Növelheti a kijelzőfelbontást az Apple

Hirdetés

Azt már régóta lehet tudni, hogy a hardveres versenyt teljesen másképpen értelmezi az Apple, hiszen amíg az Androidnál már a tíz magos processzorok érkeznek, addig az iOS-t futtató telefonok esetén még mindig csak két (az iPad Air 2-nél három) mag áll rendelkezésre. Az iPhone 6 és 6 Plus ettől még rendkívül erős belső komponensekből áll, ám megjelenéskor a kijelzők felbontásával nem mindenki volt elégedett, hiszen a zöld robotos rendszert használó csúcstelefonok messze jobb képsűrűséggel bírnak.

Úgy tűnik viszont, hogy az Apple most változat ezen, hiszen a BGR értesülései szerint a következő generációs szerkezetek esetén már megnöveli a képernyők felbontását (persze egyéb előrelépésekre is számítani lehet). Ez az iPhone 6s esetén Full HD-t, a 6s Plusnál pedig 2K-t jelent majd. Kérdés persze az, hogy erre mennyire van szükség, hiszen azért a kétkedők ellenére is bőven akad még olyan csoport, akik szerint egyáltalán nincs szükség ilyen magas felbontásra. A fejlesztők közül ráadásul sokan még mindig nem optimalizálták 1080p-re a grafikát, szóval a 2K még tovább nehezíteni a feladatokat. Hogy aztán az Apple tényleg ezt tartja-e fontosnak, vagy inkább más szolgáltatásokkal teszi vonzóvá újdonságait, az pár hónap múlva, vagy akár a jövő heti WWDC konferenciát kiderülhet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPhone 6 - a méret nem minden

    A kisebbik iPhone is sokat nőtt az elődhöz képest, de épp azon a határon van, amit egy kézzel még megerőltetés nélkül lehet használni. Nagyobb is rá a kereslet, mint a 6 Plusra.

  • Apple iPhone 6 Plus - szükség törvényt bont

    Az Apple soha nem látott méretű iPhone-t dobott piacra, hogy saját pályáján verje meg a Samsungot. Megváltozott formavilág, új iOS, fejlesztett kamera... elég ez a sikerhez?

  • Apple iPad Air - szállj fel magasra

    Az amerikai vállalat frissítette táblagépes termékportfólióját, az elnevezés pedig igaznak bizonyul; az új készülék tényleg nagyon könnyű és rendkívül gyors lett.

  • Apple iPhone 5s - tud ujjat mutatni

    Az iPhone 5 újdonsága külsőre nem sokat változott, de erősebb hardver, fejlettebb kamera, valamint egy Home gombba épített ujjlenyomat-olvasó került bele.

Hirdetés