- Magisk
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
Új hozzászólás Aktív témák
-
easy...rider
őstag
Kár hogy PC-n nem elterjedt böngésző, pedig szerintem a legjobb
(vagy csak nem ez a legjobb) -
vicze
félisten
Mi lenne ha nem mobile oldalakat néznél, hanem full weboldalt?
Hidd el használtam rengeteget, úgy 2001 óta (talán az első beta óta), amíg nem androidos telóm volt (+androidon is amíg nem volt Mobile).
Nyilván mobile oldalon annyit nyert, mert a nyers html-t kapja, míg a Opera Mobile csak a JPEG-et kapja meg WebP-ben, és hát ez egy mobile oldalon nem túl terjedelmes.Egy nem mobile-ra optimalizált oldalon viszont sok JS-el és képpel, egy ideig nyer a mini, de mivel a JS a Mini-n nem dinamikus így minden egyes alkalommal újratölti, míg a Opera Mobile szépen dinamikusan tudja a JS-eket és egyéb tartalmakat kezelni és hosszútávon kisebb adatforgalmat generál. A mini nyerni fog még így is, de a különbség egyáltalán nem drasztikus.
Én kizárólag a desktop verziós oldalakat látogatom, amiken sok a JS, így nekem a Mini a rengeteg újratöltéssel nagyon idegesítő és nehézkes dinamikus oldalon navigálni használni. Mostani spórolásom 60%. (Mini azért gyorsabb oldalbetöltésben, mert JS nyilván gyorsabban lefut felhőben mint kliens, persze ez már nagyban HW függő, minél erősebb a HW annál gyorsabb a Mobile.)Akinek minden bit számít annak persze továbbra is a Mini a legjobb választás, de akinek a böngészési élmény, és még így is spórolós kis adatforgalmú böngészőt akar annak meg Mobile+turbó mode az ideális.
-
Ukkle
csendes tag
Opera Mobil, turbo mód:
index.hu->opera szerver: internetes adatforgalom kompresszió->opera mobil kliens
Végeredmény: kisebb adatforgalom, amennyit a teljes adatforgalmon tömöríteni lehet: átlagban 30-50%kal kisebb adatforgalom, adatok típusától függőenOpera Mini:
index.hu->opera szerver: böngészőként működik, a megjelenítendő képernyőt betömöríti->opera mini kliens: a kapott képernyőt megjeleníti
Sarkosan fogalmazva, mert a mini közben a mezőkbe írást is, például lekezeli.
Végeredmény: az eredeti adatmennyiség kb. 10%-a elég a böngészéshez.Nekem sem egy nap volt, mire összeállt a kép.
-
Remus389
veterán
sokáig én is azt hittem hogy a turbo funkcióval mini-vé változtatható a mobile de a gyakorlatban meg sem közelíti a mini alacsony adatforgalmát, nyugodtan próbáld ki mind2-t fej fej mellett ha nem hiszed és rájössz te is hogy a mini átlagban legalább tizede annyi adatforgalmat generál és mellette sokkal gyorsabb is mint a mobile változat
így van +1
adatforgalomban és sebességben a mini a király
-
trance89
őstag
nagyot tévedsz, a desktop és a mobile verzióban található turbo funkció csak részleges tömörítést nyújt, csak hogy értsd miről beszélek:
http://m.hwsw.hu -t látogatva:
Mini:
57% data savings
orig size - 19 KB
received size - 8 KBMobile:
19% data savings
orig size - 267 KB
received size - 218 KBhttp://m.sg.hu -t látogatva:
Mini:
88% data savings
orig size - 84 KB
received size - 10 KBMobile:
62% data savings
orig size - 147 KB
received size - 57 KBszóval ennyit a turbo funkcióról ami szerinted alig 10%-al eszik többet mint a mini tömörítése, azért rohatul nem mindegy hogy a mini behoz nekem egy oldalt 8 KB adatforgalommal vagy mint a mobile 27,5x ennyi adattal...
sokáig én is azt hittem hogy a turbo funkcióval mini-vé változtatható a mobile de a gyakorlatban meg sem közelíti a mini alacsony adatforgalmát, nyugodtan próbáld ki mind2-t fej fej mellett ha nem hiszed és rájössz te is hogy a mini átlagban legalább tizede annyi adatforgalmat generál és mellette sokkal gyorsabb is mint a mobile változat -
vicze
félisten
válasz
#40993792 #72 üzenetére
Dehogy akarok én bármit is elvenni, csak ne ragadjatok le a mininél.(10 éve hasznalok desktop Operat nekem minden Opera user öröm
) 10%-ot úgy értem, hogy turbo modeban a mobile ennyivel generál több adatforgalmat, mint a mini. Tehát a funkcionalitást és a kis adatforgalmat is megkapod egyben így.
-
LonGleY
veterán
A Mobile több régebbi telón már lassú, és könnyen kifogyasztja a memóriát (E52). Oda a Mini nagyon jó, és könnyen megszokható, hogy nem az oldal fontját próbálja valahogy betördelni, hanem szép egységes és jól olvasható saját fontot használ. Az Opera nagyon remek, jó és alap böngésző. Sokszor nem értem, hogy mi a lófüttyért erőltetik (meg egyáltalán tesztelik) a gyári böngészőket, amikor a Mini és Mobile fényévekkel előrébb jár bármelyiknél. És persze az asztali böngészője is profi, a 12-es verzióval már full hardvergyorsított lesz.
-
TOZ
addikt
Masfeles sortav. A 6os ota egy sem torteld ugy, ahogy nekem tetszene. A 6os kozepes betuvel volt a legjobb. Azota ezt sehogy nem tudom reprodukalni (marad is mindig a 6os.) :'(
-
fokukac
nagyúr
szia, köszi, működik!
nekem ez jobb, mint a 7-es.--------------------------
a mini-ben azt bírom, hogy tényleg alig generál adatforgalmat, és gyors. fórumozásra, gyors böngészésre még mindig ez a legjobb. Ha valami bonyolultabbat akarok megnézni, arra meg ott van az opera mobile, vagy a gyári böngésző is.
-
Cyberpunk
félisten
Nekem tegnap volt vele egy kis anomáliám. Böngésztem azt kiléptem. Persze nem zártam be. Azt arra lettem figyelmes, hogy eléggé melegszik a telefon a zsebemben. Feladatkezelőben nézem 50%-on pörgette a CPU-t. Érdekes.
-
BiP
nagyúr
"Szvsz a mininél beáldozták a tördelést (és még pár dolgot) a kisebb méret és erőforrás miatt. "
Ezért van külön Mini meg Mobile. Aki alapfunkciós, mindenen futó, gyors böngészőt akar, ott a Mini, aki meg fullost, ott a Mobile.(#65) cousin333: "Nem. Azt kell belátni, hogy az Opera Mini nem böngésző! [...] Önmagában teljesen életképtelen."
Már majdnem beszóltam erre valamit, de aztán sikerült értelmeznem a mondanivalót.
Valóban, végülis technikailag nem teljes böngésző, de ügyesen meg van oldva az opera szerverekkel, és a user számára kb. mindegy, funkcionálisan használhatja alap böngészésre.
És ahogy írod, kb. a kenyérpirítón is elmegy.
Csak ma már, mivel a telók egyre többet tudnak, megnőtt az igény a jobb mobilos netezésre, és a Mini (bár egyre többet tud) kezd kevés lenni.Mondjuk én többnyire olvasgatni szoktam a telón, meg fórumozni, arra pedig bőven elég a Mini, sőt, ez a legjobb. Gyors nagyon.
-
cousin333
addikt
"Szvsz a mininél beáldozták a tördelést (és még pár dolgot) a kisebb méret és erőforrás miatt. Mert nem hinném hogy túl nagy dolog lenne pl. ezt beletenni. Az ezen a fórumon (is) lévő szmájlik és kódok sem működnek vele, mint ahogy a képfeltöltés sem."
Nem. Azt kell belátni, hogy az Opera Mini nem böngésző! Csak egy célalkalmazás az Opera szerverei által előrenderelt tartalom megjelenítéséhez. Nem tud oldalt animálni, sem JS-t futtatni. Tulajdonképpen nincs benne semmi "böngészős". Önmagában teljesen életképtelen.
Cserébe (és éppen emiatt!) kicsi kevés forgalmat generál, és gyenge gépeken is jól fut. Na meg az iOS alkalmazásfejlesztői korlátozásait is megkerüli...
A szövegtördelés talán helyben is megoldható lenne, de szerintem jelentősen növelné a komplexitást, mert a bonyolult oldalfelépítés miatt ez gyakran nem triviális feladat.
-
vicze
félisten
Én nem értem minek Mini-vel bohóckodni, ha van Mobile+Turbó? Az a 10%+ adatforgalom Turbóval szerintem megéri, hogy egy fullos böngészőt kapj, ne csak egy "járókeretest".
Java-s telón nyilván van értelem, de amire van Mobile... -
zseko
veterán
Újratördeléshez csak újra kell tölteni az oldalt, ennyi az egész.
Naja... Így viszont már nincs értelme minit használni.
(#60) cousin333: Cserébe viszont nem lesz annyival kisebb az adatforgalom.
Mondjuk nekem sosem működött olyan jól a Mobile Turbó, mint a Mini maga...Nálam sem mindig. Nálam volt, hogy csak wifin lehetett használni Turbóval, mobilnetnél nem volt hajlandó normálisan működni némely oldalnál.
Szvsz a mininél beáldozták a tördelést (és még pár dolgot) a kisebb méret és erőforrás miatt. Mert nem hinném hogy túl nagy dolog lenne pl. ezt beletenni. Az ezen a fórumon (is) lévő szmájlik és kódok sem működnek vele, mint ahogy a képfeltöltés sem.
Úgyhogy ha wifi van akkor a mobile, ha csak 2G/3G akkor a mini változatot használom.
-
cousin333
addikt
A Mini nem tud tördelni. A szöveget a szerverek tördelik, te már előre készen kapod, a kijelzőfelbontásnak megfelelően (ezért nem éri végig a szöveg a rendelkezésre álló helyet az általad linkelt teljes oldalas képen sem).
Ha a Mobile változatban bekapcsolod a Turbó módot, akkor elvileg egy Minit kapsz. Viszont elérhető marad a Flash (kattintásra), és a szövegtördelés is jól működik. Cserébe viszont nem lesz annyival kisebb az adatforgalom.
Mondjuk nekem sosem működött olyan jól a Mobile Turbó, mint a Mini maga...
-
BiP
nagyúr
Minden elhangzott már itt a topikban.
Mobile-ban be lehet kapcsolni az Opera Turbo-t, és máris csökken az adatforgalom.
Ill. a Mobile mindig újratördeli az adott képmérethez az oldalt (pl. nagyítás, forgatás esetén), míg a Mini pedig nem. Tapasztalatom szerint úgy tördel a Mini, hogy duplakattos zoomra pont kiférjen az álló kijelzőre. Újratördeléshez csak újra kell tölteni az oldalt, ennyi az egész. -
zseko
veterán
Ha a mobile változat annyit adatforgalmazna csak mint a mini, akkor rögtön azt használnám.
-
tlac
nagyúr
válasz
knyitogato #55 üzenetére
az android-os verziókban úgy van ahogy írtam a mini-ben és a mobile-ban is, a beállítások között
-
tlac
nagyúr
google: opera mini 6.5 apk
de most látom, hogy fent van az opera.com-on
http://ftp.opera.com/pub/opera/android/mini/6.5/ -
fokukac
nagyúr
elkövettem azt a hibát, hogy frissítettem az opera mini-t, a 7-esre, de nem tetszik, mert valahogy kevésbé olvashatóak a betűk, megfájdul tőle a szemem.
Hogy tudom visszarakni a 6.5-öst? már nincs a market-en, de az opera.com-on sem találom androidra... -
tlac
nagyúr
válasz
knyitogato #49 üzenetére
kikapcsolod az állapotsávot meg a navigációsávot
-
knyitogato
őstag
Hogyan lehet beállítani az Opera Mobile-ban a full screent? Sehol nem találom.
-
sz.gabor11
tag
már töltöm is
-
korogyi
csendes tag
ez végülis ugyanaz, mint ami eddig opera mini next néven futott, nem?
-
Fkris
őstag
Értem, köszönöm a WP7-es válaszokat!
-
randras
veterán
Mi a különbség az Opera Mini, és az Opera Mini Next között?
-
Fitzgerald
veterán
Kíváncsi vagyok meg tud-e maradni a Dolphin Browser mellett.
-
foxymaci
senior tag
nagyon szép lett a 7es verzió gyorsabb és jobban tölti be az oldalakat 5 csillagos
-
Remus389
veterán
jó az Symbianos verzió
az androidos nálam jól tördel, Cyperpunknál nem, de neki a kijelzője 800*1280-as, lehet az kavar be
a legtöbb droidos teló 480*800-as, esetleg 320*480-as nyílván azokra optimalizálnak, esetleg a 720*1280-ra
iphone-ra is könnyű lehet optimalizálni
na mindegy
-
BiP
nagyúr
Nokia C7.
Nem, nem tördel rosszul, ezt egy szóval sem mondtam. Csak annyi, hogy a Mobile mégis valamivel jobb, rugalmasabb ezen a téren. Pl. forgatásnál, nagyításoknál automatikusan újratördel, a Mini nem.(#38) Remusz911: "jó az Symbianos verzió" - Szerintem is.
"az androidos nálam jól tördel" - Nálam is a symbianos. -
BiP
nagyúr
#23: "A Mobile sokkal jobb. Szerintem."
Erre válaszoltam, hogy szerintem is jobb, (többet tud, jobban tördel), szebb, mint a Mini, de nálam lassabb is, mint a Mini.
És pont a fürgesége miatt szívesebben használom a Minit. A Mobile-t néha-néha kipróbálom, de sosem sikerül meggyőznie. -
pyron25
aktív tag
A flash-t nem igazán használja ki senki mobilon. Saját magamból kiindulva nem fogok olyan nagy erőforrást igénylő flash-t nézni telól, mert nem úgy nyitja meg ahogy kellene és nem is élvezhető. Ami meg népszerű flash alapú dolog annak van alkalmazása és abban ezerszer gyorsabb meg optimalizáltabb mint a böngészős.
-
lacix76
őstag
A protokollt mire érdemes beállítani?
-
Remus389
veterán
igen de az adatforgalom szenzaciosan alacsony , meg ha visszalepek 1-2-3-at nem tölti be újra, egyből ott van( gyors és sporolos)
a sebesség is sokkal jobb mint a többi szerintem
jó van egy két hiba, de ezzel. 1utt is király
a mostani nagyon folyékony lett, már tényleg csak ezeket a link problémákat kéne orvosolni, meg ugye a videókat is jobban jelezhetne
egyébként igaza volt Jobs -nak a flash tényleg nem való mobilba( lassú, zabalja az adatot , zavaró)
-
pyron25
aktív tag
Igen akadnak hibák is rendesen de ezeket úgyis orvosolják "idővel". Engem főleg az zavar amit te is írtál hogyha egy oldalon lapozok vagy egy cikket akarok elolvasni vagy az alatta levőt vagy fölötte levőt hozza be. Sőt olyan is van hogyha ráklikkelek a cikkre akkor nem hozza be. Tölt, végigszalad a csík és ugyanúgy a főoldal jön be. Ennél a verziónál viszont kevesebb az ilyen probléma. A másik amikor egy youtube videó linket kapok akkor azzal nem igazán tud mit kezdeni. Van amikor az alkalmazásban van amikor a gyári böngészőben nyitja meg de legtöbb esetben nem tudja megnyitni. Bár ha megtudja nyitni egyszer vagy kétszer akkor ezerszer is csak jól meg kellene csinálni
Ezek ellenére egész jó és használható. -
Remus389
veterán
engem mondjuk a memória használat kevéssé hat meg hisz sgsen van kb 160 mb szabad mást úgyse használok közbe
énnekem azért áldás, mert az adatforgalom kb 1/6-1/8 amit general
mivel csak 100mb/hó a keretem, annyit netezhetek mint akinek minimum 500mb/hó a kerete( pl egy wp7 tulaj vagy aki gyári t használ)
viszont nem mehetünk el pár hiba mellett sem;
1. néha nyomok egy linkre és nem azt hozza be hanem az alatta/felette levot, néha
gyakran ilyenkor a copy paste segít
2. néha nyomok egy linkre tölt egyet, és nem történik semmi, újra kell nyomni
3. semmilyen flash-t nem jelenit meg ami jó( adatforgalom) viszont a videokat jó lenne ha jelezne hogy van videó ott(néha jelzi, néha nem) , mert akkor atlepnek a gyariba és megneznem
vagy ugye raklikkelnek a videó képére és behozna a youtube appot, de nincs semmi( nem mindig)
egyebkent világbajnok, főleg az adatforgalma miatt
sőt forumozni is ezen a Legjobb mert az avatart felulre rakja( egysoros módban) és alatta szépen ott a szöveg nagyban, a többi mobil bongeszonel oldalt van és szenvedni kell
Cyberpunk: talán azért mert 800*1280-as a felbontasod, nem sztenderd
nálam faltól falig tordel ettől jobban nem lehet tordelni
-
Воланд
titán
hat ment a kavaras rendesen. ez a nem tiltja, hogy mas bongeszot irjanak, de kozben megis, mert az ie motorjat kell hasznalni.
a lenyeg vegulis az, hogy jelenleg ezen a teren is sok a megkotes, de wp8-al elmeletileg valtozni fog. aztan gyakorlatilag meg majd talan az e3 kornyeken tobbet fogunk majd megtudni.
-
xors
senior tag
kétségkívül a legjobb böngésző mobilnethez
de azért ha van wifi szívesebben használok Google Chrome Beta -tszebben (gyorsabban) tördeli az oldalakat, és könnyeben kezelhető= csak sok adatforgalmat generál
-
Воланд
titán
-
pyron25
aktív tag
Nekem jobban bejön mint az előző verzió. Egyszerűen szuper hogy több "csempét" lehet kirakni és valahogy jobban ki vannak dolgozva minden.
-
K0vasz
aktív tag
Pár napja néztem, h mi a különbség az Opera Mobile meg a Mini közt (még a 6-os verziónál), és előbbi tudja a flasht, utóbbi meg a szerveres renderelést... a kettőt vhogy nem lehet összehozni?
-
banhammer
veterán
Én a tablet verziót használom az Opera-ból és nagyon összekapták magukat az Operá-nál.
A sebessége nagyon jó, a beágyazott videókat folyamatosan jatsza le.
A végtelen? számú gyorshívó meg egyszerűen fenomenális. -
Cyberpunk
félisten
válasz
callmeakos #10 üzenetére
És két ujjas zoom-ra?
-
LEFTHORSE1
őstag
Épp egy perce frisitettem, és most tudtam meg hogy 7-es lett belöle, öt percel elötte a hajamat téptem mert a régi nem akarta betölteni a weboldalat pedig full jelem volt a Ray-en, reggelre meg lesz a véleményem
-
Fkris
őstag
WP7-re valami hír esetleg?
-
Cyberpunk
félisten
A szövegtördelés milyen rajta? Az eddigiekben az egy merő katasztrófa volt.
pingwin011: a Next az egy béta a következő verzióé.
-
pingwin011
aktív tag
Ez, és a next között mi a különbség?
-
kmisi99
addikt
Még ma reggel felraktam. Kiváló böngésző gyors stabil. LG optimus 2x re egy kezdetleges 4.0.3 mas ics re a legjobb eddig amit használtam.
-
Traxx
őstag
Ugyan nem androidom van, hanem Samsung Monte, de az tuti, hogy az előző verzió (talán 6.5?) nem volt éppen egy csúcs...jobban mondva tetű lassú volt. Mind a működés, mind a görgetés. 2 nap után ment is vissza a 6.0 Ez nem akadozik szerencsére...viszont ami hiányosságot tapasztaltam, az az, hogy amikor régebben volt fent a 6.0, akkor automatikusan a .hu-t kínálta fel kiegészítésként (ha volt egy .com cím, akkor következő alkalommal azt, de ha ismét hu-sat írtam be, akkor azt jegyezte meg...na ez a 6.0 viszont a .com-hoz makacsul ragaszkodik.)
Nem tudom, megéri-e az update-et...de kipróbálom majd, ha kijön javás mobilokra is, mert ahogy látom, az még nincs...
-
dipeti
senior tag
Sokkal folyamatosabb a görgetés. Plusz fasza animációkat is integráltak.
-
kiskaktusz
addikt
Emlékszem, amikor a desktop verzióban is csak korlátolt számú gyorshívó volt és hekkelni kellett, ha 25-nél többet akartál...
Na, akkor telepítem és teljes szinkronizációt adok neki a desktop verzióhoz
-
callmeakos
veterán
Upgradeltem én is a 7-re mivel TelenorOneTouch-on alapból telepítve van. Kíváncsi vagyok hogy szuperál.
-
JadenDave
csendes tag
f*ckyeah
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Ford topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- ASUS notebook topic
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest