- Szemünk előtt az ultravékony S25 Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco X6 Pro - ötös alá
- MIUI / HyperOS topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
zorzy4
addikt
Sziasztok. Lehet buta kérdés, de az úgynevezett, lélegző funkciónak van valami szerepe? Vagy csak jól néz ki?
A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!
-
-
radam
csendes tag
Sziasztok!
Van egy problémám, amin borzasztóan felhúztam magam.
Szeretném beállítani az elsődleges e-mail-em, viszont folyton azt írja ki miután megadtam az e-mail cím/jelszó párost, hogy a fiókot nem sikerült létrehozni, vagy a fiók nem létrehozható vagy valami ilyesmi. És itt megáll a dolog, semmi magyarázat vagy súgó, hogy miért, illetve hogyan tudnám elhárítani a problémát.Valami jó tanács?
Köszönöm.
-
kutga
nagyúr
Elnézést a láma kérdésért de a memória elfogyás szoftveres vagy hardveres gond? Úgy értem fizikailag kevés a memória a gépben vagy indulás után a programok foglalnak le ennyit?
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
Üdv!
Kösz a felvilágosítást.
Örülök, hogy a szövegbevitel nem problémás mert ez hatalmas hiba lenne, tekintve hogy sokat szeretnék gépelni a telón (sms, email, IM).
A gyenge hangminőség ezek szerint javítható szervizben ami jó dolog, bár ahogy olvastam nem mindenkinél jön elő.
A BT-tal kapcsolatban örömteli hogy stabil, erre sokan panaszkodtak, de ezek szerint már jó.
Az üzeneteknél az email üzenetekre gondoltam, talán egy fórumtárs is panaszkodott erre nemrég.
GPS oké, nem nagyon használtam az előző telón sem.
Viszont igen, írták hogy kevés a gyári alkalmazásmemória (40 MB) ami könnyen elfogy ha sok alkalmazás van nyitva. Böngészéshez Operát használtam eddig is ami tömörít, remélem ezzel nem lesz gond.
Még mindig nem tudom milyen telót vegyek, nagyon gondolkozom a BB-n viszont a Nokiának is rengeteg előnye van (2 év gari, alkalmazásbolt), még van pár hetem eldönteni.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
DM-Fan
nagyúr
"szövegbevitel sokszor nem érzékeli a billentyű lenyomásokat főleg ha gyorsan írsz, szóköz sokszor nem működik csak újraindítás után"
Cáfolom, nálam sosem volt ilyen gond.
"gyenge hangminőség a hallgató oldalán"
Megerősítem, első perctől ilyen, szar minőségű a hallgatója és ezáltal a hallgató hangminősége. Feles hangerőnél már torzít, recseg, alatta meg nem hallható tökéletesen, pedig jó fülem van. Sokan panaszkodnak erre, csak cserével javítható.
"bluetooth headset probléma, mivel a bt kapcsolat sokszor megszakad, sztereó bt átvitel nem működik"
Cáfolom, tökéletesen működik egy Nokia BH-103 típusú sztereó BT-headset-ttel, teljesen jó hangminőség, a sztereóval semmi gond, A2DP tökéletesen üzemel. Korábbi firmware-rel bizonytalan volt, de már legalább egy éve stabil.
"üzenetek csak txt formátumban jelennek meg"
Ezt nem is értem, hol?
"gyenge gps jel"
Soha nem érzékeltem vele kapcsolatban problémát. Minden segédmódszert bekapcsolva kb. 5 másodpercen belül van jel és azt nem is veszíti el.
Nálam egyéb problémák merültek fel, mint az el-elfogyó memória (főként böngészőben, ott viszont igen gyakran), az indokolatlan lassulások, lassú fényképezés (pedig a memóriakártya igencsak gyors és minőségi), hívásidő-számlálási problémák (közkeletű hiba), stb.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Olvasgatok különféle fórumokat (főleg külföldieket) és egyre inkább elbizonytalanodok a vásárlással kapcsolatban. A legfőbb gondok amikről szó van:
szövegbevitel sokszor nem érzékeli a billentyű lenyomásokat főleg ha gyorsan írsz, szóköz sokszor nem működik csak újraindítás után
gyenge hangminőség a hallgató oldalán
bluetooth headset probléma, mivel a bt kapcsolat sokszor megszakad, sztereó bt átvitel nem működik
üzenetek csak txt formátumban jelennek meg
gyenge gps jelEzek közül van ami nem olyan nagy gond de azért a szövegbevitel vagy a bt kapcsolat gyengesége elég komoly hátrány.
Van rá esély hogy ezek már javítva lettek valamelyik firmware-ben?
[ Szerkesztve ]
-
B3AST
tag
Update:
Névjegyzék, naptár szinkronizálás tökéletesen megy a mail for exchange-el.
A levelezést kell megoldani egy külön levelező fiók beállításával. Ez is ok.
Köszi Nokia Care...Már csak az a kérdés, hogy mit és hol kell beállítani, hogy ne töltse le pl ar archivált leveleket, csak azokat, amik az inboxba érkeznek??
Van egy pár szűrt levél, amik rögtön archiválásra kerülnek, azokat nem akarom látni a telefonon sem.Ja, a levelek állapotát (olvasott, vagy épp töröltem) nem frissíti a telefon. Ezt hogyan lehetne orvosolni?
köszi
[ Szerkesztve ]
-
B3AST
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy E72-t. Két problémám van vele, mindegyik a levelezővel.
1. Csak html formában hajlandó a leveleket megjeleníteni, így viszont csak krixkraxokat látok az ékezetes betűk helyén. Sokat. Hogyan lehet átállítani a karakterkódolást? Vagy valami plain text-es megjelenítésre átállni?
2. Frissítéskor szinte mindig hibát ír: Nem szinkronizálható, forduljak a rendszergazdához. Google szervert akarok vele figyeltetni. Megjönnek a levelek, csak van hogy órákat késik. De ez a hibaüzenet is bosszantó, hogy mindig ott van a kijelzőn.Igen, átnéztem a topicot, használtam a keresőt is, de nem találtam megoldást rá.
A készülék Telenoros.
Szoftverzió: 071.004 (2011.jun 9) tegnap még nem volt ennél újabb.
A főképernyőn látható beállítás varázslóval csináltam egy Exchange levelező fiókot
Az OVI-ból nem tudok Mail for Exchange programot leszedni, mert ehhez a készülékhez nem támogatott, gépre pedig nem lehet letölteni. A nokiaprogramokon csak valami őskövület van 2008ból, azt nem próbáltam.
Eddig E66 volt, azon semmi gondom nem volt soha.Köszönöm szépen a segítséget előre is!
-
kutga
nagyúr
Kollégának is van BB-je tényleg nagyon jól össze van rakva.
Egy dologtól félek, hogy függetlenül nem tudom hivatalos forrásból megvenni csak gsm boltból és azokban annyira nem bízok, főleg a BB-nél problémás ha nem tudom regisztrálni a szolgáltatásokra.
A Nokiának ez a nagy előnye, hogy két év gyári gari és bárhova megyek mindenhol tudom érvényesíteni. BB-t eddig csak bolti garival láttam és csak egy évvel.
-
Silencer83
addikt
jo reggelt!
tegnapi nap kaptam egy majdnem uj e72-t, fuggetlen es perpill a 052.005 van fenn!
erdemes frissiteni?
-
kutga
nagyúr
Igen az E63-at nagy örömmel használtam, az volt az első okokstelóm, több mint két évig ki is szolgált.
Kollégámnak E72-je van de ő panaszkodott, most sem azt használja hanem kölcsön iphone-t.
Még Blackberryn gondolkozom, de azt a rendszert abszolút nem ismerem, a készülékeket sem, mindenesetre még van idő eldönteni mi legyen.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Ricardo #2769 üzenetére
Gondolj bele, hogy ha az E72-n netezel, akkor mondjuk mekkora egy honlapon levő link a kijelzőn! Na, méretileg ugyanakkora a kijelző az E6-on is. Ha több objektum is van egymás alatt, akkor igen nehézkes eltalálni azt, amit szeretnél. Legalábbis nem kényelmes.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
zorzy4
addikt
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Ricardo #2766 üzenetére
"Például böngészés esetén nem rossz dolog, ha csak odaböksz a címsorra, és nem kell "odalépegetned", hogy beírd a dolgokat."
Én is ilyen reményekkel vettem a kezembe, aztán be kellett látnom, hogy ez a kijelző egyszerűen alkalmatlanul kicsi arra, hogy ott egy honlapon belül precíziós bökdöséseket hajts végre. Pedig abszolút nincsenek virsli ujjaim. Nagyon kényelmetlen volt.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Nálam a többedik firmware upgrade után is megmaradtak a hibák, de a külföldi Nokia fórumokon is ugyanezekre panaszkodtak, tehát a hiba nem egyedi. Igen, a Nokia-nak kellene javítania.
"Elég furcsa mondjuk hogy a két éves E63-asommal soha semmilyen hiba nem fordult elő se szoftver se hardver terén, ugyanolyan állapotban tudtam eladni mint ahogy megvettem leszámítva a frissebb szoftvert."
Szerencséd volt. Nekem a korábbi E-szériás modellem is elkezdett betegeskedni 9 hónap után, pedig kímélve volt: saját tokjában, zakózsebben volt mindig, soha nem ejtettem le, soha nem ázott meg, abszolút karcmentesen került el tőlem.
Az E72-m hallgatója első perctől kezdve jóval gyengébb hangminőséget produkál, mint a korábbi E-szériás darabom. De pl. a korábbi Motorolákhoz képest az is nagyon gyenge volt.Sajnos hiába prémium kategória az E72, közel sem hibátlan, sőt, mondhatni vannak erősen idegesítő dolgai. Ettől függetlenül el lehet éldegélni vele, de engem már többször hagyott cserben. A designja mindenesetre csillagos ötös, azt el kell ismerni, csak ez önmagában kevés.
Get Moded!
-
Ricardo
titán
"Nekem E72 van, kollégámnak E6. A designt tekintve nekem is egyértelműen az E72 tetszik jobban. Az E6-nál teljesen indokolatlannak érzem ekkora kijelzőt érintőképernyő funkcióval ellátni, ahogy a nagyobb felbontás is teljesen fölösleges ilyen méretre. Továbbra sem értem a Nokia innovációjának ezen irányát."
Például böngészés esetén nem rossz dolog, ha csak odaböksz a címsorra, és nem kell "odalépegetned", hogy beírd a dolgokat. keresőnél, linkeknél szintén kényelmesebb rábökni, mint lépegetni. Persze akinek nem jön be, használhatja úgy mint egy hagyományos készüléket.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Üdv!
Kösz a választ, szoftverrel gondolom nem lehet mit kezdeni azt a Nokiának kell megoldania és kiadni a frissítést.
A hardveres hibákat a szervíz kezeli? Elég furcsa mondjuk hogy a két éves E63-asommal soha semmilyen hiba nem fordult elő se szoftver se hardver terén, ugyanolyan állapotban tudtam eladni mint ahogy megvettem leszámítva a frissebb szoftvert. Az E72 is prémium kategória, ilyen bakik viszont kicsit elbizonytalanítanak a vásárlásnál. Érintőkijelző annyira nem fog meg, akkor inkább olyat választok aminek teljes méretű az érintőkijelzője és van fizikai qwerty rajta.
-
DM-Fan
nagyúr
Gyakori hiba a rossz hangminőség a hallgatóban, többünknek volt már zajos, recsegős, torzulós, amit csak hallgatócserével lehet megoldani. A korábbi E-széria ilyen téren sokkal jobb volt.
Sajnos több szoftveres hiba van, ami szintén sokunknál jelentkezett: hívásidőt nem számolja megfelelően és odafagy a képernyőre; érthetetlen lassulások és memória-elfogyások, stb."Az is érdekelne hogy áfás számlát tudnak-e adni vásárlásnál."
Hát, az igen csúnya lenne, ha nem tudnának!
"E6-on gondolkodom még de ez jobban tetszik, plusz a rendszerét is jobban ismerem."
Nekem E72 van, kollégámnak E6. A designt tekintve nekem is egyértelműen az E72 tetszik jobban. Az E6-nál teljesen indokolatlannak érzem ekkora kijelzőt érintőképernyő funkcióval ellátni, ahogy a nagyobb felbontás is teljesen fölösleges ilyen méretre. Továbbra sem értem a Nokia innovációjának ezen irányát.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
air
nagyúr
Elképzelhető, hogy a T-Mobile még mindig nem adta ki a 71-es firmware-t? Nekem továbbra is az 54-es írja a weblap a pc alapján a legfrissebbnek. És a teló sem talál frissítést.
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
kutga
nagyúr
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Egy hónapon belül tervezek venni egy E72-est függetlenül gyári garanciával.
Érdekelne van-e valami típushibája a készüléknek szoftveres, hardveres fronton egyaránt ami miatt ne lenne érdemes megvenni vagy amire figyelni kell?
Más...van itt aki már vásárolt a Nokia online boltjában? Most kicsit drágább ott ez a telefon mint kiskerben de garantáltan tiszta forrás. Az is érdekelne hogy áfás számlát tudnak-e adni vásárlásnál.
-
oszy
veterán
Angry Birds létezik erre a telefonra, vagy esélytelen? Mert találtam, de nem indul el. Symbian szerint megfelelő de ezek szerint az kevés.
[ Szerkesztve ]
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
jokerke86
tag
válasz dilipok #2752 üzenetére
Ezt így reggeliben öröm és boldogság olvasnom. Az otthoni és a céges gépemen na meg a telefonom e-mail kliensén kívül mostanában elég ritka, hogy bejelentkezzek akárhol máshol, ezért is terelődött a gyanúa telóra, mert viszonylag új, hogy spammelek. Soha nem szoktam megjegyeztetni a jelszavamat még az otthoni gépen sem, csak a telóban van benne folyamatosan, de onnan sem visszafejthető. Egyelőre marad a víruskeresés, mostmár van NOD32 a telefonon is (igaz, hogy se gépen se telón nem talált semmit)
-
jokerke86
tag
Azt a visszajelzést kaptam ma, hogy küldöm a spam-okat. A Nokia e-mail kliense megfertőződhet valami féreggel vagy akármivel egy levélen keresztü? A benne levő linkre biztosan nem kattintottam rá. Érdemes kimentsem az adatokat és újrategyem a szoftját emiatt? Meg fogja-e ez oldani?
-
thom79
tag
NA pont emiatt bizonytalanodom el állandoan, amikor kezembe veszem ezt a telot azé az jo érzés, nemtom majd egy full kijelzössel hogy leszek megelégedve...
deeee ugy veszek ám érintöset h addig elnem adom az e72 amig azt nem érzem az uj telonál h hm jó lessz, különben marad továbbra is a jó bevált e72.. -
-
thom79
tag
ebben maximálisan igazad van,mert ugyan sokat netezek vele de mindig én nyomom rá h igen most csatlakozzál, egyedül az emilek jönnek automatán, de ugye azt az egyet gyorsan lelövöm amikor megyek külföldre...
igazából maximálisan elégedett vok a e72vel egyedül az a gondom h kezdem megszeretni az érintös telokat a jóval nagyobb kijelzö miatt...
valószinüleg emiatt adom el talán nem is sokára, de sztem tapisban is symbiant fogok keresni...
hangszoroval sem volt még bajom
csoda e72öm van számlálóval sem, vagyis ahogy már emlitettem h igazából nálam egyik jelenség sem volt még azok közül ami sajnálatos modon nálad igen... -
drmosza
csendes tag
Jó állapotban lévő, kiválóan működő Nokia e72-es vagy N95- ös telefont vennék. Ajánlatokat a következő címre kérem: drmosza@citromail.hu
drmosza
-
DM-Fan
nagyúr
De amikor oprendszerek összehasonlításáról beszélünk, akkor ne gyártói készülékhibára hivatkozz, pláne ne az Sony Ericsson-ra, ami köztudottan erősen belenyúl az Android-ba is, hogy saját képére szabja. Nem az Android tehet arról, hogy rossz minőségű az X10 beszédhangszórója (ez egyébként az E72-nél is igen gyakori hiba, de nem a Symbian hibája), mint ahogy arról sem, hogy nem tudod felvenni. Ezek hardveres okokra visszavezethető hibák. Az, hogy nincs indokolatlan adatfolyásod valószínű annak tudható be, hogy minden alkalmazásod úgy van beállítva (vagy nincs telepítve), hogy csak kézileg menjen netre, vagy épp sehogy. Nálam csomó alkalmazás vagy állandóan fenn van neten, vagy bizonyos időközönként megy fel (akár tudtom nélkül is) - ezzel nincs is semmi baj, de amikor azt akarom, hogy ez ne történjen meg (mert pl. külföldre megyek), akkor vagy van az a lehetőség, hogy elbarmolom a kapcsolatbeállításokat (ahogy air kolléga is javasolta), vagy nekiállok az alkalmazásokat egyesével letiltani a netre menéstől (ez nagyon macerás és úgyis marad olyan, ami mégis kijut valahogy), vagy harmadik eshetőség, hogy másik (nem Symbian-os) telefonba rakom a SIM-et, ugyanis itt nincs lehetőség arra, hogy egy egyszerű opció átállításával meggátold a telefont a csatlakozástól. Ezen apró, de annál idegesítőbb hiányosságok miatt nem szeretem már a Symbian-t.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
thom79
tag
sokáig akartam x10es venni, nem a minit...
De ott pont az adatforgalomról panaszkodtak a legtöbben hogy ugy letünt a zseton h pikkpakk...
Mivel mondtam már h sokat netezek telorol mint ahogy most is, nekem még soha nem volt indokalatlan adatfolyás, mindig azt csinálja a telo amit én mondok...
De emlithetném az x10nél a rosszz ill halk beszédhangszorot vagy ha hivnak azt te nembiztos h fel is tod venni stbstbstb...
Természetesen ezek a a fórumokban levan gyönyörüen irva...
és sztem ez a fölös hasonlitgatás az idök végéig kifog tartani, hiábba vannak elégedett ill csalodott felhasználok mindkét rendszernél...[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
Én nem "imádom", nem istenítem egyik rendszert sem, mert mindegyiknek van hibája, ezzel szemben én ismerem mind a Symbian-t, mind az Android-ot és a tapasztalataim azt mutatják, hogy utóbbi sokkal flexibilisebb, sokkal több lehetőséget tartogató, jobban testre szabható és ezáltal könnyebben kezelhető rendszer, az erőforrásokkal is jobban bánik. Kb. olyan, mint a korábbi Windows verziók és a Linux viszonya. Az Androidhoz kicsit több felhasználói ismeret szükséges, viszont szinte bármit meg tudsz oldani vele a rengeteg, többnyire ingyen rendelkezésre álló alkalmazásokkal. Persze, meg kell nézni, hogy mit telepít az ember, de ez rendkívül könnyen kitapasztalható. De minden kiegészítő nélkül is sokkal kezesebb rendszer - lásd csak a legutóbb példaként felhozott hálózati adatforgalom tiltását, ami két gombnyomás, a Symbian-on meg kvázi nem is megoldott, így sok esetben bizony indokolt, hogy a már áttértek úgy vélekednek a Symbian-ról, ahogy.
Get Moded!
-
thom79
tag
jaja nekem is mindig finn, de volt n97em is na az egy förmedvény volt, autopályán a gps a mellete lévö folyobaan mutatta a helyzetem stb...
Viszonyitási alapom a vinmo-val van, androidot nemtom milyen rengeteg hideg meleget hallok, na meg nagy divat lett az android imádók körében a symbian fikázása...
Jómagam még mindig symbianra esküszöm.... -
DM-Fan
nagyúr
Szerencsés vagy, vagy egyszerűen nincs viszonyítási alapod más rendszerekhez. El is fogadnám, hogy egyedi hibáról van szó, de sajnos nem, mert több ismerősöm készülékén is ugyanez tapasztalható, illetve a külföldi fórumok is megerősítik ezeket a jelenségeket. Azt elképzelhetőnek tartom, hogy egyes szériák jobban sikerültek, mások kevésbé. Csak bosszantó, hogy már nem az első E-szériás (tehát kvázi prémium kategóriás) készülékem, amivel gondok vannak és a szerviz sem tud rá mit mondani, pedig mindig hivatalos forrásból származó, Finnországban készült gépem volt.
Get Moded!
-
dolezsal
tag
Új ötletem támadt a telefonom hangszóróhibájának a megoldódására! Szerintetek van benne logika/lehetséges?
Na szóval megvettem a telót, NSS-el átírtam product kódot és telepítgettem az újabbnál újabb szoftvereket. Azonban ekkor jelentkezett a hangszóró zizegés, hogy más hangerőn jött a hang és kihangosításnál az első hangszóróra küldte a hangot nem a hátsóra. Na most mikor szervizbe került, elvileg visszaállították a product kódot így a T-mobile által legutóbb kiadott 54-es szoftver futhat max rajta. Az elméletem: Lehetséges hogy a T-mobile ezt a szoftvert optimalizálta az ő saját hálózatára és így nem erősít sem az antenna sem a szoftver így gerjesztve a hangszórót?Várom az ötleteket!
-
thom79
tag
nekem pl ilyen vagy ehez hasonló gondjaim sosem volt a készülékkel...
Sem a 54es sem pedig most a 71es softal sem...
Sőt amiket te emlitettél eddig a korábbi hozzászolásaidban nekem azok közül sem volt soha semmi gubanc még..
Mielött rátérnénk h nem használom ki a telot, hozzátennék annyit h kamionozom és éjjel nappal telefonálok és netezek rajta... -
DM-Fan
nagyúr
Sajnos ez kvázi "normális működés" az E72-nél (de pl. az E52-t is érinti), ha visszaolvasol, pár napja ugyanezt írtam le, nekem is ezt csinálja az E72, ismerősömnek ugyanezt csinálja az E52, valamint a Nokia-fórumok is tele vannak a problémával. Sajnos nálam eddig 3 különböző firmware-rel is jelentkezett a probléma, ergo képtelenek megoldani. Mindig reménykedek, hogy a következő szoftver hátha, de nem. Baromi idegesítő, az egyébként abszolút alapfunkciónak számító összhívásidő-kijelzésem ennek kapcsán teljesen fals, semmi köze a valósághoz.
A postafiók-létrehozás - ahogy air kolléga is említette - csakis csomagkapcsolt adatforgalommal oldható meg, máshogy nem. Azért ezt is megkérdezném azért tőlük, hogy komolyan gondolják-e.
A szótárral kapcsolatban: egyszerre ugyebár 3 nyelv lehet fönn maximum (ezt sem értem, miért a megkötés). Nézd meg, hogy nem lépted-e túl telepített nyelvek számát tekintve a 3-at!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
oszy
veterán
-
oszy
veterán
köszi! de mintha olvastam vna olyat, h offline és wifi-vel jó lett. nekem nem
még egy kérdés! a szótárra feltelepítettem szlovák és német nyelvet. majd elindításkor nem enged más opciót csak azt, h válasszak melyik nyelvet akarom törölni!
[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
Természetesen működik. De rengetegszer le lett írva, hogy email fiókot beállítani csak mobilnet adatkapcsolaton keresztül lehet. Kizárólag wifi kapcsolat nem alkalmas rá. Hogy miért, ne kérdezd. Így csinálták meg Nokiáék, hogy muszáj legyen a szolgáltatódnak is tejelned. Egy minimális adatforgalmat generál a kliens konfiguráláskor, de utána a letöltés és a küldés már tud csak wifin menni.
-
oszy
veterán
tudna vki segíteni nekem, h hogyan tudom beállítani az email fiókokat a telefonon?
beírom az email címet, majd a jelszót és ennyi. próbáltam offline módban wlanon keresztül, a varázslóval sikertelenül.
nem mintha ezen múlna vmi, csak ha nem működik az aminek kellene, engem nagyon zavar
-
Joe bácsi
őstag
Leszögezem, h. nem E72-m van, hanem E52-m és azért itt kérdezek, mert elég halott az E52 topik.
A céges Exchange levelezés valamiért nem az igazi a telón. Fellép wifi hálóra vagy mobil netre, kapcsolódik, frissít, viszont az új leveleket nem tölti le. Néha letölti, viszont sokszor meg nem.Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
DM-Fan
nagyúr
Így van, és mivel az oprendszer több applikációt is futtat önmaga is, illetve ott van a user, aki erre még maga is rányit néha ezt-azt, ami bezárás után vagy teljesen kiürül a memóriából, vagy nem, ezért teljesen törvényszerű, hogy a használat közben lassul a rendszer. Symbian alatt is tapasztalható, hogy bizony ott marad a memóriában ez-az és bár a telefon multi-task felületén (menü gomb hosszan nyomása után) nem látod futni, egy komolyabb feladatkezelőben bizony láthatók a beragadt programtöredékek, amelyek lassítják a rendszert. Újraindítás után ezek kiürülnek, erre hívják fel a figyelmet a Nokia Care Point-okban is, nekem is jelezték eddig mindig, de magam is tapasztaltam, hogy bizony tud fogyni a rendelkezésre álló műveleti memória.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Akkor tényleg nincs erre más megoldás? Csakmert én is csak ezeket tudtam kitalálni és baromi idegesítő, hogy amikor épp külföldre megyek, akkor kvázi sokkal egyszerűbb átraknom a SIM-et egy másik, netkapcsolat nélküli telefonba, minthogy szívjak a letiltással. Ahogy írod is, nálam is több kapcsolati csoportban szerepelnek az elérési pontok, így elég macerás ez a szerkesztésesdi. Az sem jobb megoldás, ha a netet használó programokat tiltod le a felcsatlakozásról, mert azon alkalmazásokból is kb. tucatnyi van, ami netre megy spontán időközönként, önállóan. Külföldön meg egy "kicsit" horror ára van a mobilnetnek. Miért nem lehet ezt egy egyszerű funkcióval megoldani Symbian-on is, mint ahogy az Android-on? Ott lehúzod a felső sávot és ráböksz, hogy hálózati adatforgalom letiltása, két mozdulat. Onnantól kezdve egy byte-ot nem forgalmaz a telefon és két mozdulattal újra tudod engedélyezni, nem kell barmolni a kapcsolatbeállításokkal. Igencsak praktikus lenne itt is.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Wyll
őstag
"ha rám hallgatsz, akkor a legalacsonyabb netcsomagra előfizetsz, hiszen manapság szinte mindenhez net kell"
Ja, csak nem 590 Ft-ért 30 MB -ra (Go!Net S)
Talán a Net Start-ot ki lehetne próbálni, de félek tőle, azzal is megszívnám
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
air
nagyúr
Menü - Vezérlőpult - Beállítások - Csatlakozás - Célok - Internet: itt kitörlöd az összes nem wifis hozzáférési pontot. Vagy ha netalán mégis használni akarnád valamiért a későbbiekben, akkor egyszerűen csak elrontod őket. Például úgy, hogy átírod a hozzáférési pont nevét. NEM a kapcsolat nevét!! web'n'walk esetében például "wnw" a hozzáférési pont neve. Ha ezt átírod "w_n_w"-re, és máris nem fog működni.
Érdemes még körülnézni a Célok alatt, mert az Internet csoport mellett nekem mindig van külön T-Mobile NET csoport, aminek a T-Mobile NET hozzáférési pont az egyetlen eleme. Ha egy programban nem az Internet "csoport" van megadva célként, hanem a T-Mobile NET akkor az ott még ki tud csusszanni, de ezt is ki lehet védeni. Vagy a fentiek szerint elrontod a T-Mobile NET hp-t is, vagy törlöd, vagy átpakolod az Internet csoportba, és ott rontod el.
Van még egy lehetőség, csak az egy kicsit macerás. Amikor beléptél a Célok menüpontba, akkor nyomsz egy Opciók parancsot. A menüből kiválasztod az "Alapértelmez. kapcsolat" pontot, majd a lehetőségek közül a "Mindig rákérdez"-t jelölöd ki. Ebben az esetben minden hálózati kapcsolat létesítés előtt felugrik egy menü, és megkérdezi, hogy melyik kapcsolódást választod. De ez plusz 2-3 gombnyomás minden egyes kapcsolódásnál, viszont maximálisan felügyelet alatt tarthatod vele a telefont, hogy mikor, hová kapcsolódjon.
De ha rám hallgatsz, akkor a legalacsonyabb netcsomagra előfizetsz, hiszen manapság szinte mindenhez net kell. Ha navigációt is szeretnél használni, akkor kimondottan előnyös, mert a fentebb leírtak miatt gyorsabban fog fixet a GPS.[ Szerkesztve ]
-
radam
csendes tag
Sziasztok!
Kutakodtam kicsit a témában, de nem találtam konkrét választ a problémámra, ezért a következőben kérném a segítségetek.
E72-őn (t-mobile) szeretném beállítani azt az állapotot, hogy a telefon soha (semilyen program által) ne lépjen fel a t-mobil-os internetre, az online adatforgalmat kizárólag wlan-on keresztül tudjak bonyolítani.
Ez ugye megoldható? Vagy ezt nem tudom megcsinálni és úgy jövök ki a legolcsóbban, ha előfizetek egy 30 MB-os internetcsomagra és akkor legalább maximálom a költségeimet?
Köszönöm!
-
silentkiller
senior tag
Ezeket a képeket én lőttem E72-vel... de jó őket újra látni!
∞ One shot... One kill ∞ SilentKiller™
-
air
nagyúr
Nem kell mást tenned mint figyelmesen elolvasni a kolléga által linkelt írást.
De a lényeget kiollózom a gyk.
"Az A-GPS hálózati szolgáltatás."
"A-GPS használata során a készülékünk mobilhálózaton keresztül hasznos információkat kap egy támogató adatszerverről." (Ezek az úgynevezett ephemeris adatok.)
"A támogatott adatok letöltése a szolgáltató hálózatán keresztül történő, adatforgalommal járó művelettel történik. A GPS kapcsolat felépítése A-GPS közreműködésével átlagosan kevesebb, mint 10 kB adatforgalommal jár."
"Az A-GPS 3G és 2G mobilhálózati kapcsolatot használ illetve GPRS és EGPRS csomagkapcsolt adatkapcsolatot. Továbbá szükséges, hogy a kompatibilis mobilkészüléken egy internet hozzáférési pont is definiálva legyen. "
(EGPRS = EDGE)
"Az A-GPS egy világszerte elérhető szolgáltatás, használati feltétele azonban kötött a mobilhálózat és az adatkapcsolat meglétéhez illetve elérhetőségéhez."
Az A-GPS tulajdonképpen azt jelenti, hogy a telefon képes a műholdak pályaadatait tartalmazó korrigált információkat beszerezni mobilneten keresztül egy dedikált szervertől (supl.nokia.com).[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
Nem én írtam, csak idéztem, de szerintem a lényege érthető. Ahány helyen rákeresel, annyiféle infó van leírva ezzel kapcsolatban, abszolút teljes a zűrzavar. Mindenesetre az biztos, hogy ezt a két lehetőséget kikapcsolva egy örökkévalóság a holdak megtalálása (értsd: 15-20 perc is van simán), így adatforgalom generálás nélkül kvázi használhatatlan az E72 beépített GPS-e, de eddig minden Nokián ezt tapasztaltam.
Szerintem az nem flame, ha megosztod a pontos infókat, személyeskedés nélkül is ki lehet javítani a másikat - intelligens ember képes erre, ahogy a saját véleményének megfogalmazására is. Az nagyobb hiba, ha megtartod magadnak az infót, aztán kérkedsz vele.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
air
nagyúr
Amit írtál az inkább csúsztatás, mint igaz, de nem fogok flame-elni. Megvitatásának nem ez a fóruma. A linkelt cikkben benne van az igazság, de sokkal egyszerűbben is meg lehet fogalmazni. A kulcsszó: ephemeris. Ez a téma időről időre előjön a fórumokon, és sajnos nagyon sokakban tévhit él a különböző eljárásokkal kapcsolatban. Benned is.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
Abszolút nem hülyeség! A Windows is fejre tud állni több napnyi/hétnyi folyamatos használat mellett is, ahogy a Symbian is megteszi ezt. Használatfüggő, de simán előfordul. Persze, ha nem nyúzod aktívan, akkor elmegy sokáig, de a futásminősége romlik a memóriában felhalmozódó töredékadatok miatt. Ezen típusú oprendszerek nem szeretik a túlzottan hosszas újraindítás-nélküliséget. Érezhetően tud gyorsulni a telefon egy-egy újraindítás után.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Kiegészített GPS (A-GPS):
A mobiltelefonok beépített GPS-vevője mellett található egy úgynevezett A-GPS, ami egy kiegészített GPS-vevőként üzemel. Ez jelentősen javítja a vevők teljesítményét, mivel a kiegészítő és pontosító információkat nem a műholdaktól kapja, hanem a helyi adóhálózaton keresztül részlegesen feldolgozva. Ez egy olyan nagy teljesítményű kiegészítő szerver (amit a mobiltelefon hálózatba kapcsolnak), amely segít az adatok feldolgozásában és pontosításában. Ezért az asszisztáló szerver pontos műhold pályaadatokat és idővel kapcsolatos információkat ad át a készüléknek, pozíció és időbecslési adatokat, illetve a műhold kiválasztást, távolságot, és távolsággal kapcsolatos arányos információkat. Ráadásul az A-GPS szerver képes a számítások jelentős részét is elvégezni. Az A-GPS rendszerhez érkeznek meg először a műholdas adatok, majd az adótornyokon keresztül jutnak el a mobilkészülékekhez, ezért is lehet gyorsabb és pontosabb a helymeghatározás. (Általában az adatok tömörített SMS üzenetek formájában jutnak el az erre alkalmas mobiltelefonokhoz.)
Ha részletesebben is érdekel, itt az infó.
A hálózatalapú GPS - ahogy megfigyeltem - internethálózatot használ, tehát ez felelős az adatforgalom generálásáért.
Get Moded!
-
Wyll
őstag
Ezt a négy opciót akár tisztázhatnánk is:
Bluetooth-GPS - szerintem egyértelmű. bt-os GPS eszköz használatához
Kiegészített GPS - ?
Beépített GPS - egyértelmű, ez az alap.
Hálózatalapú - nem ez jelenti a cellainformációsat?Most ezekből melyik a wifi-s meg melyik a cellainfós??
Melyik a netes? Ha nincs netem előfizetve, akkor is generál forgalmat? Nehogymár..Szerinted a kiegészített = cellainfó, hálózatalapú = internet?
Amúgy van ezzel kapcsolatban hivatalos brosúra is.
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
oszy
veterán
válasz dolezsal #2703 üzenetére
csütörtök óta boldog tulajdonosa vagyok én is egy E72-nek. többet nyújt, mint vártam. nem bántam meg. telenoros így nekem is az 54.005-ös szoftver van rajta. így nekem nincs viszonyítási alapom, h gyors v. lassú gondolom erre másik szoftvert nem is lehet rátenni egyenlőre.
-
dolezsal
tag
Na, ma átvettem a telefont a Nokia Care Szervizben. Nem hittem el, amikor kiderült, hogy mit csináltak vele két hét alatt... Downgradelték 54.005-ra és kész. Az igaz, hogy most tisztán szól, viszont tetű lassú... Akkor most ne merjem frissíteni itthon a szoftverét?
Új hozzászólás Aktív témák
- Jelszókezelők
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen monitort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Anime filmek és sorozatok
- Trollok komolyan
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Gyönyörű állapotban, üvegfóliával, tokkal FOXPOST
- Karcmentes iPhone 13 - 128GB - Kék - 91% akku + doboz, töltő, tokok
- Apple iPhone 12 Mini 64GB Black, gyárilag kártyafüggetlen Akku:88%
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- újszerű Galaxy S24 / 2024 okt.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest