Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
beccyboy
aktív tag
válasz
Arthuro_Adam #55 üzenetére
Ez mondjuk igaz, csak nehogy úgy járjon a Nokia, hogy az olyan júzerek, akik nem néznek annyira körbe, azt gondolják, hogy nem veszek s^3-as Nokiát, mert ugyan úgy néz ki, mint a mostani s^1-esük, és hát az meg lassú, meg nem elég csili vili nekik.
-
symbian 1-el jön ki, hát már az új telók a symbian 3-al látnak napvilágot, vagy én vagyok tájékozatlan?
-
keIdor
titán
Optimus GT540 is rezisztív, szóval vannak még páran...
-
plus44
veterán
Egész tetszetős készülékek, de a szenzorok hiánya
-
EczkE
veterán
A külseje bejön.
A többi meg elég felemás.
-
Kleroo
veterán
A nokia direkt rontja el most a telóit. Csinálnak egy csomó jó kis telót,de a belepakolt cuccokban 1-2 dolgot megkurtítanak,hogy jónak tekintsd a telót,de azért mégis egy drágábbat vegyél meg. itt is ez a helyzet.
Szép,modern teló,5mp,vga kamera,gyorsabb proci.
Ezzel szemben nincs fényérzékelő,távolságmérő,a kamera fixfókuszos,és a videó 15fps.Valamint a proci is ugyanaz.Nem csak a mhz számít. vmi fejlettebb proci+3d gyorsító bekerülhetne már.
Ez így karcsú a 2éves 5800 után.... Szerintem többet léptek vissza mint előre. (bár ez nem is olyan drága mint anno az 5800) de kezd zavarni hogy nincs jó vétel a nokiánál. Ja de.... az n8....jééé -
Ricardo
titán
Pofásan néz ki. A rezisztív rosszabb megoldásként épült be az emberek tudatába, de ha jófajta akkor lehet az használható.
Idézet az X3 tesztből:
"Bár a kijelző rezisztív technológiát használ, mégis nagyon kis finom. Ahol több szöveg van, mint ami elfér a kijelzőn, ott vidáman, de leginkább zökkenőmentesen lehet görgetni, egy szemernyi akadozás sincsen. Erre bizony a fulltouch konkurencia nem minden esetben képes, sőt, a zárt rendszerű ellenfeleknél néha komoly problémát jelent ez a feladat"
-
LA_COSTE
senior tag
válasz
freestailo #42 üzenetére
Mi a gond a rezisztív kijelzővel?
-
zdanee
őstag
5800xm-ben is ugyanez a proci, csak más órajelen hajtják. A memória is ennyi. Gyakorlatilag AF-es vakus kamera helyett digitális iránytű és némi firmware-piszkálás a 600MHz-hez. Jah meg előlapi kamera, távolságérzékelő és fényerőállító lespórolva. Designra legalább előrelépés és az ára is rendben van. Ha mondjuk kicsit több memóriát kapott volna, a Symbian^1 is tudna élvezhetőt alkotni...
-
freestailo
őstag
ezeken a képeken nekem tetszik a teló, ha nem rezisztív lenne, még lehet vennék is egyet.
-
64b0r
aktív tag
5 MP-es, fixfókuszos kamera miért kellett?
A másik megkérdőjelezhető dolog a fényérzékelő és a távolságmérő hiánya. - Ezzel nem spórolnak, viszont a használhatóság csorbát szenved. Egyet előre, egyet hátra lépnek... pfff -
Lirion
addikt
A SE vivaz tesztben még arról volt szó, hogy az az utolsó S^1-es telefon, erre ez már a sokadik utolsó utáni változat.
Egyébként nekem furcsa kicsit ez a home screen, más, mint az eddigi S^1 telefonokban. Egyrészt alul sokkal kisebbek az ikonok. Másrészt pl. az email jelző 2 soros volt eddig, itt csak egy és amúgy is nagyon vékonyak azok a sorok, mintha nem is ujjra lennének optimalizálva. -
Jadro
veterán
válasz
bolondember #31 üzenetére
Számomra az is érdekes hogy az N8-hoz képest alig kisebb a processzor.
Egyébként teljesen vállalható a kinézete.
-
tothmaxy182
őstag
Eddig sem nagyon tudtam megjegyezni a Nokia telefonjainak számozását, de most aztán már pláne nem megy...
-
Danny750
őstag
Nemtudom miért hanyagolja mostanában a nokia az autofocust és a fotófényt+stereo hangszórót? Ennél még mindíg jobb vétel lesz egy 5800-ás Nokia szerintem!
A rezisztív kijelzőt is elhagyhatnák már! -
válasz
Arthuro_Adam #33 üzenetére
Hívás indítása után auto kijelzőzár. Lg Gs290 ezt csinálja. Persze letenni letudod a fizikai gombbal.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Arthuro_Adam #33 üzenetére
Rezisztív kijelző esetében ez nem feltétlenül akkora nagy gond. Bár okozhat kellemetlenséget.
-
Probber
őstag
25 nap készenlét? Na nehogy má'...
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
bolondember #31 üzenetére
Ez van. A Nokiának valahogy mintha nem feküdne az új piac.
-
bolondember
MODERÁTOR
nem hiszem el, h ragaszkodnak a 128MB RAM-hoz.
Ez (is) ölte meg az S60v5-ös telókat.Mennyivel lenne drágább kétszer ennyi RAM-mal?! 1€?
-
hans87
tag
Hát szebbet láttam már. De, ez szubjektív.
Viszont: legfontosabb előrelépés az alacsony fogyasztású 600 MHz-es ARM11 alapú processzor és 128 MB RAM alkalmazása
Nem azért, de az én 5530-asomban is 128MB a RAM. Az 5250-ben meg már 256MB van.
Így ez inkább visszalépés. Nem? -
(An)Dante
őstag
A készülék hivatalos oldalán szinte mindig van elírás. Én a Nokia fejlesztői oldalát tartom használható forrásnak.
-
Szerintem meg a cikkben jó, és ugyan úgy 640x480 lesz, illetve kijelzőhöz igazítva 640x352-es módra is válthatunk.
Mondjuk ha nem, aztán az se olyan nagy érvágás, és 5530-on is 16:9-ben videózok(ha épp videózok), telefon is ilyen, monitorom is..
(#21) stevve Mondjuk így van, az nagyobb hülyeség, mint az esetlegesen kisebb felbontás, mert ennyivel 1080p-be is szar lenne
-
válasz
Barthezz2 #18 üzenetére
A hivatalos oldalon ez szerepel, de több híroldal VGA-t említ.... nem tudom, honnan szedték
"Video resolution: 640x352, 15fps, EQ: 2929
Email normal quality: 320x240, 15fps, EQ: 375
Sharing quality: 176x144, 15fps"És van pofájuk kiírni, hogy "up to 15 fps":
"MPEG-4, QVGA at up to 15 fps"
Egyébként mindegy is, mert aki 15 fps-sel képes videót felvenni és nézni, az megérdemli, bármekkora is a felbontása.
Ilyet bele sem tennék, szégyen. 15 fps.
-
littlelion21
addikt
Na elmennek a francba a rezisztív kijelzőkkel, főleg ebben az árkat.-ban.
-
Ilyen kezdőárral jó ez a készülék
A használatra azért kíváncsi vagyok, de indulásként jónak hat. Ha mondjuk összevetem egy SE X8-cal, Galaxy 3-mal/5-tel vagy egy Optimussal, akkor tehnikailag pariban van velük, ráadásul S60-nak kisebb a gépigénye. -
consono
nagyúr
No de milyen oprendszer? ^1 vagy ^3?
-
-
tjb007
nagyúr
MajdnemNokia5800 új köntösben.
-
1000-es akksival 25 nap készenlét? Na ne nevettessenek
Képek csak nálam nincsenek
-
anubys1984
aktív tag
Eddig jónak tûnik, egyedül mintha az akksi lenne némileg halovány.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Gyorsabb processzorral, több memóriával, digitális iránytűvel és fejlett átviteli képességekkel felruházott Symbian^1 alapú mobillal rukkolt elő a Nokia.
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Ózongenerátor a háztartásban
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nintendo Switch 2
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest