- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Picike8
aktív tag
Szuper hír! De csak akkor, ha ugyanúgy néznek ki, mint az N9-es!
-
LEFTHORSE1
őstag
Nagyon jó lenne, jöhetne egy mini N9-es 3,7 collos kijelzővel és max 105 mm készülék hosszusággal, szép fekete üvegkijelzővel, bővithető memóriával... és persze ne a középkategóriába hanem a felsőbe
Amúgy megjelent már a MeeGo-ra az Opera Mini? -
daniel909
addikt
így már lehet vennék egy N9-et. lenyűgözött az a telefon engem teljesen. olyan király cuccot talán még életemben nem is láttam... kb akkorát ütött nekem, mint mikor kiprobáltam az iphone-t anno. a jövőből egy kis darab.
tudom ez csak egy pletyka... de akkor szerintetek van esély hogy az n9 kap utódot? vagy az n9-re tovább jönnek a frissítések mint pl a N8-ra? annyira izgatott lettem basszus
-
jacis
nagyúr
Az év legjobb híre számomra
-
-
debrejo
senior tag
Nem tudom mi igaz ebből, a hivatalos Meego fórum mindenesetre hónapok óta halott, csak lelkes programozók tartják a frontot...Talán még a mobilOS alfórumban van a legtöbb élet (bár mihez képest ugye...). A netbook része ami engem is érint tetszhalott állapotban van. Szar is tud lenni mikor próbálok egy normális free doksiszerkesztő progit keresni és ugyanazon proginak 8-féle telepítési útmutatója van, lelkes amatőrök által tesztelve
Nulla programozói előélettel elég nehéz. -
A Qt csak egy réteg az operációs rendszer felett, elméletben elfedné a rendszerek közötti különbséget (a gyakorlat azért nem ez, hála pár szerencsétlen megoldásnak), így az egyszerű alkalmazásoknál nem kellene figyelni azt, hogy miből van az OS.
A nagyon egyszerű, Qt Quick alapú cuccokat valószínűleg relatíve gyorsan lehet majd portolni ide is, legalábbis értelme így lenne igazán. De sajnos az, hogy a Qt biztosan benne van a levesben, semmire se garancia (rengeteg tényezőről nem tudni semmit, se hardver se szoftver szinten, ami taccsra vághatja az átjárást.)
Az utolsó mondatodban kicsit összekuszálódtak a dolgok.
Symbian^3 = Nokia domestic OS (telefónia) +
Symbian OS 9.5 (ami beleolvasztva tartalmazza az S60 5.2-t) +
Nokia egyedi komponensek +
Qt 4.8
Harmattan = domestic OS + Linux + X + matchbox +
Harmattan frameworkök + ... +
Qt 4.8S40 = domestic OS +
??? (grafikus rendszer, Java ME környezet, ...)Meltemi (valószínűleg) = domestic OS + Linux + a ??? egy része +
Qt 4.8 -
JR.CSé
senior tag
Ennek a hírnek spec én kifejezetten örülök.Az nekünk júzereknek csak jó hogy ha jönnek az occó okosmobilok.
-
-
MR007RM
addikt
Szerintem csak annyiról van szó, hogy kicsi a bevételi forrás és mindegy mit csak vásároljanak. Vagy ami még lehet egy feltérképezés vajon az emberek jelenleg a kihátrálás ellenére is hányadán állnak a MeeGo-val. Rájöttek hülyének lenni nem túl kifizetődő manapság, kell vmi más is a WP telefonok mellé. Az a bizonyos bizalom meggyengült házon belül is. És én gondolom nem egyedül örülök ennek.
-
Oké, röviden.
1) A Meltemi elvileg az S40-et váltja; Linux alapon egy karcsú rendszer, amire Qt Quickkel lehet majd alkalmazásokat fejleszteni. Ebből nem következik (sőt a 'karcsú' határozottan ellentmond annak), hogy MeeGo/Maemo alapjai lennének.
2) Van egy ellentmondás abban, hogy a "Next Billion" stratégia hevében kiadnak még két Harmattan-alapú telefont, ugyanis az eredeti kommunikáció(*) szerint a Harmattan és az esetleges utódok, más kísérleti projektek nem ide tartoznak.(*) amiben három stratégiai irányt jelentettek be: 1) a Next Billion az S40 (és utódai); 2) a Smartphones - WP7 überalles, Symbian support pályán, MeeGo meg átmegy a disruptions közé -; és 3) Future disruptions a kérészprojekteknek. (Ezt a szót most költöttem ide, nyilván nem így jelentették be).
-
-
heady91
tag
Ne olcsóbb modell jöjjön, hanem zászlóshajó!
-
atoth
aktív tag
Szerintem félreértés lehet, valószínűbb, hogy arról van szó, hogy az N9 Swípe UI-ját emelik át az S40/Meltemi platformra. Erről már lehetett hallani korábban is.
-
Lacces
őstag
Pl. ez: http://www.osnews.com/story/25569/Nokia_N9_Outselling_Lumia_
De ezt én februárban olvastam a telón már.Bár ebből volt vita már máshol, hogy most lerendelt termékre értik vagy felhasználóknak eladott darabszám.
Meg a Nokia egy helyi egyetemet is támogat, hogy wp alkalmazásokat és Symbian alkalmazásokat írjanak a hallgatók.
Hát elején még tetszett a WP7, de már egyre inkább nem
.
Tök mind1, a MeeGo jó rendszer, szerintem lazán feltudja venni az Androiddal és az iOS-sal a versenyt
-
BobTail
őstag
Én a délalföldi régióban lakom, 1-2 TV reklámon, és internetes hirdetésen kívül nem láttam sehol. Ha most elkezdeném sorolni, hogy a Lumiát hol és miként láttam reklámozni, itt gépelném estig, arról nem is beszélve, hogy maga a Nokia is hétről hétre csinálta a nyereményjátékokat legalább 2 hónapon keresztül! (megjegyzem, most Lumia 710-et lehet nyerni velük) Ja, meg mai napig 3D-s vetítések hada... nekem ez már sok!
Eladást tekintve most már elhiszem, hogy több van, de ha tovább árusították volna az N9-et, akkor nem biztos, hogy most is több lenne
-
kiskaktusz
addikt
Micsoda pompás hír ez kérem szépen?
-
BobTail
őstag
És erről tudnál adni valami hivatalos forrást?
Tudom, hogy a két eladás sok szempontból különbözik, de azért amennyit reklámozták az N9-et és mennyi idő alatt fogyott el mind, és hogy mennyire le akarja nyomni a nép torkán a Nokia a Lumiákat, és mennyire fogy... Ehhez szerintem nem kell hivatalos forrás.
-
BobTail
őstag
Interneten hivatalos forrásról szerintem nem beszélhetünk, Nokia meg úgysem fogja bevallani, hogy "Oké, igazatok van, tök fölöslegesen dobtuk ki a milliókat a marketingre"... De ez azért érdekes olvasmány
-
BobTail
őstag
válasz
#16820480 #17 üzenetére
Igazad lehet, eddig nem is néztem, de pl. a Lumia 800 és a 710 között körülbelül azok a paraméterek változtak, amiket felsoroltam, tehát olcsóbb kijelzőtechnológia, anyaghasználat, és kisebb kamera. Ha az Extreme Digitalos árakat nézzük, 140.000-ről letornázták 80.000-re, tehát 60.000-rel olcsóbb! Az N9 ára rohamosan csökkent szerintem az értékesítés alatt (szinte biztos, hogy a rémhírek miatt), ha jól emlékszem 180.000-ről indult, és a végén már 130.000-ért lehetett kapni. Ha most összehasonlítjuk a 140.000-ért kapható Lumia 800-at, 130.000-ért N9-et, rossz helyen van a mérleg ár/kapott érték állása... Ha nem butítják le a rendszert, és az alkalmazások száma nő, akkor biztos nem tenném az árát Lumia alá!
-
Bailey
senior tag
Nem hiszem hogy váláson gondolkoznának. Csak rájöttek hogy a WP nem ad nagyon lehetőséget az egyedi dolgokra, ráadásul mindíg a MS-ra kell várniuk ha valami újat akarnak bevezetni (pl a 808 kameráját), mert a feljlesztés nem az ő kezükben van. Ráadásul így a többi gyártó is alkalmazni tudja ugyanazokat a dolgokat esetleg olcsóbban mint ők.
Meg persze több lábon kell tényleg állni. Nem hiszem hogy a Bada annyira jövedelmező lenne a Samsungnak, főleg hogy az androiddal ilyen fergeteges sikerük van, de azért jó ha van egy tartalék terv is a tarsolyban. -
Időutazósat játszunk? Vagy elnéztem a hír/topik dátumát?
Tavaly szeptember óta ismert a Meltemi, mint projekt...Mondjuk a MeeGo részét sehol se láttam leírva, az ígéret sokkal inkább tűnik minimál Linux + Qt stacknek az alkalmazásokhoz.
Áhá, újraolvastam a cikket... Egy sortörés nem ártott volna a Meltemi felemlegetése előtt, és akkor látványosabb lett volna, hogy két teljesen külön gondolatról van szó
Az is furcsa, hogy az eddigi kommunikáció szerint a MeeGo/Harmattan egy Disruptive Technology projekt, nem Next Billion...
-
Lacces
őstag
válasz
callmeakos #4 üzenetére
Így van, mondjuk N9-ből nagy hiba volt az FM transzfert kivenni
.
De a MeeGo szerintem méltó lenne a Symbian utódjaként, plusz tutti szorongatná az Androidot is. (ugyanis a MeeGo közelebb áll a Linuxhoz
)
Nekem videokon nagyon tetszik a MeeGo, és szerintem jobb mint a WP7 és az Android, szerintem a jelenlegi iOS-t leverné.
-
törölt tag
Kell mögé egy jó alkalmazásbolt, meg egy elfogadható árazás, és akár a Bada fejére is nőhet.
Egy kicsúsztatható QWERTY-s termékvonal jó lenne. -
gzbotii
nagyúr
Ez jo hir
Most, miytan szinte mindent kiprobaltam csak az N9 hianyzik a repertoalombol.
Osszel szeretnek mindekepp egyet beszrezni igy ennek a hirnek is nagyon orulokez lehet egy "valas" eloszele
-
janos68
aktív tag
Remélem igaz a pletyka. Minél több vasat tart a tűzben, annál több az esélye a túlélésre. Lásd Samsung. A Sony-nak sem ártana legalább egyet, lehetőleg valami egyedit beújítani.
-
BobTail
őstag
Nagyon olcsóbbra nem tudnák megcsinálni szerintem, mert azért kell a rendszernek az az 1 mag és a kijelző felbontásán is csak akkor tudnának csökkenteni (amit hülyeségnek tartanék), ha a rendszert átalakítják! Mondjuk a kijelzőn tudnak spórolni (pl. Amoled helyett LCD), kamerán (8-ról 5-re csökkenteni), és anyaghasználaton (polikarbonátból műanyag). Mindenesetre ez jó hír mind a jelenlegi N9 felhasználóknak, mert így nagyobb támogatottságra számíthatnak, és valószínűleg tovább megy még a fejlesztés, illetve jó hír még Nokiának, mert végre egy innovatív megmozdulással haladnának újra a siker felé! Mert hát köztünk szólva, nem igazán tesz jót nekik ez a túlzott Microsoft szerelem És még akik nem vehették meg az N9 magas ára miatt, illetve nem merték megvenni a "halott rendszer" sztereotípia miatt, azok előtt újra lehetőség nyílik
-
Én is várom...
-
hito
nagyúr
Istenem! Hogy megmondtam
-
awesome...
Dr. Lenry
-
Brutális eb
addikt
Érdekes.És várom a fejleményeket.
Lehet a wp házasságban éppen párterápia van? -
Bailey
senior tag
Szerintem lenne értelme, főleg a symbian utódjaként. Hónapokal ezelőtt azt pletykálták hogy még egy utolsó symbian modell lesz. A 808 pedig méltó búcsúzás lenne. Innentől pedig a drágább kategória a WP lehetne, az olcsóbb pedig a Meego. Nem mellesleg ha elterjedne akkor több app lenne rá, és ha a WP-vel valami balul sül el akkor csak a MeeGo alá pakolnak erősebb vasakat és egy komolyabb alkalmazásbolttal támogatva megvan a saját rendszerük.
A Samsung is így csinálja a Badával. -
leslieke
Jómunkásember
Mégse halott a rendszer?
Így már elgondolkodnék egy N9 beszerzésén.
-
feliks
senior tag
Ha valóban így lesz, várjuk! Legalább lesz választása azoknak, akik Nokiát akarnak venni..
(Nem azért, hogy a WP7-et fújoljam, vagy valami, mert nekem az is nagyon bejött, amikor volt, de azért egy gyártó akkor jó, ha van 2-3 platform amiből választhat az ember, h melyik kell neki, mint a Samsungnál: bada, WP7, Android, os nélküli, lehet hogy tizen.. Ha ennyi választási lehetőség lenne a Nokia termékekből is, tutira felívelne a cég..) -
lamazonia
tag
nekem meg azok a belső információim, hogy soha nem lesz több meegos telefon.
igen, lesznek olcsobb nokia okos telefonok
csak nem meegos. -
Psytech
őstag
Én nem vagyok ellene, jöhet nyugodtan, minél több rendszer, annál jobb nekünk végfelhasználóknak. De nem az volt, hogy az N9 az első és egyben utolsó Meego alapú okostelefon?
-
callmeakos
veterán
Ha van eszük akkor megcsinálják
-
törölt tag
hát, nevekből van bőven a Nikánál, de majd meglátjuk mit tudnak a valóságban produkálni.
egyébként ha már touch&type, akkor nekem bejönne egy E72 jellegű készülék Meego-val -
hackeeeee
Jómunkásember
Nem arról volt szó, h "ráhagyják" a meego-val kapcsolatos dolgokat Nokiáék?
Mondjuk ez nem baj, ha jönnek olcsó okostelefonok..
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az Nseries N9 pozitív piaci fogadtatását követően a Nokia további két olcsóbb MeeGo/Harmattan modell kiadását tervezi.
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 15 pro max black 512gb antenna hibás
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest