- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- MIUI / HyperOS topik
- Nem maradhat AI nélkül a strapaszekció sem
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Bemutatta a Helio G200-at MediaTek
-
Mobilarena
Lumia 930 összefoglaló - kérdés előtt olvasd át!
Új hozzászólás Aktív témák
-
shaggy
aktív tag
Sziasztok!
Ma lettem egy Lumia 930 tulajdonosa és pár kérdésem lenne.
Hogy tudom win 10 frissiteni mert amikor rámegyek hogy frissités nekem azt írja h aktuális van rajta.
8.1 fut rajta.Androidról hogy tudom a tel számokat átmásolni rá h ne kelljen egyenként beírni?
-
densoft
tag
Még valamikor ősszel a WM 10 beharangozásakor szó volt arról, hogy az új os többek között a 930-nál is aktiválni fogja az értesítő led funkciót. Van erről valamilyen infó?
-
func93
senior tag
Sziasztok!
Vásárlás előtt állok. Hátha van itt valaki akinek volt mindkét készüléke. Mennyire éri meg azt a + pénzt rááldozni egy 950-re? Eddig 930-at néztem, de mindkét teló jó árba van használtan.
-
khron78
őstag
Clemi:
Nem csak böngésző alatt csinálja. Előfordul a menüben is. Viber vagy Facebook Messenger alatt is.
Wifi-n és mobilneten is.kárátékutyá:
8.1 óta csinálja és semmi változás.
313313:
A telefon vízszintes, ez bevillan változó mértékben. Mintha egy tized másodpercig elmenne a kép.
Galopp:
Ez nem csak a 10-es verzióban van? 8.1 alatt is csinálta.
-
khron78
őstag
Ilyen hibával találkoztatok?
Én eddig csak a 2G alatt látható vibrálásról olvastam.
Ez viszont, főleg böngészés alatt jön elő.
Szeretném tudni, hogy ilyet másnál is produkál a telefon, vagy én vagyok ennyire szerencsés? -
vargarobi21
csendes tag
válasz
Williams #19276 üzenetére
Ha az extráknál nincs akkor telefonon az edge-ből kattints a linkre és telepítsd ezt:
[link]és az áruházban nézd át az alkalmazásokat, nekem valamiért nem akart magától letöltődni pár rendszeralkalmazás és így pár funkció hiányzott, de a letöltéseket újraindítottam és lejöttek szépen, azóta működik minden
-
Williams
aktív tag
válasz
zsoltzsolt #19277 üzenetére
Nálam nincs olyan...
(.218-as build van fennt) -
thami
tag
válasz
zsoltzsolt #19267 üzenetére
"Ez a bajom az almával is, mint valami kínai piac, olyan a menü, stb. 😀 "
- mindig próbáltam hasonlatokat gyártani erre de eddig ez a legjobb! Pont így látom én is
Egyébként én meg most vettem. Egyelőre imádom 720 után -
Gymnova81
tag
válasz
zsoltzsolt #19271 üzenetére
Jesszum papi!....
Hát ezt tényleg megbolygattad.... De lehet én is így csinálom majd. -
Gymnova81
tag
válasz
zsoltzsolt #19269 üzenetére
Köszi a választ. Ezt jó olvasni. Akkor ha tényleg eléri a 8.1 üzemidejét, belekezdek a frissítésbe. Eddig vártam mert sokat olvastam hogy fagyogat és az üzemidő sem volt az igazi. Érdemes frissítés előtt alaphelyzetbe állítani és onnan frissíteni? Vagy nyugodtan lehet rátelepíteni a jelenlegi beállításokkal együtt. Tényleg, dupla koppos ébresztés van már?
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
Gymnova81 #19268 üzenetére
Gyors, akku elég tűrhető, sokkal jobb, mint az előző Rs-ben, nálam pársor újraindul, mikor egy adott napon először fényképezni akarok. Azután aznap már nem vacakol (de lehet kikapcsol, már nem emlékszek). A fényképek minősége mintha megint a régi lenne. Ez a build elég jó, a fentiektől eltekintve stabil. S a térkép is talál pozíciót végre.
-
Gymnova81
tag
Sziasztok! Akinek fent van a legutóbbi (14328) update, annak milyen tapasztalatai vannak? Milyen az üzemidő a 8.1-hez képest? A w10m-en lévő kamera szoftver milyen? Van olyan a képek minősége mint 8.1-en? Vannak még fagyások, vagy random kilépések az appokból, beállításokból?
Egyelőre ennyi kérdés jutott eszembe.
Előre is kösz a válaszokért! -
zsoltzsolt
addikt
válasz
donceleger8 #19266 üzenetére
Na én szinte ugyanígy. Nyáron vagy ősz elején beadom szervízbe. Én is ezt a telefont nézegettem a kamera miatt. Bár azért gondolkodom egy 950-en is (XL nincs a T-Kom-nál). Bár nem tudom ez a Continuum vagy a w10m megéri-e a maradást. Még gondolkodom rajta. Egy pár app hiányzik, de mondjuk azt kibírom. Az android kinézetével van gondom. Most is van egy nálam, ritka rondák ezek az ikonok, meg az egész 😀 Ez a bajom az almával is, mint valami kínai piac, olyan a menü, stb. 😀 A w10m letisztult, számomra harmonikusabb.
A Leica-ra kíváncsi leszek, hogy mik a tapasztalatok majd róla. -
donceleger8
őstag
válasz
zsoltzsolt #19239 üzenetére
Az enyém ősszel lesz két éves. Már vagy fél éve probléma van több hangszóróval is. Még nem adtam le szervizbe, de hamarosan viszem. Van némi kijelző elállásom is, majd rá fogok egy-két hibát, hátha cserélik egy 950-re. Ha nem akkor megválok tőle és jöhet egy androidos kütyü. Na nem azért mert megutáltam a windowst, nagyon szeretem, de droidom még nem volt. Saját szememmel akarom látni a robot gyengeségeit vagy előnyeit. Kiszemeltem pedig a Huawei P9. A kinézete és a Leica együttműködése teljesen meggyőzött. Szerviz után eldől mi lesz.
-
tibike8
őstag
válasz
Pikkolo^^ #19257 üzenetére
Az üzemidő sokkal jobb már az utolsó buliddel. HR után újrarakva, mindent beállítva, nekem minden működik már. Előtte a mélnek meg az sms-eknek nem volt értesítés nálam.
(#19262) Stylerr
Nekem elsőre a posta app jut szembe. A 8.1-en sehogy sem ment megfelelően és csak plusz appal tudtam használni ami meg olyan amilyen. -
Stylerr
addikt
Nektek van olyan a w10ben, ami miatt a 8.1et nem bírnátok használni? Vagy csak szebb?
-
korcsillio
addikt
Köszi.
Akkor lehet hogy ismét megkísérlek egy frissítést,de csak akkor ha nem kell mindent újra raknom. -
Pikkolo^^
addikt
10 alatt az akuidő még mindig borzalmas? Az sms és email értesítések hibát kijavították már? Nem arra gondolok amit a külön beállításoknál orvosolni lehet.
-
univerzita
addikt
válasz
korcsillio #19253 üzenetére
Szerintem is már jó lett.
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
Igen, mintha visszatért volna a régi minőség
-
busman
veterán
válasz
Szerintem jobb.
-
korcsillio
addikt
Aki frissített:még mindig lényegesen rosszabb 10alatt a kamera minősége mint 8.1-nél?
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
univerzita #19250 üzenetére
Köszi, Redstone-n is ez van.
-
egykori
őstag
válasz
univerzita #19250 üzenetére
Most néztem meg, nekem is a 2016.404.71.0 verzióra frissített.
-
univerzita
addikt
válasz
zsoltzsolt #19249 üzenetére
Nemtudom hogy jó helyen néztem de a Információk - ban az van hogy 1511 verzió és a op. 218.A kameránál 2016.404.71.0 verzió van.
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
univerzita #19248 üzenetére
Milyen build? Mi lett a verziószám?
-
univerzita
addikt
Nekem ma volt kamera frissítés.
-
MM
őstag
válasz
tomboy0013 #19241 üzenetére
Az is sokat szamit, hogy a szervizpontban dolgozo kollega hogy viszonyul a kerdeshez... Tobb pozitiv tapasztalatom volt mar a Sugarban levo szervizpontnal!
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok!
átfutottam az utolsó pár oldalt, de nem sikerült letisztáznom. nekem adott egy független 930, arra lennék kíváncsi, hogy mikor fogja feldobni a W10 kapcsán a phone update menüben, hogy jött új frissítés?
köszi előre is
-
Jégkokó
veterán
Nem tudja valaki pesten melyik szervizbe érdemes vinni, hogy ne csesszenek el rajta valamit? Mert anno a 920 at leadtam a váci útiba és a vadi új kijelzőt sikerült összekarcolva visszaadni.
-
zsoltzsolt
addikt
Mivel már kétéves a telefon ki mire vált vagy váltott, mi a tervek?
-
törölt tag
Sziasztok van valami részletes akkumolátor használatot mutató alkalmazás? Éjféltől reggel 9-ig 60%-ot merül a teló ezt szeretném nyomon követni
-
Statikus
senior tag
Hogyan lehet kikapcsolni, hogy a Beszélgetésekben (korábban üzenetek, sms-ek) megjelenjenek a skype üzenetek? Idegesít, ráadásul törlés után néha olyan üzeneteket is odaszinkronizál, amik napokkal ezelőtt befejezettek... Nekem a skype üzenet csak a skypeban jelenjen meg, mint korábban, max egy kis szám jelezze, az ikonon, hogy van valami...
Tudtok erre megoldást? -
Statikus
senior tag
válasz
Zolee_70 #19231 üzenetére
Elektronikus építési naplóra gondoltam először, nekem az mindennapos.
Van egy online felület, ami többé-kevésbé használható, nincs vele nagy baj, de lehetne felhasználóbarátabb.
Visszamenőlegesen nem lehet naplózni - nagyon helyesen - csak egy külső szarral, az ÁNYK-valmajd a nyomtatványt fel lehet tölteni ebbe a rendszerbe.
Most fejlesztik droidra az alkalmazást, kérés, miért pont és miért csak droidra? -
Zolee_70
senior tag
"Waze király" szint 165 947 pont, 2008. helyezet Magyarországon, több, mint 3 éve regeltem. Minden reggel kifagy egy a munkahelyemre vezető útvonalon (Bp-tól 35km-re, reggel 6:45-kor, nincs forgalom). Már azt is kitapasztaltam, honnaltól lehet bekapcsolni a tervezést. Ugyan azon az útvonalon visszafelé délután 5 kor nem fagy. Droiddal nincs ilyen gond, e miatt vettem egy tabletet amit csak Waze-re használok....
-
Zolee_70
senior tag
válasz
Statikus #19229 üzenetére
Gimnáziumban levő gyerekeim osztályzatait, üzeneteket, stb. lehet online nyomonkövetni. Valami állami fejlesztés, ha jól tudom, ahol bevezetik az E-naplót (mármint amelyik közoktatási intézményben), oda lehet csatlakozni az app-al. A funkció az lenne, hogy ad egy értesítést, amikor új érdemjegy, vagy bejegyzés születik, de ez a része nem működik (8.1 alatt működött, viszont nem lehetett törölni, a csempén ott figyelt állandóan...).
-
MM
őstag
válasz
korcsillio #19228 üzenetére
Úgy értettem, hogy HA újraindítod a telefont, akkor utána 1x el kell indítanod a Vibert manuálisan, hogy működjön az értesítés. MINDEN újraindítás után!
Ha ettől függetlenül sem megy, akkor passzolok... -
313313
addikt
válasz
korcsillio #19224 üzenetére
Nekem tegnap óta akadoznak az üzenetek viberen. Win10m van fent...
-
MM
őstag
válasz
korcsillio #19224 üzenetére
Ujrainditas utan 1x el kell inditani, utana jo lesz. (8.1)
-
korcsillio
addikt
Viber értesítés csak nálam nem működik vagy más is szembe vele?(8.1)
-
Talala
senior tag
Sziasztok!
Használtan szeretnék Lumia 930-at venni (elsősorban hardverapróról). Az lenne a kérdésem hogy a tipikus hibákra (mikrofon, kijelző probléma) garanciális javíttatás után újra lehet számítani vagy többnyire megoldja a gondot a szervizeltetés ? -
Zolee_70
senior tag
válasz
tomboy0013 #19217 üzenetére
Amit használok az gyengén muzsikál:
WAZE--->nem fejlesztenek rá tovább, a mostani kliens pedig fagy (nem mindíg, csak akkor, amikor nagy a forgalom..
)
E-Napló (és Plus) ez küllemre akár jobb is lehetne, mint a droidos, de nem működik a jelzés funkció (8.1-en működött, de szarul)
Nincs rá egy kényelmes you-tube kliens.
De nem szeretnék azon vitatkozni, kinek mi jön be, csak annyit akartam jelezni, hogy szerintem (szubjektív okokból) nekem a droid jobban tetszett.
-
Cheesy
őstag
válasz
zsoltzsolt #19210 üzenetére
Felül egy fekete értesítési üzenet jelent meg, de ma még nem láttam, lehet feladta
(Vagy bejelöltem, hogy ne zargasson többet, most nem emlékszem)
Nincs telepítve insider. A gyári értesítő van csak. -
tomboy0013
veterán
válasz
Zolee_70 #19213 üzenetére
Hát nem tudom... Én átlag használat mellett nem érzem sokkal többnek a Nexus-om a 930-tól. Fürgébb, viszont a 930 valahogy masszívabb, stabilabb érzést kelt rendszer szinten, illetve van néhány kényelmi funkció ami Windows-on jobb, gondolok itt a gyorskapcsolókra vagy az egykezes módra. Stock droidon valahogy nem túl jó, hogy kétszer kell simogatni a telefon tetejét hogy lejöjjenek a gyorskapcsolók, illetve a mobilnet kapcsolója sem elérhető egy mozdulattal, de ami nagyon hiányzik az az egykezes mód. Van még 1-2 apróság amire most nem térek ki, de a lényeg, hogy a Windows átlag felhasználóknak van, hogy kényelmesebb mint a droid. Sajnos a laggok néhány helyen idegesítően jelen vannak az 5X-nél, pl. a Play store-ban és ez az egésznek kicsit instabil érzést ad, ez Windows-on nincs meg. A reklámos részt mondjuk nem értem miért írtad mert androidon 6-szor annyi reklám van appokon belül, ráadásul baromi idegesítő videók is, szóval itt valamit nagyon keversz. A dizájn meg egyéni megítélés kérdése. Szerintem nincs semmi gond a Windows-os küllemmel. Az alkalmazások sem olyan rosszak közel sem mint amilyennek írod, eléggé túlzásnak tűnik az írásod.
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
Szia!
Szerintem meg majdnem mindegy, mert a robotos, is kaki. Igaz nincsenek nagy igényeim egy telefonnal kapcsolatban, pl azt sem értem mitől "ronda" egy email kliens, névjegyalbum, tárcsázó...., de, hogy csak itt lennének reklámmal tele az appok az túlzás szvsz. Az asszonykámnak samu A3 dualos robotos kütyü van, de bármilyen app-ot nyitok meg rajta, egész oldalas hangos, videós reklámok zaklatnak, hogy majd földhöz vágom.
Természetesen igazat adok abban, hogy másként is lehetne eme platformon is, de én még mindig jobbnak tartom az androidtól ( sokszor elmondtam már, de megismétlem, nem vagyok telófan, hogy minden percben nyomogató kényszer törjön rám. Nincs se fész, se egyéb csevegő szarság rajta, nem is érdekel. Csak online sakk amit használok, nálam ebben kimerül a teló nyúzása....ezért nem vagyok mérvadó...)
De azt hiszem a következő telóm, nekem is almás lesz. -
313313
addikt
válasz
"
lassan hozza egy átlagos Androidos készülék képességeit..."
Lehet kellett volna az eredetibe is az időzőjel... A rendszer stabilitására és megbízhatóságára, avagy annak hiányára akartam célozni, hogy már kb olyan rapszodikus a telefon viselkedése, mintha Android lenne... -
Zolee_70
senior tag
válasz
313313 #19211 üzenetére
A Windows sosem fogja utolérni egy átlag Android képességeit....fényévekkel van lemaradva. Az elején szerettem, mert újdonság volt, de már nagyon unom a bajait. Legfőképp a normálisan megírt app-ok hiányoznak...ami van, az tele van reklámmal (undorító módon tele), vagy szart sem érő tákolmány.
Ráadásul a native appok (email kliens, névjegyalbum, tárcsázó) ronda.Mivel céges telefon, nemigen van más választásom, mint használom....
-
csokabi
tag
Csúcs ez a Windows! Mivel a hr után is voltak gondok, ezért a WRT mellett döntöttem ami visszarakta a 8.1-et. Utána ráment a 10-es, természetesen biztonsági mentés visszaállítása nélkül. Most jobb lett, annak ellenére, hogy a hibák java még mindig jelen van. Sajnos hozzájuk jött egy újabb ami már tényleg elég bosszantó, sehogy sem lehet a magyar szótárat letölteni a word flow-hoz. Van erre valakinek ötlete? Természetesen újrahúzás nélkül, kétszer elég volt a héten. Majdnem elfelejtettem, hogy van pár alkalmazásom a listában amiknek csak egy színes négyszög van az ikon helyén.
Hogy írjak pozitívat is, készenlétben jobban bírja az aksi. -
313313
addikt
Azt vettem észre mai napon, hogy viber teljesen kukás, nemcsak hangja nincs, hanem zárólási képernyőn se jelenik már meg, hogy új üzenetem van viberen. Ahogy észrevettem messenger és mail (gmail) is igen rapszodikus a zárolási képernyőn való megjelenítésre...
Windows 10m van fent, telepítés hután volt HR, nem mentésből húztam újra... Lassan érik a 8.1 visszarakása...Még jó, hogy olcsón jutottam hozzá, lassan hozza egy átlagos Androidos készülék képességeit... -
Cheesy
őstag
2016.04.19 óta ajánlgatja naponta 1x, hogy elérhető a W10 frissítés (T-Mobile függő vagyok)
Nem tervezem megtenni, ki is kapcsolom még az értesítést is -
313313
addikt
Most szedett le Windows kamerához valami frissítést...
-
plau85
tag
válasz
DaveJr #19206 üzenetére
Nálam is hasonló a helyzet. Augusztusban lesz 2 éves a telefon. Egyszer volt recovery mert január környékén nem voltam kibékülve az insideres 10es kamera minőségével és visszaálltam 8.1re. Márciustól van fent ismét a 10. Nem volt hr. 218as szépen hiba nélkül teszi a dolgát. Akksi jól bírja ( szerintem ugyanolyan vagy még jobb is mint 8.1 alatt). Semmi újraindulást vagy fagyást nem tapasztaltam. Eddig még semmi hiba nem volt a telefonnal, se kijelző elállás se mikrofon hiba. Egyszer elmerült a víz alá még február környékén, első eset mióta telefont használok. A telefon teljesen elázott. Miközben szálltam ki a kocsiból az ajtó vissza csapódott és kiverte a telefont a kezemből bele a kb 15 centi mély sárba. Mikor kivettem a sárból és a flipes tokból folyt ki belőle a nedű. Fél napig volt egy kis vödör rizsben a radiátoron. Kiszáradt és gond nélkül megy azóta is
-
csokabi
tag
válasz
Statikus #19197 üzenetére
Lassan az operációs rendszerek is olyanok lesznek, mint a magyar politikai pártok, egyszerűen nincs jó választás. Valamikor régen még szórakoztatott a szoftverekkel való játék a Symbianon, de manapság már nem szeretnék időt fecsérelni egy telefonra. Ennek ellenére csináltam egy gombos hr-t, azonban a javulás helyett csak a hibák gyarapodnak. Továbbra sem vált színt a billentyűzet a PIN megadásakor, a kis "szem" a kód mellett végig inaktív és a helymeghatározás is megy minden kijelzőaktiváláskor. Ami most új, hogy a "posta" alkalmazásban megállás nélkül rohangásznak a frissítési pontok és az antenna vétele is gyengült. Ahol eddig simán megvolt a 4G, ott most leginkább 2G-n küzd a net. Persze tudom, hogy előbb vagy utóbb helyrepofozzák a rendszert, de akkor is bosszantó egy kicsit.
Az N8-as egyébként tétlenül fetrengett a fiókban, aztán kb. három éve az első ébresztő kimaradásnál jutott munkához. Azóta folyamatosan megy kikapcsolás nélkül.
-
DaveJr
őstag
Nekem a 218-as buliddel, kb 30-45 perc telefonálás, 30 perc navi, böngészgetés, idő megnézése, e-mail olvasás után 50% volt este 11 körül úgy, hogy reggel fél 7kor vettem le a töltőről. Az én meglátásom szerint ez egy elég jó fogyasztás, főleg azt nézve, hogy lassan 2 éves az akku és már biztos nem tudja azt a kapacitást, mint új korában.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Hardveresen a csúcsot hozza, szoftveresen a 8.1-es WP előnyeit nyújtja, a kamera elsőrangú, frankó az összeszerelés, az ilyen masinák méltók a Nokia névhez. Amíg még van Nokia név.
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Apple asztali gépek
- sziku69: Szólánc.
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Microsoft Excel topic
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest