Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Netfone
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Új fülhallgatók is érkeztek a CMF kínálatába
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- 10" alatt maradhat a Samsung harmonikamobilja
Új hozzászólás Aktív témák
-
YAS-dude
őstag
Most átraktam UMTS-re (3G) és ugyanannyi maradt a teljesítményfelvétel, talán még csökkent is 1-2 századot. A 3g csak akkor fogyaszt többet, ha forgalmaz, szóval a beszélgetési idő feleződik, de a standby nem.
De nem is ez a lényeg, hanem hogy a bluetooth ki-be kapcsolása nálad vajon hogyan eredményez ekkora fogyasztáskülönbséget. Értem hogy használat közben az is többet eszik, nade éjszaka az asztalon szinte kizárt, hogy a bekapcsolva hagyott bt szívja le az akkut. -
YAS-dude
őstag
Valahogy nagyon nem jön ki a matek a méréseddel. Nekem a Bluetooth simán bekapcsolva (látható a telefon), nem okoz mérhető fogyasztásnövekedést. Persze ha beszélnék rajta, akkor biztos fogyaszt, de nálam BT ki vagy be, kikapcsolt kijelzővel 0.03W-0.05W körül billeg, bekapcsolt képernyővel meg 0.17-0.19W.
-
YAS-dude
őstag
Fenn van a GarminXT? Mert ha igen, akkor el kell indítani, bemenni az eszközök->beállítások->rendszer menübe és ott a legalsó "Launch Background Service" opciót engedélyezni, kilépni a programból, majd megint elindítani és ugyaezt az opciót letiltani. Így már tényleg le lesz tiltva és nem zabálja tovább az akkut.
-
Szabeszka
aktív tag
De ha este nem használod a telefont, akkor mért van bekapcsolva a Bluetooth?
Egyébként a bluetooth elég sokat fogyaszt, de ennyit nem szabadna. Ilyenkor mérd meg energy profile-lal normál állapotban és bekapcsolt bluetooth-szal.
Alapállapotban olyan 44 mA-nek kéne lennie, h lekapcsol a kijelző, akkor olyan 25-30 mA lesz jó esetben.
Ha megméred bekapcsolt Bluetooth-szal akkor lesz viszonyítási alapod. -
Szabeszka
aktív tag
Ez nem azt méri mennyit fogyaszt, hanem hogy mikor fog lemerülni. Egyébként nem is mondtam, hogy folyamatosan mérem. Tulajdonképpen százalékos akkumulátor kijelzés. Ez a program csak akkor fut, ha megnyitod, tehát nem fogyaszt. Viszont ilyenkor meg pont jó, hogy meg tudom mutatni neked, hogy normális használat mellett kibírja a 6 napot (nem pedig csak letéve az asztalra). Nyilván ha keményen használod, akkor le fog merülni 2 nap alatt.
Fogyasztásmérésre ajánlom a Energy Profile nevű programot, mindenfélét meg tudhatsz belőle, lehet hogy valamilyen progi fut a háttérben és amiatt merül le gyorsabban a telefon.
-
YAS-dude
őstag
Annyit tényleg csak asztalra letéve bírhat ki szerintem. De egy 3 napos hétvégét végigcsinál a vadonban, ahol sokszor gyenge a térerő, sokszor nincs is és folyamatosan keresgélnie kell. Levelező folyamatosan frissül a háttérben, kb 1 óra beszélgetés, némi gps, kevés web használat és hazafelé még mindig van két pálcika, ami ennél a telefonnál még kb. 25-30%-ot jelent. Úgy vettem észre, hogy a többi telóval ellentétben itt egészen lineárisan mutatja a töltöttséget, szóval nem 7 pálcikás 2 napig, aztán 3 óra alatt lemegy minimumra, hanem szép folyamatosan csökken.
-
Potyi70
tag
A merüléssel kapcsolatban:
Kb. 6 éve használok okostelefont (Nokia 9300, E61i, E71) soha semelyik telefon nem bírta 2 napig (ha vasárnapot nem számolok bele). Állandó bluetooth, 15 percenként mail frissítés (MfE). Sok telefon, intenzív naptár használat. Néha viszek tartalék aksit magammal, mert egy hosszabb napnál cserélni kell. Az új aksi se bír ennél többet....
Mikor lefekszem aludni automatikusan töltőre rakom, a kezdetektől fogva.
Ennek ellenére örülök, hogy 1 napot kibír (minden relatív). Ennél jobb telefonom nem volt még soha
-
Szabeszka
aktív tag
Ha ennél hosszabb üzemidőt akarsz, akkor vegyél egy régi Nokia 6310-et. Ennél nem nagyon bírnak többet a mai telefonok, sőt ennél inkább kevesebbet. Elképzelhető, hogy az akksival van valami probléma. (Én használtam egy hétig érintős telefont, 2 napnál többet nem ment, pedig nem nyomogattam szét.) Amikor én voltam a Nokia boltban, akkor mondták, hogy ráteszik a 400-as szoftot, nem volt vele probléma. A 300-as szoft maximum a 210-es szoftverhez képest okoz egy kicsivel gyorsabb merülést, de sztem azt te nem nagyon veszed észre.
A porosodás megoldására egy cikk.
-
Remittenda
aktív tag
Tisztelettel, de mi az a gyorsan merül: hány nap/óra, illetve milyen használat mellett?
A porosodás a kijelző alatt értendő? Az nekem is volt egy kicsit, amikor zsebben hordtam, de utána újra tokban és megállt a koszolódás, bár ennek sem lett volna szabad összegyűlnie.. de azért nem a világ vége... valakinek valami ötlet a házi pucolásra?
-
-
Szabeszka
aktív tag
Inkább Nokia boltba vidd be, garanciában ingyen frissítik a 410-esre (mert az a legújabb). A T-mobile-ba nem vagyok biztos, mivel ők is csak a saját maguk által engedélyezett szoftver fogják feltölteni (tehát ha neked nem jön ki az újabb, akkor ők se fogják feltenni), mivel abban vannak meg a t-mobile-os tartalmak.
Nokia bolttal jobban jársz, kevesebben vannak, gyorsabban végeznek vele. -
YAS-dude
őstag
Be kell kapcsolnod a "lélegző fényt", a menü-eszközök-üzemmód-opciók-testreszabás-"adatátvitel-jelzőfény" pontnál. Akkor teljesen kikapcsolja a képernyőt és csak a navigomb körül pulzál a világítás pár másodpercenként, ami nem fogyaszt annyit, de azért jelzi hogy a teló még "él".
-
burasu4
senior tag
[link] Én ezt használom, és nem kell a telót buherálni sem! Számítógépen szignózod a fájlokat. Ha most este megcsinálod, akkor holnapra már meg is érkeznek az ugy nevezett cer és key fájlok, onna pedig egyenes az út!!!!
NDrive: az változó,a környezettől függ. Én ugy szoktam, hogy előbb a menü/GPS/GPS-adatokat kapcsolom be, s ha megvan utána inditom el az NDrive-ot. Bár ettől nem függ a gyorsaság!
Átlag:fél perc-3 perc között van nekem is. Az nem baj, ha kb. 3 percig keres!Az Ovi Maps meg tényleg elérhető már nekünk is!!
Bár én maradok az NDrive-nál!
-
burasu4
senior tag
-
2007ath
aktív tag
""Launch background service". ezt minden egyes alkalommal akkor ki kell kapcsolni?"
Nem, dehogy. Egyszer kell csak beállítani (be-, majd kikapcsolni).
Ez a Garmin hibája. A telepítés után úgy néz ki, mintha ki lenne kapcsolva ( a beállítások között ez látszik), pedig valójában a bekapcsolt állapotnak megfelelően viselkedik.
-
2007ath
aktív tag
Ez még a régebbi verziókra volt érvényes. Az újabbaknál (5.0.20 -tól) a menüben van egy olyan funkció, hogy "Launch background service". Ezt először engedélyezni kell, majd visszalépve a menüpontba újra letiltani. Csak így veszi figyelembe a letiltást.
A készenléti időt sok minden befolyásolhatja:
- milyenek a telefon energiatakarékos beállításai,
- mennyit telefonálsz,
- mennyit hallgatsz zenét,
- mennyit internetezel,
- a WIFI állandóan be van-e kapcsolva,
- a telefon 3G vagy GSM hálózaton van-e (esetleg sokat kell-e váltogatni ezek között),
- stb. -
burasu4
senior tag
Szia!
A megoldás: memória kártya/sys/bin mappából töröld ki a cardrunnel.dll fájlt. Ez okozza az akksi lemerülését! (Garmin része ez a fájl, de ugyan ugy tudod használni, nem baj ha törlöd!) Ezt a telefon fájlkezelőjéből nem tudod törölni, csak memóriakártya olvasóval a gépen!!!!
A bluetooth nem meríti ennyire, én bluetooth sztereo fülest használok, és kb. 5 napig megy!En személy szerint már jobbnak tartom az NDrive navi programot, mert az Topomap térképet használ ami részletes már Mo.-on! A Garmin meg abbahagyta a fejlesztést!
De az ingyenes Nopkia Maps is jó nagyon! (az két napja került fel a Nokiaprogramok.hu-ra)Az sms küldése működik automatikusan ha beállítom azt az opciót, hogy "híváselutasítás sms-el"? Szerintem nem!
Sok sikert!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az E61 utódja az E66-ban megismert szoftvert kapta meg. Nagyon átgondolt készülék, kis hibákkal.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Okos Otthon / Smart Home
- Építő/felújító topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest