Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Musk és az xAI elhozták a ChatGPT és a DeepSeek riválisát
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Honor Magic V2 - origami
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
MR007RM
addikt
válasz
Remus389 #920 üzenetére
Most komolyan mi változott a Nokia előző vezetéséhez képest? Még rosszabb, mert még úgy se tesznek mintha érdekelné őket a vásárlók kívánságai. Egyszerűen nem félnek attól hogy elfogy a pénz, mozgástér bármi ami a piacon tarthatná őket. És ez marha idegesítő.
Persze az ilyen meg olyan felfújt reklámnak kettős célja is volt, de azt nem részletezem mindenki tudja.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Remus389 #852 üzenetére
"az Apple meg Samu mégis miből csinál milliárdos profitot?"
Kettejük profitja között óriási különbség van (pénz mennyiségben is).
Az Apple egy félelmetesen jól felépített ecosystemmel rendelkezik, saját (nagyon jó minőségű) piactér, online zenebolt, videóbolt, könyvbolt, újság előfizetési modellek. Nekik ebből mint közvetítőnek ráadásul elég csúnya margin esik le (anno 60% körül volt emlékeim szerint).
Tehát az alapvetően túlárazott készülékek mellett tisztességes profitot szakít a fent felsorolt tevékenységekből, azaz a csatolt szolgáltatásokból. És a lényeg: egy kézben van a hardware és a szoftver teljes bevétele.A Samsung kicsit más tészta. Ugye a hirdetési bevételek, a Play store mögötti bevételek nagy része, a droidra épülő szolgáltatásokhoz kapcsoló bevételek mind-mind a Google pénztárcájában csapódnak le.
A Samsung egy dolgot tehet, irdatlan volumenben, viszonylag kisebb árréssel szó szerint fossa a készülékeket - ezért van, hogy egyeduralkodóvá válik szép lassan a droidos piacon, mert valóban rengeteg készüléket gyártanak.A Nexus 4-et nem adják reális áron, mert pont azt a marketing / disztribúciós / profit költséget spórolják meg, amivel a többi gyártónak számolnia kell, mert nem áll más bevételi forrás az adott projekt mögött.
Ez a nagy volumenben gyártás biztos igaz lenne, ha tényleg akkor volumenben gyártanák, mint egy Galaxy SIII-at, vagy iPhonet.
De nincs is annyi piacon jelen a Nexus, mint amennyin a két másik készülék. Szóval nem azért kerül többe a Lumia 920 a Nexus 4-nél, mert annyival több lenne a gyártási költsége, hanem mert más modell áll mögötte. -
válasz
Remus389 #842 üzenetére
A választ leírtad, csak rossz következtetésre jutottál:
"a Google terjeszkedni akar, ugye ők a reklámbevételekből keresnek pénzt a droiddal".
Hát ez itt a nagy büdös helyzet. Biztos vagyok benne, hogy élő direkt marketing céltábla akarok lenni?
"ez a Nokia 920 viszont kis mennyiségben lesz eladva" - ugyan nem ismerjük a teljes eladott mennyiséget de mindenhol out of stock, ahol kapni lehet. Főleg, hogy annál az előfizetésnél, ami AT&T-nél $199 a 32 GB iPhone 5, ott a Lumia $920 csak $99.
Megjegyzném még - ez nem elsősorban neked szól -, hogy az M$ az XBOX-szal eljátszotta ugyanezt a táncot. 5 évig 0 hasznot hozott az egész XBOX platform.
Ez most egy picit talán tovább fog tartani, mert jelentősebb a konkurencia mint a konzol piacon. De nem véletlen a felületek egységesítése (sem). Ha magától nem megy, úgymond majd menni fog erőből - és pénzzel.
-
Воланд
titán
válasz
Remus389 #842 üzenetére
"ez a Nokia 920 viszont kis mennyiségben lesz eladva, ritkán fogsz ilyet látni az ára miatt"
legalabb venned a faradtsagot es megnezned, hogy mennyibe kerul a keszulek a szolgaltatoknal....
"de Nexus 4 minden fiatal kezében ott lesz"
aha.
nem adod kolcson a kristalygombod? legalabb addig, amig kitoltok egy-ket lottoszelvenyt.
-
evR
aktív tag
válasz
Remus389 #819 üzenetére
Ez nem valasz...
Kedves banner boy a mobilarena haza tajan, lennel kedves es kizarnad ezt az arcot is, mint ahogy engem is,mert nem tetszett,h.vki trollkodik? Indok? Van. Semmi a koze a temahoz es az uccso' 15-20 hozzaszolasaban, csak a Nokiat meg az MS fele WP rendszert probalja nevetsegesse tenni, ergo fikazik. Csokolom, ez most demokratikus forum szabalyzat, vagy diktatorikus "utaljuk a wp-ms-nokiat", mert ez a trendi? Ehh.. Ezt tamogatjatok? Hol az objektiv gondolkodasmod? Masreszt a szamotokra serto gondolkodasmodot leradiroztatok... Tenyleg volt par troll paraszt, de hogy ne vennetek eszre,h.valaki itt frocsog, akinek koze sincs hozza (mert leriiiii,h.eletebe nem volt wp rendszer a kezebe) gyalazat. En nem fogom megvaltani a vilagot, de azert fuck this. Itt nincs objektivitas es reszrehajlonak tartom a dolgot. Paa[ Szerkesztve ]
-
Integrale
veterán
válasz
Remus389 #814 üzenetére
Annak éri meg a plusz 100e aki nem akar Androidot használni, (vagyunk egy páran!) és Nokiát szeretne az összes plusz szolgáltatásával együtt!
Én jobban preferálom az egybeházat, teszek a szervízre!
És nehogy azt hidd, hogy olcsóbb gyártani a levehető hátlapos Samsungodat, biztos vagyok benne, hogy drágább, (plusz gép, plusz alkarész, plusz folyamat,)Egy pár WP-s fórumban volt már szerencsém a munkásságodhoz, beírod, hogy hú az android, fúj a windows, nem unalmas? Nem zavar a szemellenző?
U.i.
A Samsung saját néven gyárt autót!(európában 3 modelljükön Renault embléma van)
-
djzolko
tag
válasz
Remus389 #814 üzenetére
Ja, 920-am sem lesz. De attól még jobban tetszik. A nexus 4 play storeból most mindennél agresszívabban van árazva, fel lehet tenni a kérdést, hogy az iphone5 is 2,5x jobb-e? Számomra még véletlenül sem. Különbözőek vagyunk, értsétek már meg ezt.
kinek ez, kinek az jön be jobban. Ezek csak telefonok bakker.
-
MR007RM
addikt
válasz
Remus389 #806 üzenetére
"nem sértésből, de nem ez az év telefonja"
Most épp a fejemet verem a falba
(25-nél járok), a csöpnyi irónia miatt mit belevittem. Ez a szivatás mit ellenem bevetettél igen hatásos eddig még senki sem merte használni. Még az is lehet hogy kilépek a topikból mindenki örömére.
30.
-
djzolko
tag
válasz
Remus389 #809 üzenetére
Szerintem is nagy.
nem az én méretem, de amúgy ís erős ajánlat, pláne 300 dodóért. És ami a legjobb, nem samsung és nincs rajta tw.
) btw én szimpatizálok a wp-vel, és ezért tetszenek az új nokiák. Nem feltétlenül érdekel, hogy van ennél jobb, vagy nincs, attól még tetszik.
Handrast nem olvasom, az ő véleménye mivel lenne több bárkiétől? -
Lall
veterán
válasz
Remus389 #789 üzenetére
Jaja, sokkal menőbb. Nekem is, mikor androidos telefonom volt, peckesen járkáltam a pesti éjszakában fel-alá és láttam, ahogy a telefonomra szegeződik minden pillantás és az emberek legszívesebben beleordítanák a világba "Ave Android, Ave Google!" Mióta WP-vel tolom, csak és kizárólag mellékutcákon közlekedem, lehorgasztott fejjel, mélabú tekintettel. Egyszer még egy halálközeli élményem is volt.
-
MR007RM
addikt
válasz
Remus389 #789 üzenetére
Látom rajtam kívül neked is furcsa ez az egész. Egyébként hiába mondod nekik úgy sem értik. Állítólag az itteni hozzáértő fórumtársak szerint a rendszeresen kapott negyedévi 250 milla miatt kellett kiírtania a saját házatáját és tenni azt mit mondanak. Lényegében eladta magát erről van szó. És az okos végignézi hogyan süllyed a víz alá. Mert ügye ennek így semmi értelme.
-
Juveman
tag
válasz
Remus389 #781 üzenetére
Én szeretem a Nokiát,de rengeteg butaságot csinálnak,ezt elismerem.Pl. dédelgetik a Symbit,amikor egy kalap ....,akkor lassúak ami manapság nem megengedhető,meg nyitni kellet volna droid fele is.Azt nem értem mért nem tudták kiadni egyszerre az 510,610,710,800,900-at,azt rászabadítani a piacra,vagy most is kiadtak KETTŐ telefont
,azt vannak pletykák hogy lesz 810,822,830 is.Rá kéne ömleszteni a piacra a 70ezrestől a 170ezresig minden WP8-as telefonjukat egyszerre.Ilyen rámenősnek kell lenni,azt majd egy évig húzzák,mire mind kijön.Olyan öregurasak.Most kapcsoltak,hogy ha már Windows,akkor nekünk is csinálni kéne táblagépet,lassan kapcsolnak.Az már hab a tortán,hogy a gyenge 610 kapott Nfc-t,a nagyobbak meg nem.Mi van??!!!Tehát nem vagyok elfogult Nokiafan.A Wave meg kivétel,majdnem olyat vettem,Bada ide-oda,csak miért nem tudott egy s3-mat is megcsinálni ilyenre.
-
Lall
veterán
válasz
Remus389 #781 üzenetére
Csatlakozz a "Minden Nokiára Androidot" mozgalomhoz. Állítólag népes tábora van és tüntetést szerveznek Komáromban a Nokia gyár előtt. /szarkaznmus off
A Samsung csak azért csinál WP-s telefont is, hogy legyen, mert Ő a nagy Samsung és lassan már autókat is gyártani fog, pedig jobb lett volna a világnak, ha megmaradnak a mikrosütő - tv vonalon. És nem a WP mellet csinálja az androidot, hanem az android mellett a WP-t. Nagyon nem mindegy, ez látszik a gyatra support-on is. A Nokia meg csak a WP-t csinálja és ez is látszik a supporton.
-
btudos
nagyúr
-
Juveman
tag
válasz
Remus389 #764 üzenetére
Nem az a lényeg hol gyártanak egy telefont,hanem hogy a Nokia a legolcsóbb telefonjára se lenne hajlandó olyan f.s hátlapot tenni,mint a Samsung a csúcs készülékeire.Ez a különbség egy europai,és egy ázsiai cég filozófiája között.Nagyot buknánk mi fogyasztók,ha a Nokia megszűnne.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A finnek első Windows Phone 8-as készüléke király is lehetne, de a nagy igyekezetben túl nehézre sikerült az eszköz.