- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToniSoprano
addikt
válasz szili.tamas1 #285 üzenetére
+1
Ez egy un. "vakteszt" alapján simán kijönne tényleg meg tuja -e ítélni helyesen a különbséget, amikor több telefont adnának oda neki egymás után, de nem tudná, hogy milyen a márkája, milyen a felbontása, csak a kijelzőt látná. Valószínűleg nem tudná eldönteni melyik a Full HD, QHD, HD egy 4,7-5 colos telefonon, ha átlagos 45-60 cm távolságból nézi. Pl. úgy hogy vaksötétben (azonos típusú szilikontokban, azonos szítónusra, világosságra kalibrálva), egy másik ember adogatja a telefonokat egymás után és legyen 5 telefon ha 10-ből 9-10-szer eltalálja melyik a QHD, full HD, HD akkor elhiszem addig nem hiszem akármit is mondanak. De nem fognak ilyen tesztet csinálni, mert fél hogy beégne, pedig semmibe nem kerülne.
Ha annyira tuti bízik magában csináljon egy tesztet, korom sötét szobában ahol nem tudja alapból melyik telefont adják a kezébe és 7-8 db telefon esetében kell eltalálni felbontást, úgy hogy ugyanaz a böngésző oldal, vagy kép van megnyitva és azt nézheti kb 1-2 percig. Egyébként a mobilarenások csinálhatnának ilyen tesztet, nekik lenne idejük, lehetőségük erre, mert sok telefon van náluk egyszerre, meg érdekes lenne egy ilyen teszt.
Ez kb. olyan hogy flac és 320KB/s között az emberek többsége nem tudott különbséget tenni ott tényleges bekötik a szemét, és nem találja el melyik melyik. Még igazán melyik a 320 kbit/sés 192 kbit/s a többség mindenki találja el 10-ből 7-10 szer sem. De előtte persze azt mondta a csávó hallja érzékeli nagy a különbséget falc és mp3 között, csak éppen a vakteszten totál elbukott, tehát szóval bemesélte magának.
[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
válasz Mr.Silkó #279 üzenetére
Azért annyira már nem rossz a WP, az alapprogramok megvannak, én nem éreztem hiányt eddig, lehet játékok ilyesmi hiányozhat, de inkább az asztali gépen játszom időnként.
Elvileg a Win 10-en az IOS és az android programok is futtathatóak lesznek, azért erre kíváncsi leszek. Az android még ok, Backberry is csinálja, IOS-nél biztos nem engedi az Apple. Ha meg tudják oldani az biztosmeglökné a szekerüket, majd meglátjuk mi lesz ebből igaz: [link]Pontosítok csak bizonyos programnyelven írt programok futnak majd, de a öbbség gondolom ezekben íródott, nem tudom:
"A redmondi cég azonban most bejelentette a Project Astoriát, ami lehetővé teszi a Java vagy C++ fejlesztőkörnyezetben készített androidos appok átiratának indítását a Windows 10-es készülékeken, hogy egészen pontosak legyünk, a kódot lehet/kell majd felhasználni.Ami még ennél is előremutatóbb, hogy az Objective C-ben fejlesztett iOS applikációk során felhasznált kódokat is használhatják a fejlesztők. "[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
válasz Mr.Silkó #276 üzenetére
De van egész jó alsó középkategória pl. 42,5-ért vettem másfél hónapja az elsők között, függetlenül, gyári garanciával 640-et dual simes, 128 Gb-ig bővíthető mellete, egész jó kamerával, 5 colos HD ClearBlack kijelzővel, 2500 mAh akku. Skypolok videóval odavissza mobilneten, whattsapp, facebook, időjárás, gmail, megy rajta, nagyon stabil, nem kellett újraindítgatni, nem lassulgat be, nem akadozik. Meg nem kell félni attól, hogy nem tudok felvenni egy hívást, vagy várni kell a névjegyzék megnyitására, hiába baromi gyors egyébként. Biztos lehetne gyorsabb proci benne, de a lagmentesség, jó akuidő hosszabb távon kifizetődőbb szerintem. 2 napot általában kibír nekem. Ezen telefononra fejlesztik, tesztelik a windows 10-et, ami miatt annyira nem kell félni a frissítéstől, mint az Androidos telóknál.
Egyébként a kijelzőjét mindenki dicsérte akinek mutattam, milyen szép, szóval nem csak a felbontás számít, mert azonos felbontású IPS kijelző között is egész nagy különbség van, ahogy összehasonlítottam a telókat az MM-ben.
Szóval már nagyon stabilak és egész jól használhatók a 8.1-es WP-s telók, szóval aki erre vágyik, és nem akar mindenáron villogni, annak akár az Apple telefonok alternatívája lehet ilyen szempontból. A drágább 90 ezres Lumia 830-as 5 colos teló pl. fém keretet kapott, minőségibb, designosabb, szerintem kifejezetten szép teló: [link]. Az 5 colos Lumia 930-nak a gyorsabb proci és a full HD kijelző a baja, emiatt érezhetően jobban merül, mint pl. a 640-es a 2420 mAh akki kicsi egy ilyen telóba már manapság, de ezt mindenki tudja. [link]
[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
válasz Penguin95 #266 üzenetére
És nem pixeles a monitorod? Mit jelent, hogy olcsó a full HD mobil mennyibe került?
Egy 4K-sat szinte minden alap 100-120 ezres asztali gép meghajt pl. GTX 750, R290X kártáyval , igaz játékra vissza kell venni a felbontást FULL HD-ra komolyabb játéknál. Szóval 4K monitor+gép 240-ből megvan. Ha nem akarsz játszani 4K monitor +gép 200-ból megvan.
-
ToniSoprano
addikt
Jaja szerintem is inkább a monitorok pixelességén lehetne javítani. De azzal nem lehet vakítani, villlogni a villamoson, azon egyszerűen dolgozik az ember. Ott van egy nagy ugrás 40 körül kapsz egy IPS 3 év garis LG, vagy Samu 22-24 colos monitort, utána egy jobb 2560*1440-es monitorok már 120 körül kezdődnek, de azok jellemzően 25-27 colosak így a dpi nem sokat javul.
Mondjuk most látom 120-ért, már 3.840 x 2.160 felbontásút lehet kapni, [link] ez pl. nagyon megéri.
Gondolom akinek Full HD, QHD kijelzős kütyüje van, az ilyen monitort vesz nem 40-ért Full HD-sat így van nem?
-
ToniSoprano
addikt
No mindegy visszatérve a témához, ha az Apple a kijelzőfelbontást akarja növelni nem jó irány, hanem inkább az akku méretet kell növelni, de nekem végülis mindegy.
Az előbbiek miatt szerintem a hír inkább csak találgatás kategória nem hiszek neki. -
ToniSoprano
addikt
+1 de lehet hogy ő lát különbséget, ki tudja superman-nek is jobb volt a látása az átlagosnál.
Pjotr: az Iphone 5S nagyon jó telefon, nagyon szép a formája, csak a kijelzője nagyon kicsi, az én 5 colos Lumia 640-em kijelzpje pontosan 56,25%-kal nagyobb, mint a Iphone 5S 4 colos kijelzője. Simán kényelmesen kezelem egy kézzel,a telefont, gépelek, csak így használom a BKV-n pedig nincs nagy kezem, inkább kisebb.
[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
Nem baj, hogy különbséget látsz a One (468 ppi) és a G3 QHD (534) ppi kijelzője között ,de nem biztos hogy a dpi/ppi miatt van, hanem azért mert még az azonos képpontsűrűségű kijelzők között. A kettő között sűrűségben 14,1% különbség van ez elég kicsi hogy szabadszemmel érzékeld.
A kijelző technológiája más, más a gyártó még IPS technológia más panel erre nagyon figyelni kell nekem ez szokott lenni a legfőbb szempont, a kiválasztásnál. Pl. A Lumia 830 IPS kijelzője egészen más mint a Lumia 640-é pedig mindegyik IPS kijelző HD felbontás, 5 col mégis más. De kicsit más pl. a Huawei, Iphone, LG, Alcatel IPS kijelzője, még azonos felbontás és méret esetén is, ha egymás mellé teszed, elég érdekes. És egészen más hatású a Samsung Amoledje és a Nokia "Oled" kijelzője.
-
ToniSoprano
addikt
Meg azért tegyük azt is hozzá, hogy azért azóta, amióta ez a teszt született ezer új teló jött ki, mindegyik elég nagy akkuval szóval ez az összehasonlítás nem aktuális. Azóta nem ismerek olyan a 4,7 col 5 col közötti új telót ami 2200 mAh alatt jött volna ki, de inkább a 2500 mAh akku jellemző ebben a kategóriában. Szóval sokat változott a világ fél év alatt, ezért kéne az Iphone-nak is inkább az akkuméretre koncentrálni, azt növelni az 6S-nél és szerintem ez lesz a valószínű, várható.
Az Iphone 6-ot a HD kijelzősök mezőnyéhez kéne hasonlítani, nem a full HD-sekhez, mert az eléggé eszi az akkut, ezért a pl. S5-höz való hasonlítás nem korrekt dolog. Az S5 mini pl. HD kijelzős, láthatóan kb jobb kijelző időt is produkál. Pl. Iphone 6 Web Browsing time: 13:14h vs 9:05h, pedig abban is még a pirinyó 2100 mAh-s akku van, mondjuk Amoled kijelző ami spórolósabb, bár nekem a színei nem tetszenek..
HD szintű kijelzővel az is jobb eredményeket ért volna el, bár parasztvakításnak tartom a full HD-t, legyen inkább jobb az akkuidő, ez sokkal fontosabb.
[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
a Huawei-k egy része tudja ezt, a full HD-t levenni HD-be levenni, de nem biztos jó, mert pl. a monitor is ha nem natív felbontáson megy akkor életlenebb jóval. Pl. próbáltam több Full HD monitort, HD-re vissszavenni a nagyobb betűméret miatt, katasztrófa volt, homályos.
Szoftveresen kellett a windowsban a betűméretet állítani.[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
De nem is túl jó az Iphone 6 üzemideje, pl. az M8 5 colos de full HD, de ilyen kicsi aksival csodák nincsenek, hiába az optimalizált rendszer:
[link]Ma már alap a 2500 mAh-s akksi 5 col környéki telefonokban, pl. nemrég vettem 42,5 ezerért egy 5 colos HD kijelzős MS Lumia 640-et függetlenül, gyári garival 2500 mAh az akksi benne, az alatt már nem nagyon adnak telefont mostanában.
Az 1,810mAh kicsi manapság, szerintem inkább az akku méretet kéne növelni, a 6S kiadásban, legalábbis annak lenne értelme, mint a felbontást növelni.
[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
Laptopot én is használtam korábban az kínszenvedés görnyedni kell, erősen lefele nézni, ami kényelmetlen a nyaknak meg gerincnek. Én nemrég vettem egy Samu 22 colos full HD PLS monitort az megváltás volt a buta, kicsi 15 colos rossz minőségű, fénylő notebook monitorok után. És sokkal kényelmesebb, hogy kb. szemmagasságban van a monitor, nem kell görnyedni.
Sajnos a notebook monitorok nagyon rosszak főleg az alsó árkategóriában, tükröződnek ami rontja a szemet, meg ilyesmi, ezen spóroltak a gyártók....[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
válasz fordfairlane #66 üzenetére
Azért akkor a különbség nincs mint gondolod. A monitort is kb. 60-70 cm-ről nézik az emberek az asztalok miatt, a mobilt 45-55 cm körül. Mérd egyszer le te is most mértem le az előbb a távolságokat. A mobilnál azért nagyobb a szem-kéz távolság, mint gondolnánk, mert erősen lefele kell nézni, míg a monitor szemmagasságban van, mert az az ideális.
De mivel a monitorokkal nem lehet villogni az utcán, így az emberek többsége jól elvan a 70-100 dpi-vel és a pixeles montorokkal.
[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
Mégis szerintem az emberek 95%-a is FULL HD monitort használja Mo-n de sokan még HD monitort használnak szerintem. Az árult, újonnan vett monitorok nagyon- nagy többsége is FULL HD. Ott miért nem dúl a pixelháború?
Ha megnézünk egy kicsivel nagyobb felbontású montiort pl. 2.560 x 1.440-est már baromi drágák: [link]
És a nagyobb felbontással együtt nő a képátlóméret, így pl. egy 27 colos monitornál ekkora felbontással is csak 108 a DPI.Szerintem ott több értelme lenne a dolognak, mint 4 -5 colos kütyükön.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
- Iphone 13 128GB Blue 84% Akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest