Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vicze

félisten

válasz trance89 #76 üzenetére

Mi lenne ha nem mobile oldalakat néznél, hanem full weboldalt? :)
    Hidd el használtam rengeteget, úgy 2001 óta (talán az első beta óta), amíg nem androidos telóm volt (+androidon is amíg nem volt Mobile).
    Nyilván mobile oldalon annyit nyert, mert a nyers html-t kapja, míg a Opera Mobile csak a JPEG-et kapja meg WebP-ben, és hát ez egy mobile oldalon nem túl terjedelmes.

Egy nem mobile-ra optimalizált oldalon viszont sok JS-el és képpel, egy ideig nyer a mini, de mivel a JS a Mini-n nem dinamikus így minden egyes alkalommal újratölti, míg a Opera Mobile szépen dinamikusan tudja a JS-eket és egyéb tartalmakat kezelni és hosszútávon kisebb adatforgalmat generál. A mini nyerni fog még így is, de a különbség egyáltalán nem drasztikus.
    Én kizárólag a desktop verziós oldalakat látogatom, amiken sok a JS, így nekem a Mini a rengeteg újratöltéssel nagyon idegesítő és nehézkes dinamikus oldalon navigálni használni. Mostani spórolásom 60%. (Mini azért gyorsabb oldalbetöltésben, mert JS nyilván gyorsabban lefut felhőben mint kliens, persze ez már nagyban HW függő, minél erősebb a HW annál gyorsabb a Mobile.)

Akinek minden bit számít annak persze továbbra is a Mini a legjobb választás, de akinek a böngészési élmény, és még így is spórolós kis adatforgalmú böngészőt akar annak meg Mobile+turbó mode az ideális.

• Remus389

veterán

válasz trance89 #76 üzenetére

sokáig én is azt hittem hogy a turbo funkcióval mini-vé változtatható a mobile de a gyakorlatban meg sem közelíti a mini alacsony adatforgalmát, nyugodtan próbáld ki mind2-t fej fej mellett ha nem hiszed és rájössz te is hogy a mini átlagban legalább tizede annyi adatforgalmat generál és mellette sokkal gyorsabb is mint a mobile változat

így van +1

adatforgalomban és sebességben a mini a király

Új hozzászólás Aktív témák