- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Pici telefon, óriás akksival?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
ghiottone
nagyúr
Vpn-en jött áprilisi biztonsági csomagos frissítés a sima X5-re.
Nálatok a gyári időjárás widget rendbe van? Nekem duplikálja magát mindegyik - így:
Már töröltem az időjárás és a gyári launcher adatait, de semmi változás. Kb. android 14 óta van ez, csak nem használom és néha nézem meg, hogy vajon megjavult-e.
-
ghiottone
nagyúr
Sima X5-re francia vpn-el jött egy combos 900 megás frissítés márciusi biztonsági csomaggal:
-
ghiottone
nagyúr
Nincs valakinek egy felesleges Spigen tokja a sima X5-höz? Már nem találok sehol.
-
ghiottone
nagyúr
Visszajöttem
Olasz amazonról egy sima X5 svájci verzióval.
A frissítéshez nem kellett vpn, szedte le sorba a nagyobbakat - 12.1 (1,2Gb) - 13 (5GB) - 13.1 (5Gb) - 14 (2,4Gb) - mondjuk itt jobb lett volna, ha rögtön ugrik 14-re, de legalább, nem a sorban kiadott frissítésekkel nyűglődött, mint egy Pixel, vagy Motorola.
Az aksin kívül nekem sokat nem hozott az Op11. Igazából elveszítettem a vezeték nélküli töltést és a jobb szelfit. De a lényegi dolog, hogy méretre nem igazán volt kényelmes, így nem is mentem tovább 12-re. Várok majd a Pixel 9-ig, aztán, ha az se az igazi, akkor majd a 8-as Find X-ekre, mert azokat már újra behozzák az EU-ba. -
ghiottone
nagyúr
Búcsúzom a tulajoktól és Minden Jót nektek!
Ha lett volna global verziója az X6-osnak, akkor arra váltottam volna, de helyette egy Op11-es lett az utód. -
ghiottone
nagyúr
válasz
Oppenheimer #553 üzenetére
Akkor marad a gcam.
bár ott meg jó lenne, ha az aweme portokkal működne végre az összes lencse....
Amúgy most megint van nálam Pixel 7 és 8 pro és annyira nem látom vészesnek az Oppo gyári kamera appot. A színeket jól eltalálja, de sokszor túlélesít vagy zajos lesz a kép. -
ghiottone
nagyúr
válasz
Oppenheimer #551 üzenetére
Opsz, ez jónak tűnik.
Kamerát próbáltad? Elvileg ott is van pár javítás ahogy olvastam a telegram csatornán. -
ghiottone
nagyúr
Mindjárt itt a 14-es android. Bár csak a simát említik a francia verziókra: [link]
-
ghiottone
nagyúr
válasz
WhiteWalker #533 üzenetére
Sima X5-ön nekem változó. Ha otthon wifin vagyok, akkor tudott ilyet is:
De nekem átlag 1,5 nap 2 simmel, bt-vel, 1-1,5 óra telefonálással és 4-4,5 óra kijelző idővel.
Szerintem az Oppo rendszere stabilabb. Havonta jönnek a frissítések is. Mondjuk az is igaz, hogy én a MIUI-t nagyon nem szeretem.
-
ghiottone
nagyúr
Októberi biztonsági frissítés érkezőben. - sima X5-ön most dobta fel:
-
ghiottone
nagyúr
Mondjuk ezt a havi frissítgetést a Google pont most engedte el a Pixel 8-as szériánál. Akkor lesz kiadva, ha kész lesz.
Amúgy nekem eddig teljesen stabilnak érződik így 7 hónap Oppo+ ColorOs. Pixeleknél több szoftveres anomáliába és modem gondokba futottam. Azt sajnálom csak, hogy az X6/X6 Pro-ból nem lett globális verzió.
-
ghiottone
nagyúr
Ideje volt már, mert a havi ütemezés most valahogy mintha megcsúszott volna. Ki is maradt az 591-es verzió a sima X5-ön:
-
ghiottone
nagyúr
- hanghívást nem tudom a Pro esetén, de nekem a sima X5 teljesen jó és a vájtfülű ismerős is jónak mondja, de neki a Pixel 7 jobbnak tűnt amúgy még úgyis, hogy csak 3g-n beszéltünk még októberben.
- gcam, ami teljesértékű nincs. - vagy csak a fő és előlapi megy, vagy megy ugyan az aweme verzióval az összes, de akkor a főkamerán bal oldalt egy fekete csík van. Agc és lmc portokat ajánlom.
- 2 főverzió és 2026 márciusban lesz vége a szoftveres támogatásnak. -
ghiottone
nagyúr
válasz
Postas99 #494 üzenetére
Szia!
Csak most nézem, hogy régi ismerős itt van. Üdv! Hogyhogy erre váltottál?Amit írtál az volt nálam, de még régebben és nem is Oppon, hanem Op 9-esen - a rendszer ugyanaz volt azon is. Tuti szoftveres hiba volt. És szerintem csak az app frissítése megoldotta. "Tisztán laktad be" a telefont, vagy mentést használtál a 4a-ról? Ha az utóbbi, akkor valami beakadhatott, bár ugye nem kellene, mert a gyári telefon app ugyanaz mindkét készülék esetében.
A másik kérdésre meg szerintem a Vodafone lesz a ludas, de mikori a kártyád? Lehet új sim megoldaná.
-
ghiottone
nagyúr
Szia. Havonta jönnek a frissítések. Még 2 főverziót kap és 2026 februárjában jár le a terméktámogatás.
-
ghiottone
nagyúr
Van valakinek gyári karbon tokja? Anno Op9-hez volt ilyen tokom, csak ott teljesen zárt volt a szélein, itt viszont alul, felül és a gomboknál nyitott, amitől kicsit tartok.
-
ghiottone
nagyúr
Jött egy 1,19Gb-os frissítés X5-re vpn nélkül. Júliusi a biztonsági frissítés benne, átugrottuk a júniusit:
Más Oppo és OnePlus telefonok esetén azt vettem észre az utóbbi hónapokban, hogy mintha a 13.1-es rendszertől kezdve a szoftververziók elnevezései mindenhol ugyanazok lennének. Természetesen a modell az más. Múlt héten OP11-re érkezett meg ez az elnevezésű frissítés pl.
-
ghiottone
nagyúr
X5-re menetrendszerűen befutott a havi frissítés. 230 mega, tartalmazza a májusi security patch-cset. Nem is kerestem rá. Teljesen sunyi módban háttérben levadászta vpn nélkül, lefutott és csak az értesítést vettem észre, hogy új szoftververzió érhető el. Rányomtam és már indítta is újra a telót.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Oppenheimer #436 üzenetére
Akkor is úgy gondolom, hogy teljesen felesleges lenne elűzni innen a sima X5 tulajokat. Amúgy is kevesen vagytok ti is és mi is.
Köszi. Lehet nemsokára zárva lesz
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Oppenheimer #434 üzenetére
Miért? A 2 telefon a procin, a kijelzőn, az aksin és az 5 tengelyes ois-en kivül ugyanaz, a frissítéseket is hasonló ütemben kapják. Teljesen felesleges lenne nyitni egy másik topicot.
-
ghiottone
nagyúr
Üdv!
Azért már több, mint 1 éves modell, szerintem elfogytak a legyártott készletek.
Amúgy nem hiszem, hogy lenne gond, mivel elég sok francia régiós Find X5/Pro van a topickban. A francia vpn-nel kell néha bűvészkedni, de az is változó. Nekem csak pl. a 2. frissítésnél kellett, utána OTA jött minden. -
ghiottone
nagyúr
válasz
Oppenheimer #414 üzenetére
Azért az X6-ot nem venném meg global rom hiányában + csak 1 év a garija. S23 Ultra nekem nem jó, alacsony a pwm-e, az összes csúcs Samsunggal ez a bajom.
-
ghiottone
nagyúr
Én változatlanul. Mellette van egy 3,5 éves OP 7T, de volt már nálam 8T, 9, 9Pro is és a rendszerüket megszoktam.
Szerintem nagyrészt francia régiósak vannak felénk. Nálam csak 2. frissítéskor kellett a vpn, utána simán jött lefele a többi.
B-Teltől vettem, mert a 7T-m tőlük volt céges beszerzésen keresztül és több készüléket is vettünk tőlük azóta, de 1-nek se volt garis ügyintézése, így azt nem tudom, hogy mennyire rendben zajlik náluk. Nálam még a 10 Pro volt versenyben, de az árban több és az ultraszélese annyira nem tetszett a tesztekben.Gcam témában - 2 újabb portot tesztelek már pár napja és faragtam hozzájuk alap xml-eket is. Mindkettő esetében csak a főkamera és a szelfi megy. Videónál az lmc8.4 esetében nem megy a 4k (anno ez OP9 esetében is így volt). MGC-nél pedig, ha a hátlapi vidót 4k-n hagyjuk, akkor szelfi videóra váltva, mivel az a kamera nem tud 4k-t csak fekete háttér lesz hirtelen, a port nem vált le automatice 1080p-re.
LMC8.4 r15 - innen az első, sima apk: [link] + xml: [link]
MGC_8.8.224_A11_V5 - innen a snapcamot használom: [link] + xml: [link]Az mgc esetében picit több a zaj, az lmc portnál jobb az arány.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Oppenheimer #390 üzenetére
Ma 1 dolgot vettem észre ennél a portnál - Hdr+ Javított esetében nem mindig menti el az elkészült képet, így csak sima Hdr+ is elég.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Oppenheimer #390 üzenetére
Az utolsó, a GoogleCamera csomag elnevezésű.
-
ghiottone
nagyúr
Ha valakit érdekel Gcam téma:
- innen a gyűjtőoldalról rengeteg portot végigpróbáltam.
- Alapesetben az a probléma, hogy az Oppo nem enged teljes hozzáférést 3rd party kamera alkalmazásoknak, csak a főkamera és a szelfi támogatott. - OnePlus 9/9 Pro esetében ez ismerős volt, ott se volt teljes támogatás, de később megoldódott a 12-es rendszertől a snapcam és a glens verzióknál.
- Itt elvileg az aweme csomagnevű portok esetében megy az összes kamera, de akkor a főkamerán lesz bal oldalt egy fekete csík. Amit találtam telegram csoportokban az az sdk verziónál és a stream configok session id-vel való pepecselés - de az eredetileg javasolt EISv3-ra átállítás nekem nem ment több porttal próbálva sem.
-1 MGC aweme port esetében a session id átállítva 90462-re már ment a főkamera is, de ott meg a zajjal nem tudtam mit kezdeni.A végén a legutolsó Arnova GoogleCamera port maradt meg nálam - itt is csak a főkamera és a szelfi megy + sok mindent nem kell benne állítani, de megbízhatóan teszi a dolgát.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Zoli(zoli) #386 üzenetére
Fura ezt olvasni a sima X5-ről. Mondjuk én ugya csak 3 hete vettem és ez frissebb gyártás már. Nálam hálistennek nincs ilyen probléma a wifivel és a telefonálás is ok - az utóbbira kifejezetten háklis vagyok és biztos ment is volna vissza. Op9 és 9 Pro után váltottam X5-re. Vájtfülű ismerős annyit jegyzet meg, hogy telefonbeszélgetés közben egy picit gyengébb a hangminősége - ha az Op-k 9-9,5 pont a 10-ből, akkor itt fél ponttal kevesebbnek érzi az ő oldalán.
-
ghiottone
nagyúr
Mi most mms elküldési hibákat láttunk ma a hálózatukon. Nem tudom, hogy nem-e egy Telekomos hiba volt az is nálad. Csak ma láttad ezt a hibát?
Most direkt megnéztem, lekapcsoltam a wifit és felhívtam az ügyfélszolgálatot, közben kiírta a 4g+-t és simán ment a böngésző, megnyitottam oldalakat sima X5-ön. -
ghiottone
nagyúr
A linkelt hydrogel fólia nem jó, rosszul tapad, buborékokkal és a Spigen tok felnyomja.
Az uv üveg viszont teljesen jó. Van hozzá qr kódos videó - a gombokat, a portokat és a felső hangszóró rácsot kell jó alaposan leragasztani majd ha rárakta az ember a ragasztót és arra az üveget, akkor az elterülés után az esetleg kicsorgott ragasztót alkohollal letörölni a telefon széleiről. Ilyet még nem raktam fel sose, szért elsőre nem lett az igazi. Bentmaradt jobb szélen egy nagyobb buborék és az uv lámpa fényére túl gyorsan kötött a ragasztó, így felszedtem és kuka. Másodikra már teljesen jó - 1 db tűhegyni pontot találtam csak, ami ottmaradt. 4 dolcsiért remek cucc. 1 félelem van csak, hogy a Spigen tok túl passzentos, lehet felfogja nyomni - a többi tokkal picit jobb a helyzet. -
ghiottone
nagyúr
válasz
Öcsibogyó #371 üzenetére
Ha fontos a kamera, akkor inkább X5 (ultraszéles jobb sokkal, mint a 10tben és van zoom is, bár ott a szenzor lehetett volna nagyobb). + Qi töltés is van. Ja és könnyebben kezelhető méret ez.
Nekem amúgy az egyik op9-esem a 3 közülvolt olyan a francia amazonról, hogy csak az oxygen updater látta a frissítéseket, a gyári nem találta valamiért.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Öcsibogyó #369 üzenetére
Most a márciusban kiadott februári biztonsági frissítés van rajta. Nekem múlt héten egy francia régiós jött. Először feldobott magától egy frissítést, majd kellett a francia vpn (itt a topickban a 3xvpn-t találtam, azt raktam fel) a következőhöz, de utána simán töltötte a nagyobb csomagokat egymás után lefele.
-
ghiottone
nagyúr
Kíváncsi leszek, mert ilyen típusú uv-s üvegem még nem volt semmin.
Tok - nekem nem volt a francia verziós X5-ösömhöz semmi - így gyorsan ezt vettem - Dux Ducis. Ma jött meg a régi, bejáratott Spigen Rugged Armor - ez az elsődleges, mert a lehajló szélek felett is véd egy kicsit és még úton van ez: [link] .
-
ghiottone
nagyúr
válasz
csabikaV #355 üzenetére
Szia.
7T-m van még nekem is, bár én most op9-ről váltottam.
1. Kijelzővédő: én ezeket rendeltem - még úton vannak: [link] [link]
2. nem tudom, nem foglalkozom már régóta custom romokkal.
3. nekem egy érdekesség volt ma - tokban 1,5 óra bbb online értekezlet - vége volt, mézem és eléggé meleg a telefon + világos háttérnél 2 függőleges világosabb csík - telefon lehűlt pár perc után és ez eltűnt.
4. Úgy emlékszem olvastam ilyet még X3 Pro esetében. Én B-Teltől vettem és IMEI-t ellenőriztem itt: [link] + nemrég Nagya21 kolléga is leírta, hogy mennyire segítőkészek voltak neki a gyári szervízben egy külföldi X2 Pro frissítésével kapcsolatban. -
ghiottone
nagyúr
-
ghiottone
nagyúr
Gcammal próbálkozik valaki?
Azt látom, hogy ahhoz, hogy menjen az összes kamera az aweme verziók kellenek, de ezeknél a főlencse által készült képek esetében a kép bal széle egy fekete sáv lesz. - nem segít a hardware level átállítása se. Az OnePlusok esetében megszokott LMC8.4 megy módosított xmlemmel, de itt a glens verzió nem támogatja csak a fő és a selfie kamerát. Feladja a leckétmondjuk a gyári kamera se tűnik rossznak amúgy, csak már megszoktam a gcamok képalkotását. (Pixelek voltak, de köszönöm nem kell)
-
ghiottone
nagyúr
Nem elfér?
Arra vonatkozóan szerintem releváns, hogy milyen volt a szervíz hozzáállása, frissítették és most is jön még rá frissítés, így ilyen szempontból elővetíti, hogy nekünk se lesz gondunk 3 év múlva.Én szombaton rendeltem egy sima Find X5-öst. Nagyon vaciláltam, de becsúszott 200 alá B-Telnél (OP 7T-m is innen vettük 2019-ben), így nem vadászok tovább OP 10 Pro-ra.
Jó minőségű üvegre van ötlet, ami mellé egy Spigen Rugged Armor tok elfér és nem nyomja fel?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az Oppónak eddig is voltak nagyon jó telefonjai, bár ebből Magyarországon nem sok ízelítőt kaptunk. A Find X5 Pro azonban magasra rakja a lécet.
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest