- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Szerintem nincs tartalom UHD-re. Hiába létezik, nagyon gyér és alig elérhető a korábbiakhoz képest. Még ha a lejátszót nézem akkor is elég nagy a különbség szvsz a DVD/sima BR-hez képest.
Az, hogy átlagjózsi mit lát belőle: nyilván semmit. De ugyanígy szvsz PC-nél se. Gaming esetén se feltétlen, de eleve az átlag nem is gamerkedik, nyilván nem a ph közönségről van szó.
PC-n ha már gond az UHD akkor előbb jutna eszembe a vga-k gyér támogatása, már van, de 1-2 gennel ezelőtt alig volt. Integráltban (esetleg HTPC-re) meg kb. ma is álom. HEVC támogatás kb. ugyanezen a szinten, a legfrissebb cuccok kezdik normálisan támogatni.
Ettől függetlenül szerintem ez mind rétegigény, HTPC és a HC gaming is 4k-ban. A tömeg meg vagy látja a különbséget vagy nem... de megvenné fészbukolni is vagy divatból ha nem ilyen áron menne, ahogy a TV-ket is.
@AxBattler
Mondom én, 100k=tescogazdaságos. Hova legyen itt még furat is?!?!?? -
sb
veterán
Szerintem ellentmondás van. Fentebb írod, hogy TV-re sincs tartalom mégis szinte már csak 4k-t kapni és veszik is. Nem is nagyon drágább, mint az FHD volt.
Monitorként is vennék, ha lenne. Nomeg ha nem aranyárban adnák.
Én most ezeket a szinteket látom, 60Hz-ben:
24", FHD: 50-60k
27", WQHD: 100k
27-32"+, 4K: 150-200k+És emellé odatehetem a nemrég eladott majdnem 10 éves monitoromat, 22" 1680x1050: 50-60k.
Nagyon vastagon tolják az árcédulákat +1-2"-ért és némi felbontásért (amiről látjuk, hogy 2-3x méretben TV-knél sem drága) cserébe.
Ha pedig vmi igazi vagy akár kamuextra van még emellé (120-144Hz, xsync, USB3!!!!! hub vagy 2x0.01W hangszóró, netán atomfizikát igénylő állítható talp) akkor még inkább rádobják az árra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mozilla Firefox
- Steam topic
- Fejlesztői videón a Destiny 2 - The Edge of Fate
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen routert?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- Gitáros topic
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Philips 32E1N1800LA/00 4K monitor
- SAMSUNG (LS32D700EAUXEN ) 4K GAMER MOITOR ! AKCIÓ!
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest