- One mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Motorola G86 - majdnem Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
titán
Te írtál nekem barokkos túlzásokról... Én az egész G92-t csak mint példát hoztam fel a költségcsökkentés egy módjára. Gyakorlatilag minimális csiszolásokkal és átnevezésekkel vegetált a chip 3-4 évet. Ez egy nagyon jó módszer a fejlesztési kiadások csökkentésére, még ha a ténnyel tisztában levő csekély kisebbségnek ez nem is tetszik.
-
TESCO-Zsömle
titán
Wiki mást mond, és még én is emlékszem a 8800 GTS 512-re...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
orion1025 #302 üzenetére
Mit nem értesz rajta? Kapitalizmus! Minimális kiadásokkal maximális bevételt. A lényeg nem a kiadások vagy a bevételek mértéke, hanem a kettő aránya. A TITAN is ezért született, mert így több pénz jön, mintha leadnák a "selejtes" GK110-es chipeket hulladéknak...
Az meg, hogy "okádják" túlzás. nVidia mindig is felülről vezette be a termékpalettát. AMD kezdte el az utóbbi években, hogy azzal a kategóriával indít, amitől a legtöbb hasznot várja. Lásd, mire bemutatják az első HD8xxx asztali VGA-t, addigra már piacon lesz a teljes mobil paletta az APU-kkal egyetemben.
Az meg hülyeség, hogy régebben masszív előrelépések történtek... Újfent csak azt tudom mondani, hogy: "Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy G92*-es GPU..."
* - Az ezzel a GPU-val szerelt kártyák listája a teljesség igénye nélkül:
-GeForce 8800 GS
-GeForce 8800 GT
-GeForce 8800 GTS-GeForce 9600 GSO
-GeForce 9800 GT Green Edition
-GeForce 9800 GT
-GeForce 9800 GTX
-GeForce 9800 GTX+
-GeForce 9800 GX2-GeForce GTS 150
-GeForce GT 230 v.2
-GeForce GTS 240
-GeForce GTS 250 Green
-GeForce GTS 250 -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
orion1025 #300 üzenetére
Hogy magyarázzam meg, hogy a videókártyapiacból jövő haszon zömét nem a több tíz/százezres termékek adják amiből eladnak pár százezret, hanem a legalja, amiből eladnak milliókat?
A probléma pedig az, hogy ezt a nagyon jövedelmező alsó szegmenst kezdték el "felzabálni" az APU-k és a mobil ketyerék.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
orion1025 #297 üzenetére
Gondolkozz el azon, hogy az eladott GPU-k 50-60%-a Intel gyártmány, és egyből rájössz, hogy miért tud haldokolni a piac, miközben embereknek van pénze ilyen kártyákra...
De hozhatnék más példát: Pár éve hatalmas visszaesés volt az autópiacon, pedig ugyanannyi luxusautót adtak el, mint korábban...
-
TESCO-Zsömle
titán
izee: Pedig de. Lehet új hsz-t írni, mint látod...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
antikomcsi #43 üzenetére
Szerintem az "AMD nem tud drivert írni" szarabb, de persze egykutya... Olyan ez, mint régen az "nVidia gyorsabb, de az ATI-nak jobb a képe"...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest