Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Netfone
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Új fülhallgatók is érkeztek a CMF kínálatába
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- 10" alatt maradhat a Samsung harmonikamobilja
Új hozzászólás Aktív témák
-
YAS-dude
őstag
válasz
csharles #7513 üzenetére
Ezt olyan nehéz elhinni, hogy ennyien nem értik. A navigáció az ovi mapsszel ingyenes (régebben az is havidíjas volt). De a nethasználat ára nem a nokián múlik, ők nem tudhatják neked milyen díjcsomagod van. Szóval ha a netre megy, akkor lehet hogy neked fizetned kell érte. De egyrészt egy okostelefonhoz "illik" legalább egy alapszintű internet előfizetésbe beinvesztálni, másrészt megoldható az offline navigáció is.
-
YAS-dude
őstag
válasz
littlemole #7508 üzenetére
Nincs, ez egy telefon.
-
YAS-dude
őstag
Ha nem engeded neki a kiegészített módot (A-GPS, a netről letölti a műholdak pozícióadatait), akkor akár 12-15 perc is kellhet, mire a műholdakról ez az adat lecsorog. Ha ennél többet vársz és hiába, akkor valahol rossz helyen lehetsz, beltérben, vagy házakhoz, falakhoz közel zavaró lehet a sok visszaverődés.
Nekem agps meg hálózatalapú (ez a gsm tornyok távolságából háromszögelve határoz meg egy változó pontossággal közelítő pozíciót) is be van kapcsolva, így fél percen belül megvan a fix.
Komolyan nem értem minek vesznek emberek okostelefont net nélkül. -
YAS-dude
őstag
Nem igazán használom, mert nagyon kényelmetlennek tartom a kezelését az ovi mapshez képest és nincs is égető szükségem a navigációra. Csak a turistautak.hu-s turistatérképek miatt van fenn. Annyi az egész, hogy elolvastam a telepítési leírást. Nekem nem produkálta még az általad említett jelenséget. A memóriakártyára telepítettem és nem tudom melyik verzió van, 5.0.x.
-
YAS-dude
őstag
Nem kell kitörölni semmi fájlt, csak annyi az egész, hogy van a garminnak egy olyan fícsörje, hogy bármikor (pl. valami vész esetén) el tudod küldeni a koordinátáidat smsben. De ehhez ugye mindig mennie kell a gpsnek, ami eszi az akksit. Ez az egész alapból ki van kapcsolva, de valami szoftverhiba miatt mégis aktív.
A megoldás: a Garminban eszközök->beállítás->rendszer és ott a legalsó opció egy olyan, hogy "Launch background service" ez alapból ahogy mondtam ki van kapcsolva, de mégis aktív. Be kell kapcsolni, kilépni garminból, újra elindítani, majd megint vissza kikapcsolni ezt az opciót. Így már tényleg nem indul el ez a háttérszolgáltatás és nem zabálja tovább az akkut. -
YAS-dude
őstag
válasz
kissandras20 #7245 üzenetére
Vagy 4-5 hozzászólást is vissza kellene olvasni, aztán még értelmezni is amit leírtam, hogyaszondja:
menü->eszközök->üzemmód->általános->opciók->"Adatátvitel-jelzőfény" ki
-
-
YAS-dude
őstag
válasz
chinymie #6986 üzenetére
"én már hallom azt, aki a vonal másik végén,amikor felveszi a telefont, de engem csak egy kis csúszással hallanak. Ez másoknál is így van?"
Állítólag régi (v400.x.x előtti) firmware verziók hibája volt ez, nem lehet hogy frissítened kéne? (*#0000* kiírja az aktuális szoftververziót)
-
YAS-dude
őstag
válasz
tmilan1989 #6953 üzenetére
Hello! Tényleg olyan könnyű.
-
YAS-dude
őstag
válasz
tmilan1989 #6913 üzenetére
Ahogy mondod, az NSU egy régebbi szoftver, külön, csak update-hez, az Ovi Suite pedig újabb és magában foglal mindent, backup, sw update, map loader, stb. És rendesen megy win7-en. Nekem semmi bajom vele, hiba nélkül teszi a dolgát.
-
YAS-dude
őstag
válasz
tmilan1989 #6795 üzenetére
Még soha, igaz 400-as alatti szofttal nem használtam.
-
YAS-dude
őstag
Köszi az infot! A changelog alapján nem igazán éri meg nekem a resetet. Úgy tűnik semmi pluszt nem kap az, aki amúgy naprakészen tartja a telefonját. Hardreset után nem kell majd új mapst meg ovi storet rakni, kb. ennyi. De semmi hibajavítás. Mondjuk nem is nagyon tudnék javítandó hibákat sorolni. Ezt most kihagyom, majd ha valamiért muszáj lesz resetelni frissítek.
-
YAS-dude
őstag
válasz
littlemole #6663 üzenetére
Mert nem a tárhelyet kevesli, hanem az operatív memóriát.
-
YAS-dude
őstag
Akkor csak gyenge fénnyel villan egyet, nem? Gondolom ez is azért van, hogy akit fotózol, az tudjon róla, olyan lesifotóellenes intézkedés, mint a kötelező kamerahang.
Van valami cenrep vagy milyen nevű kis patch, amit feltéve nem lesz fotóhang, ha kikapcsolod a figyelmeztető hangjelzéseket a beállításoknál. Viszont akkor nem picsog ha merül az akksi. -
-
YAS-dude
őstag
válasz
norbest #6503 üzenetére
A navifirm előbb a verziókat listázza ki, a megfelelőt kiválasztva hozza be, hogy az adott verzió melyik product code-okhoz elérhető. És nincs a listában az 500.-as fw. De most a nokia honlapján megtaláltam itt: http://europe.nokia.com/A4305060 és valóban írja hogy az én PC-omhoz elérhető az 500.21.008-as firmware. Viszont NSU megintcsak azt mondja a 410-esre, hogy ez a legfrissebb. Szóval vagy visszavonták hirtelen, vagy még nincs kinn egészen
-
YAS-dude
őstag
válasz
littlemole #6314 üzenetére
Nincs IE symbianra.
-
YAS-dude
őstag
válasz
grabber #6311 üzenetére
Nem szériatartozék, hanem az alant belinkelt progi tudja. A távoli zárolás az, hogy ha elhagyod (és nem ellopják) a telefonod, akkor egy smst küldesz rá (mondjuk a haverod, kollégád telefonjáról) az előre beállított jelszóval, és lezár a telefon. Így védve vannak a személyes adataid, nem férhet hozzá mondjuk a céges levelezésedhez, aki megtalálja a készüléked.
-
YAS-dude
őstag
válasz
littlemole #6234 üzenetére
Gratulálok, ez a teló nálam is "szerelem első látásra" volt, amit csak tovább fokozott a kézbevétel, majd a használat. Az a 16 órát csepptölteni szabály csak a régi NiCd-NiMh telepek esetében lényeges, a li-ion akksikban már le is kapcsol az elektronika ha feltöltődtek, szóval nincs értelme töltőn hagyni.
-
YAS-dude
őstag
Most átraktam UMTS-re (3G) és ugyanannyi maradt a teljesítményfelvétel, talán még csökkent is 1-2 századot. A 3g csak akkor fogyaszt többet, ha forgalmaz, szóval a beszélgetési idő feleződik, de a standby nem.
De nem is ez a lényeg, hanem hogy a bluetooth ki-be kapcsolása nálad vajon hogyan eredményez ekkora fogyasztáskülönbséget. Értem hogy használat közben az is többet eszik, nade éjszaka az asztalon szinte kizárt, hogy a bekapcsolva hagyott bt szívja le az akkut. -
YAS-dude
őstag
Valahogy nagyon nem jön ki a matek a méréseddel. Nekem a Bluetooth simán bekapcsolva (látható a telefon), nem okoz mérhető fogyasztásnövekedést. Persze ha beszélnék rajta, akkor biztos fogyaszt, de nálam BT ki vagy be, kikapcsolt kijelzővel 0.03W-0.05W körül billeg, bekapcsolt képernyővel meg 0.17-0.19W.
-
YAS-dude
őstag
Fenn van a GarminXT? Mert ha igen, akkor el kell indítani, bemenni az eszközök->beállítások->rendszer menübe és ott a legalsó "Launch Background Service" opciót engedélyezni, kilépni a programból, majd megint elindítani és ugyaezt az opciót letiltani. Így már tényleg le lesz tiltva és nem zabálja tovább az akkut.
-
YAS-dude
őstag
Annyit tényleg csak asztalra letéve bírhat ki szerintem. De egy 3 napos hétvégét végigcsinál a vadonban, ahol sokszor gyenge a térerő, sokszor nincs is és folyamatosan keresgélnie kell. Levelező folyamatosan frissül a háttérben, kb 1 óra beszélgetés, némi gps, kevés web használat és hazafelé még mindig van két pálcika, ami ennél a telefonnál még kb. 25-30%-ot jelent. Úgy vettem észre, hogy a többi telóval ellentétben itt egészen lineárisan mutatja a töltöttséget, szóval nem 7 pálcikás 2 napig, aztán 3 óra alatt lemegy minimumra, hanem szép folyamatosan csökken.
-
YAS-dude
őstag
-
-
YAS-dude
őstag
Frissítettem tegnap egy hardresettel fűszerezve, szépen visszapakoltam és beállítgattam mindent, semmi változást nem tudok felfedezni, se pozitív, se negatív értelemben. Mondjuk nem volt semmi olyan hibája aminek a javítását vártam, megbízhatóan tette a dolgát nálam a 400-as szoft is.
-
YAS-dude
őstag
Be kell kapcsolnod a "lélegző fényt", a menü-eszközök-üzemmód-opciók-testreszabás-"adatátvitel-jelzőfény" pontnál. Akkor teljesen kikapcsolja a képernyőt és csak a navigomb körül pulzál a világítás pár másodpercenként, ami nem fogyaszt annyit, de azért jelzi hogy a teló még "él".
-
YAS-dude
őstag
válasz
kovacsbeni #5968 üzenetére
Ezek is FP2-es telók mint az eddigiek amikre ingyenes, szóval ez kb. semmit sem jelent az E71-re nézve.
-
YAS-dude
őstag
válasz
brucellosis #5911 üzenetére
Na jó, de ha írsz valami naptárbejegyzést, szóval ha valamire emlékeztetni akarod magad, akkor azt azért kiírja, nem? Ha nincs semmi, akkor nincs mit elfelejteni, minek foglalja a helyet a kijelzőn...
-
YAS-dude
őstag
válasz
brucellosis #5905 üzenetére
Nade ha nincs aznapra semmi a naptárban, akkor mit írjon ki?
-
YAS-dude
őstag
válasz
kovacsbeni #5809 üzenetére
Vagy E71, vagy valami kapacitív tapiképernyős androidos telefont, de ez utóbbi nagyon nem E71 árkategória.
-
YAS-dude
őstag
válasz
littlelion21 #5785 üzenetére
A 400-as szofttal jobb képeket készít mint a 100-assal, az biztos. De azért nem egy K800i vagy N8x így se.
-
YAS-dude
őstag
válasz
BloodyEddie #5764 üzenetére
Ezek nagyon jó kérdések, már bennem is felmerültek! Tudtommal az autofokuszra nincs más megoldás.
A ledes villanót én az S60SpotOn nevű programmal tudom lámpaként használni, de valamiért sokkal gyengébben világít, mint fotózás közben. Kb. annyi fényt ad, mint a világító kijelző fehér háttérrel.
És a zenelejátszós hangerőgombos kérdésedre én is várom a választ, ha ez megoldódna, akkor már majdnem olyan kényelmes lenne, mint egy ezer éves sony ericsson -
YAS-dude
őstag
válasz
tmilan1989 #5759 üzenetére
Csak akkor meg bejön helyette a "képernyővédő" óra, ami többet fogyaszt, mint a pulzáló navigomb. Valahogy mindenképp tudatni akarja a telefon a világgal, hogy él és be van kapcsolva.
-
YAS-dude
őstag
Hát én az ovi storeból szedtem le a telefonnal, ez teljesen ingyenes alkalmazás, nincs értelme nokiaprogramok és hasonló warez szájtokról letöltött verziókkal szarakodni, nimbuzz.com és kész ha tényleg nem találod az oviban.
szerk.: szájbarágva, megemésztve:
http://distribution.nimbuzz.com/mobile/nimbuzz/g_936/v220/en/Nimbuzz22.sisx -
YAS-dude
őstag
válasz
tmilan1989 #5528 üzenetére
Akkor is ezt írja, ha a hívásvárakoztatás/tartás aktív.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az E61 utódja az E66-ban megismert szoftvert kapta meg. Nagyon átgondolt készülék, kis hibákkal.
- Okos Otthon / Smart Home
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Építő/felújító topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest