Új hozzászólás Aktív témák
-
perge666
veterán
Véletlenül nem a defaultot írtam szerinted
Semmi más azon kívül hogy a laptopom újra lett rakva kb 2 hónapja,és nincs fent a nokia suite program,meg a telefonon sincs fent a program,mert Taylor legújabb romja van fent!
Épp telepítem a laptopra a suite-ot.
Már mind1,csak reméltem valaki segít,hogy gyorsabb legyen -
akos3
addikt
értem. sajnos ez nem túl jó hír
vanezigy godolod, h felülírva esetleg "átverhető"? Végülis egy próbát megér.
Arra a kérdésemre nem tudjátok a választ, h hogyan lehetne beállítani, h ha nem kérdez rá telepítéskor akkor ne a C-re települjön? Mert nálam hol rákérdez, hol nem...Ha egy kártyán lévő alkalmazást a C-re telepít fel, akkor az foglal a C-ből is helyet?
-
akos3
addikt
Értem, köszi. Gondolom nagy jelentősége nincsen, feltehetőleg elég lesz a 16GB. csak azért kérdem mert nekem nem volt még beépített memóriásam, N85-ben is 8GB kari van, de sztem még 1x se vettem ki...
ha bíztatást nem is, de ha lenne nagy ellenvetésed gondolom meg írtad volna
-
-
Kvazár
őstag
Aham, oks!
Akkor, lehet megvan az ok és a megoldás, hogy miért nem megy!
"microSIM átalakitóval használtam, az meg a retardált slot miatt veszélyes"
Ergo, neki is kell egy átalakító, mert az már annyira hazavágta a slot-ot, hogy a sima SIM-et már nem eszi.
Vagy, neked ment sima SIM-mel eladás lőtt?
-
Just486
senior tag
Igen, elvileg szünetre tettük, de amíg még megvolt a telefonod, nem lehetett tudni, hogy mikor kelsz fel úgy, hogy "úúú ma symbian napom van"
Még szerencse, hogy harmattenen kevésbé zavar némely alkalmazás hiánya. (bár ahhoz is van egy listám, hogyha egyszer nagyon összeszedem az angoltudásom kiknek, és mivel kapcsolatban kell írni, de ezek miatt biztos nem váltok platformot)
-
bringasisti
őstag
Alaplapcsere után eldobta a hívást ha megfogtam a készüléket, 500 MB adatforgalmat produkált az éjjeliszekrényen, és nem volt GPS. Akkor még a jobb felső sarokban volt egy szimbólum, rátapizva GPS elérhető. Ezzel együtt nem működött. Mikor rátoltam az Annát továbbra se működött a navigáció, de a fényképezésnél rögzítette a koordinátákat. Mivel a szervizben nem voltak hajlandók az utcára lejönni hogy ténylegesen van e navigáció / anno 130 ért vettem/ hiába a szimbólum hogy GPS elérhető Fogy. Véd. > csere.
-
A múltkor ugyanezt leírtam egyébként (nem hagyott mély nyomokat ránézésre), úgyhogy most mellékelek egy képet is, hátha így tartósabb. Üdvözlehellet.
-
janek69
senior tag
Valóban idióták.Nehogymár az ő cuccukba működjön minden.Akár csinálhattak volna olyan kijelzőt is,hogy csak az általuk eladott szemüveggel lehessen a hitvány cuccaikat nézni.Hú,de rühellem azt az egész bandát.
Úgy látom nekem a NOKIA logikája jön be. Ha nekem kellett volna tervezni,akkor is ilyen lenne. -
janek69
senior tag
Akkor hány csík is az?
1. a földnek
2. jobb oldali fejhallgató
3. bal oldali fejhallgató
4. microfonEz nekem 4
Menni fog azzal is. vagy a bekötéssel van gond,vagy nem nyomtad bele tövig.
A nokia általában úgy köti be,hogy egy síma walkman fejhallgatóval is menjen.
Ez azt jelenti,hogy a dugó vége szokott a jobb csatorna lenni,a felette levő a bal,felette a mikrofon és legfelül a GND. Amikor nem a gyári fülest teszed bele,hanem egy 3 polusú dugót,akkor semmi más nem történik,minthogy a mikrofon vezetékét földre köti,Ebből a készülék normál esetben talán zeneállványnak vagy fulhallgatónak mondja,de megy vele. -
tjokai
senior tag
Igazából most egy SE Xperia ARC telóm van, hardverileg jóval erősebb az N8-nál és a képminősége is szebb de visszahúz a szívem most valami miatt a Nokiához, mindig is Nokia fan voltam, csak az Android miatt vettem más gyártótól készüléket. Mivel az új Nokiák már WP7-el futnak(sajnos), így marad a Symbian3 op.rendszer!
-
Just486
senior tag
Jól mondod (és te mondod jól), földelési problémából ered a kapacitív képernyők megőrülése töltés közben, csak nem a konnektor a a föld, hanem te, magad.
A legtöbb kapacitív képernyővel szerelt telefonon (mondjuk úgy, az értelmesebb típusokon) a külső burkolat valamely része fémből van, ezt kell megfogni, hogy az érzékelés pontossága helyreálljon.
Ez nyilván N8 esetében nem egy nagy kihívás, Lumia 800-900 -nál már csak a hátlap egy kis része fém (amiről ha tokban hordod, el is emeli az ujjad) Általában egyébként a telefonoknál a képernyő körüli keretet használják erre a célra.. Ha nem találni a készülékházon fémet, amire ki van vezetve a föld, akkor viszont nincs mit tenni.
Az érzékenység változása modellenként-töltőnként természetesen eltérő, és nem csak töltés közben létezik, csak általában akkumulátoros üzem közben a feladatot a telefon belső szerkezete is képes megfelelően ellátni, ezért sokkal kisebb a különbség a földelt és a nem földelt állapot között.(#25588) Misály:
Haha, gondolom arra nemet mondtatok, azért már telefont kapni, nem is akármilyet -
Ja, hogy a 710-es kolléga se maradjon a sötétben, a beállításokban két On-Off kapcsoló van, egy a hangnak, egy a rezgőnek. Ha a rezgés be van kapcsolva, akkor a jobbfelső ikon az előbb említett két mód között vált; ha ki van kapcsolva, akkor a "ring" és a "silent" között.
-
stewe780
őstag
Elvitatkozhattok, hogy mennyire érdekli a Nokiát a hardver, de azért én akkor visszakérdeznék, hogy a többi gyártót például mennyire érdekli a kamera? Mert, hogy kb ugyanannyira leszarja, mint a Nokia az ARM fejlettebb generációit. Vagy miért nem bírt még megjelenni egyetlen hasonló kamerás mobil más gyártónál? ami egy kicsit is felveszi a versenyt az N8-al?
Szóval akinek a kamera az első annak marad az N8 meg a 808, és kb. leszarja, vagy elfogadja ha lassabb a hétköznapok során a teló. Akinek meg a gyors net, az általános gyors működés az első, az meg eddig sem a Nokiát vette.
Misály: úgy érzem nálad megfordult a preferencia sorrend. Ha fontosabb lett a gyors teló, mint a kamera akkor nyugodtan válts, de ettől még az N8/808 semmivel sem lett rosszabb, mint amikor még jónak tartottad Te is. -
donceleger8
őstag
Ami nekem tetszik a symbianban az az üzemidő! Most is pl 3 napja szedtem le a töltőről, most már alacsony a szint, de estig kibírja, ez 3 nap! Időjárás widget kint van, óránként megy a netre, otthon a wifit használja, máshol a 3G-t. Mindennap játszom vele, fényképezek vele, és böngészek is egy kicsit. Üzemidő eléggé jó! Asszony androidos telóját naponta tölti.
A kamerakezelés szintén a symbian irányába billenti a mérleget. Nagyon sok telefonom volt, illetve szinte mindegyiket kipróbáltam ilyen olyan lehetőségek terén, de ennek lenyűgöz a teljesítménye. Ég és föld a különbség.
Kikapcsolt állapotban is tud ébreszteni. Néha kikapcsolom. Androidon is megoldható, mert simán repülő módba vágod és kész, de az nem egyenlő a kikapcsolt állapottal, merülés és visszavezetve az üzemidő szempontjából.
A rendszer használhatósága, kezelése. Nekem a droid menüje nem igazán logikus, az elrendezés és tulajdonképpen az egész megjelenés jobban tetszik a symbian esetében.
Kezelés szempontjából meg van kilépés gomb. Androidnál nincs, ott marad a memóriában és ezzel lassítja a készüléket. Nem is kicsit, ezt asszony többször is tapasztalja. Számomra érthetetlen, hogy egy másik helyre kell belépni, ha ténylegesen be is akarod zárni a programot.Adatkapcsolat kezelése. Android esetében be kell kapcsolni vagy a wifit vagy a 3G-t, de akkor állandóan csatlakozik, ezzel jobban merítve az aksit. Symbian esetében ilyen nincs. Ha megnyitom a böngészőt akkor automatikusan megy a wifire, vagy ha az nincs elérhető akkor a 3G-re. Addig nem csatlakozik, nem keres wifit, nem használja a funkciót, nincs felesleges merülés. Ez nagyon idegesítő a droid esetében.
Hasonló árkategóriában is lehet találni problémákat droidon. Pl egy ARC S is be tud lassulni, többször kell újraindítani a rendszert, mint a symbiant.
Van FM Transmitter! Ez ugyan nem a symbian érdeme, de mivel más rendszerű telefonoknál ez nem található meg, így megemlíthetem. Nekem ez nagyon hiányozna!
Hát most így hirtelen ennyi! Lehet ezek közül számodra semmit mondó érvek is vannak, de számomra viszont ezek fontosak.
Korábban nem voltam symbianos! Az utolsó Nokia telefonom egy 7610-es volt, kb 6 évvel ezelőtt. Az N8-at tavaly szereztem be ősszel, addig megismerkedtem már a többi rendszerrel és azóta is nyomon követem mindegyiket. A családban több droidos teló is megtalálható (symbian vonalon én vagyok egyedül), de még mindig nem érzem úgy, hogy elavult lenne a rendszer.
Igazából biztosan lehet pozitívumokat mondani a többi rendszerről is, sőt, én is tudok mondani ha nagyon muszáj! Én azon a véleményen vagyok, hogy nincs tökéletes rendszer! Akkor lenne, ha a symbiant vegyítenénk a droiddal a wp-vel és az ios-al. Mindegyikből a legjobb tulajdonságokat raknák bele, akkor talán mindenkinek megfelelő rendszer születhetne!
Egyelőre nekem továbbra is a symbian! -
donceleger8
őstag
Nem akarom senkit sem megtéríteni, csak a véleményemet mondom! De úgy látom te nehezen kezeled, hogy másoknak nem jelent alternatívát a droid!
A családban van egy csomó droidos teló, nap mint nap találkozom vele, mert pl asszonynak is van, olykor olykor kézbe veszem, nyomkodom, de nem igazán tudok megbarátkozni vele. Egyszerűen összevisszaság az egész, nincs benne logika, sem a felépítésében, sem a működésében.
Mindenkinek más szempontok a fontosak, így más szemszögből nézzük a dolgokat. Én elfogadom, hogy neked a droid a jobb és megfelelő alternatíva.
Nekem viszont a hátam közepére se!
A WP meg a jelenlegi formájában alkalmatlan a symbian kiváltására, a wp8-ról meg még nem tudunk nyilatkozni. Majd meglátjuk!
Bár ha nem lesz fm transmitter és memória bővíthetőség, illetve a kamerát nem tudja legalább ugyanilyen jól kezelni, akkor az majd a továbbiakban sem fog érdekelni. -
karldergroße
senior tag
Nem ismerem az androidot, de az állítólagos szabadsága mindenképpen közelebb áll hozzám, mint a gyakorlatilag zárt WP. Nem tudtam, hogy ott is van OTG.
Meg kellene néznem egyet, kérdés, hogy mennyire tudnám megszokni.Tudom, nem stimmel a párhuzam, de még az s40-es korszakban egyszer próbáltam átállni egy nem s40-es Nokia (ez egy Motorola V525 volt) telefonra és egyszerűen iszonyatos zavarosnak találtam az egész menürendszert.
Tudom, hogy az egész okostelefonok világában ez már egészen más, de amit az androidról olvasok, mindig eszembe juttatja ezt a "kalandot".Ami még az android ellen szól: a google világát (gmail és társai) felépítés szempontjából elég zavarosnak érzem használhatóság szempontjából. Nehezen "érzem" a logikáját.
-
karldergroße
senior tag
Ja, és még a legfontosabbat nem is említettem: USB OTG. Ha hosszú ideig nem jutsz géphez, de videózol (nyaralás), akkor nélkülözhetetlen, mert menteni kell a meglehetősen nagy helyet foglaló felvételeket és fel kell szabadítani a helyüket. Nekem 40 GB-m van a C7-emen (8 belső, 32 micro SD), de gyakran nem elég. (Mondjuk eleve elhasználok 30-at zenére...) Az elkészített HD-filmeket minden nap egy 32 GB-os pendrive-ra veszem át, ha utazom. Nem vihetek fapados repülővel laptopot, mert nem fér el.
Erre is kell a mass storage mód. A WP-n ez tökéletesen lehetetlen. Van 16 GB-od (esetleg 32), aztán konyec filma (szó szerint...).
-
donceleger8
őstag
"No meg év végén itt a WP8 és a legtöbb gond már kompromisszummentesen megoldódik. Addig meg ott az Android áthidalásnak, mindezt tudja és még sokkal többet is megfelelő hardveren."
Számomra ez az év poénja volt, mármint hogy áthidalásnak ott az android! A zöld robot akkor sem kéne, ha nem lenne más oprendszeres teló a piacon! Akkor inkább nem kellene semmi!
-
donceleger8
őstag
A symbian zenelejátszója nekem tetszik, de hogy ne alternatíva azt kétlem, mert van több is!
Mindenről le lehet szokni, még a mobilról is, na de azért egy filekezelő csak dukál na!!!!
Meg a bővíthetőség! Oké, hogy nagy a beleső tárhely, de ha elmész nyaralni vagy egy olyan eseményt videózol ahol több óra felvétel szükséges, akkor bizony nagyon jól jön a bővíthető memória.
Ha hiszed ha nem, én még ma is használom a kékfogat, számomra az a meglepő, hogy ilyet kihagynak belőle.
A hangszínszabályozó miért LOL? Eléggé sokan használják, főleg ha van, így érthető ha nincs és bosszantó.
Ezek közül több ponton nálam is elvérzik a WP. -
karldergroße
senior tag
Mondjuk az elég röhejes válasz, hogy "arról le lehet szokni".
Mindenről le lehet szokni, akár az életről is, de azért mégiscsak az a jó, ha az embernek vannak lehetőségei.
A hangszínszabályozó hiánya pedig tényleg Lol, de nem az a"lol", hogy ezt felvetettem, hanem az, hogy nincs.
A symbianhoz legalább 4 jó zenelejátszó-alternatíva van, mindez úgy, hogy már a gyári is jobban használható, mint a wp egyetlen zenelejátszója. -
Just486
senior tag
-
janek69
senior tag
Olvass figyelmesebben,mert azt is oda írta,hogy ne merüljön feleslegesen,ezen felül én azt sem találtam soha meg az androidban,hogy hol állíthatom be,hogy a mail-eket stb. csak reggel 8-18-ig szinkronizálja éjszaka ne szaladgáljon a netre,vagy ezt is offline móddal oldod meg,beállítod csipogni 18:00-ra,hogy szinkronizálást kikapcsolni???
-
Misály
addikt
Kosz a javitast, en is le vagyok mar maradva par dologban
Google account hianyaban meg sotet vagyok hozza. En microsoft cuccokat hasznalok. Itt megjegyeznem hogy az uj mailkliens ami kijott az ms apps-al vegre kezeli az imapot rendesen.
"A Nokia Drop valami ilyesmi, nem? (zárójelben kifejtette mit szeretne)" Egy ftprol is tud wifin keresztul letolteni, az is airlink vagy mi akkor
( ilyen kifejezes az en szotaramban nincs )
-
semetka
őstag
Jó kis tesztkép, majd kipróbálom ha visszakapom a telóm. Remélem olyan szépen fog mutatni mint a monitoron. Adná az Isten, már nagyon belefáradtam a lila kijelzős dologba. Már azon gondolkoztam h eladom és veszek egy másikat, hátha az nem lilás. De ha az akkor meg adtam a sz*rnak egy pofont.
-
credof1
tag
Ahogy valami negatívum érkezik a szent telefonra rögtön nekiugranak az embernek.
Igen előfordulhat más gyártónál is, csak a baj az hogy itt elő is fordult.
Mint írtam nem egy nokiával szívtam meg. Az N8 is csak egy a sokból.
És lehet hogy nem nekem való, mert az álló qwerty egy vicc rajta, és nem is tudom úgy testre szabni mint az androidot. -
ZooLee
senior tag
Nálam tökéletesen működik mind bejövő híváskor némításra, mind telefonálás közben füllel tárcsázás mellőzésére. A gyári, kivágott képernyővédő fólia van rajta, még nem tettem fel a "rendeset".
Valaki írta régebben, hogy folyamatosan wifin lóg: Sajnos ha az időjárás widget fel van téve, akkor nekem is fent maradt, hiuába lapoztam el arról a főképernyőről, akkor is. Ha leszedem azt a widgetet, akkor pár másodperc múlva rendesen lejön a wifiről. Ez bugnak tűnik sajnos, pedig egyébként elég jó lenne a widget.
Feltettem a linkelt widget pakkot, de sajnos egyes elemek bár felinstallálódni látszanak, de nem jelennek meg a listában, nem tudom használni őket. Ráadásul nem kérdezi meg a rendszer, hogy hova telepítse őket, ezt hogyan lehet elővarázsolni, hogy minden telepítés előtt kérdezzen?
Az Autós mód tényleg nagyon jó, ráadásul mikor csatlakozik a BT kihangosítóhoz, automatikusan elindítja. Tökéletes lehetne, ha az elején a BT párosítási képernyőt kihagyná, ezt nem lehet valahogy kikapcsolni? Minek kérdez, ha már párosítottam egy eszközt?
A Coming Next nagyszerűen működik, viszont csak egy widgetet tudok kirakni, a többit nem lehet. Ez sikerült valakinek?
Köszi, Z.
-
ak76
senior tag
Én annak is örülnék ha az Anna hibátlanul futna az N8-amon.
Tegnap szervíz lett a folyamatos újraindulásokból,raktak rá új rendszert,mondták hogy "teszteljem hátha jó lett"(hivatalos Nokia szervízpont...),hát nem lett jó,ugyanúgy random újraindul,beszélgetés közben kifagy,tehát ma délelőtt vissza a szervízbe,most állítólag másfél hétig ott is marad.
Szóval tök hidegen hagy a Carla,valahogy úgy érzem ez a Symbian nem véletlenül megy a tepsibe,annak idején az N95 8GB-al is szopás volt az első frissítésekig,de mára Nokiáéknál abszolute elfelejtettek programozni. -
-
Lirion
addikt
Tudom, hogy elérhető, a többi profil is elérhető, de jobban kézre esik nekem megnyomni a kijelzőt valahol, mint a telefon tetején a gombot.
(#18521) Regirck
Ezek csak apróságok, tudom, de attól még változtak és nekem nem tetsző módon.Ezzel együtt is jól használható a belle, csak kicsit át kell szokni rá..
-
stewe780
őstag
Jaja, hasonló nagyítás alapján néztem, szóval nem ez. Csak mert vannak fórumok, ahol baromira szidják a pentilét, hát mondom, már kíváncsi nagyok ez milyen. Nem elég, hogy symbian, még a mátrix is pentile, akkor már tényleg fenem a kést... de megúszta
szerk: mondjuk a kés amúgy sem tette volna tönkre
-
-
Lirion
addikt
1. Nem célközönséget írtam, hanem váráslóközönséget.
2. Nem a piaci részesedés térnyerésről írtam, hogy veszít az előnyéből.
3. Te továbbra is egy szituációra alapozod a kijelentésedet.
4. A hsz-ra érdemben nem reagáltál, ennél többet vártam tőled.Mind1, te használd a galaxy note-odat fényképezésre, csak aztán győzd kivárni az ideális fényviszonyokat, nehogy véletlenül gyengébb képei legyenek, mint az n8 képei...
-
Lirion
addikt
Figyelembe véve, hogy az N8 vásárlóközönsége fél évig él gyengébb fényviszonyok között (ősz-tél, az északi országokról nem is beszélve) ez egy elég gyenge érv amellett, hogy az N8 rohamosan veszít az előnyéből kamera terén.
Az pedig külön nevetséges, hogy a legjobb kamera címet azért vennéd el egy készüléktől (márkától, típustól függetlenül), mert a kb. 50 féle szituációból az egyikben éppen nem nyújt kimagaslóan jobb teljesítményt, csak éppen hogy jobbat. -
donceleger8
őstag
Nem, csak te jártál így! Biztosan bántja a csőrödet, hogy egy majd két éves és olcsóbb telefon leveri a Note-odat kamera tekintetében!
Ha volt N8-ad, akkor biztosan nem állítanád, hogy temetni kéne! Amúgy széllel szemben hugyozol, mert független tesztek szerint is az N8 a koronázatlan király kamera tekintetében, szóval biztosan nyomja valami a lelked!
Bár azt hiszem rossz helyen adod ki magadból! -
donceleger8
őstag
Nem csak azon körülmények között jobb az N8! Több összehasonlítás szerint is az N8 a legjobb a mai napig, az általad említett Note pedig 10 közül az utolsó lett.
Több telefonnal vetettem össze magam is, eddig nem láttam jobbat nála.
De nem tudom miért zavar ez téged ennyire, hogy most foggal-körömmel alázod!?
Amúgy mire számítasz?
Mert még ha lenne is nála jobb fotós telefon, akkor szerinted az N8 tulajok hirtelen saját telefonjuk ellen fordulnak, hogy fú bazze, már elavult szar!?
Ha jobb, akkor jobb, de ettől még az N8 nem lesz kevésbé jó! Ugyanolyan kiemelkedő, mint most! -
Lirion
addikt
-
imi290
aktív tag
-
kacsa7
őstag
Akkor most felülbírálom magam. Felraktam a legújabb mini-t az már valóban gyorsabb mint a gyári böngésző. Ez bármelyik előző verziónál nem volt elmondható.
Ettől függetlenül a görgetés ezzel sincs a közelében sem annak, ami pl a galaxy mini-n van. Erre igazán rágyúrhatnának...Mit értesz kifingatás alatt? Nem ment szarabbul a nl se mint az nso.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
- Linux kezdőknek
- Bittorrent topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Xiaomi Redmi 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest