- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Falconmaster
tag
Érdekes, nekem nincs vele multitask gondom - sem a mostani legfrissebb, sem a korábbi (31,22-es szoftverekkel) sem, főleg a zenehallgatás abszolút nem lassítja be.
Abban van valami mindenképp, hogy a multitaskot bizonyos esetekben el kell felejteni (főleg böngészésnél, itt főleg a kevés memória korlátozza sajnos a vasat... :S)
by Flaki™
-
őstag
Köszönöm szépen
Azért az is tetszik, hogy ezen a fórumon milyen segítőkész emberek vannak
Akkor lehet hogy sw frissítéses gondok miatt, független lesz Még meglátom
Majd valahova (Saturn, Electro World, vagy Nokia mintabolt)-ba bemegyek, és megtapogatom.
A GPS használható? Vagy felejtős ? Mert azért jó dolog szerintem, hogy ingyen, legálisan lehet GPS soft. a telón.Bocsi a sok kérdésért, csak mindig eszembe jut valami.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz koxkids #1594 üzenetére
Na, lejárt a szerkesztési idő. Még valami: nincs semmilyen Vodafone logó, felirat nyomtatva sehol a telefonra, tehát fizikailag nem tudod megkülönböztetni a függetlentől (de igazából szoftverileg sem).
A qwerty billentyű meg csak azoknak fura, akik még nem használták, mert aki meg megszokta, az nehezen mond le róla. Többek közt ez volt az oka a BlackBerry sikerének is. Ennél gyorsabban már tényleg csak egy kapacitív kijelzőjű érintőképernyősön lehet gépelni, ahol még megnyomni sem kell a "billentyűket", csak hozzáérni. Az E72-nél max. a gombmérettel lehet gondod, nem virsliujjúaknak való, ez tény. Nekem nagyon kényelmes, a gombok nyomáspontja is jó, csak néha nyomom meg a célzott gomb mellett levőt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz koxkids #1594 üzenetére
Az enyém Vodás. Semmi extra, szinte teljesen ugyanaz, mint a gyári szoftver, annyi, hogy bekapcsoláskor van egy szépen animált Vodafone logó, illetve, hogy ugye a beállítások közt már gyárilag ott van a Voda SMS-központ száma, mobilnet-beállítások, stb. Amúgy semmi különbség.
Illetve mégis és az igen lényegi: a mai napig nem jött ki a legfrissebb Vodás firmware, holott már augusztusban kiadták. Ez még csak hagyján, de nemhogy a legújabb, de pl. a Nokián keresztül mégcsak az enyémen jelenleg fönt lévő Vodás szoftver sem érhető el (az enyémen a 031.023-as van jelenleg is - ezzel vettem át a Vodától júliusban, ez egyébként 2010. március 31-i szoftver), hanem az NSU is csak a 022.007-est dobja ki legfrissebbnek erre a product code-ra. Szégyen. Amúgy simán előfordulhat, hogy Te már a legújabb szoftverrel veszed át a Vodától (én is így voltam vele júliusban), de mondom, a Nokián keresztül még az enyém sem érhető el annak, aki még pl. márciusban vette a telefont.
Amúgy a Nokiás betegségektől eltekintve sok baj nincs vele, de néha nagyon be tud lassulni, főleg ha egynél több alkalmazás van nyitva, tehát a multitask-ra ne nagyon alapozz (pl. zenehallgatás közben már necces lehet a böngészés, de zenehallgatás közben például már a menüben való mászkálás is eléggé be tud lassulni). Alap kommunikációs funkciókat tekintve (telefonálás, SMS, e-mail, skype) teljesen jól használható a telefon, de ha kicsit erőforrásigényesebb, vagy normális méretű kijelzőt igénylő alkalmazásokra van szükséged, akkor én lebeszélnélek róla. Üzemideje egyébként példás, okostelefonhoz mérten kiváló.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
őstag
Köszönöm.
Software-s gondok nincsen vele ? Vagy próbálnak a finnek mindig frissíteni ?
Ajánlott hozzá internet kapcsolat (3G), vagy elég a wifi is?
Jó tudom, kinek mihez kell, de gondolom a napi email és stb, elég a wifi.. (suliba van) -
Injun
senior tag
Sziasztok
Hogyan tudnám szinkronizálni a kontaktjaimat Mac-en iSync nélkül?Google contactban is megvannak de azt meg nem tudom hogyan kell.
Köszi
-
őstag
Sziasztok !
Minap felvetődött bennem a kérdés, hogy le kéne cserélnem a jó öreg K800i-met. Szegény már darabokba van stb.
Egyik telefon ez a szépség, amit kiszemeltem.
Bár mondjuk kicsit tartok a teljes qwerty bill.-től, hogy másabb lesz, mert kellhet egy másik kéz is az sms íráshoz, és bármilyen funkció eléréséhez, bár mondjuk kényelmesebb lehet. Igazából nem fogtam még a kezembe, de szerteném.
Véleményeket várnák róla. Mindennapi használat során mik a zavaró, és kellemes dolgok ?
Vodafone-nál lenne a vétel.. vagy inkább érdemes kicsit többet kiadni, és gyárit kapok ?Köszi !
-
Juhagpl
csendes tag
Nekem ma jött le először a hátlapja (pár hete van meg)
Két gyors kérdés:
A fring-el hogy tudok egy nokia-pc között video call-t létrehozni. Próbáltam msn-en keresztül, de azt nem supportálja. A Pc-re is valami fring alkalmazást kéne telepíteni? Elég lassú az oldaluk, és a letöltés rész sem egyértelmű. Ha valaki már csinált ilyet, röviden leírhatnátok. köszi. Vagy ha nem is fring-el, de valami mással szeretnék pc-mobil között webcam-es kapcsolatot.
A másik: ha az Ovi-n fizetős programot akarok venni, azt hogy fogom fizetni? A mobilos előfizetésemmel?
Köszi előre is
-
-
col
addikt
válasz Zolee_70 #1581 üzenetére
Én még nem találkoztam ilyen problémával, pedig teszem-veszem én is ide-oda. Nekem stabilan rögzül a hátlap. Lehet kicsit eldeformálódott, próbáld finoman "alakítani", hogy egyenes legyen és fixen zárjon.
Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)
-
Zolee_70
senior tag
Sziasztok
Nektek szokott lepattanni a hátlap?
Nálam sajnos nagyon könnyen oldódóik a zár, pl. autós tartóból ha kiveszem, de előfordult már övtáskából való kivételkor, meg azon kívül is. Szóval nem túl stabilan záródik, egy kicsit erősebb simogatásra elold.
Elég hülye megoldása van....
>> WoT: Zolee70 << I'love WG. Ja, mégsem.
-
szige
tag
válasz Pizgyec #1571 üzenetére
Szia.
1) Meg tudom erősíteni, nagyon jó a skype-kliens hozzá, ha van 3,5G lefedettség, semmi gondod nem lesz vele. Az akksit azért eszi, de sztem 2,5-3 órát kibír constant skype használattal is. 1,5 órát már skype-oltam rajta 3,5G-n, 3 csíkra esett a töltöttség.
2) Szerintem a Nokia Messaging jó lenne, ha megbízható lenne, de nem az. Hol működik, hol nem, részemről elegem van belőle... Nekem 8-20-ig megy push-ban az email szinkronizáció, + éjszakára offline-ba teszem, ha emellett nem skype-olok, akkor kibírja 3 napig is.
3) Nincs.
4) Elvileg fut, de én sem használom.
-
Pizgyec
csendes tag
válasz Falconmaster #1577 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!!!!! Veszek is egyet gyorsan. Max veszek hozza egy masodik aksit, a n95-ömhöz is volt... nem para. ezek szerint nincsenek nagy romfőző mesterek erre telóra? i8910re van bőségesen... a szin számit? melyiket veszem? fekete/ezust/viola?? van kulombseg?
-
Falconmaster
tag
válasz Pizgyec #1571 üzenetére
Szia!
1, Van hozzá hivatalos Skype kliens, ami szerény véleményem szerint nagyon jó (ellentétben mondjuk a Live Messengerrel ami egy kalap trágya...). Teljesen használható, viszonylag jó minőségű hangot szolgáltat szóval ezzel nem lesz gondod.
2, Az IMAP levelező a legfrissebb szoftverrel már nagyon stabil, akár Gmail-el akár mással használod, ilyen téren erős nagyon ez a teló.
3, Bár nekem függő a telefon, kétlem hogy a függetlenen több választható nyelv lenne - és az enyémen nincs spanyol. Arra viszont én nem építenék a helyedben hogy valaki elkészíti a fenti telepítőt látva a platform fejlesztői aktivitását (ami erősen konvergál a nullához...)
4, Nem használom, ebben nem tudok segíteni.
Ami az aksiidőt illeti, folyamatos 3G-vel (legyen az skype vagy levelező miatt) biztosan szétszipkázza az (amúgy baromi erős) akksit, szóval bizonyosan naponta tölteni fogod a telót, de egy napot simán bírni fog - aksiban nagyon erős az E72...
by Flaki™
-
col
addikt
A frissítés a készülék product kódja alapján történik. Ha kiadnak hozzá új szoftvert, akkor frissíthető, ha nem, akkor nem tudod legálisan sehogy.
Azt sajnos nem tudom, hogy a vodás készülékek hol tartanak fw számozásban. De itteni szintén vodás társak biztos tudnak ebben segíteni. A T-mobile-os készülékekhez is csak kb 2 napja jelent meg az új, bár az már az 51-es fw.
[ Szerkesztve ]
-
udi24
tag
sziasztok!
hogyan tudnám frissíteni a szoftverét (e72)
még mindig 22.00 szoftver van rajta és a nokia pc suit, nokia ovi suit sem talál hozzá újabb szoftvert?
vodafon os a készülék
előre is köszönöm a segítséget!Üdv: udi24
-
col
addikt
Az angol Nokia oldal néha ilyen téren hamarabb frissül. Azt érdemes.
A Pc Suite-val is lehet frissíteni, ott a szoftverfrissítés programot és a térképfrissítés programot kell használnod, letöltened esetleg mellé.
-
versz
csendes tag
köszönöm, fogom keresni manuálisan is..
gondolom az angol nyelvű nokia oldalt nézzem.. vagy a magyar is friss?
ti hol nézitek?(az ovi suittal van annyi gondom, h az én gépemen, ami vállalati, tehát biztos, h nem az ovi hibája, de nem futott, én még a régi nokia pc suitot használom:-(
-
Pizgyec
csendes tag
Hello!
Vennek egy ilyen telot a samsung i8910emet cserelnem le ra, mivel arra megszunt a skype tamogatas, ami nekem alapfeltetel sajnos. Lenne par kerdesem, ha tudnatok segiteni halas lennek.
1.,Van valakinek tapasztalata a teloval skype/3G hasznalataval? allando bekapcsolt skype/3G-vel meddig birja az aksi? elegge eros a telo (proci/ram) hogy a skypet rendesen lehessen hasznalni beszedre? (video nelkul persze).
2., Az IMAP levelezot vki hasznalja gmail-el? mennyire stabil? allando 3G-vel mennyire huzza az aksit?
3., Magyar regikodos fuggetlen keszulekben van-e spanyol T9 szotar tamogatas? Ha nincs, van-e mester aki keszit hozza international T9 telepitot?
4., JoikuSpot fut-e rajta, hasznalja-e valaki?
Koszi
-
j.la
tag
Sziasztok,
egy kérdésem lenne. Ha bepötyögöm a hard reset kódját, akkor oké beveszi, de kér valami biztonsági kódot. Nos, ezt hol találom vagy mi ez egyáltalán?Köszi
-
col
addikt
Azért én azt javaslom, hogy majd idővel inkább manuálisan (is) nézd, illetve keresd az újabb Ovi Maps kezelőszoftvert, ha megjelenik. (Az S60 5-ös verzióhoz már van béta.)
Nálam ugyanis a szoftverfrissítő valami miatt nem jelezte, hogy van újabb Maps verzió. Sokáig a 3.03-at használtam, aztán utána telepítettem a 3.04-es alapverzióját. De nem jelzett akkor sem az Ovi Suite, hogy lenne újabb, hiába jelent már meg a 3.04-es és volt az én telefonomon egyel alacsonyabb főverzió.
Azt is a Nokia oldalról töltöttem le. Volt is gond vele - hasonló, mint neked - bőven. Utána a telefont reseteltem mivel nem ment, teljesen alapra állítva és így visszatértem a 3.03-as Maps-hoz. Azzal működött.
Rendszeresen használtam/om az Ovi Suite-t és nem jelzett még úgy sem (szerencsére), hogy van újabb is, mint a működő 3.03-as verzió. Mikor megjelent a javított 3.04-es Ovi Maps, akkor sem jelzett, azt is a Nokia oldalról töltöttem le "manuálisan".Nekem érdekes módon csak az Ovi Suite és a telefon szoftver frissítését jelzi, meg a térképi adatbázis esetleges frissülését, illetve a navigációs hangok változását/frissülését jelzi.
Szóval végül is csak egy apró jó-tanács ez részemről, mert hátha a te telefonod és Ovi Suite programod is így működik
És tartok tőle, így működik...
-
DM-Fan
nagyúr
Kapsz információt az OviMaps frissítéseiről is a szoftverfrissítések menüpont alatt. Erről azért nem kaptál, mert nem új főverzióról van szó, hanem csak az aktuális verzió javított alverziójáról. A 3.04-ről én is kaptam, az volt az első dolga a telefonnak új korában, hogy a szoftverfrissítője a gyárilag felpakolt 3.03-at frissítette a hibás 3.04-re. Persze a 3.04 javított alverziója már nem mandatory update, így arról nem kapod az infót. Ez utóbbi dolgot nem is értem, hiszen e nélkül igencsak hibásan működik az alap 3.04-es verzió, de hát a Nokia ugye sosem a kiváló szoftverezettségéről volt híres.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
col
addikt
Örülök az örömödnek.
Erről nem kapsz frissítős üzenetet, ez nem az alapszoftver Ezt magadnak kell nézegetned, ahogy a térképi adatok frissítését is, mert ott is lehet újabb térképi adatbázis. Azt is az Ovi Suite térképfrissítési résznél látod.
-
col
addikt
Igen, ez ismert nyűg sajnos egyes készülékek egyes Ovi Maps-os verziójával.
Hasonló cipőben jártam én is, de a legújabb Ovi Maps frissítés megoldotta a problémát.
Nézd meg ezt a posztot, itt írok erről, talán neked is ez lesz a megoldás.Ovi Maps probléma és új Ovi Maps verzió
A korábbi hozzászólásomban szereplő link már nem él, de a nokia oldalról le tudod tölteni a szükséges térképfájlt. Mindenképpen a "maps_installer_3.04_10wk32_b03_s60_3.2.sis" nevű fájlt keresd.
Üdv
[ Szerkesztve ]
-
versz
csendes tag
helló srácok!
Kb. 4 hónapja van meg a telefonom, azóta többször segítettetek.. Egy gondom azóta sem oldódott meg, nevezetesen hogy nem megy a navi a telefonon.. A létező összes beállítást, frissítést, tanácsot megcsináltam, mégsem megy. A cél helyét mutatva kiírja, h GPS-re vár, és ennyi... A jobb alsó sarokban látni, h egy ideig megy az adatforgalom, ami kb 3-4 mp múlva leáll.. És itt vége is a storynak..
Nem hittem benne, de tegnap bevittem egy szervíz pontra. Azt mondták ott az okosok, h a telefon szoftvere nem a legújabb, és ezt onnan látják, h a navigálás közben a jobb alsó sarokban a számláló felett lennie kéne egy kis ikonnak, ami nekem nincs.ott.. Mondtam, h a szoftver kb. két hetes...Természetesen feltételezések tömkelege, utána pedig kérték, h hagyjam ott egy hétre a telefont.. Nyílván ezt nem tettem meg.Hallott már bárki ilyesmiről? Most őszintén, mi a fenét csináljak? Frissítsek megint szoftvert? de azt nem is hagyja, mivel a legújabb van rajta..nyomjak egy resetet? már megint semmi kedvem órákig állítgatni utána..
Javaslat? Rühellem, h vesz az ember dárga pénzért egy készüléket, amin egyszerűen nem működnek funkciók...Bár ezen már nem is annyira lepődöm meg...
-
Juhagpl
csendes tag
Na szevasztok,
pár napja vagyok boldog tulajdonos , nagyon pöpec, független teló.Egy-két hasznos programot ajánlhatnátok, én most főleg amolyan "költség összeíró, regisztráló" progit keresnék, ebből csak egyet találtam, valami 2000ft-ért....
De bármi más jöhetKöszi
-
col
addikt
Köszi az infót
Teljesen korrekt, valóban van új fw.
A Nokia oldal is mutatja már és az Ovi Suite is felismeri.
Frissítettem az Ovi Suite-val. Gond nélkül. A korábban telepített beállítások, programok, névjegyek, minden megmaradt.
Eddig jóóóSi Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)
-
j.la
tag
Kijött az új szoftverből a T-mobile-os változat
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Barfredi009 #1554 üzenetére
Nézd meg a
Menü -> Vezérlőpult -> Beállítások -> Általános -> Testreszabás -> Nyelv
menüpontot. Itt mind "A telefon nyelve", mind a "Bevitel nyelve" mellett "Magyar" legyen beállítva.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz GabenHUN #1553 üzenetére
Számos oka lehet. Szerintem indulj tiszta lappal: távolítsd el a PC-Suite-ot és az Ovi Suite-ot is a gépről (szerintem nem is hasznos egyszerre fönt lenniük), majd telepítsd föl csak az Ovi Suite-ot tiszta, szűz telepítéssel. Ezek után indítsd újra a telefont, majd ha felállt a Symbian, akkor kösd össze a PC-vel USB-n keresztül és válaszd a PC-Suite csatlakozási módot, miközben az Ovi Suite várakozik a készülékre. Mennie kell annak!
Get Moded!
-
air
nagyúr
válasz Barfredi009 #1554 üzenetére
Ha z-t akarsz írni nyomd meg az y-t, és fordítva.
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Barfredi009
csendes tag
Csátok van egy Nokia e72-őm és a qwerty amerikai vagy nemtudom de a z-t y-nak az y-t pedig z-nek írja... Mi a rákot csináljak vele plíz helpmí
-
GabenHUN
csendes tag
Help pls!
AZ Ovi suite nem bírja felismerni az E72-m.
Régebben már telepítve volt az Ovi a PC-re (akkor ment minden flottul), de Win újratelepítés miatt ismét fel kellett tenni az Ovi-t.
A PC Suite simán felismerte, maga a PC is látja a telefonom, de az Ovi az istennek sem akarja az USB-s kapcsolatot észrevenni.
Pedig a kapcsolat mód is PC suite a telón, stb., stb.Mi lehet a baj?
kamionmentes.hu
-
col
addikt
válasz Zolee_70 #1548 üzenetére
Ha jól emlékszem, ilyenkor azt reklamálja, hogy állítsd be a szolgáltatóhoz tartozó hangposta telefonszámát. Ha ráviszed a "kurzort" a kis borítékra, ki is írja, illetve akkor ott lehetőség van az üzenetet törölni, eltüntetni, stb.
-
Zolee_70
senior tag
Sziasztok,
Néhány napja én is E72-tőt használok, 6233-ról váltottam. Még sok minden nem világos a készüléken, de tanulgatom (ez az első symbian-os készülékem)
Viszont a kijelző alján, középtől kicsit balra folyamatosan villog egy pici boríték, amit nem tudok kikapcsolni! Azt se tudom, mit jelent. Telenor ügyfélszolgálat sem tudja.
Nincs betelve a memória, nincs olvasatlan üzenetem, nincs üzenet jelentés. A szoftvert frissítettem a legújabbra.
Tudja valaki mit jelent ez a kis boríték, és hogyan lehet eltüntetni?
[ Szerkesztve ]
>> WoT: Zolee70 << I'love WG. Ja, mégsem.
-
Dare2Live
félisten
válasz pityimester #1535 üzenetére
ha absz nem akarsz 3gn netelni megoldás ha átirod a kapcsolodási cimeket vmi hülyeségre.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
dolezsal
tag
Ma rávettem magam és bementem egy Nokia boltba. Készségesen kicserélték a telo füleshangszóróját két óra alatt és semmi papír nem kellett hozzá. Pedig T-mobileos. Ráadásul szoftvert is frissítettek. Szóval most nagyot nőtt a szememben a Nokia Care...
Azóta minden simán jó. Akinek problémája van a fronthangszóróval, nyugodtan vigye el, egy karcolás nélkül megcsinálják. Én a Pólus Centerbe vittem.
Üdv mindenkinek -
DM-Fan
nagyúr
Itt olvashatsz (oldal alja) a SmartConnect patch-ről, amire szükséged van, ha nem a legfrissebb szoftver van a telefonodon.
Letöltöd, telepíted és megoldódik a problémád. Nekem is segített, azóta is ezt a verziót használom, gond nélkül működik most már a SmartConnect és mindenhol a beállított sorrendben próbálja végig a csatlakozási lehetőségeket, kapcsolatválasztó-ablakot pedig azóta sem láttam a telefonon, hála az égnek.
Get Moded!
-
pityimester
csendes tag
-
air
nagyúr
Szia!
Én is szerettem volna az SC-t ennek a kérdésnek a megoldására használni, de nekem sem működött megfelelően. Ahogy létrehoztam a csoportot és beletettem a wifi hozzáférési pontokat, onnantól kezdve nem ment az email kliens. Hiába állítottam be, hogy az SC legyen az alapértelmezett kapcsolat nem kapcsolódott.
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
YAS-dude
őstag
válasz pityimester #1538 üzenetére
"És 3g is mehet nyugodtan?" Ezt a kérdést nem biztos, hogy jól értem. Ha nem használsz mobilnetet, akkor nem érdemes 3g (umts, vagy dual mode) módra kapcsolni a telefont, mert csak jobban meríti az akkut és hiányosabb a lefedettség.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz pityimester #1539 üzenetére
A 3G vagy 3,5G ikonok alatt két "félnyíl" jelenik meg, ha csomagkapcsolt forgalom zajlik: egy balról jobbra mutató félnyíl alatt egy jobbról balra mutató félnyíl. Ha ez nincs alatta a 3G vagy 3,5 G feliratnak, akkor nincs kapcsolat sem. Ha ezek a nyilak szaggatottak, akkor épp fel- vagy lecsatlakozás történik. A 3G vagy 3,5G felirat természetszerűen csak akkor van jelen, ha épp elérhető ezen hálózatok valamelyike, de attól, hogy ezek megjelennek, még nincs aktív adatkapcsolat, azt a nyilak megjelenése jelzi ezen feliratok alatt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
pityimester
csendes tag
A 3.5g fölötti piktogram milyennek kell lennie?
Van az alap GSM, ami egy antennát formáz.
Van a 3G, aminél egy 3g felirat látható, ha épp elérhető gondolom.Szóval ezenkívül is vannak más piktogrammok? Bocsi a sok kérdésért, de teljesen szeretném kiírtani a mobilnetes dolgokat. Egész nap teljes WIFI ködben élek, bőven kiszolgálnak azok.
THX mégegyszer!
-
pityimester
csendes tag
válasz YAS-dude #1536 üzenetére
Ez tuti? Mert leszarom, hogy beleszámolja, csak forgalmazni ne forgalmazzon mobilnetes csatornán! Az nem kavarhat be, hogy a csomagkapcsolt adatátviteli módot nem lehet teljesen kikapcsolni? vagy "ha szükséges" vagy "elérhető" lehetőségek vannak. És 3g is mehet nyugodtan?
-
DM-Fan
nagyúr
Úgy van, ahogy YAS-dude leírta, ez a SmartConnect sajátossága, először én is pislogtam, hogy mi lehet annak az oka, hogy amikor WLAN-t használok, akkor is csomagkapcsoltat jelez a Kapcsolatkezelő. Aztán rájöttem, hogy ettől függetlenül ténylegesen WLAN-t használ, ahogy a "tálcán" láthatod is a kijelző alján a WLAN-ikont, a bal felső sarokban pedig ilyenkor nem is válik aktívvá a 3,5G ikon fölötti, adatátvitelt jelző piktogram. Ha csomagkapcsolt adatátvitelt használsz, akkor itt megjelenik a kis nyilacska, a "tálcán" pedig nem lesz ott a WLAN-ikon. Amúgy meg a telefon beépített forgalomszámlálója rendkívül pontatlan, köze nincs a valósághoz, célszerű third-party szoftvert telepíteni a pontos értékek méréséhez.
Get Moded!
-
YAS-dude
őstag
Az hogy a smartconnect hibásan csomagkapcsoltnak tűnteti fel magát, nem jelenti hogy mobilnetet használsz. Szóval sajnos emiatt elfelejtheted azt az adatforgalom mérőt, mert így a smartconnecten keresztül folyó wifi forgalmat is beleszámolja - hibásan.
-
pityimester
csendes tag
Sziasztok,
e72 tulajdonos vagyok, nagy szeretem, de van egy apró dolog ami szivat. Amit tudni kell: CSAK WLAN-t fogok használni bármilyen más mobilnetes kapcsolat kizárva! Ennek megfelelően a céloknál az összes hozzáférési pontot kiszedtem, csak a WLAN kapcsolatokat engedélyeztem. Mivel nem szerettem, hogy állandóan megerősítést kér a kapcsolódásra szerettem volna beállítani a SC-t (smartconnect). Az új 51-es szoftver van fennt, működik is! DE! Ha létrehozok egy csoportot, és belepakolom a WIFI-ket, majd ezt használom a programoknál alpértelmezett kapcsolatként, akkor furcsamód azt vettem észre, hogy a csomagkapcsolt adatok elkezdenek nőni a naplóban. Pedig minden hozzáférési pont ki van kapcsolva. Ekkor megnéztem, hogy a SC által létrehozott virtuális hozzáférési pontnak "csomagkapcsolt" módot állít be. Ezt hiába akarom WLAN-ra átállítani, nem engedi, azt írja, hozzak létre újat. De mivel az SC automatikusan létrehozza, nem bírom megadni neki, hogy ez WLAn legyen és nem csomagkapcsolt. Meg furcsa is, hogy wlan kapcsolatokat rakok bele akkor miért csomagkapcsoltként kezeli őket?
Tudtok vmi megoldást? Mert így azért gyarapodik csomagkapcsolt forgalom, de fizetni nem akarok fölöslegesen.
Jah, 3g-t is kikapcsoltam hátha segít de nem. SC használata nélkül rendben van, nem szaporodik a csomagkapcsolt adat mennyisége.
Előre is köszi szépen!
-
GéTom
csendes tag
Ahogy írtam korábban, én már nem az első E72 készüléket használom és szerintem nem velem van a baj. Egy E71-ről váltottam mert tetszett az új telefonnak a gyorsasága, tulajdonságai, stb.
E második E72-nél is elő- előfordul az, hogy ismerőseim magukat hallják amikor valam beszélnek, visszhangos a készülékem. Ha headset-tel használom akkor minden OK. Ez egy tolerálható hiba mert rendszerint így beszélek vele.Mind az első, mind a második készüléknél hetente egyszer-egyszer jelentkezik az a hiba, hogy az autóból kiszállva (ahol bluetooth kihangosítóval használom) a telefon nem állt vissza "általános" üzemmódba hanem jelezte, hogy autós üzemmódban maradt. Ami amúgy nem volna probléma, csak így nem tudok hívást kezdeményezni vele. A másik fél látja, hogy hívom, de nem hall semmit, ahogy én sem őket.
Ilyenkor ki kell kapcsolnom, majd ismét be és minden OK.
Ez a probléma nem állandó, hol előjön, hol nem, semmi extrát nem csinálok az autóban.Remélem, hogy csak az én telefonom ilyen hülye.
Ha most kéne választanom, biztosan mégegyszer egy E72-t választanék, de ha az is elkezdené a hülyeségeket akkor negyedszerre már leszoknék róla. -
riszter
senior tag
Nekem sincs semmilyen bajom a telefonnal, nincs torzítás, fagyás, semmi! És szerintem annak a sok embernek sem akinek ilyenje van, csak épp régóta nem írnak a topikba.
Egy "bajom" van a telefonnal, tegnapelött leejtettem 8 hónap után először, zsebből kivéve egy betonpadlóra és pont a jobb alsó sarkára esett a krómos csíkra! Hál' istennek csak ott sérült meg, mivel azt tudom cserélni. Amúgy esés után darabokra esett -hátlap, akku...- de hangos szítkozódások közepette gyorsan összeraktam és azóta semi baja (kopp,kopp...) nem lötyög, nem recseg semmi!
Szóval tud valaki egy olcsó, új, gyári fekete előlapot, ami nem 7k forint?
Vivere militare est
-
col
addikt
Tudom, hogy nem a reklám helye, de egy pillantást érdemes vetni erre a mobiloldalra.
Egyrészt található rajta egy kellemes kis segédprogram, ami segíthet a telefon "karbantartásában", másrészt a mobil készülékekkel kapcsolatos elég használható (pl. biztonsági) információk és hírek is vannak rajta.
A fent nevezett program ingyenes, online regisztrációt követően használható.
Sajnos csak angol (német, olasz, spanyol, orosz) nyelveken használható, de aki egy kicsit is ért valamelyik nyelven, az könnyedén elboldogul vele.Remélem lesz, aki szintén hasznosnak és használhatónak találja majd.
Az oldal linkje: NetQin Mobile Guard
(Többek közt az automatikusan induló programokat is lehet vele kezelni, a visszamaradt junk file-okat keresi és törli, forgalom monitor, de telepíthető vele igény szerint víruskereső és tűzfal is, stb.)
Az oldalon emellett találhatóak más (esetlegesen) érdekes és ingyenes programok is.
[ Szerkesztve ]
-
col
addikt
válasz silentkiller #1530 üzenetére
Sorry..
[ Szerkesztve ]
-
col
addikt
Nem hiszem, hogy ez lenne az egyetlen hibátlan darab, ahogy természetesen az sem fordul meg a fejemben, hogy bárki, aki hibát ír erről a készülékről, az hazudik, vagy nem mond igazat.
Sajnálom, de én nem ilyen módon gondolkodom....
-
col
addikt
válasz Falconmaster #1524 üzenetére
Legutóbbi újratelepítésemkor minden adatot, információt, mappát, stb-t nekem is simán visszatöltött.
Feltehetőleg ez egy "hibás" készülék nálam is, mert semmi gondom, problémám nincs vele. Se a hangerő, illetve az ennél leírt torzítás, se az itt felvetett egyéb bajokat, gondokat nem tapasztaltam. Egy gondom volt korábban, az Ovi Maps-al, de a legutóbbi - 3.04-es javított - térképfrissítéssel az sem gond már, pedig használok rajta elég sok programot folyamatosan
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
Én a korábbi biztonsági mentéseknél megfigyeltem, hogy pl. az SMS-ek korrektül visszaálltak, azonban nem csinált mentést a "Saját mappák"-ban létrehozott egyéni mappákban található SMS-eim tömkelegéről, nemes egyszerűséggel figyelmen kívül hagyta őket. Ezek még az OviSuite-ban sem jelennek meg, egyszerűen nem vesz róluk tudomást egyik program sem, archiválásuk így nem lehetséges. Elég kellemetlen probléma ez is. A guruk több fórumon is leírták, hogy ja, igen, ez ilyen. Kösz!
Get Moded!
-
Falconmaster
tag
Nekem az OVI Restore módban felajánlja:
Select what you want to restore:
* Contacts
* Calendar and notes
* Device settings and applicationsEbből az utolsó kivételével mindet kijelölve szépen visszaállított mindent.
(Persze ehhez az kell, hogy a mentésben benne legyenek ezek az adatok...)Én használom az OVI syncet, szuperül működik (az automatikus szinkronizálást engedélyezve pl simán küldi az új naptárbejegyzéseket/kontaktokat percekkel a létrehozás után a szerverre szóval ha van mobilneted szinte sosem lehet ebből adatvesztésed ami azért szuper - plusz bármikor le tudod szinkronizálni egy másik telefonra a teljes telefonkönyvet, naptárat...)
A bejelentkezéssel nem tudom, mi lehet a gondja...
by Flaki™
-
GéTom
csendes tag
válasz Falconmaster #1520 üzenetére
Köszönöm a bíztatást. Próbálkoztam még2x, de nem sikerült. Pedig nekem is volt már olyan, hogy az sms-ek visszajöttek a visszaállításnál.
Érdekes módon most még a könyvjelzőksem jöttek vissza, azokból is volt pár.
Eddig elmentett sms-be írtam a fontosabb jegyzeteim, azok most mind elszálltak. Legközelebb majd a jegyzetek közé kell menteni - ez a tanulság.Használja amúgy valaki az OVI Sync-et? Nekem nem sikerült bejelentkeznem, mindig azt mondja, hogy próbáljam meg később
-
Falconmaster
tag
Én is mostanság csináltam hard resetet (elég sok gondomat oldotta meg a telefonnal, pl újra működik a mail kliens ami eddig szinte még sosem szuperált), viszont nekem sikerült az smseket is maradéktalanul visszaállítani (anélkül hogy a hibás programokat, beállításokat visszatöltöttem volna a telefonra) szóval szerintem próbálkozz
Amúgy OVI suite-tal csináltam kábelen...
by Flaki™
-
GéTom
csendes tag
Köszönöm a tippet, megcsináltam és a funkciók életre keltek. Igaz, kicsit hosszú időbe tellett amíg mindent újrapakoltam rá, de nem vészes.
Amit igazán sajnálok azok az elvesztett sms-ek. Azt reméltem, hogy a biztonsági mentéssel azok is visszajönnek majd, de csalódnom kellett. -
col
addikt
A "gyári beállítások" funkció az nem a hard reset. Azzal is bizonyos dolgok "nullázódnak", de igazából csak az igazi "hard reset" telepíti újra a telefon op rendszerét. Visszaállítható a biztonsági mentésből a névjegyzék, de mást nem érdemes visszaállítani ezt követően, mert akkor esetleg a hibát is "visszaállítod" (hibát okozó programot, beállítást).
Javaslom csak a névjegyzék, illetve naptári beállításokat menteni és csak azt visszaállítani utána. A többi programot ismét inkább telepítsd újra.
(Természetesen a különböző "sw" frissítéseket is újra kel telepítened, pl. térkép és térképi adtbázisok, Office, SC patch, stb)A hard resetnek külön kódja van: *#7370# kódot kell beírni a telefonba, ekkor megerősítést kér, majd újraindul és újratelepíti, a gyári állapotba hozza az op rendszert.
(Mint mikor a boltból elhoztad és új állapotban volt, tehát MINDEN addigi program, beállítás elvész, illetve alapra áll.[ Szerkesztve ]
-
GéTom
csendes tag
Na, itt az újabb probléma az E72-vel:
nem indul el az OVI Maps. Letöltöttem az alkalmazást mégegyszer, installálom de csak nem indul. Ott az ikon, rákattintok de nem. Ki-bekapcs után sem.
Telepítés mégegyszer (lecserélve az előző file-t), de csak nem akar elindulni.valakinek van valami ötelete?
-
DM-Fan
nagyúr
válasz jancs80 #1513 üzenetére
Ez nyilvánvalóan így van, ebben teljesen igazad van. Bizonyos esetekben viszont (pl. céges telefon esetén) nem teheted meg, hogy nem szolgáltatótól vásárolsz, de ez nem is baj. Nekem nem is a szolgáltatóval van bajom: korrekt a díjcsomagom, korrektek a percdíak, soha nem volt elszámolási vitánk, megbízható a szolgáltatás, jó a mobilnet, stb., szóval ezzel a részével teljesen elégedett vagyok. Az én problémám a firmware-frissítések elmismásolásával van, amire egyik szolgáltatónál sincs mentség, kutya kötelességük a saját ügyfeleik részére is elérhetővé tenni, sehol nem vállalsz fel semmilyen szerződésükben olyat, hogy ettől megfoszthatnak. Persze erre is gyógyír a független telefon, de mint mondtam, ez nem mindenki számára járható út.
Get Moded!
-
jancs80
csendes tag
válasz dolezsal #1512 üzenetére
Hatalmasak vagytok!
Jó igy néha meglátogatni a fórumot, hogy meggyőződjek arról hogy milyen jó kis teló ez az e72 és érdemes e még mindig megvennem! Meg mellé legalább van egy kis parázs téma alkalomadtán.
Én annyit fűzök a témához (már mind 3 szolgáltatónál voltam kártyás és előfizus is) hogy inkább kicsengetek 10-15 forinttal többet csakhogy ne legyen gond...mert ha gond van akkor a teló úgyis megmarad és nem tud a szolgáltató röhögni a markában. Max én röhögök, új sim karte, ő meg futhat a pénze után ha szemét volt velem, mint azzal aki eltartja őt, mivel mi tartjuk el őket, amellett hogy sokszor egyoldalú az egész viszonyunk, és nem az ügyfél javára. Független 4ever! -
dolezsal
tag
Nyugi gyerekek!
-
DM-Fan
nagyúr
Semmi másra nem számítottam, mikor nincs ész érv, akkor jön a latin, a bölcsnek látszani akarás. Tények ellen akarsz vitatkozni, aminek ugye értelme nem sok van. Mint múltkor, mikor eljutottál oda, hogy a telefonok fejlődése és extra funkciói tulajdonképp fölöslegesek, amin pont egy távközlésben dolgozó mérnök barátommal derültünk velőset. Kellően ismerlek már, de ezzel az idézettel "igazoltad" legjobban magad. Gratulálok, ez nagyon ült!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
col
addikt
Azt hiszem, reménytelen dolog ezt folytatni.... valóban észérvek kellenének, azokat vártam volna én is.
Ex nihilo nihil fit.
És hogy ne csak a kedvenc "latinodat" idézzem, itt van egy Fodor Ákos idézet is számodra:
"Vizet forralnál?
– Jó, ha edényt teszel a tűz és víz közé."[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
Elhiheted, ellenőriztem, ennyire nem vagyok hülye, ez volt az első dolgom vásárlás előtt, de nem volt választásom. Ezért írtam - immár írom harmadszor -, hogy a Nokia-szalonbeli árat csengettem ki a telefonért. Közvetlen a megjelenéskor persze nyilván magasabb volt a bolti ár, de az is csökken folyamatosan és amikor megvettem (jóval a megjelenés után), akkor bizony megegyezett a szolgáltatói ár a bolti új árával.
Most miért maszatolsz? Nem a SIM-lock jogosságát kérdőjeleztem meg, persze, hogy annak meglétéről tudomásom volt, ezt egy ötéves gyerek is tudja. Nekem a firmware-frissítések kiadásának hátráltatásával, olykor kiadásával van bajom, ami a szolgáltatófüggő telefonokat jellemzi. És ennek jogosságát ha belegebedsz sem fogod tudni igazolni, mert az a szolgáltatóhoz kötött telefonokhoz is ugyanúgy jár, mint bármelyik függetlenhez. Semmilyen szerződésben nem írsz alá semmi olyasmit, hogy a gyártói szoftverfrissítéseket ne tudnád igénybe venni, egyetlen gyártó sem adna ilyen feltételekkel készüléket a szolgáltatónak, de ezt Te magad is nagyon jól tudod. De hagyjuk, unom ezt az egészet, vitatkozni tényleg csak ész érvekkel lehet.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
col
addikt
A telefon új árát fizetted ki de csak a szolgáltatónál megállapított új árát, a tudott és vállalt helyzetben. Messze nem a "független" készülék árát fizetted ki, ha SL van rajta.
Egyszerűen ellenőrizheted, ha bemész egy Nokia boltba (vagy valami hiper/super marketbe) és ott veszed meg ugyanazt a (független, korlátozás nélküli) készüléket. A szolgáltatóknál lévő ár jóval alacsonyabb annál.
Amikor megvetted tudod/tudnod kellene, hogy a szolgáltatóhoz kötődő fw van rajta, mivel ennek része a SL, illetve a telepített szolgáltatások egy része is. Ha nem tudod, vagy nem tájékozódsz előtte, az a te hibád.
És még egyszer: a telefon általad fizetett új ára, a szolgáltatónál szereplő és kalkulált "új ár"-ak egyike. Mert itt is vannak még differenciák, hogy pl. hány évre kötelezed el magad (1-2 éves hűségidő), vagy milyen hitel, illetve előleg fizetéssel, illetve pl. "minőségi cserével", vagy esetleg előfizetéssel, esetleg pre-paid kártyával veszed meg az adott telefont.
És a vételi ár, meg az ahhoz tartozó előfizetési díj (percdíjak) meg már megint teljesen más kérdés....
A korlátozást már a vételkor aláírt szerződésben vállaltad, nem most, hogy nem tudsz fw-t frissíteni. Már akkor belenyugodtál abba, hogy NEM "...ugyanolyan funkcionális a telefonod, mint egy független- vagy más szolgáltatóhoz tartozó készülék tulajdonosáé..."[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
Igen, igazad lenne, ha egyrészt nem kellett volna megfizetnem a készülék teljes árát (merthogy a csomagom percdíjai hiába kedvezőek, a készülékért bizony keményen ki kellett csengetnem a Nokia-szalonbeli árat), másrészt ha a firmware-frissítés abba a kategóriába tartozna, ami a "részbeni korlátozások" körbe lenne sorolható. De nem tartozik ide, ugyanis a firmware a készülék alapvető és hibátlan működéséért felelős és a szolgáltató nem foszthat meg téged attól, semmilyen, más területen adott "kedvezményre" való hivatkozással, különösen azért, mert tényleg kifizettem a telefon új árát, tehát azt illetően semmilyen kedvezményben nem részesültem, azt a gyártó egyébként is egy az egyben megkapja.
De még ha a legkedvezőbb áron, nagyon magas előfizetési díjjal is hoztam volna el, a firmware-frissítés sehogy sem tartozhat ebbe a körbe. Az persze evidens, hogy változtat rajta a szolgáltató, de az nonszensz, hogy a megjelenéssel korlátoz abban Téged, hogy ugyanolyan funkcionális legyen a telefonod, mint egy független- vagy más szolgáltatóhoz tartozó készülék tulajdonosáé.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
col
addikt
Ok, maradj ennyiben.
És ez nem gyártó, vagy szolgáltató kérdése. Most épp ráadásul nem is a gyártóról van szó, nem is erről beszéltem, hanem már a szolgáltatók dolgairól, de akkor ismét...Kedvezménnyel nem éltél vissza, csak nem veszed tudomásul a kedvezmény fejében (önként!) vállalt korlátozást.
És aki úgy vesz készüléket és "válik tulajdonossá", hogy ezzel nem számol mikor a szolgáltatónak elkötelezi magát egy ilyen üzleti lépés során (szerződésben foglalt hűségnyilatkozattal pl.), az nem a szolgáltató hibája. Nem erőltetik rád, önként döntesz a vásárlás mellett. Se a szolgáltató nem erőlteti rád, se a céged. Még ha a "céged" is adja a kedvezményes feltételek mellett használható készüléket (flotta szerződés), akkor is tisztában vagy, illetve kellene lenned azzal, mit kapsz és adsz ezekért a kedvezményekért cserében.
Nézd meg a "fapados" légitársaságokat. Ugyanez a helyzet. Ott sem követelheted azért a kedvezményes árért a normál légitársaságoknál megszokott "kiváltságokat", kvázi normál (illetve megszokott) szolgáltatásokat, mert az alacsonyabb ár fejében kénytelen vagy lemondani, bevállalni bizonyos helyzeteket.
A szolgáltatóknál a "bolti ár" ennek függvényében - a kapott/adott/vállalt kedvezményektől függően - van kialakítva. Nézd meg bármelyik szolgáltató árjegyzékét. A "kedvezményes", "részbeni korlátozások", vagy "kedvezmények nélküli" készülékek tekintetében.
Ez egyszerű, józan ész kérdése, nem mentegetés, vagy hasonló dolog. Egyszerűen te bevállalsz valamit anyagi előnyök fejében, mikor a szolgáltatótól veszel készüléket.
(SL-ot, szolgáltatói fw-t, külön a szolgáltató számára kifejlesztett egyéb programokat, beállításokat, korlátozásokat, stb.)
Én itt nem látok részemről semmi elfogultságot, hanem egyszerű racionalitást...[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
"Szeretek véleményt "cserélni", de csak akkor, ha a csere "nem egyoldalú" és nem eleve elfogult partnerrel kell tennem...."
Szerintem kettőnk közül nem én vagyok az elfogult a gyártót illetően.
Milyen kedvezménnyel is éltem vissza? Fejtsd ki ezt kicsit, kíváncsi vagyok rá! Milyen kedvezményt is kaptam a SIM-lock-on és a meg nem jelenő firmware-en kívül a szolgáltatótól, mikor a készülék bolti árát hagytam ott nála? "Kissé" el vagy tájolva szerintem. A gyártó és a szolgáltatók egyértelmű hanyagságának mentegetésén kívül eddig nem sok érvet hoztál fel.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
col
addikt
Egész eddig erről volt szó, ezzel próbálkoztam, de már nem látom értelmét.
Szeretek véleményt "cserélni", de csak akkor, ha a csere "nem egyoldalú" és nem eleve elfogult partnerrel kell tennem....
Ps. a "tulajdonosi szemléletet" meg érdekesen értelmezed... inkább a kedvezmények elfogadása és azzal élés, és visszaélés kategóriájának, témakörének boncolgatása lenne itt helytálló.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
Van még olyan ember, aki azt gondolja, hogy olcsóbban kap meg egy telefont, ha elkötelezi magát egy szolgáltatónál? Szerintem akik szolgáltatófüggő telefont veszünk, többniyre nem ezért tesszük, hanem mert mondjuk egyben előfizetést is kötünk, vagy mert a munkahelyünk előírja.
Az meg milyen logika, hogy azért, mert adott esetben kevesebbet hagysz ott a pénztárnál, mikor elhozod a telefont, de évek alatt a telefon árának többszörösét is kifizeted, azért cserében szarabb szolgáltatást kapsz? Hát, ne haragudj, de ez megint nonszensz! Attól, hogy szolgáltatónál veszed a telefont, még nem szabadna semmivel kevesebbet kapnod. Ez tipikus magyar mentalitás. Pont hogy elég pénzt hagyok ott a szolgáltatónál azért, hogy ez legyen a minimálisan elvárható szint, hogy ha kijön egy firmware, akkor napokon belül lehetőségem legyen letölteni. Az egyetlen korlátnak a SIM-kártya fogadásában szabad lennie, semmi másban.
Érdekes, hogy mennyire nem tulajdonosi a szemléleted.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, szép állapotban - 2027. 08. 26-ig
- Apple iPhone SE 3 ( 2022 ) , Red Limited, 64Gb, független
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB 12GB RAM Dual ÚJ, 2-ÉV GARANCIÁVAL, SZÁMLA + DOBOZ + TÖLTŐ SZETT!
- iPhone 12 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3968
- iKing.Hu Honor Magic 6 Pro - Black - Használt, újszerű állapotban - 2027. 09. 30-ig Bizti