- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- DIGI Mobil
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
Helsing
aktív tag
válasz Danny365 #287 üzenetére
Nekem jó a szemem és én nem igazán látok pixeleket a telefonomon ami sima HD-s. Viszont a monitoromon 50cm-ről látom (22" és FHD).
Szerintem telefonra felesleges a FHD is. Tabletre viszont már kell.FHD fölé vinni a felbontást meg hatalmas marhaság. Semmi értelme. Nem látni a különbséget, csak a telefon izzad jobban.
-
Danny365
őstag
válasz BulletBill27 #288 üzenetére
Oh, jöjjön is csak a 4k, VR-hez elég karcsú a fullHD is.
-
BulletBill27
aktív tag
-
Danny365
őstag
válasz szili.tamas1 #285 üzenetére
Nem értem miért mondogatja ezt mindenki, mikor szemmel látható a különbség. De legalább ne én legyek már a f@sz, mert nektek rossz a szemetek. Vicc.
-
ToniSoprano
addikt
válasz szili.tamas1 #285 üzenetére
+1
Ez egy un. "vakteszt" alapján simán kijönne tényleg meg tuja -e ítélni helyesen a különbséget, amikor több telefont adnának oda neki egymás után, de nem tudná, hogy milyen a márkája, milyen a felbontása, csak a kijelzőt látná. Valószínűleg nem tudná eldönteni melyik a Full HD, QHD, HD egy 4,7-5 colos telefonon, ha átlagos 45-60 cm távolságból nézi. Pl. úgy hogy vaksötétben (azonos típusú szilikontokban, azonos szítónusra, világosságra kalibrálva), egy másik ember adogatja a telefonokat egymás után és legyen 5 telefon ha 10-ből 9-10-szer eltalálja melyik a QHD, full HD, HD akkor elhiszem addig nem hiszem akármit is mondanak. De nem fognak ilyen tesztet csinálni, mert fél hogy beégne, pedig semmibe nem kerülne.
Ha annyira tuti bízik magában csináljon egy tesztet, korom sötét szobában ahol nem tudja alapból melyik telefont adják a kezébe és 7-8 db telefon esetében kell eltalálni felbontást, úgy hogy ugyanaz a böngésző oldal, vagy kép van megnyitva és azt nézheti kb 1-2 percig. Egyébként a mobilarenások csinálhatnának ilyen tesztet, nekik lenne idejük, lehetőségük erre, mert sok telefon van náluk egyszerre, meg érdekes lenne egy ilyen teszt.
Ez kb. olyan hogy flac és 320KB/s között az emberek többsége nem tudott különbséget tenni ott tényleges bekötik a szemét, és nem találja el melyik melyik. Még igazán melyik a 320 kbit/sés 192 kbit/s a többség mindenki találja el 10-ből 7-10 szer sem. De előtte persze azt mondta a csávó hallja érzékeli nagy a különbséget falc és mp3 között, csak éppen a vakteszten totál elbukott, tehát szóval bemesélte magának.
[ Szerkesztve ]
-
szili.tamas1
senior tag
válasz Danny365 #281 üzenetére
Eleg sok penzt ra mernek tenni, hogy egymas mellett levo, tok egyforma kinezetu, meretu keszulekekrol nem mondanad meg, melyik a hd, meg a fhd, meg a 2k. De kellenek a konzumidiotak, ok porgetik a fogyasztoi tarsadalmat, nincs is ezzel semmi gond.
Nem a méret a lényeg, hanem hogy jó nagy legyen.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz ToniSoprano #280 üzenetére
Meglátjuk mi fog megvalósulni ezekből.
-
Danny365
őstag
válasz szili.tamas1 #278 üzenetére
Csak éppen a telefont nem méterekről nézed, hanem kb. 30 centiről, szóval nem, nem elég a 720p.
-
ToniSoprano
addikt
válasz Mr.Silkó #279 üzenetére
Azért annyira már nem rossz a WP, az alapprogramok megvannak, én nem éreztem hiányt eddig, lehet játékok ilyesmi hiányozhat, de inkább az asztali gépen játszom időnként.
Elvileg a Win 10-en az IOS és az android programok is futtathatóak lesznek, azért erre kíváncsi leszek. Az android még ok, Backberry is csinálja, IOS-nél biztos nem engedi az Apple. Ha meg tudják oldani az biztosmeglökné a szekerüket, majd meglátjuk mi lesz ebből igaz: [link]Pontosítok csak bizonyos programnyelven írt programok futnak majd, de a öbbség gondolom ezekben íródott, nem tudom:
"A redmondi cég azonban most bejelentette a Project Astoriát, ami lehetővé teszi a Java vagy C++ fejlesztőkörnyezetben készített androidos appok átiratának indítását a Windows 10-es készülékeken, hogy egészen pontosak legyünk, a kódot lehet/kell majd felhasználni.Ami még ennél is előremutatóbb, hogy az Objective C-ben fejlesztett iOS applikációk során felhasznált kódokat is használhatják a fejlesztők. "[ Szerkesztve ]
-
Mr.Silkó
veterán
válasz ToniSoprano #277 üzenetére
Nagyrészt egyetértek a mondandóddal, bár szerintem addig nem alternatíva a Windows az IOS helyett, amíg nincs legalább hasonló alkalmazás-kínálata.
-
ToniSoprano
addikt
válasz Mr.Silkó #276 üzenetére
De van egész jó alsó középkategória pl. 42,5-ért vettem másfél hónapja az elsők között, függetlenül, gyári garanciával 640-et dual simes, 128 Gb-ig bővíthető mellete, egész jó kamerával, 5 colos HD ClearBlack kijelzővel, 2500 mAh akku. Skypolok videóval odavissza mobilneten, whattsapp, facebook, időjárás, gmail, megy rajta, nagyon stabil, nem kellett újraindítgatni, nem lassulgat be, nem akadozik. Meg nem kell félni attól, hogy nem tudok felvenni egy hívást, vagy várni kell a névjegyzék megnyitására, hiába baromi gyors egyébként. Biztos lehetne gyorsabb proci benne, de a lagmentesség, jó akuidő hosszabb távon kifizetődőbb szerintem. 2 napot általában kibír nekem. Ezen telefononra fejlesztik, tesztelik a windows 10-et, ami miatt annyira nem kell félni a frissítéstől, mint az Androidos telóknál.
Egyébként a kijelzőjét mindenki dicsérte akinek mutattam, milyen szép, szóval nem csak a felbontás számít, mert azonos felbontású IPS kijelző között is egész nagy különbség van, ahogy összehasonlítottam a telókat az MM-ben.
Szóval már nagyon stabilak és egész jól használhatók a 8.1-es WP-s telók, szóval aki erre vágyik, és nem akar mindenáron villogni, annak akár az Apple telefonok alternatívája lehet ilyen szempontból. A drágább 90 ezres Lumia 830-as 5 colos teló pl. fém keretet kapott, minőségibb, designosabb, szerintem kifejezetten szép teló: [link]. Az 5 colos Lumia 930-nak a gyorsabb proci és a full HD kijelző a baja, emiatt érezhetően jobban merül, mint pl. a 640-es a 2420 mAh akki kicsi egy ilyen telóba már manapság, de ezt mindenki tudja. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Silkó
veterán
Szinte kizártnak tartom a felbontás növelését idén almáéknál, szerintem azt a 7es szériának tartogatják.
-
philoxenia
MODERÁTOR
A további flém másoknál is szankciót fog eredményezni!
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Penguin95
senior tag
válasz ToniSoprano #269 üzenetére
Tavaly decemberben még 60-ért vettem (Xperia Z) jó állapotban, mostanra már 30-ért se ritkaság. De újakból is lehet már egész jó árakon válogatni, ha valaki nem ragaszkodik a legismertebb márkákhoz.
Ehhez képest most újítottam több dolgot is a gépen. Került bele egy használt Radeon HD6970-es eléggé jó áron, és egy nagyjából új 530-as Thermaltake táp. A kettő összesen volt 34.000. Nem is elég a 4K-hoz (pláne mivel még CPU is kéne hozzá), és már drágább, mint egy használt FullHD-s telefon. Ha ehhez még hozzáveszem, hogy kéne új alaplap, új CPU, és új memóriák is, meg egy-két R9-es Radeon, kiakad a számláló a fejemben. Ennyit jelenleg én nem adnék egy gépért sem (telefonért meg főleg). Inkább kivárok, hogy menjen le mindennek szépen az ára, aztán majd ha 160+60-ért tudok váltani, akkor fogok. A monitort eleve dupla akkora távolságból nézem mint a telefont, ráadásul a legtöbb esetben (videók nézése, játszás) nem is veszem észre, mert a tartalomra koncentrálok. A telefonon viszont többnyire olvasok, ahol már eléggé tud zavarni.
-
ToniSoprano
addikt
válasz Penguin95 #266 üzenetére
És nem pixeles a monitorod? Mit jelent, hogy olcsó a full HD mobil mennyibe került?
Egy 4K-sat szinte minden alap 100-120 ezres asztali gép meghajt pl. GTX 750, R290X kártáyval , igaz játékra vissza kell venni a felbontást FULL HD-ra komolyabb játéknál. Szóval 4K monitor+gép 240-ből megvan. Ha nem akarsz játszani 4K monitor +gép 200-ból megvan.
-
ToniSoprano
addikt
Jaja szerintem is inkább a monitorok pixelességén lehetne javítani. De azzal nem lehet vakítani, villlogni a villamoson, azon egyszerűen dolgozik az ember. Ott van egy nagy ugrás 40 körül kapsz egy IPS 3 év garis LG, vagy Samu 22-24 colos monitort, utána egy jobb 2560*1440-es monitorok már 120 körül kezdődnek, de azok jellemzően 25-27 colosak így a dpi nem sokat javul.
Mondjuk most látom 120-ért, már 3.840 x 2.160 felbontásút lehet kapni, [link] ez pl. nagyon megéri.
Gondolom akinek Full HD, QHD kijelzős kütyüje van, az ilyen monitort vesz nem 40-ért Full HD-sat így van nem?
-
Kékes525
félisten
Inkább a különböző szenzorok, jobb akkumulátorok fejlesztésére fektetnének hangsúlyt. persze ez más telefonokra is igaz. Szerintem.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Helsing
aktív tag
válasz ToniSoprano #62 üzenetére
Egyetértek. Telefonba felesleges HD-nál nagyobb felbontás. Viszont 22"-on kevés a Full HD. 45cm-ről már látom a pixeleket.
-
s3nsitivity
addikt
" Az iPhone 5s a tokeletes telefon. Mielott beszolnal, megvoltak az android zaszloshajok! "
Ezzel a mondattal kezdtél be.. Akkor most ,hogy is van ez?
Magad ellen beszélsz.. Te kezdesz ágaskodni aztán ha nem tetszik a dolog már mi vagyunk a gyerekesek?
Szánalmas vagy" Widespread acceptance of an idea is not proof of it's validity " (Robert Langdon)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Túl az 5 millión az Octopath Traveler franchise
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- LED világítás a lakásban
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- iPhone-t használók OFF topikja
- Anime filmek és sorozatok
- GTA VI
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB Green, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, Zöld, 1 Év Apple Garancia
- iphone 14 Pro 256 GB - használt, független, 230 000 HUF
- Honor 200 Pro új, 12/512GB black eladó!
- Apple iPhone 14 256GB - független, 87%, Apple garancia, doboz
- iPhone 16 Pro Max 256 GB Black Titan - Bontatlan - ApCom
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest