Hirdetés
- IFA 2024: Csendben debütált a Honor Watch 5
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#16820480 #114 üzenetére
"rendben, de eleve egy poénnak szánt felvetésemre reagáltál komolyan véve az egészet"
Akkor jól benéztem.A WinMonál a frissítésekre akartam célozni. Példa: egy Dell Aximom volt sokáig, amihez ritkán jött frissítés és mivel a többi hasonló eszközhöz sem ontották már hónapokkal előtte, nem fájt annyira, hogy arra nem jött.
Az alkalmazásos dolgot viszont nem igazán értem, bár én inkább 6.0 körül kezdtem mobil .NET-tel foglalkozni (a 2-3 év majdnem stimmel), de amit az emulátorra megírtam, az ugyanolyan környezetben (standard, stb.) bármilyen készüléken futott (Ha nem speckó dolgot kellett, akkor az minden 6.x készüléken). Nyilván tudni kellett, mire adod ki, de nem nagyon találkoztam olyannal, ami nem ment inkompatibilitás miatt.
-
válasz
#16820480 #109 üzenetére
Az csupán üzletpolitika kkérdése, hogy mikor éri meg release-t léptetni. Az android hasonlóan jár el, mint az nVidia a GPU piacon. Nekik ritkábban jön ki frissítés és ilyenkor minden verziót külön várakozás előz meg,
ATIAMD fronton meg havonta, szidják is, mint a bokrot, pedig a cél mindkettőnél hasonló - és egy szállal nem bugosabb az, amihez sűrűn jön frissítés szerintem.A funkciók még bővülőben vannak Androidnál, de azokat csak hónapokkal később kapják meg a népek, A Symbiannál viszont fejlődésből van kevés, ez igaz. Én itt csak arra reagáltam, hogy nem bugosabb azért, mert sűrűbben frissítik.
WinMo-nál azért más világ volt. Nem jöttek sűrűn frissítések, de eleve nem is volt túl sok, hogy akkora lenne a fragmentáltság, mint a Googlenél, így nem is fájt annyira. Én a magam részéről eddig sem szidtam egyiket sem. Minden ilyet a "politika" határoz meg, nem a fejlesztők. Sajnos.
-
válasz
#16820480 #97 üzenetére
Miért, az Android 2.2 az elődhöz képest csak és kizárólag új funkciókat tartalmaz?
Azért, mert ők nagy dobra verik és kb. 1 év, mire egy verzió minden olyan telefonra eljut, amire szánták, még nem lesz jobb az Android a többieknél. Ne engedd, hogy a marketing megvezessen. Nézz meg egy 1.6-os készüléken egy 2.x rendszert a bugok, optimalizáltság oldaláról.
-
válasz
#16820480 #70 üzenetére
Nem érted. Egy 3rd Party alkalmazást megírsz Silverlight-ban és örülsz, mert megy a telefonon. Ilyen most a HTC Hub, de ahhoz, hogy magához a WP7-hez legyen "szkined", a WP7-be kell belenyúlni. a szokásos dizájn elemek mellett a listáknál, egyebeknél kicsit a felületnél mélyebbre kellene menni, de ezt egyelőre nem engedi az MS. Az animáció gyerekjáték, nem az okoz problémát. azt egy fejlesztéshez nem értő is meg tudja csinálni Blendben.
-
válasz
#16820480 #42 üzenetére
"de ez nem kellene megakadályozza azt, hogy egy skint ráhúzzanak..."
Erre írtam, hogy nem olyan egyszerű, mert bele kellene nyúlni olyan dolgokba is, amik már nem felületiek. Meg ott vannak az animációk, stb. A WP7 végeredményben nagyon jó, de csak úgy custom UI-t ráhúzni nem lehet egyszerű.
-
Azért, mert nem mindenki tudja/érti/akarja/szereti az ilyet. Ráadásul valóban elég komoly lassulásokat okozhat, adatvesztést, ha nem kellően körültekintő, de ha meg elrontja valaki a mi tanácsunkra, akkor a téglájával minket fog szidni, ha a szerviz nem veszi be.
És ami fontosabb, azért, mert nem hivatalos út. Ezekre megvannak a megfelelő fórumok, oldalak, de itt egy főoldalas cikkbe csak nem írják bele, hogy "főzzé', vazze!"
-
válasz
#16820480 #11 üzenetére
"náluk sokkal kisebb cégek, sokkal kevesebb erőforrással és fejlesztővel is megoldják, ha akarják."
Pénz, idő, energia. Ráadásul tényleg kell vele dolgozni, nem csak úgy átpakolható és ahol nem akarnak erre erőforrást lekötni, ott még lassabb a dolog. Ez pedig növeli a fragmentáltságot. A BB sokkal szimpibb. Tényleg el vannak magukban, küldik a frissítéseket, nem erőltetnek semmit - kivéve, hogy újabb verzióknak mindig van alsó határa a készülékek terén.
A WP7 készülékeknél említi az írás, hogy unalmas lesz egy idő után, hogy minden készülék ugyanúgy néz ki. Valóban, a UI-n talán lehetne engedni, de belül akkor is ugyanolyan lesz gondolom, mert Silverlight-ban kellene szinte újraírni az egész felületet. A mostani a korábbi support felfogásnál azért jóval jobb - nem kell a gyártókra várni legalább. Az Applenél is gond lenne ugyanez, ha nem csak 4 készülékük lenne.
Androidnál meg káosz van egyszerűen. Hiába hozzák a statisztikát, hogy már x% új verziókon fut, ha veszek egy drága telefont, azt két év múlva is szeretném adott esetben használni, de akkor már csak elavult rendszerrel tehetem meg, amihez 0 támogatás van. Nagyon jó. Ezek a legagresszívebbek vásárlói fogyasztás tekintetében, mert gyakorlatilag annyira rohannak a verziókkal, hogy pár havonta akár új telefont is vehetnél. Nem is ártana, ha lassítanának.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma ...avagy meddig kapom meg az új verziót az operációs rendszerből, ha holnap veszek egy készüléket? Platformokra bontott elemzés következik.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mini-ITX
- Wuthering Waves
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Windows 11
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest