- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tavaszi szél Slimet áraszt
- Honor Magic V2 - origami
- AI társ és butább S Pen a friss Galaxy S25 morzsái között
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Íme az új Android Auto!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
juve600
nagyúr
válasz elfelejtette #98 üzenetére
6-ból 3-3,2 a szabad
-
juve600
nagyúr
válasz elfelejtette #98 üzenetére
ok
majd holnap feldobom és megnézem -
elfelejtette
veterán
Kollégának van Oneplus 7T-je, azon a CPU-Z simán kiírja, hogy 7400MB-ból 2400MB szabad.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
juve600
nagyúr
válasz elfelejtette #93 üzenetére
szia
-megjött a teló
-eddig nagyon jónak tűnik, frissitettem A11-re, egyből fel is ajánlotta, nagyjából beállítottam mindent, a rendszer gyors,fluid ,nem érzem rosszabbnak mint a Poco F3-at, kijelző gyönyörű , -óra,autó kapcsolodik szépen
-ram használatot nem találom a beállítását hogy mutassa
-fényképező is jónak tűnik -
juve600
nagyúr
válasz elfelejtette #95 üzenetére
poco f3-ról
a miui ott a 6-ból 3-at használt -
elfelejtette
veterán
-
juve600
nagyúr
válasz elfelejtette #93 üzenetére
ok
ma megjön -
juve600
nagyúr
válasz elfelejtette #91 üzenetére
nekem a napokban jön meg a teló
N10 5G -
elfelejtette
veterán
válasz elfelejtette #89 üzenetére
Ennyire kevés tulaj lenne? Miuihoz képest mennyire jellemző oneplus telókon a 6gb ram mellett, hogy bezárogat/kidobál a memóriából alkalmazásokat?
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
-
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Mik a tapasztalatok a telefonnal kapcsolatban? Mennyire agresszíven zárogatja be a rendszer a futó alkalmazásokat? A Redmi 9T-t néztem főleg a nagy aksi miatt, de nem szívesen vennék már telefont 4GB rammal. Aliexpresszen van 6GB-os változatban is, de az már annyiba kerül, mint a Poco X3 NFC..."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
juve600
nagyúr
Sziasztok !
látom már kint van a telóra a A11 ,most készülök ilyent telefont venni,tudnátok pár infót írni róla ? rendszer,frissítések,aksi idő ,stb ?
-
vzoli1987
aktív tag
válasz oliblood88 #84 üzenetére
én Huawei P30-ról váltottam, de úgy látom akkor benéztem, bár ennek csak a gpu tűnt fel 4x butítottabb, de összességében meg vok elégedve egyenlőre !!!
Huawei P30 ||| VU+ DUO 2 Kodi 18.8
-
brownus
veterán
üdv,
erre a típusra is van működő LED notif app? tudnátok ajánlani egyet? köszönöm!
-
brownus
veterán
válasz oliblood88 #84 üzenetére
Ég és föld, nem egy ligában játszanak :)
-
brownus
veterán
válasz Linkin1994 #79 üzenetére
lehet csak én vagyok most ebben a pillanatban nagyon lelkes, de!
Ennek köszönhetően, hogy a oneplus kiadott egy-két "szarabb" mobilt, vettem a csajomnak egy nord n10 5g telefont (90k + egy fülest ajiba pár hete), ami szerintem remek páros ennyi pénzért.
Látván, hogy a csajom totál odavan a telefonért (az átlagnál több érzéke van a technikai kütyükhöz, és érdekli is egy picit, mint nő. használja a google aszisztenst, diktálás, stb...). én vettem magamnak egy nordot (8/128) és imádom! árban nekem ez már a plafon volt. (140k) nekem ez csak egy telefon, minden másra ott van a tablet és a laptop páros. nem játszom telón. de ez a telefon egy csoda, lehetne az akku idő jobb egy picit, de ez szerelem volt első tapintásra. és az is biztos, hogy a következő telefonom is egy oneplus lesz, lehet már ennek a negyobb tesója.szóval lehet csak nálam vált be ez a marketing fogás, de ki tudja!? este rászánok erre egy pár percet és guglizok egy sort mennyivel dobta meg az eladási számokat náluk...
ja! és az előbb vettem egy nord n10 telefont (+ ajiba a bullet fülest ő is kapja, 90k) a húgomnak is.
eddig ment a b.szakodás a nokia/xiaomi/lg/samu telefonokkal. igaz, ez drágább 20-40ezer forinttal de minőségi ugrás lett. -
gippazoid
senior tag
válasz Jositigris #1 üzenetére
Az első két bekezdés olvasása után: elindultak a lejtőn.
Xiaomi-féle, egy évben 20 új típust kidobó cég akarnak lenni? Így akarnak naggyá válni?
Ez valami új menedzs-ment lehet...A szerzőnek tökre igaza van: bérgyártás némi OP customizálással, de csak olyannal amihez nem kell nagy befektetés. Ezért nincs némító gomb sem.
Gippazoid Novelties Inc.
-
Linkin1994
senior tag
Minden gyártónak kell a pofon kivéve a Samsung-nak aki ugyanúgy ontja magából a szarabnál szarabb telefonokat.Van egy olyan érzésem hogy mivel az Op nagyon figyel a visszajelzésekre (volt is egy ilyen kérdőív a fórumokon hogy miben kéne fejlődniük) és majd a számok is megmutatják hogy ezekkel az olcsó nordokkal nem kell foglalkozni.
YT csatornám:https://www.youtube.com/channel/UCQZ2KEX-j9vNsWr6dLeDp3w
-
veterán
válasz #90305280 #76 üzenetére
"Akkor már Samu, olcsóbban Xiaomi, Redmi, Realme, ilyesmik."
Mondjuk, nekem a Samsung rendszere kábé akkor sem kellene, ha ingyen lenne (bőőőőven elég példát látok magam körül, mennyire fluid is úgy félév használat után, pláne a OneUI előtti sorozatok), a XIAOMI meg pláne nem, realme-nél normális lokalizált szoftver nincs (bár ebben lehet, hogy tévedek), Redmi meg... hagyjuk. Szóval, amíg a Galaxy flagship alatt marad 20-25 százalékkal az aktuális OP csúcsmodell ára, addig én még mindig az OP mellett teszem le a voksom, hozzátéve, hogy a kamera része nem érdekel. ha érdekelne, akkor meg kábé sohasem vennék OP-t, nem is szoktam javasolni olyannak, aki kifejezetten emiatt veszi. A hatost nem értem, miért írod negatív példaként a flagship létre, szerintem az rendben volt még ár/értékben is, bár tény, hogy nem az volt a személyes kedvencem (használtam 1 évig), a hármast, az öttét, illetve most a 7 Prót viszont imádom. Ötös, hatos annyira nem jött be, bár utóbbival nem volt érdemben problémám, csak olyan jellegtelen volt, nem fogott meg a mindennapokban, bár gondom az soha nem volt vele.
De visszatérve az N10-re: én ezt továbbra is egy imázs-romboló, elbaltázott készüléknek tartom, ahogyan a sima Nord-ot is annak tartottam a szokásosnál is gyengébb kamerájával. Ha az OP ott akar tartani androidos fronton, hogy kvázi Nexus-utódként kezeljék, vagy csak egy kicsit is konkurenciát akar állítani a lövészárok másik végében kuporgó Apple-nek, ezek a középszerű ócskaságok nem férnek bele. Ahogyan nem fért bele a túloldalon sem az 5C, ami szerintem akkora bukás lett, mint a ház, és ha nem fingatja ki a piac, előbb-utóbb érezhetően erodálta volna az iPhone brand-et.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Schuler888 #75 üzenetére
2x kap frissítést: először és utoljára?
-
törölt tag
Flagship már a 6 óta semmiképp sem igaz, kamera meg olyan amilyen (nem rossz, de...).
Igen, a 7 verziói még ár értékben elfogadhatóak voltak, kis morgással, de a 8 rendes áron elfogadhatatlan.
Akkor már Samu, olcsóbban Xiaomi, Redmi, Realme, ilyesmik.
Ha gyári garival tudsz olcsóbban (like me), akkor más a gyerkőc fekvése.
Nord nem éri meg, olcsóbban sem, mert ugyanannyiért fasza kis cuccokat lehet venni, flagship-közeli tulajdonságokkal, tudással, minőséggel.
Ez a Nord meg olyan lesz/lehet, mint az ilyen BlooBloo telefonok (le sem tudom írni, basszus).
A Norddal kapcsolatban ne legyen igazam, de félő... -
Schuler888
senior tag
"Az Android 11 lesz az utolsó frissítés"
Ez vmi vicc? Ez az elonyok kozt, vagy alapnak kene lenni, hogy azzal jon... de ez igy... mivan?!"Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD
-
Toninho13
aktív tag
Sikerült a Oneplusnak is a szokásos útra térni. Először emberi áron alávág a nagy gyártóknak pár készülékkel, utána emeli az árat és leépíti a supportot. Mondom ezt egy OP6 tulajaként, amivel 2,5 elteltével még mindig meg vagyok elégedve. Almás héterként is azt mondom, hogy amíg nem sikerül hosszú élettartamot garantálni a készülékekre, így sok értelme az egésznek nincs. A Xiaomira is akkor haragudtam meg, amikor az új android főverzió nem jött a Redmi Note 4-re 1 évvel a megjelenés után. Samsung nekem sose volt opció, Huawei kivéreztetve, Oneplus és Xiaomi a profitgyártás utjára lépett. Arról nem is beszélve, hogy 6,5 + tepsi alatt nem tudsz valódi androidos flagshipet venni.
-
veterán
válasz #90305280 #71 üzenetére
Így már értem, hogyan is került ide a Huawei. Nos, igazad is lenne, ha az OP nem "flagship killer"-ként jellemezte volna évekig önmagát, illetve ha - ennek megfelelően nem csak 1 (na jó, 2) csúcskategóriás készüléket mutattak volna be évenként. Ennek folyományaként a márkáról kialakult általános kép az, hogy csúcsteljesítményt kínál kiváló áron, minimális kompromisszummal (khmm, kamera). A 7 Próval elsőként megdőlt a kiváló ár. A Nord sorozattal meg a csúcsteljesítmény. Tulajdonképpen egy dolog maradt a márkából ebben a készülékben (miután még a slider-t is lespórolták), az OxygenOS, ami ha csak egyszer is megdöccen, máris végleg és menthetetlenül bukod azt az érzést, amitől igazán OP egy OP, ami kiemelte a konkurensek közül. Őszintén, itt egy vérkommersz készülék, az átlagnál rosszabb kamerával. Ki választaná ezt? A nerd nem, mert nincs benne kraft. Átlag Józsi nem, mert nem jó bene a kamera. Átlag Manci megint nem, mert nem jó benne a kamera, és nem is ism eri a márkát. Itt a sztori vége.
Szerintem - még egyszer, szerintem - egyelőre az OP7 Pro / 7T Pro volt az utolsó olyan OP, ami még valóban adta a kompromisszumoktól mentes OP élményt, még ha az ára el is szakadt a megszokottaktól. A 7T-n már ott a lyukas kijelző és a nagy kamera sziget, a 8 és a 8T szintén olyan semmilyen, a Pro pedig a lyukasztott kijelzővel visszalépés az elődmodell teli paneljével szemben, ráadásul az ára is több, mint pofátlan. Erre kiadják a Nord-ot, ami szerintem már határeset volt azok szemében, akik kifejezetten a OnePlus erényeit keresik egy készülékben, és végül itt az N10, ami meg egyenesen egy vicc, tucat cucc lett, egyszerűen nem méltó a gyár nevéhez és alapértékeihez..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
'Csak azt érték el, hogy aki egyszer egy ilyenbe beleszalad (miután elolvasta a nagytesók értékeléseit, és eleve többet vár, mint amit ennyiért kaphat), az csalódik egy embereset, és örökre elfelejti a brandet.'
A Huawei csak 1db példa; sok gyártó fasza termékei mellett található holy shit is.
Erre volt példa eme márka.
Be lehet helyettesíteni pl. Samsunggal is.
Csúsztatással az iPhone is belefér.Amúgy van O+8Pro-m, és sok 'überfasza hozzáértővel' szemben igen is jó kis mobil.
Én olcsóbban vettem gyártól, de ez most nem tartozik ide; OK, olcsóbban is lehet hasonlót venni, mint rendes ár. -
veterán
válasz #90305280 #69 üzenetére
Nem tudom, ezt miért nekem írod. Huaweit azt biztosan nem ajánlok mostanában senkinek. OP3 óta OnePlus user vagyok, jelenleg 7 Próm van, de attól még látom, hogy ez egy túlárazott hulladék. Mondjuk, ameddig tolják ezt a gloryhole kamerát, nem is váltok újabbra, de ennél a telefonnál még ez lenne a legkisebb probléma.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Oké, ez úgy sz@r, ahogy van, kiadni is kár volt. Csak azt érték el, hogy aki egyszer egy ilyenbe beleszalad (miután elolvasta a nagytesók értékeléseit, és eleve többet vár, mint amit ennyiért kaphat), az csalódik egy embereset, és örökre elfelejti a brandet. Idióták...
[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
válasz Linkin1994 #66 üzenetére
Hát igen. Én sem lettem volna ilyen laza, ha nem a Kft-be vásárolom.
utdetailing.hu || Szakmai kérdésekre privátban NEM válaszolok.
-
Linkin1994
senior tag
válasz tibcsi0407 #65 üzenetére
A pletykák szerint nem nagyon fognak emelni. A Samsung sem tervez most árnövelést érzik hogy elérték a határt.
Mivel nekem a pro max kéne mert rühellem a kicsi telefonokat így jó nagy pénzügyi áldozat lenne[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
válasz Linkin1994 #64 üzenetére
A 90 Hz után megmondom őszintén, hogy nem érzem nagyon a hátrányát a 60 Hz-nek, mivel minden gyári animáció vajsima. A kábel sem drága hozzá.
A notch valóban ízlés kérdése, de számomra az arcalapú feloldás hatékonyabb, mint a kijelző alatti ujjlenyomat.
Az árral nem tudok vitatkozni, bár már a Oneplus is szépen felpumpálta az árakat. Gondolom a 9-es széria még fentebb lesz lassan.utdetailing.hu || Szakmai kérdésekre privátban NEM válaszolok.
-
Linkin1994
senior tag
válasz tibcsi0407 #63 üzenetére
Iphone az nem lenne rossz csak 4 dolog tart vissza
-ár
-lighting
-60hz
-notchYT csatornám:https://www.youtube.com/channel/UCQZ2KEX-j9vNsWr6dLeDp3w
-
tibcsi0407
félisten
válasz Linkin1994 #60 üzenetére
Én idén váltani akartam, de a 8 Pro engem nem győzött meg, ezért a McLaren-t egy Apple váltotta.
Android vonalon nem nagyon látok most senkit, aki érdekelne. A Huawei-t szerettem még a Oneplus-on kívül, de ott ugye tudjuk mi történt.utdetailing.hu || Szakmai kérdésekre privátban NEM válaszolok.
-
Linkin1994
senior tag
tipikus kínai misztérium tagadják hogy kapcsolatban vannak a BBK-val gyakorlatban viszont kitudja. Oneplus az ékkő mert nincsen megbélyegezve mint a többi kínai gyártó és az Usában is jelen van így logikus volt hogy flagship killerből flagship gyártó lesz.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Linkin1994 #60 üzenetére
Elolvastam azt a cikket, de ott azért nem egészen erről van szó.
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Linkin1994
senior tag
válasz tibcsi0407 #59 üzenetére
Épp ezért is váltak külön az Oppo-val eggyüt.Nem szívesen engedném el az Op-t a 1,5 éves 7 prom ugyanolyan jó mint mikor vettem aksiban és teljesítményben a rendszer meg még gördülékenyebb is mint mikor kivettem a dobozból.
+ ami tetszik hogy nyugodtan lehet nyitni zárni a bootloadert a rendszerben van egy manuális update lehetőség amivel könnyen újra tudod húzni a telefont ha akarod pc nélkül is.[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
válasz Linkin1994 #58 üzenetére
Én nem gondolnám, hogy azt Ő szerette volna. Hiábai Pei-t láttuk a legtöbbet a médiában, valójában ott Pete Lau a góré. Pete Lau-nak pedig a BBK mondja meg, hogy mit csináljon. Lehet ebből lett elege.
-
Linkin1994
senior tag
válasz tibcsi0407 #56 üzenetére
Pedig a sima Nordnak ő volt a felelőse.Szerintem sokat látunk bele szimplán megunta vagy egy új brandet akar építeni kitudja.
Nekik eddig is a Samsung volt az ellenfél ha az S21 nyomotabb áron fog érkezni pletykák már vannak akkor az OP hogy versenyben maradjon alá fog vágni erről is vannak már értesülések.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tibcsi0407 #56 üzenetére
Hát ja biztos hogy nem egyik napról a másikra. Szerintem ő nem akarta ezt a nord vonalat. Csak találgatunk, az igazságot úgysem fogjuk megtudni.
-
tibcsi0407
félisten
válasz Linkin1994 #55 üzenetére
Az egy jó közép-felső kategória. Pixellel van egy szinten a hardvert tekintve.
De már szerintem Pei-nek ahhoz sem sok köze volt. Gondolom a felmondás ott sem egyik napról a másikra történik.utdetailing.hu || Szakmai kérdésekre privátban NEM válaszolok.
-
Linkin1994
senior tag
válasz tibcsi0407 #54 üzenetére
A sima Nord prémium ?
-
tibcsi0407
félisten
válasz Linkin1994 #50 üzenetére
Nem tudom, ez is lehet egy megközelítés, de a végeredmény ugyanaz: nem emelkednek ki a mezőnyből már ilyen téren.