Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
idkfaiddqd
tag
különben felesleges siránkozni,hogy elhanyagolják modellenként az android frissítéseket,egyszerű a megoldás :mindenki nexus one-S vesz akinek fontos az hogy ota-ba jöjjön az uj fw...többi androidos telefon,csak kérész életű. Vagy mégjobb..mindenki cyanogent,miui,egyéb cfw-t tesz a készülékére. Kár ezen ennyit agyalni.
-
mhorvat
senior tag
A cikk remek, élvezet volt olvasni. Egy gondolat bánt engemet benne: "egyre nagyobb igényekkel rendelkező felhasználók"
Ez biztos?
-
only1
csendes tag
Nekem is tetszik!Sok hasznos infót rejt!
-
Pompi
nagyúr
válasz
Killer93 #136 üzenetére
Mindent a megfelelő helyen.
Tessék: több, mint 25 ezer hozzászólás a telefonról. -
mrlujoak
veterán
Mivel a Sony Ericsson Xperia X8 is megkapta a 2.1-es hivatalos frissítést, így a gyártó a 2010-et minden modellje esetében a 2.xx verzióval búcsúztatja.
Egyik modellje sem ragadt le ezen verziószám alatt.A supportról annyit, hogy a legöregebb androidos modell - X10 - hónapokkal a megjelenését követően is gördülékenyen kapta meg a nagyon várt 2.1-es frissítést.
Lényegében zökkenőmentesen lehetett a frissítést véghezvinni, nem voltak számottevő zavarok egy-egy programot, vagy beállítást érintően.A Sony Ericsson LiveView is immár mindegyik SE modellhez korlátozás mentesen elérhető.
-
Killer93
csendes tag
Sziasztok
Most akarok venni egy Galaxyspicát és nem ismerem ezt a falytát.
Valaki tudna tapasztalatokkal Írni róla ?
Hibáit! -
devast
addikt
Megcáfollak, Galaxy GT-i5700 / GT-i7500. Ezeknek abbahagyta a supportját úgy, hogy még egy éves se volt a készülék. GT-i5700 megjelent kb 2009 novemberben(1.5-el), megkapta még 2010 május körül a 2.1-et és annyi. A júniusban megjelent 2.2-vel nem is foglalkozott egyáltalán a samsung ezen a készüléken. Arról meg már nem is tépem a szót, hogy a szoftveres részét kettő india csóka hack-elte össze, és olyan minőségű is. A másik eggyel öregebb széria, amoled kijelző stb. Szegényeknek a támogatást véget ért 1.5-nél, mikor a 2.1/2.2 is simán futtatható lenne rajta. Nekem soha többet samsung telefon, ez 100%.
-
sunone
aktív tag
Bravó, megjelent az iAd!
Kérem a tippeket, mennyi időn belül fogják a droidokat is megtölteni kéretlen reklámokkal? -
törölt tag
úgy is mondhatjuk, hogy több mint 2 év kellett, hogy telefont faragjanak belőle
viszont ami sajnálatos, hogy a frissítések rendszere tudtommal elég inkonzisztens. tehtá attól, hogy X készülékbe bekerül egy új funkció, attól mondjuk Y-ba seimán nem fog, mert azt teljesen külön fejlesztőcsapat csinálja. ahogy a bugfixek sem (feltétlenül) kerülnek vissza a mainline kódba, így néhány készülékben megvannak, másokban nincsenek.
az almánál a két éves modell megkapta (meg szokta kapni) a legújabb rendszert. az 5800 vagy n97 vagy a többiek mikor kapnak s^3-at?
amúgy nem rendelkezek részletes statisztikával, hogy melyik telefon meddig kap(ott) frissítéseket. de kissé cinikusan úgy mondanám, hogy könnyű olyan termékhez bugfixeket meg plusz funkciókat kiadni, ami a megjelenésekor tele van hibával (5800 és n97 ismét említhető itt) és egy csomó funkció hiányzik (például kinteic scroll, és hasonlók).de amúgy még mindig úgy gondolom, hogy vicces ez az utóbbi idők felháborodási láza. régen rohadtul nem érdekelte az embereket a frissíthetőség, nem is lehetett otthon frissítgetni, legfeljebb szervízben megcsinálták, ha bevitted valami bajjal. most meg jön mindenki, hogy becsapva érzi magát, mert az ükapja régi készülékéz, amit még a háborúban használt, nincs legújabb xOS 19...
-
-
sunone
aktív tag
nokia sokéves 5800-ása minap kapott frissítést - illetve mondhatjuk, hogy rendszeresen kap megjelenése óta (hibajavítások+funkcióbővítések)
-
Tomcy7
tag
Cáfoljatok meg de ebből a frissítési mizériából talán a samsung tekinthető a legkorrektebbnek, hiába nem szeretem túlságosan a gyenge antenna miatt.
Náluk ha jól tudom minden telóra elérhető lesz a 2.2 és az új telók is 2.2-vel jönnek már ki ami dicséretes dolog, mivel így szinte 100% hogy 2.3 vagy esetleg még egy frissítés kijöhet rájuk ami nagyon jó.
Ellenben az SE ami nagy kedvencem ilyen téren szívatja a népet, mert valszeg az 1.6-okra max 2.2 lesz elérhető esetleg a csúcsváltozatokra elcsöppentik a 2.3-at nagy kegyesen talán jövő év végére.Nagyon jó és felhomályosító cikk volt!
Na csak jöjjön hozzánk a T-be a SE-s üzletkötő lebaszom mint a pengősmalacot!
-
asysoft
aktív tag
Azért attól, hogy CF-et használ valaki, könnyen találkozhat platform/készülék függő szolgáltatásokkal - például ha olyan "extrém" grafikus képességeket szeretne igénybe venni, mint átlátszóság alkalmazása (akár alpha csatornás png-ről, akár konstans áttetszőséggel kirajzolásról van szó, a kulcsszínes machinálás támogatott), vagy élsimított vonalrajzolás, akkor Platform Invoke nélkül nem ússza meg... S akkor még nem esett szó például az általad is említett szenzor kezelésről, ami miatt különösen mérges vagyok az MS-re, hogy nem voltak képesek egy egységes interfészt összedobni hozzá a 6.5-be.
-
zsirfecske
addikt
én most vettem defy-t 2.1-el, úgy hogy hivatalosan jön rá 2.2 jövőre és van egy minimális esély a későbbi frissítés(ek)re is. ennél több nekem nem kell, nem várom el motorolától a 3.0-t, örülök hogy ennyi biztos, és hogy ilyen remek bővíthető rendszert kaptam a telefonommal mint az android.
amúgy használat szempontjából nekem épp elég lesz a speedup és full flash ami a froyoval érkezik, nem hat meg hogy a 3.0 az milyen egy kerek szám
-
Mondjuk az, hogy az Android is sokkal több rétegből áll, mint amit a kijelzőn nyomogatsz. Bár technikailag az Androidot se lehet úgy kijelenteni, hogy "na ez csak a Google-é", helyesebben az lenne, hogy az OHA kódja (bármelyik tag belefirkálhatott), minden más ami alatta van a HTC-jé, pl. Radio Interface Layer, a driverek, a bootloader... Arról nem is beszélve, hogy a frissítések is HTC-specifikus formátumúak.
-
.NET CF-fel szerintem ne nagyon nyilatkozz, azzal több mint vicces lenne, ha gondok lennének a különböző eszközök között.
Viszont a natív alkalmazásokkal már egyáltalán nem ilyen rózsás a helyzet, elég ha megnézed, mennyi szívás volt pl. a hangfelvevő alkalmazásokkal vagy a VOIP dolgokkal HD2-n, nem beszélve a felbontásról; a WM6 primitívsége meg egy csomó más dolgot tett lehetetlenné (location framework miért nincs? szenzorok? miért kell a window classokkal hackelni ha multitouchot akarsz viszontlátni? stb.)
-
törölt tag
-
válasz
#16820480 #114 üzenetére
"rendben, de eleve egy poénnak szánt felvetésemre reagáltál komolyan véve az egészet"
Akkor jól benéztem.A WinMonál a frissítésekre akartam célozni. Példa: egy Dell Aximom volt sokáig, amihez ritkán jött frissítés és mivel a többi hasonló eszközhöz sem ontották már hónapokkal előtte, nem fájt annyira, hogy arra nem jött.
Az alkalmazásos dolgot viszont nem igazán értem, bár én inkább 6.0 körül kezdtem mobil .NET-tel foglalkozni (a 2-3 év majdnem stimmel), de amit az emulátorra megírtam, az ugyanolyan környezetben (standard, stb.) bármilyen készüléken futott (Ha nem speckó dolgot kellett, akkor az minden 6.x készüléken). Nyilván tudni kellett, mire adod ki, de nem nagyon találkoztam olyannal, ami nem ment inkompatibilitás miatt.
-
törölt tag
rendben, de eleve egy poénnak szánt felvetésemre reagáltál komolyan véve az egészet
amúgy wimo fronton is elég komoly fragmentáltság volt azért. ott is futott 2-3 főverzió párhuzamosan (5.x, 6.0, 6.1 és ezek standard/smartphone verziói), plusz annyira másképpen implementálták a gyártók az egyes modellekre a rendszert, hogy a fejlesztőknek gyakorlatilag minden egyes telefonra külön meg kellett nézni, hogy fut-e egyáltalán a szoftverük (ezt egy fejlesztő írta még 2-3 éve a blogjában). szóval nem volt ott sem olyan túl jó a helyzet sajnos.
-
válasz
#16820480 #109 üzenetére
Az csupán üzletpolitika kkérdése, hogy mikor éri meg release-t léptetni. Az android hasonlóan jár el, mint az nVidia a GPU piacon. Nekik ritkábban jön ki frissítés és ilyenkor minden verziót külön várakozás előz meg,
ATIAMD fronton meg havonta, szidják is, mint a bokrot, pedig a cél mindkettőnél hasonló - és egy szállal nem bugosabb az, amihez sűrűn jön frissítés szerintem.A funkciók még bővülőben vannak Androidnál, de azokat csak hónapokkal később kapják meg a népek, A Symbiannál viszont fejlődésből van kevés, ez igaz. Én itt csak arra reagáltam, hogy nem bugosabb azért, mert sűrűbben frissítik.
WinMo-nál azért más világ volt. Nem jöttek sűrűn frissítések, de eleve nem is volt túl sok, hogy akkora lenne a fragmentáltság, mint a Googlenél, így nem is fájt annyira. Én a magam részéről eddig sem szidtam egyiket sem. Minden ilyet a "politika" határoz meg, nem a fejlesztők. Sajnos.
-
törölt tag
viszont úgy tudom wimo fronton sem volt akkora kánaán, és a rim is fukar a verziófrissítésekkel (a 8900-ra asszem még mindig 4.5 agy 4.6 a legújabb hivatalos, közben már volt egy 5-ös szoftver és már itt a 6-os is, de kész káosz, hogy mire jelenik meg és mire tehető fel).
-
törölt tag
persze, lehetnek bugok, de azért elsősorban funkcióbeli frissítések jönnek a rendszerverziókkal. olyan volt péládul Milestone-on, hogy egy bugot javított a következő verzió (2.0.1->2.1), de azért, mert olyan hamar jött a frissítés, hogy gyanítom nem volt értelme külön kiadni. illetve péládul a új verzió új kernele javította ki a dolgot (amit lehetett backportolni is persze). viszont mellette jött egy rakás új funkció is. az egy évig, amíg megvolt az N78-am viszont egy darab új funkció nem jött, és még a bugokat sem tudták kijavítani, pedig frissítgettem a szoftvert szorgalmasan...
egyébként akik most megvezetve és becsapva érzik magukat, azok akkor is így éreztek, amikor még csak symbian meg wimo volt a piacon, és szinte kizárt volt (hogy otthoni hekkelés nélkül) új verziót kapjon a gépük? vagy csak most lett ennyire divatos a gyártók szídása.
-
válasz
#16820480 #97 üzenetére
Miért, az Android 2.2 az elődhöz képest csak és kizárólag új funkciókat tartalmaz?
Azért, mert ők nagy dobra verik és kb. 1 év, mire egy verzió minden olyan telefonra eljut, amire szánták, még nem lesz jobb az Android a többieknél. Ne engedd, hogy a marketing megvezessen. Nézz meg egy 1.6-os készüléken egy 2.x rendszert a bugok, optimalizáltság oldaláról.
-
gubacsino
aktív tag
Teljesen egyetértek!!!
SGS oldalon ugyan ezt élem meg... Lebotoltak egymással? Ez messzire vezetNem ez a lényeg.
Ha még nem is átverve, de félig megvezetve érzem magam. Értem én hogy ezt a rohamos fejlődést valamiből ki kell termelni. De ez a bizonytalanság, hogy melyik alkalmazásnál ütközöm falba amiatt hogy "UP TO 2.2" (Pl:SKYPE!!!) már most felháborít. (Oké Főzött ROM, majd ha minden remény elmúlt!)
(Lassan egy tartós tej is tovább "friss" mint egy OP.rendszer?)
Ennyi pénzért legközelebb veszek egy korrekt kis laptop-ot, hozzá meg egy eldobható instant telefont. És talán ez, idén is "smart" döntés lett volna... remélem tévedek! -
Gusztáv
addikt
Engem még az is érdekelne, hogy pl melyik rendszeren mikor várható az alkalmazás boltokban a fizetős tartalmak elérhetővé válása. Mert nem mindenki akar varázsolni a telefonjával. És az is sok pluszt ad egy rendszerhez, ha letölthetőek/megvehetőek hozzá igényes alkalmazások, plusz ez elvileg a rendszer fejlesztőinek is az érdeke lenne.
-
keIdor
titán
-
skajwa
senior tag
"a Samsung bada azért marad ki, mert túlságosan új és még nem igazán látjuk, hogy merre megy"
Ezt csak azért nem értem, mert a WP7 sokkal újabb és szerintem ott sem lehet semmi biztosat tudni a frissítési lehetőségekről....
-
kpal
nagyúr
A Symbian telókra havonta jön frissítés általában 1évig de csak az új telcsikre.
-
AMD Power
titán
válasz
Jeanne d'Arc #90 üzenetére
Én nem féltem azért őket de eléggé lefognak "csúszni" szerintem az okos telok piacáról.
-
Sokat okosodtam, kicsit féltem a Nokiát mi lesz velük.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
manchester85 #24 üzenetére
Régen valahogy úgy hangzott az okostelefon definíciója, hogy olyan nyílt operációs rendszerrel rendelkező készülék, melyre fejleszthetőek, és melyen futtathatók külső alkalmazások, kb.
Mi alapján minősítenél le egy készüléket okostelefon státuszból alacsonyabba? Ára alapján? Egy ZTE Blade 2.1-el már nem volna akkor okostelefon a 36ezer forintos árával, szemben a 100 ezer forinttal drágább Desire-vel, ami csak méreteiben, és specifikációjában különbözik, ám funkcionalitását tekintve majdnem egy a kettő?
(#25) 33as: ismerős a Tattoo.
-
AMD Power
titán
Nagyon röviden azért emítsük meg a kimaradt két versenyzőt:
-
hemaka
nagyúr
hasznos olvasmány, köszi
-
vans?
őstag
Erdekes cikk, koszi!
Az elso kep meg hatalmas.
-
törölt tag
válasz
HardSanyeee #82 üzenetére
gigabyte s1205
lg kp500....... -
KrE82
csendes tag
Pedig szerintem nem az.
Később megnézem neked, hogy összessen hány OS update jelent meg a 8520-ra, most nincs időm összeszámolni.
A 9700-amon az elmúlt 8 hónap alatt volt ha jól emlékszem 5 vagy 6 OS. Azért csak ennyi, mert lusta vagyok frissítgetni, ennél lényegesen több jelent meg.
Természetesen BB-nél is vannak főzött OS-ek, de ezek nem a RIM kompetenciája, így azokat nem fogom beleszámolni. -
bokrosolajos
őstag
Nem tudom mit szapuljátok a WP7-est, nekem az összes androidos készülék is tök egyforma
-
válasz
#16820480 #70 üzenetére
Nem érted. Egy 3rd Party alkalmazást megírsz Silverlight-ban és örülsz, mert megy a telefonon. Ilyen most a HTC Hub, de ahhoz, hogy magához a WP7-hez legyen "szkined", a WP7-be kell belenyúlni. a szokásos dizájn elemek mellett a listáknál, egyebeknél kicsit a felületnél mélyebbre kellene menni, de ezt egyelőre nem engedi az MS. Az animáció gyerekjáték, nem az okoz problémát. azt egy fejlesztéshez nem értő is meg tudja csinálni Blendben.
-
"Pont, hogy a RIM a legjobb példa arra, hogy hogyan is kéne működni a frissítések érkezésének. Gyakorlatilag minden hétre jut egy új verzió. A bug fix-ekre nem kell fél évet várni mint a Nokiánál, vagy a végtelenségig, mint egyes Android készülékeknél."
Ezt vagy gondold át, vagy fejtsd ki, mert bizony elég nagy marhaságnak tűnik. Az biztos, hogy a 8520-szal ezzel igen ellentétes tapasztalataim vannak. Pedig én nem utálom a BB-t.
-
KrE82
csendes tag
A BlackBerry pedig úgy tűnik, hogy jól megvan magában, nem akarja lenyomni az Apple-t vagy a Nokiát, szépen frissítgeti a rendszert, fontos és kellemes funkciók jelennek meg, miközben a felhasználói felület nem sokat változik, de a készülékek szépen fogynak a tengerentúlon. Idővel persze biztos jön majd valami új, valami más, például a Playboard nevű kütyü és a hozzá fejlesztett OS, de az még messze van. Mobilkommunikációs léptékkel nézve legalábbis.
Khmm...
Playboard?
A felhasználói felület nem sokat változik? Véletlenül sem most jött a 6-os OS, ami erősen átvariálta az 5-ös beidegződéseket és egy évvel ezelőtt az 5-ös sem hozott semmi változást a 4.6-hoz képest ezek szerint? Az alma persze minden frissítésnél teljesen új látvánnyal rukkolt elő...
Pont, hogy a RIM a legjobb példa arra, hogy hogyan is kéne működni a frissítések érkezésének. Gyakorlatilag minden hétre jut egy új verzió. A bug fix-ekre nem kell fél évet várni mint a Nokiánál, vagy a végtelenségig, mint egyes Android készülékeknél.Nem olvasgatom az oldalt minden nap, de viszonylag rendszeresen ránézek. Általánosságban kellemes kép alakult ki bennem az oldalról, azonban a BB minden egyes, hibáktól, pontatlanságoktól, nem egyszer baromságoktól hemzsegő említése erősen errodálja a pozitív képet.
Szerintem vagy keressetek egy olyan embert, aki nem utálja csípőből a BB-t és hajlandó tényleg használni, tesztelni, és valóságot írni róla, vagy ha ez nem megoldható, akkor inkább kerüljétek nagy ívben a témát, mert így mindig égés a vége.
-
törölt tag
én értem, csak eleve nem így értelmeztem a cikkben szereplő jelzőt, hanem úgy, hogy a felhasználó szemszögéből próbálnak rávilágítani, hogy ez a platform milyen.
egyébként ha te azt hozod fel, hogy egy tesztelőnek azért unalmas, mert évente töb hetet kell használnia, akkor milyen lenne egy felhasználónak, akinek évente nagyon sok hetet kell használnia. amúgy pedig amint láthattad, eddig három külön ember írt wp7 teszteket, tehát még azt sem mondhatjuk, hogy XY már mennyire unja, mert már három hete ezt kell használnia.stevve: nem mondtam, hogy gyerekjáték, de éppen ezért foglalkoztatnak a cégek szoftverfejlesztőket, nem pedig pincérnőket és kubikusokat. igen, szépek és jók az animációk, de szerinted ezeket mondjuk egy 3rd party tprogram fejlesztője hogy oldja meg? nem csak az ms tud szoftvert írni.
-
válasz
#16820480 #42 üzenetére
"de ez nem kellene megakadályozza azt, hogy egy skint ráhúzzanak..."
Erre írtam, hogy nem olyan egyszerű, mert bele kellene nyúlni olyan dolgokba is, amik már nem felületiek. Meg ott vannak az animációk, stb. A WP7 végeredményben nagyon jó, de csak úgy custom UI-t ráhúzni nem lehet egyszerű.
-
keIdor
titán
válasz
HardSanyeee #61 üzenetére
LG-nek sincs, vagyis GT540 és One-on kívül van még nekik másik Android-juk?
Még ezek az új Wave-k is 240x400-asak. 723 és tsai. -
Gabor tm
tag
Magichez: vannak nagyon jó 2.2-es főzött romok, de pont a magicre már nem csak az van. Pár hete kijött hivatalosan a 2.2 rá. Ahhoz ráadásul új spl-t is kapott, amivel 15mb plusz ramhoz fér hozzá.
Persze ezt nagyon jól átültették a Dream-re is, azóta szárnyal azis 2.2-vel, de még sense rommal sincs gondja...
-
Morden24
nagyúr
válasz
#16820480 #57 üzenetére
Örülök, hogy szépen lassan, de biztosan megint eltolod a témát abba az irányba, ami a te igazadat bizonyítja.
NEM AZT MONDTAM, hogy X nap, hét, hónap, vagy év használata után nem unhatod meg a WP7-et. Én azt mondtam, hogy a cikk szerinti unalmas jelző elmarasztalta a platformot egy olyan kategóriában, ami a felhasználót sem nem érinti, sem nem érdekli. Vagy gondolod, a Mobilaréna stábját majd kevésbé untatja a WP7, ha lesz benne választható háttérkép?
Két külön dologról beszélünk. Az egyik esetben (amiről én ugatolok) a tesztelő mondja, hogy unalmas, a másik esetben a használó mondja, hogy unalmas. A cikk az előbbi esetet taglalja.Fordított példa: valószínűleg bogék nem unják szét magukat az évente egy darab iPhone teszten, pedig az a rendszer egészen biztosan sokkal unalmasabb, mint egy WP7 felület. Mégsem fikázzák le, hogy unics. Miért nem? Mert évente egy hetet használják. Ha a WP7 uncsi, mit mondanának egy iOS-re, mondjuk egy hónap után? Halálos?
A WP7 azért kapja a savat, mert nem évente egy hétre kell használniuk, hanem kijön tucatnyi készülék, ami tucatnyi hetet jelent. Tehát egy olyan ok miatt lesz unalmas nekik a készülék, ami NEM ÉRINTI semmiképpen az egyszeri okostelefon-használót, és egy ilyen (bocsi) magánügy miatt elmarasztalni egy platformot szerintem nonszensz. Nem a következtetéssel van bajom (hogy uncsi), hanem az indoklással. Uncsi, mert nekik 20-at kell tesztelniük, ezért szar egy platform? Ne már.Érted már?
-
icezozo
addikt
Idővel persze biztos jön majd valami új, valami más, például a Playboard nevű kütyü és a hozzá fejlesztett OS, de az még messze van. Mobilkommunikációs léptékkel nézve legalábbis.
Playboard az mi
nem PlayBook akart lenni?
-
Morden24
nagyúr
A telepíthető programokkal mi a gond?
A többire annyit, hogy elhiszem, hogy VAN, AKINEK NEM JÖN BE, de az iOS 4 éve tök ugyanúgy néz ki, ráadásul az egészben semmi mozgás, változás, dinamika nincsen, és mégis, az elsők között van.
Az MS nem valószínű, hogy saját telefont (notebookot, desktopot stb.) fog készíteni, mivel ő az OEM-ekből él, és éppen a saját kuncsaftjainak, azaz kvázi önmaga pénzének állítana konkurenciát egy ilyen lépéssel. Not gonna happen. Megjegyzem, én is szívesen látnék egy teljesen Microsoft telefont, a többi hardverüket figyelembe véve nem sokan konkurálhatnának vele.És amúgy de bizony, az MS problémája. Ha valaki elcseszi, a saját potenciális vásárlókörét maga ellen tudja fordítani, ami a gyártónak biztosan rossz, az MS-nek meg valószínűleg rossz. Mondok példát: van komám X10 Mini-vel, eleinte szerette, mostanra (pár hónap után) rühelli, de annyira, hogy már nem egy hirtelen felindulása volt arra, hogy eladja, csak kevesellte a pénzt. Namármost, ameddig ő nem fog kipróbálni egy nem SE/nem Android 1.6 rendszerű telót, vagy nem olvas utána, addig nem fogja a téma érdekelni, vesz majd mást, elkerüli a zöld robotot meg az SE-t is.
Oké, erre lehet írni, hogy hülyeség (én is ezt mondtam neki), de a piaci elemzők nem fogják széttárni a kezüket az MS-nél, és azt mondani, hogy "hát ezek hülyék", hanem az lesz, hogy "hát bazze, ez nem fogy".Ha majd kell a változtatható háttérkép, akkor be lesz rakva, ebben szinte biztos vagyok.
-
^Clown
addikt
Nagyon jó cikk lett, mert egy elég komoly dologra hívja fel a nem hozzáértők figyelmét, különöse az Android vonatkozásában. Nekem a platformok közül az Android a legszimpatikusabb. Egyetlen dolog tart vissza egy Androidos telefon vásárlásától (az anyagiakon kívül): valószínűleg nem kapom meg a következő Android verziót. Becsapva érezném magam. Pl. régóta filozofálok egy Samu Spica telefonon. Gyárilag 2.1 van rajta, 2.2 nem is lesz. Persze, lehet rá főzött romot feltenni, meg bűvészkedni, hogy legyen multitouch, de kérdem én: ha súlyos tízezreket perkálok, akkor miért kell nekem órák hosszat a netet túrni mindenféle manualokért, plusz utána nekem rátenni, ki tudja milyen sikerrel a berhelt romot?
Akármennyire nem szeretem az Apple-t, mint céget, a szoftvertámogatás terén viszont korrekt. -
keIdor
titán
válasz
HardSanyeee #51 üzenetére
Galaxy 5 talán annyi még.
Integra: Előbb. Tavasszal lesz itt jó pár Tegra 2 már.
-
JanFe
aktív tag
Erdekes cikk, koszi.
-
Mic ACE
aktív tag
Nekem pl. a skin módosíthatósága és/vagy a telepíthető programok sokat számítanak telefon vásárlásakor. Pont azért, mert több hónap után ráunok az aktuális kinézetre, vagy okosabb progik jönnek ki, szóval módosítani szeretnék. Ugyanígy fontos, hogy mennyire várható oprendszer frissítés. Ez utóbbi miatt kezdek az egyébként szimpatikus HTC-től is elpártolni. Szóval arra akarok kilyukadni, hogy a WP7-is fél évig lesz érdekes, és ha utána is pont ugyanazt kell néznünk, és még egy új WP7-es teló is ugyanúgy néz ki, hát gyorsran megunja az ember az egész platformot. Szóval MS helyében én egy saját telefonra raknám a saját felületet, a többiek pedig hegesszék a magukét. Az már ne az MS problémája legyen, ha adott márka eladhatatlanra pofozza a saját verzióját, mert az majd a másik, jól elkészítettnek a malmára hajtja a vizet, míg a WP7 ugyanúgy teljesíthetne összesített eladásban, vagy a konkurencia miatt még jobban, mint egy merev oprendszerrel.
-
keIdor
titán
Igen a Galaxy S egyedi fájlrendszere szar.
2.2+lagfix-el kapok annyi pontot Quadrant-ban, mint mások alap 2.2-vel (Desire HD) és a hardver kb. egyforma erős. Ha nincs lagfix, akkor csak 1000 pont alatt vagyok kicsivel.Persze nem annyira lényeges egy benchmark, de mégis mutatja, hogy ez a kernel nem jó így. Ha nincs fent lagfix, akkor lassabb is az egész telefon.
-
törölt tag
-
Morden24
nagyúr
válasz
#16820480 #46 üzenetére
Oké, itt az a gond, hogy okostelefont nem két napra veszel. Egy átlagember X évig nézi azt a bizonyos felületet, legyen custom vagy gyári.
Kettő: ha új telefont veszek, akkor az új funkciók, új hardver miatt fog történni, nem azért, mert a másikon színes a felület, az előzőn meg fekete-fehér. Nem egy általános felhasználói bázis az okostelefonok körében az, hogy valaki lecseréli, mert megunja az előlapot, vagy a gyári háttérképeket. Itt még az Android sem tartA világ legnagyobb része nem váltogatja az okostelefonját hetente, mivel nem teszter. ha pedig az OS megfogja és használható, akkor tökmindegy, hogy másnak meg unalmas a KINÉZET, onnantól a használat fog számítani (ha az is unalmas, akkor majd váltani fog, és AKKOR már tényleg lehet azt mondani, hogy az MS valamit rosszul csinál - de speciel én azt mondom, hogy az iOS unalmas oprendszer, közben a cikk valahogy mégis az Apple-t említi, mint az egyik legerősebb jelenlegi versenyző).
-
HardSanyeee
őstag
Jó cikk lett
Az Android kijelzőfelbontások terén egy kis pontosítás: létezik FWVGA (480 x 854) felbontás is, ezt használja pl az X10, a Milestone és a közelgő SE Anzu (X12) is, más hirtelen nem jutott eszembe.
Illetve ha már Androidos kijelzőfelbontások: a Samsung Galaxy 3-on kívül van más 240 x 400-as felbontással rendelkező Androidos telefon?
-
Misály
addikt
"Az biztos, hogy egy évig még a Symbianˆ3 modellek fognak menni, hogy utána mi lesz, azt valószínűleg még a Nokia sem tudja, minden attól függ, hogy hogyan teljesítenek az új modellek. Szoftverfrissítések persze várhatók, de azok csak az esetleges hibákat fogják javítani az adott modellnél."
Utolso mondat az idezetbol egyszeruen nem igaz. Megint egy pontatlan cikk, ha mar egy jo otletet veszunk ( mert annak indult ) ne hordjunk mar ossze feligazsagokat. Egyre kiabranditobb a cikkek minosege.
-
keIdor
titán
Remek cikk, kellett már egy ilyen!
Jövőre érdekes lesz a helyzet, mert jön a MeeGo is. Aztán a Maemo-t szerintem meg hagyják meghalni. A Windows Mobile ideje is lejár már addigra (csak használt telefont kapsz vele).
Viszont az Android-al az a legnagyobb baj szerintem (is), hogy a gyártók a leggusztustalanabb módszerhez nyúlnak. Azt mondják no update, buy new one.
Ha megnézem az almát, vagy a többieket sokkal korrektebben frissítenek.Most is az lenne a korrekt, ha idén lenne minden telefonra Gingerbread, ami még elbírja és megfelel a követelményeknek. (1GHz CPU, 3D gyorsító, 800x480 kijelző)
Azaz jönne a három Desire-re, Galaxy S-re, Droid/Milestone-ra, Defy-re stb.Az új Galaxy S 2 és társait meg adják el erősebb kijelzővel, erősebb hardverrel és 1080p videofelvétellel. (ezek meg is lesznek a Samsungnál pl. úgy néz ki)
-
törölt tag
érthető, de más szemszögből is meg lehet közelíteni a dolgot. tegyük fel, hogy a Pagani csak teljesen ugyanolyan kocsikat gyárt. erősebb lesz benne a motor, kicsit optimalizálnak a teljesítményen, de igazából semmi értelme újabb kocsit kiadni, mert amúgy tök ugyanolyan vezetni, mint eddig. az első széria elkápráztat, mert addig mondjuk nem volt olyan. de utána a többi igazából nem tud semmit felmutatni, semmi lényegeset. ha ugyanazt a kocsit gyártanák frissítés nélkül, akkor is ugyanolyan lenne vezetni. csak itt annyiban nem jó a példa, hogy ugye ez egy gyártó, és csak hardverről beszélünk, míg ugye a wp7-ben pont a szoftveres oldal ami uniformizált.
-
luw2win
őstag
Motorolákra mi a jellemző? Ha most veszek egy Defy-t akkor 2.2-t előreláthatólag mikor kapja meg? Még ebben az évben vagy abban ne is reménykedjek?
-
Morden24
nagyúr
válasz
#16820480 #42 üzenetére
Magánvéleményként elfogadom, hogy egy tesztelő elunja a telefonokat (bakker, én kettő után elunnám, nem 20 után), de ettől még a platform nem lesz gyengébb, vagy unalmas (éppen lehet unalmas, mert mondjuk használni az, de az kicsikét más kategória).
Szóval erre max. azt tudom mondani, hogy ha Jeremy Clarkson azt mondja, hogy unja már az ötödik Pagani-t, mert ugyanúgy néz ki mind, akkor oké, de ez a világ számára egy tök érdektelen probléma, és elég necces felhozni a Pagani-nak, mint "gyengeség"... remélem érthető, mire gondolok.
-
Integra
titán
egyre inkább úgy gondolom, hogy a nexus a megfelelő telefon androidra, mert nincsen kitéve gyártók szoftver szopatásának, jó példa erre a htc. várjuk meg hogy milyen lesz a 3.0 kezelő felülete, ha valóban reszelnek rajta keményen, még jobb is lehet, mint a mostani, bár a mostanival sincsen alapvetően nagy baj, csak nem olyan pofás mint a dézin a sense. szóval a google lehet, hogy alapvetően rohadt rafkós, mert tudja és érzi, hogy ez az ő résük.. és van benne valami..
ezért tartom mai napig azt az álláspontot, hogy a google-nak is lesz saját telefonja, még ha azt mindig valaki gyártja is neki, ahogy a idővel az ms is legyártja majd a saját zune phone-ját. -
törölt tag
hát, kevésbé uncsi, ha a htc 10 gépe jön azzal a felülettel, mintha az összes wp7 telefon ugyanazzal jön.
azt értem, hogy nem engednek belenyúlni, modulokat variálni, mert ez befolyásolná a frissítéseket, de ez nem kellene megakadályozza azt, hogy egy skint ráhúzzanak... -
Nem erre számítottam a cím alapján,de azért remek kis cikk lett,sok hasznos dolgot tudtam meg belöle.Igazi hiánypotló írás
-
Morden24
nagyúr
Ezen változtathatna, ha a tűz közelébe engedné a HTC-t, a Windows Mobile-t ugyis ők mentették meg a TouchFlo/Sense kezelőfelületek megalkotásával, valószínűleg a Windows Phone 7-et is jó oldalról fognák meg
Itt valamit nem teljesen értek.
Anno a legnagyobb probléma az volt a WM-el, hogy az alap kezelőfelület nem volt igazából sem a látványosság, sem a használhatóság éremmel kitüntetett bajnoka. Oké. A TF, illetve később a TF3D nagyban dobott ezen HTC fronton, tehát látványosabb, barátságosabb és jobban használható lett tőle a rendszer. Újabb oké.Azt viszont nem értem, hogy mi köze az unalmas dolognak ehhez. A WP7 felületéről a legtöbben jókat írnak, sőt - ti sem nagyon marasztaltátok el, most sem teszitek. Tehát a használhatóság, gyorsaság megoldódott.
Nem értem, mitől lesz izgalmas a dolog számotokra attól, hogy a HTC kiad egy felületet. Ha azzal a felülettel jön 10 telefon, akkor nem lesz uncsi?
A WM felületeket meg anno a HTC és még talán egy-két, de nagyon kevés kivétellel anno azértrendesen elmarasztaltátok (többnyire nyilván igazatok is volt).Akkor most mi is ez a minden készülékre más felület mánia? Oké, értem én, hogy Android bandwagon, de ebben a formában - szerintem - nem sok értelme volt.
-
"Nagyon röviden azért emítsük meg a kimaradt két versenyzőt: a bada magukon a készülékeken frissítgeti magát"
Hát ilyet pont nem csinál. A hivatalosan megjelent szoftverek közül a JH3-ban jelent meg először a FOTA engine, de nem működik. De még ha működne is (lol), mindenkinek, aki előtte van (pl. a leggyakoribb a JF1), kézzel kell
tönkretenniefrissítenie a telefonját Kies segítségével. -
roti86
őstag
Jó kis írás lett, gratulálok. A cím elolvasása után viszont nem erre számítottam, de így is élmény volt elolvasni
-
Lotusomega
senior tag
válasz
bokrosolajos #2 üzenetére
Jah, kár hogy az kimaradt a tesztből, pedig arról lehetne mit írni. Mert ott is szenvednek eleget a firm frissítésekkel.
-
Zirowe
nagyúr
Jó, azzal mondjuk tisztában vagyok, hogy 3.0át semmiképpen nem fog kapni, de egy 2.3ban még reménykedtem.
Az a baj, hogy így majd kétszer is meggondolom legközelebb, ha htc-t akarok venni.
Viszont a sense-t szeretem, nélküle nem tudnék elképzelni android telót, csak persze a mostani htc modellek mind hulladékok (kinézetre, belsőre, külsőre, kialakításban, rohadt érintőgombokkal..).33as: htc magic 32b-n, amire hivatalosan csak 1.6 van voltak ugyebár főzött romok 2.1el. Viszonylag jók voltak, lassan, de megfelelően működtek (még így is gyorsabb volt a gyári 1.6nál), csak volt pár hiányosság, mondjuk nem ment rajta a videokamera sehogy.
Kijöttek most a főzött 2.2es romok, mintha másik telefon lenne!!
Ha nem lenne ilyen kevés ramja (192mb, ami a 32a-ban már kb +100mb, mint a heronak, szóval hero és magic 32a 2.2-n nagyon nyerő páros) baromi jó ki teló lenne 2.2vel: gyorsabb lett fényévekkel, minden, ismétlem, minden funkciója elérhető és mindene működőképes (kívéve persze a flasht), egyszóval baromi jó!
(hogy arról a siralmas tényről ne is beszéljek, hogy magicben az alap szabad rom méret telepítés után 250mb felett van, míg mondjuk desire-ben)Amúgy, amíg egy htc készülék bekapcsolható és van képe/világít, és nincs rajta fizikai sérülés, addig mindig helyre lehet hozni csere nélkül!
Tudom, mert ezzel is foglalkozom -
Integra
titán
óóóó, kis naív vagy
már megjelenéskor úgy vettem meg, hogy tudtam, hogy le leszek szarva.. mondjuk az tényleg vicces, hogy 8 hónap múlva itt tartunk egy desire telefonnal, ennél még az iphone is fényévekkel korrektebb ezen a téren a frissítésekkel.
csodák nincsenek, business as usual.viszont pont ezért jók ezek a hardveres okostelefonok, mert tulajdonképpen már mini pc-k, és bármit bárhogyan rájuk lehet hekkelni. és erre hamar ráfog jönni a htc is, mikor minden dézin maszekolva ott lesz a 3.0
emiatt meg pont az iphone mutatja megint az utat -
Azért, mert nem mindenki tudja/érti/akarja/szereti az ilyet. Ráadásul valóban elég komoly lassulásokat okozhat, adatvesztést, ha nem kellően körültekintő, de ha meg elrontja valaki a mi tanácsunkra, akkor a téglájával minket fog szidni, ha a szerviz nem veszi be.
És ami fontosabb, azért, mert nem hivatalos út. Ezekre megvannak a megfelelő fórumok, oldalak, de itt egy főoldalas cikkbe csak nem írják bele, hogy "főzzé', vazze!"
-
hkari
őstag
"Idővel persze biztos jön majd valami új, valami más, például a Playboard nevű kütyü és a hozzá fejlesztett OS, de az még messze van."
PlayBook lesz a neve hivatalosan
-
engusz
veterán
Androidos rendszereknél kivitelezhető lenne, hogy egyik gyártó se nyúljon bele a rendszerbe. Az extra és saját cuccaik pedig marketből és/vagy az SD kártyán érkező csomaggal telepíthető lenne (később pedig updatelhető).
-
Inarus
addikt
válasz
_szantos_ #27 üzenetére
Erről lemaradtál.
(#25) 33as: Lehet itt példálódzni egy HTC-vel, aminek még a wm-es időkben is nagy volt a "home-made" - támogatása, de mi van a kisebbekkel?
Meg amúgy miért én görcsöljek bármi ilyesmi felkutatásával? Versenyezzen az ügyfélért a gyártó a support terén is. (Lásd pl HTC és Apple!)(#29) engusz: Ez lenne az ideális. Vagy felőlem fel is telepíthetnek pár programot, mint a wp7-re.
-
_szantos_
csendes tag
Azért androidnál érdemes lenne megemlíteni a custom romokat is, mint lehetőséget.
-
33as
senior tag
A cikk nagyon jó lett.
Mondjuk sohasem értettem, hogy miért gond ez a frissítési téma egy szakmai portálon!
Akinek például az új 2.2 Froyo kell az Androidra, az szépen utánaolvas különböző portálokon a frissítésnek és szépen megcsinálja, aki meg nem érzi magába az erőt
egy főzött rom felrakásához az pedig vagy hoppon marad vagy megcsináltatja mással!
Itt egy Tattoo 2.2 Froyo-val: (vannak kisebb hibái de egyébként kiválóan mükszik)
-
manchester85
veterán
Tehát akkor azt állítod, ha egy ma 30 ezres telefon kevesebbet tud, mint amit régen okostelónak neveztek?
Pl. egy nokia 5230 nem nevezhető egy kategóriának az N95-tel? Ezt te se gondolod komolyan... Régen nem lehetett ennyire széles árkategóriában okostelefonhoz jutni, de hogy ez az állapot ma is megmaradjon, le kéne minősíteni "nem okos telefonná" azokat a készülékeket, amik régen azok voltak. Mi alapján szelektálnál? Van 30 ezerért is symbian meg 130-ért is. Hol húzod meg a határt? Az elnevezéstől függetlenül a low end okostelók sz*rt se érnek, vagy az zavar, hogy ők is annak hívhatják a telójukat?
-
lmisi
senior tag
válasz
#16820480 #11 üzenetére
Az android frissítési problémát én is furcsáltam kicsit, aztán utána néztem és a következő rajzolódott ki elöttem.
A gyártók linux kernel szinten is belematattak az Androidba. Ez gáz.
Ugyanis 2.1 Android 2.6.29 kernelt használ a 2.2 -es viszont 2.6.32 est.
Emiatt az egyedi mutációkat tényleg illeszteni kell és ehez nincs semmilyen Gugli támogatás. A csúcs a Samu Galaktikus S. Kicserélték a filerendszert. Ehhez egyedi drivert kellett gondolom írni a 2.6.29-es linux kernelhez, no lett is galiba belőle. Aki akar keressen utána a neten. (Lagfix és barátai és a nevetséges az hogy a fixek lényege, hogy visszacsempészi a rendszerbe az eredeti filerendszert.)
No most 2.2-es Android 2.6.32 kernele nyilván nem tartalmazza a szükséges drivert. Úgyhogy a bithuszárok nekiálhatnak lemenni hídba és illeszteni-újraírni az RFS drivert az új környezethez. Hacsak nem kukázzák az egész RFS-t.
Pedig Samsung Bada révén ért is hozzá valamelyest, de még nekik sem egyszerű.
Valami hasonlók miatt ragadhatott a SonyEricson is Android 1.6-on.
Valjuk be őszintén a oprendszer fejlesztés nem sok gyártónak megy. Bukott már bele nem is egy. Sőt a WinMo-t is idevehetjük. Márpedig az alacsonyszintű módosítgatások már idetartoznak. -
Fancy-boy
addikt
"A nagyoknál pedig a WVGA a menő (480 x 800 pixel)"
Kivéve a ZTE BLADE
Hoppá
-
Inarus
addikt
válasz
Arthuro_Adam #17 üzenetére
Hm. Jogos.
-
válasz
#16820480 #11 üzenetére
"náluk sokkal kisebb cégek, sokkal kevesebb erőforrással és fejlesztővel is megoldják, ha akarják."
Pénz, idő, energia. Ráadásul tényleg kell vele dolgozni, nem csak úgy átpakolható és ahol nem akarnak erre erőforrást lekötni, ott még lassabb a dolog. Ez pedig növeli a fragmentáltságot. A BB sokkal szimpibb. Tényleg el vannak magukban, küldik a frissítéseket, nem erőltetnek semmit - kivéve, hogy újabb verzióknak mindig van alsó határa a készülékek terén.
A WP7 készülékeknél említi az írás, hogy unalmas lesz egy idő után, hogy minden készülék ugyanúgy néz ki. Valóban, a UI-n talán lehetne engedni, de belül akkor is ugyanolyan lesz gondolom, mert Silverlight-ban kellene szinte újraírni az egész felületet. A mostani a korábbi support felfogásnál azért jóval jobb - nem kell a gyártókra várni legalább. Az Applenél is gond lenne ugyanez, ha nem csak 4 készülékük lenne.
Androidnál meg káosz van egyszerűen. Hiába hozzák a statisztikát, hogy már x% új verziókon fut, ha veszek egy drága telefont, azt két év múlva is szeretném adott esetben használni, de akkor már csak elavult rendszerrel tehetem meg, amihez 0 támogatás van. Nagyon jó. Ezek a legagresszívebbek vásárlói fogyasztás tekintetében, mert gyakorlatilag annyira rohannak a verziókkal, hogy pár havonta akár új telefont is vehetnél. Nem is ártana, ha lassítanának.
-
Zirowe
nagyúr
Én ilyen szempontból a htc-re vagyok mérges, mint készülékgyártó.
Csinálják a jó telefonokat, aztán meg nagy ívben tesznek a frissítésre.
Magic, hero, legend, stb..
Van amelyiknél jön a frissítés, csak várni kell, van amelyikre sosem fog jönni.A googlenak jobban kéne fognia a gyártókat!
Szerintem az lenne a járható út androidnál, mint azt már korábban egy másik topicban kifejtettem, hogy csak az aktuális os verzióval lehessen kiadni telefont, régebbivel semmiképpen sem, és ha kijön egy új verzió, akkor biztosítani egy átmeneti 2-3hónapos időszakot, ami után már csak az új verzióval jelenhet meg telefon.
És minden telefonra legalább két kötelező frissítést előírni (követve az iphone példáját).Amelyik gyártó nem tesz ennek eleget, azt vhogy szankcionálnám (tehát ha régebbi verziójú os-el dobnák piacra a készüléket, akkor korlátozott google appok hozzáférése, market megvonás, stb..)
Ha ezeket a centralizációs lépéseket nem lépi meg a google, akkor nagy szarban lesz nemsokára.
Mert lehet, hogy átlag pistikét nem érdekli mi van a telóján, de egy olyan felhasználó, aki ért is hozzá (és szerintem a jobb telefonok nagy részét ők veszik androidnál), annak igenis számít.
És ha egyszer, kétszer, háromszor becsapják, akkor nem biztos, hogy hagyni fogja magát még egyszer!!Egyelőre pl: én, mint desire tulaj úgy fogom érezni magam, amennyiben nem lesz 2.3 és új sense frissítés a telefonra, mint akit nagyon erősen átvertek egy alig fél éves telefonnal.
Mint aki semmit sem ér, mint ügyfél.. -
Integra
titán
miért is kell android frissítés esetén gépi csatlakoztatás?
hazamegyek, wifire csatlakozik a dézi, feljön hogy 2.2 available, nyomok egy installt és már meg is csinálta.
szóval nem értem.
viszont amióta kijött a hír, hogy lesz egy 2.3 frissítés, én sem kergetek illúziókat, hogy a desire megkapja még a 3.0-t...
legalábbis hivatalosan. mert úgyis ráfogják reszelni idővel -
Inarus
addikt
válasz
Arthuro_Adam #14 üzenetére
Láttál mostanság hagyományos kialakítású Symbian készüléket megjelenni?
-
Arthuro_Adam
őstag
Melyik a két kifutó os? A WM és a Blackberry? (itt írta fentebb valaki, hogy QNX lesz majd mindenen.
Ha a bada új és nem írsz róla, akkor a WP7 micsoda?
Amit szintén írtak fentebb, hogy a Symbian frissítési rendszerét változtatni fogják.
-
Dave1984
őstag
Köszönöm a cikket!
Kérdésem: SE X8-ra lesz azért Android 2.1es frissítés -
David75
őstag
Frissítés szempontjából talán jelenleg az iphone a legszavatosabb de az se az igazi
-
törölt tag
de úton van, az Anzu a hírek szerint 2.2-t fog kapni, ha majd egyszer megjelenik, cska hát SE léptékkel ez lehet még fél év is akár, és akkor meg már 3.0-nál tarthat az android...
amúgy kicsit fura nekem, hogy kihagytad a badát, mert túl új még, közben meg a hetekben megjelent wp7-ről esik szó. a BB-ről szintén hallani híreket, hogy átírják az egész rendszert QNX alapokra, ami talán végre jót tesz majd a funkcióknak és frissítéseknek is, mert náluk is inkább az a modell él, hogy valamit kiadnak egy szoftverrel, és talán rá tudja hekkelni a közösség a frissebbet, de nem biztos. persze nem mintha olyan gyakran lenne frissebb verzió, és az is elég ötletszerűen kerül piacra (nekem lgalábbis úgy tűnik)...
ami meg azandroid frissítési problémáit illeti, egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ekkora problémát okoz a gyártóknak. ez hatalmas bullshit, amit azért kell tolniuk, mert nem jönne ki jól, ha bevallanák, hogy nem akarják frissíteni. nem tudom elképzelni, hogy egy akkora cégnek, mint a Samsung vagy LG, de akár SE is, gondot okozna egy új rendszer implementálása, amikor náluk sokkal kisebb cégek, sokkal kevesebb erőforrással és fejlesztővel is megoldják, ha akarják.
illetve mindig le-/kifelejtitek a webos-t, ami mellesleg szerepel az első oldalon levő képen is
tudom, hogy nem terjedt el, főleg nálunk nem, de megemlíteni éremes lenne talán. apropó, Pré2 nem lesz nálatok tesztre? már kapható két országban is.
-
Lirion
addikt
A symbiannál az utolsó mondat (Szoftverfrissítések persze várhatók, de azok csak az esetleges hibákat fogják javítani az adott modellnél.) nem teljesen állja meg a helyét.
http://mobilarena.hu/hir/symbian_nfc_swype_es_rengeteg_frissites.html
http://mobilarena.hu/hir/a_nokia_atveszi_a_symbian_fejleszteset.html -
bobace
addikt
Még jó hogy vannak okos programozó fiúk akik megoldanak minden problémát...
Én is csorgatom a nyálam egy 2.2-es készülékre, "tudom", hogy a GT540-re hivatalosan nem is fog kijönni, de a ONE pl elég csúnya lett a GT540-hez képest, nekem nem lenne alternatíva. Másnak lehet, ettől szép az élet. -
Bocha
HÁZIGAZDA
válasz
osztraksajt #7 üzenetére
Igen, az SE-nél pont nincs úton 2.2-es rendszerű készülék, bár az is lehet, hogy úton van, csak mi nem tudunk róla.
Az LG-nél viszont az Optimus One miatt elég egyértelmű a helyzet.
-
osztraksajt
őstag
Egy logikai hibát találtam benne, az SE-nek akkor lett volna érdeke bevárni a 2.2 rendszert az X10 2.1 frissítéssel ha piacra is dobott volna ilyen készüléket, és afelé terelné a vevőket. de így csak "átpasszolja" a frissebb verzióra várókat a konkurenciának. Tehát üzletileg semmilyen szinten nem indokolható. Szerintem.
-
total90
veterán
Valamiért a címből arra gondoltam, hogy lett egy halom okostelefon, ami töréstesztnek lett alávetve
-
Gengi
senior tag
A második oldalon érdekes az eszmefuttatás, hogy a termékfrissítéssel lehet játszani. De azt az analógiát követve egy vevő sokkal inkább megveszi azon gyártó termékét ,ahol biztosra tudja ,hogy lesz szoftverfrissítés. Az egy-két dolgot lecsúrgatok még a pórnépnek jó stratégia ,de ha mindenki ezt alkalmazza egy puszta "amíg élek megkap mindent a vevő" analógia már kiugrik a szürke mezőnyből. Tehát vonzóbb lesz az adott termék. Lehet ,hogy az új modell nem lesz olyan sikeres. De ugyan akkora öngól is. Hiszen megvette az előző csúcsot látta ,hogy semmibe se nézték ,akkor minek vegyen ugyanattól ismét?
Viszont az tetszett és külön köszönöm ,hogy kiemeltétek a komoly grafikus teljesítmény lényegtelenségét Androidnál. Jöhet ide tegra 2 jöhet ide bármilyen SGX540 csak aksit zabál.
-
korpicschess
veterán
Jó cikknek ígérkezik, ha hazaérek elolvasom
-
z0d1AK
nagyúr
Azt hiszem, hogy az leírható, hogy az okostelefon, mint termék már rég nem az, mint régen. Ma már majdnem minden okostelefon, ami 30 ezer forint felett van.
-
bokrosolajos
őstag
bada power!!!
-
vendingo
veterán
Remek írás!
Sok okosság van benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma ...avagy meddig kapom meg az új verziót az operációs rendszerből, ha holnap veszek egy készüléket? Platformokra bontott elemzés következik.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Xiaomi 15 Ultra 512 GB Silver 34 hó garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A52s 5G Snapdragon
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- Black & Decker töltőt keresek
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest