Oppo Find X5 Pro - megtalálták

Az Oppónak eddig is voltak nagyon jó telefonjai, bár ebből Magyarországon nem sok ízelítőt kaptunk. A Find X5 Pro azonban magasra rakja a lécet.

Bevezető

Ideje megtanulni az Oppo nevét nálunk is. A tapogatózásnak felfogható Reno 5 és Reno5 Z ugyan nem rengette meg a piacot, de azóta láttunk tőlük Find N néven egy remekül eltalált, minőségi és versenyképes Fold-ellenfelet (amit sajnos felénk nem hoznak hivatalosan), a most bemutatott Find X5 Pro viszont nálunk is kapható lesz. És simán rámennek tudásban és árazásban a Samsung csúcsmodelljeire, ami tőlünk nézve merész, de úgy egyébként a termék tudását és minőségét tekintve tök jogos.

A fehér mellett a fekete is opció.
A fehér mellett a fekete is opció. [+]

A Find X5-ből van mezítlábas verzió is, az sem éppen egy gyenge valami, de a Pro kiadás a tényleges nagyágyú friss és ropogós csúcs szettel, dedikált, saját fejlesztésű ISP-vel, remek anyaghasználattal, top kijelzővel és ultragyors töltéssel. Minden benne van, amire az iparág jelenleg képes, minden benne van, amire az Oppo jelenleg képes. Már a bemutató előtt nálunk volt a cucc, de elvittük magunkkal Barcelonába (és tovább), hogy legyen vele tapasztalatunk, főleg fotós és videós téren, mert a MariSilicon X-re keresztelt, saját fejlesztésű képfeldolgozó lapka sokat ígért. És nyilván annyira kicsi piac vagyunk, hogy az Oppónál meg sem nézték, hogy mifelénk a MariSilicon egy kicsit ostobán hangzik, de ez nem von le semmit a képességeiből.

A "mezítlábas" Find X5
A "mezítlábas" Find X5 [+]

AliceWake: Mint utóbb megtapasztaltuk, tiszta szerencse, hogy elvittük magunkkal, mert menet közben az én Z Fold2-met is elvitte valaki (konkrétan a zsebemből), egy belépő szintű eszközzel pedig keserves lett volna az élet az MWC alatt és az azt követő utazás során. A Find X5 Pro-nak hirtelen meglehetősen élesben kellett bizonyítania, és nem okozott csalódást. A folyamatos navigálás, erős napfényben képernyőnézegetés és fotózás ellenére az üzemidő kitűnőnek bizonyult, a töltés sebessége bámulatos, a készülék összteljesítménye hibátlan, az általános felhasználói élmény pedig igazán pici apróságokat leszámítva kifogástalan. Úgyhogy a teszt egy részét még Bog prezentálja, néha közbeszólok, majd átveszem a narratívát, Bone123 pedig megszakérti a képalkotó képességeket.


[+]

A BBK cégcsoportnál az Oppo márka a zászlóshajó. Ott van a mindig kicsit különc OnePlus, amit most épp elkezdtek nagyon látványosan beleolvasztani pont az Oppóba (a villámgyors töltési technológián és a Hasselbladdal közös együttműködésen, valamint a kezelőfelületen is osztozni fog a két márka), ott van a jóárasított versenyzőként már felénk is egyre népszerűbb Realme, az itthon nem elérhető Vivo, ami jelentős szereplő a kínai piacon, valamint az IQOO, amiről egyelőre nehéz eldönteni, hogy mi vele a cél, de akárhogyan is: egy Xiaominál is nagyobb konglomerátumhoz tartozik a brand, rengeteg pénzt ölnek kutatás-fejlesztésbe, illetve irgalmatlan sok termékkel dolgoznak, miközben a portfolió valamivel áttekinthetőbb annál, mint amit a Xiaomi kínál. Főleg akkor, ha csak az Oppóról van szó. És mindezen márkák és termékek csúcsán ott ül most a Find X5 Pro.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés