény terén, max neked jobban tetszik az S7 képkésztése.
Másrészt ha szerinted a gyári megoldásokat érdemes összehasonlítani akkor itt el is vesztette az okostelefon az okos mivoltát, hisz pont az a lényege hogy újabb funkciókkal és lehetőségekkel jobbá tegyük a készülékünket. A Google Camera is ezt csinálja anélkül hogy hackelgetni kellene a telót. Azt érdemes összehasonlítani ami a legjobb eredményt hozza. Az átlag felhasználó (ha van ilyen) nagyjából színek közti eltérést fog észrevenni a képeken ha egymás mellé teszi a telefonokat, ha nem akkor még annyit sem. Az elmúlt 2-3 évben annyira keveset fejlődött a szenzor technológia mobilok terén, hogy ég és föld közti különbség már élből nem lehet jó szoftverrel ellátott eszközök között. Szerintem az S7 erősen piedesztálra van emelve fotózás terén.
Ha jól tévedek a fotós topikban Aryon kolléga csinált egy S7 vs G6 gyári app összehasonlítást még nem sokkal a G6 kijövetele után (azóta már némileg javult a szoftver egyébként). Érdemes megtekinteni annak akit érdekel a téma.[ Szerkesztve ]
-
tomboy0013
veterán
Én mondjuk benti körülmények közt hasonlítottam össze S7 és G6 kameráját, igaz nem a gyári kamerát használtam a G6 esetében hanem a portolt google camera-t, a G6 részletességben és színekben is odavert az S7-nek. Meg hát az S7 eléggé túltolt színekkel operál amúgy is, bár gondolom a portolt google camera azon is lendít egy kicsit. A G6 kameráját amúgy eléggé alábecsülik, főleg azok akik nem próbálták még a HDR+ funkciót, valami brutál mennyivel jobb képet készít mint a gyári app. Fotós csoportba is tettem fel már azt hiszem 2 összehasonlítást is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest