- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Netfone
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
beccyboy
aktív tag
válasz
Arthuro_Adam #55 üzenetére
Ez mondjuk igaz, csak nehogy úgy járjon a Nokia, hogy az olyan júzerek, akik nem néznek annyira körbe, azt gondolják, hogy nem veszek s^3-as Nokiát, mert ugyan úgy néz ki, mint a mostani s^1-esük, és hát az meg lassú, meg nem elég csili vili nekik.
-
symbian 1-el jön ki, hát már az új telók a symbian 3-al látnak napvilágot, vagy én vagyok tájékozatlan?
-
keIdor
titán
Optimus GT540 is rezisztív, szóval vannak még páran...
-
plus44
veterán
Egész tetszetős készülékek, de a szenzorok hiánya
-
EczkE
veterán
A külseje bejön.
A többi meg elég felemás.
-
Kleroo
veterán
A nokia direkt rontja el most a telóit. Csinálnak egy csomó jó kis telót,de a belepakolt cuccokban 1-2 dolgot megkurtítanak,hogy jónak tekintsd a telót,de azért mégis egy drágábbat vegyél meg. itt is ez a helyzet.
Szép,modern teló,5mp,vga kamera,gyorsabb proci.
Ezzel szemben nincs fényérzékelő,távolságmérő,a kamera fixfókuszos,és a videó 15fps.Valamint a proci is ugyanaz.Nem csak a mhz számít. vmi fejlettebb proci+3d gyorsító bekerülhetne már.
Ez így karcsú a 2éves 5800 után.... Szerintem többet léptek vissza mint előre. (bár ez nem is olyan drága mint anno az 5800) de kezd zavarni hogy nincs jó vétel a nokiánál. Ja de.... az n8....jééé -
Ricardo
titán
Pofásan néz ki. A rezisztív rosszabb megoldásként épült be az emberek tudatába, de ha jófajta akkor lehet az használható.
Idézet az X3 tesztből:
"Bár a kijelző rezisztív technológiát használ, mégis nagyon kis finom. Ahol több szöveg van, mint ami elfér a kijelzőn, ott vidáman, de leginkább zökkenőmentesen lehet görgetni, egy szemernyi akadozás sincsen. Erre bizony a fulltouch konkurencia nem minden esetben képes, sőt, a zárt rendszerű ellenfeleknél néha komoly problémát jelent ez a feladat"
-
LA_COSTE
senior tag
válasz
freestailo #42 üzenetére
Mi a gond a rezisztív kijelzővel?
-
zdanee
őstag
5800xm-ben is ugyanez a proci, csak más órajelen hajtják. A memória is ennyi. Gyakorlatilag AF-es vakus kamera helyett digitális iránytű és némi firmware-piszkálás a 600MHz-hez. Jah meg előlapi kamera, távolságérzékelő és fényerőállító lespórolva. Designra legalább előrelépés és az ára is rendben van. Ha mondjuk kicsit több memóriát kapott volna, a Symbian^1 is tudna élvezhetőt alkotni...
-
freestailo
őstag
ezeken a képeken nekem tetszik a teló, ha nem rezisztív lenne, még lehet vennék is egyet.
-
64b0r
aktív tag
5 MP-es, fixfókuszos kamera miért kellett?
A másik megkérdőjelezhető dolog a fényérzékelő és a távolságmérő hiánya. - Ezzel nem spórolnak, viszont a használhatóság csorbát szenved. Egyet előre, egyet hátra lépnek... pfff -
Lirion
addikt
A SE vivaz tesztben még arról volt szó, hogy az az utolsó S^1-es telefon, erre ez már a sokadik utolsó utáni változat.
Egyébként nekem furcsa kicsit ez a home screen, más, mint az eddigi S^1 telefonokban. Egyrészt alul sokkal kisebbek az ikonok. Másrészt pl. az email jelző 2 soros volt eddig, itt csak egy és amúgy is nagyon vékonyak azok a sorok, mintha nem is ujjra lennének optimalizálva. -
Jadro
veterán
válasz
bolondember #31 üzenetére
Számomra az is érdekes hogy az N8-hoz képest alig kisebb a processzor.
Egyébként teljesen vállalható a kinézete.
-
tothmaxy182
őstag
Eddig sem nagyon tudtam megjegyezni a Nokia telefonjainak számozását, de most aztán már pláne nem megy...
-
Danny750
őstag
Nemtudom miért hanyagolja mostanában a nokia az autofocust és a fotófényt+stereo hangszórót? Ennél még mindíg jobb vétel lesz egy 5800-ás Nokia szerintem!
A rezisztív kijelzőt is elhagyhatnák már! -
válasz
Arthuro_Adam #33 üzenetére
Hívás indítása után auto kijelzőzár. Lg Gs290 ezt csinálja. Persze letenni letudod a fizikai gombbal.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Arthuro_Adam #33 üzenetére
Rezisztív kijelző esetében ez nem feltétlenül akkora nagy gond. Bár okozhat kellemetlenséget.
-
Probber
őstag
25 nap készenlét? Na nehogy má'...
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
bolondember #31 üzenetére
Ez van. A Nokiának valahogy mintha nem feküdne az új piac.
-
bolondember
MODERÁTOR
nem hiszem el, h ragaszkodnak a 128MB RAM-hoz.
Ez (is) ölte meg az S60v5-ös telókat.Mennyivel lenne drágább kétszer ennyi RAM-mal?! 1€?
-
hans87
tag
Hát szebbet láttam már. De, ez szubjektív.
Viszont: legfontosabb előrelépés az alacsony fogyasztású 600 MHz-es ARM11 alapú processzor és 128 MB RAM alkalmazása
Nem azért, de az én 5530-asomban is 128MB a RAM. Az 5250-ben meg már 256MB van.
Így ez inkább visszalépés. Nem? -
(An)Dante
őstag
A készülék hivatalos oldalán szinte mindig van elírás. Én a Nokia fejlesztői oldalát tartom használható forrásnak.
-
Szerintem meg a cikkben jó, és ugyan úgy 640x480 lesz, illetve kijelzőhöz igazítva 640x352-es módra is válthatunk.
Mondjuk ha nem, aztán az se olyan nagy érvágás, és 5530-on is 16:9-ben videózok(ha épp videózok), telefon is ilyen, monitorom is..
(#21) stevve Mondjuk így van, az nagyobb hülyeség, mint az esetlegesen kisebb felbontás, mert ennyivel 1080p-be is szar lenne
-
válasz
Barthezz2 #18 üzenetére
A hivatalos oldalon ez szerepel, de több híroldal VGA-t említ.... nem tudom, honnan szedték
"Video resolution: 640x352, 15fps, EQ: 2929
Email normal quality: 320x240, 15fps, EQ: 375
Sharing quality: 176x144, 15fps"És van pofájuk kiírni, hogy "up to 15 fps":
"MPEG-4, QVGA at up to 15 fps"
Egyébként mindegy is, mert aki 15 fps-sel képes videót felvenni és nézni, az megérdemli, bármekkora is a felbontása.
Ilyet bele sem tennék, szégyen. 15 fps.
-
littlelion21
addikt
Na elmennek a francba a rezisztív kijelzőkkel, főleg ebben az árkat.-ban.
-
Ilyen kezdőárral jó ez a készülék
A használatra azért kíváncsi vagyok, de indulásként jónak hat. Ha mondjuk összevetem egy SE X8-cal, Galaxy 3-mal/5-tel vagy egy Optimussal, akkor tehnikailag pariban van velük, ráadásul S60-nak kisebb a gépigénye. -
consono
nagyúr
No de milyen oprendszer? ^1 vagy ^3?
-
-
tjb007
nagyúr
MajdnemNokia5800 új köntösben.
-
1000-es akksival 25 nap készenlét? Na ne nevettessenek
Képek csak nálam nincsenek
-
anubys1984
aktív tag
Eddig jónak tûnik, egyedül mintha az akksi lenne némileg halovány.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Gyorsabb processzorral, több memóriával, digitális iránytűvel és fejlett átviteli képességekkel felruházott Symbian^1 alapú mobillal rukkolt elő a Nokia.
- Vivo x200 Pro 16/512GB (Új)
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Akku: 84%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest