Új hozzászólás Aktív témák
-
Rebellion.!
csendes újonc
válasz
Reverend #198 üzenetére
Nagyon sok ember véleményét nem igazán értem itt.
Az elején tisztázzuk azt, hogy a HMD mint cég még nincs 1 éves sem, mégis kihozott egy ilyen telefont. Gondolom priorizálni kellett, hogy ennyi idő alatt mit képesek kifejleszteni / beletenni.
A Samsung hol volt mikor kijött az iphone-ra választelóval? A Huawei hol volt az első évben a felső kategóriás ajánlatával? Szerintem messze nem azon a szinten mint ez a Nokia 8 a mai mezőnyben. De vegyük sorban.
Design:
Teljesen szubjektív dolog kinek mi tetszik. Pont annyire szeretheti valaki a bezel less dizájn mint a hagyományost. (Elöl van az ujjlenyomatolvasó, nincsennek on screen gombok) Kinek mi.. ezért nem gondolnám hátránynak főleg ha megnézed 2017-es lineup-ot. Iphone 8, Sony XZ P, HTC U11, Pixel 2, Huawei P10 (Nem az XL) mind "keretes". Az hogy van LG V30 és S8 nem jelenti azt hogy ez szar lenne..
Továbbá az alu hátlap is van akinek plusz pont az üveg hátlap ellen...
Kijelző:
A piacon lévő egyik legjobb IPS panel, polarizált kijelzővel... Szintén szubjektív kinek mi. Szerintem mindkettővel lehet boldogan élni. Nem lehet kijelenteni, hogy bármelyik jobb lenne a másiknál mérföldekkel.
HW:
Az egyszerűség kedvéért mondjuk azt, hogy kb ugyanaz. Átlag felhasználó nem vesz észre különbséget. (Btw próbáltam Nokia 8-at. Pixeleken kívül a leginkább "smooth" érzés itt kapott el. Használtam S8-at is és igen igen tudott gondolkozni néha, de ebbe ne menjünk bele. Legyen egál.)
Kamera:
Szintén egálnak mondanám. Hozza a mai elvárt szinten. Egyik pillanatban ez, a másikban egy másik csinál szebb képet. De arra, hogy FB-n vagy instán kirakd a fotóid vagy legyen egy emléked a tengerpartról a vásárlói réteg 99%-ra tökéletes mind. Nüanszi különbségek egyik másik telefon mellett. A profi fotózás pedig máshol kezdődik.
IP54 szerintem az esetek többségében elég, balesetektől, esőtől véd. Aki szándékosan rakja víz alá annak lehet csak kevés.
ÁR:
Beszéljünk hivatalos árakról. (Egy egy akció, kuponhétvége, szürkeimport nem számít mivel arányosan ugyanúgy minden csökken ilyen esetekben az ára, az összehasonlítás ugyanaz) Szinte az összes 2017-es flagshipnél jelentősen olcsóbb (Nokia 8 200k, S8 245k, HTC U11 249k, Sony 239k,Iphone 8 64 GB 264k (Edigitalról vettem az összes árat).
Na akkor most hogy is van? Szerintem egy nagyon is jó ajánlat ez a készülék a HMD / Nokia-tól így egy év alatt. Igenis versenyben van a mai telefonokkal, hozza az elvárt szintet.De akkor nézzük úgy, hogy a nokia mellé tudsz venni még egy 32GB memóriakártyát, autós tartót, autós töltőt, 2 db tokot, fóliát és készülékbiztosítást (Ennyit a duzzogó IP védelem miatt) és ezek után még lopás és törés ellen is véd a Nokia, ugyanazon az áron mint a konkurensek, sőt még a barátnőd is eltudod vinni a kimaradt pénzből mondjuk egy koncertre a budapest parkba ahol Majka papa azt énekli veled együtt, hogy "Nekem ez jár" és közbe még egy #bothie-t is csinálsz a készülékkel, hogy megörökítsd, hogy Majkával egyszerre énekelsz és mindketten rajta vagytok egy képen.
Na melyik a jobb ajánlat? Mindenki döntse el. -
tibcsi0407
félisten
válasz
Reverend #198 üzenetére
Amiket felsoroltál nem lehetnek innovációk, mert mindegyiket kitalálta már valaki. Elkezdték volna belepakolni és megállt voln 250-ben a telefon ára.
Kérdés az, hogy ki venne 250-ért Nokiát, ami éppenhogy újra a piacon van?
Biztonsági játékot játszanak, ami üzletileg 100%-ig érthető. -
törölt tag
válasz
Reverend #189 üzenetére
Első szériának szerintem teljesen elfogadható a biztonsági játék. Nem feltétlen kell egyből belecsapni a lecsóba, elég, ha egy megbízható és korrekt terméket csinálnak. Nézd meg az LG milyen jókat innovációzik, és hát sehol sincsenek vele szegények, illetve több telefonjuk kimondott bukás volt.
Én mit vártam amúgy? Sokkal kisebb kávákat, FHD AMOLED kijlezőt, és szoftveres navigációs gombokat (ahogy a többi Nokián is van). Szóval némi csalódás ez a telefon, de attól még nem szar, meg nem unalmas, csak az én ízlésemnek nem (sem) felel meg.A csempés UI a Microsoft tulajdona, és legfeljebb ők csinálhatnának ilyesmit droid alapokon (amúgy tényleg jó ötlet lenne, mert nekem bejött az, csak a droidos appok nem illeszkednének sajna kinézetre bele). Ennek a Nokiának semmi köze ahhoz a vonalhoz, ahogy a PV kamera sem náluk van.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Reverend #193 üzenetére
Pont az a lényeg, hogy ezek a régi dolgok ma már nem tűnnének ki. A vékonyítási verseny miatt nem tudom, hogy hogy férne el egy PV kamera a telefonban, valószínűleg sehogy.
Kár itt a nosztalgiavonatra felülni és várni a Messiást, mert nem lesz új a nap alatt már a telefonos szegmensben.
Ha pedig az árra visszatérünk, nem igazán érdekel a költségkereted, meg úgy senkié sem. Mindig az adott telefont kell az adott árkategóriában összehasonlítani a többivel és itt bizony nincs semmi probléma ezzel a telefonnal. -
tibcsi0407
félisten
válasz
Reverend #191 üzenetére
"Én itt nem látok előnyt, csak egy "yet another stock droid" telefont. "
Ezzel a mondatoddal kevered a szezont a fazonnal. Úgy írtad, mintha a normális csúcstelefonok között olyan szokványos lenne a stock droid és csak az lenne szinte a piacon.
Nem érted azt sem meg, hogy ez előny, nem hátrány. Nem innováció, de milyen innovációt lehet szerinted letenni egy agyonzsúfolt piacon, amit még nem sütött el senki? Csak egyet mondj légyszíves. -
tibcsi0407
félisten
válasz
Reverend #189 üzenetére
Mitől volt izgalmas a Lumia? A gagyi műanyagháztól? Vagy a gagyi szoftvertől? Ok, voltak jó kamerás telefonok köztük, de a mai mezőnyben hamar seggreesnének. Be kell látni, hogy a Samsung és a Huawei csúnyán előrement fotózás terén.
Jómagam Nokia felhasználó voltam a W10 beta-ig. Ott lett tele a t*köm azzal a szerencsétlenkedéssel, amit Microsoft művel.
Itt egy Nokia 8, kb 150 ezer Forintért, tehát olcsóbban, mint a konkurencia. Valóban nem nyújt többet, de olcsóbb is.
Biztos lesz még Nokia, ami többet nyújt, de akkor majd a régi idők emlékére úgy felpumpálják az árát, hogy akkor pedig azért fogsz a fórumon kiakadni. -
tibcsi0407
félisten
Nagyon kevered a szezont a fazonnal. Stock droid az Android One telefonokon és a Nexusokon, Pixeleken van. Itt be is zárult a sor. Erre reflektált a Nokia (HMD, vagy ahogy tetszik) a stock droidos telefonokkal. Ez a legjobb, ami történhetett velük mindenféle bugyuta heavy skin helyett.
-
törölt tag
Nos, a listából a Pixelek és Essential kiesik, mert nem kaphatók itt. OP5 van (most éppen nincs, mert jön az 5T), Motorola tényleg lemaradt, de a Force elég drága még (itthon nincs is, ha jól látom). Sony szintén drága.
Szerintem az előnye az, hogy nem próbálnak meg baromságokat beletenni, meg átszabni a kezelőfelületet, miért ne alapon, hanem csináltak egy olyan telefont, ami egy alapvetően kellemes, jól összerakott, jó szoftverrel ellátott cucc, lehet hivatalosan és szolgáltatóknál is kapni, és nem is drágább a konkurenciánál.
-
törölt tag
Akkor te jössz, sorold már légyszi azt a rengeteg stock droidos telefont. Mert én mondjuk ide tudom sorolni az OP5-öt, és még talán a Sony-t úgy ahogy. Meg Mi A1, ami Android One, hardverben alsó-közép kategória. Ezen kívül? Ja, ott a Pixel, másfélszer ennyiért, mint ez a telefon.
-
AttilaNokia
tag
Kimaradt a tesztből a passzív hűtésre alkalmazott megoldás. A melegedésről nem volt szó a tesztben, pedig érdekes lett volna, ha már annyit nyafogtak miatta a Nokia 5-ös tesztben. Ezt a telefont szerintem első sorban az indiai és közel-keleti piacra szánták, legalábbis ott nagyon tolják neki a marketinget. Jó kis launch partyt nyomtak neki annak idején.
-
tibcsi0407
félisten
Stock droid és állandó biztonsági frissítések.
Ez nem sok csúcstelefonról mondható el, hogy a gyártó nem húz valami heavy skin-t a rendszerre, ezáltal lassabban is frissíti.
Azt gondolom, hogy ezáltal egy kiváló Nexus/Pixel alternatíva a Nokia 8. De a 9, ha valóban jön, akkor az lesz az igazi átütő siker idei formatervvel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged