- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
C64
őstag
Úristen, ezt a kretén címet.... Blikk újságírokat kértetek fel, vagy mivan??
Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ
-
llax
senior tag
válasz Fancy-boy #52 üzenetére
Itt sincs kihasználva a hely, de lényegesen jobbak az arányok. 2,8" simán menne 120mm alatt, még jól használható gombokkal. A 2,4"-osak voltak többen 110mm körül, a 2,8" kijelző kb. 8mm-el hosszabb. Ma már mindenütt tudnak keret nélkül, vagy minimális kerettel kijelzőt gyártani, ma egy 2,8" kijelző bruttó helyigénye nem/alig nagyobb, mint anno egy 2,4-2,6" kijelzőé.
Ha ezeknél a ma gyártottaknál csak a kijelző körüli keretet csökkentenék a lehetséges minimumra, a készülék szélessége még bőven kényelmes gombokat engedne, a hosszából is nagyon sokat lehetne faragni. De ezeken nagyon látszik, hogy ahogyan a szoftver, úgy a hardver fejlesztésébe se öltek sok energiát...Egy normális kivitelezés, összeszedettebb szoftver, épkézláb kamera (az olcsóbbjából, de nem legalja) és a lehető legtöbb kommunikációs platformom (legalább alapfunkcióinak) támogatása mellett lenne még kereslet ezekre, nem csak nagyitelóként. Nem kell mindenkinek több száz GFLOP-os GPU és tsai. a zsebbe 24/7, nem akar mindenki regényeket írni üzenetként...
-
--HARDCORE--
senior tag
Gondolom még mindíg csak gyári üzenet jelző hangok közül lehet válogatni.??
Üdv.: Zsolt ___> ReVolution!
-
llax
senior tag
válasz Fancy-boy #50 üzenetére
- Ennél rövidebb telót se tudok állandóra, kényelmesen magamnál tartani.
- 2000-től van mobiltelóm (15+ típus), de ekkora (hosszra) csak egy volt (már okosteló), a többi kisebb volt ezeknél."A 2.8" kijelzőnek kell a hely."
Kell, de nem ennyi. Körülötte sokkal kisebb is lehetne a keret (vagy ekkora bódéban nagyobb kijelző). Ezt már tizenX éve is meg tudták oldani.
-
Zigi
senior tag
válasz --Tomee-- #43 üzenetére
23500.- volt és fater használta, 14 napnól kicsúsztunk mire szólt hogy valami nem jó. Tudod 80 évesen sokszor azt hiszed te vagy béna de nem.....nem tudott vele telefonálni sem, mert mire reagált a telefon annyiszor megnyomta, hogy mire észheztért a csúcs hardver valahol tök más névnél, számnál volt. Tisztítás után egy darabig jó volt, de 100% hogy 2 napnál nem tovább. Eladni? lol senkinek nem kell ez a szar, mert mindenki tudja hogy fos. Én rontottam el ,mert azt hittem nyomógombos Nokia nem lehet rossz. Hát de. Kérlek ne téveszd meg az embereket azzal, hogy ez egy használható oprendszer/hardver. NEM AZ!
[ Szerkesztve ]
-
llax
senior tag
Egy egykezes (valamivel 5" alatt), min. erős középkat. telót simán bevállalnék. Most egy öregecske Z3C-m van, ha lenne valami értelmes utód, emberi áron (kifutó modellként pl.), azt simán megvenném.
Egy normális anyagokból, rendesen összerakott nyomógombos kevésbé érzékeny a zsebben hordásra. Jövés-menés közben nekem bőven megtenné egy bármilyen, kommunikációra kihegyezett cucc (több platformon, mint szolgáltatón keresztüli hanghívás és sms).
[ Szerkesztve ]
-
--Tomee--
csendes tag
Akkor kedves Zigi, talan ne hasznald es add el. En power usernek tartom magam, es nem esik nehezemre ha ket gombnyomassal a memoriatisztitot kell hasznalni
~10 eve kezdtem Android 2.1-en, gyalazatosan lassu vasak voltak meg sokkkal bugosabb szoftverekkel, de azt is tul lehetett elni valahogy. A KaiOS mar most par ev elonyben van ahhoz kepest hasznalhatosagban mint anno az android volt.
ANokiaHMD valoban nem ugyanaz mint regebben, de vegyuk eszre hogy egy 10 ezres teloban egeszen mas ligaban jatszo hardver es egeszen mas ligaban jatszo szoftver van, meg ha ezt az oreg snapit tenyleg nem kellene mar semmilyen teloba sem eroltetni. A ketto kozott kb a gombos kezelofelulet es a keszulek nagysaga a kozos de lassunk mar egy szakmai forumon a dolgok melyere: eg es fold egy butafon, es egy valodi okos funkciokkal ellatott telefon hardver es energiaigenye.
En pozitivan allok hozza es remelem hogy sokkal jobb is lesz, majd mikor minden otodik ember ilyet hasznal en ujra jot mosolygok, mint egykor az android gyengesegein es a helyenkent vallalhatatlan vasakon.Tegnap is ma feküdtem le, de ma is holnap fogok!
-
--Tomee--
csendes tag
En is ezt a koncepciot probalgatom, sajnos ez a vas meg igencsak a a minimum ehhez, de mar kozelit ehhez az elkepzeleshez. Nagyon szeretnem ha 30-40 korul tisztesseges kijelzovel es kb 100 buggal kevesebb szoftverrel lenne a piacon hasonlo meretu es tudasu telefon. Az sem baj ha nem
NOKIAHMD hanem mas markaju. Talan nemsokara oda erunk.Tegnap is ma feküdtem le, de ma is holnap fogok!
-
llax
senior tag
Nem lenne azzal semmi baj, ha ilyen nyomógombos többet tud a hívásnál és sms-nél. Igazából az utolsó nyomógombos "valódi" Nokiák és kortársaik is elindultak ebbe az irányba. Használható navi, használható (néha egész jó) kamera stb. Ahol bírta a vas, java alapú Skype, Opera és hasonlók. Nem lenne azzal baj, ha okosítva van egy nyomógombos, csak ne akarjon túl sokat tudni, amit tud, azt viszont oldják meg rendesen.
Ha több, mai üzenetküldő platformot alapszinten kezel, esetleg hanghívást is tud rajtuk kezelni (előlapi kamerával -amelyiknek van- videohívást is), akkor egy sokoldalú kommunikációs eszköz lehetne, a mai okostelefonos képességek nagyobb része nélkül is. Csak kicsit több energiát kellene fektetni a fejlesztésbe és gyártásba...
-
Zigi
senior tag
válasz --Tomee-- #34 üzenetére
A 6300 egy bug halmaz lagoló fostömlő!! 2 nap után ha nem használod a memória tisztítót 4mp mire hajlandó visszatérni a kezdő képernyőre a menüből! Akad, lassú, hasznavehetetlen hulladék!Az akksi kritikán aluli, mi a francnak akarnak a nyomógombos telefonok okosak lenni??? Az volt a jó hogy hívás, sms, 1 hét üzemidő. Eszetekbe ne jusson!! Használhatatlan szarra kidobni pénzt!! A Nokia halott R.I.P.
[ Szerkesztve ]
-
llax
senior tag
Ha ilyen telóból lenne egy normálisabb, akkor mernék venni egy 6"+ tepsit. De ha már van nálam egy 4G zsebmodem, akkor utóbbi kisebb tablet is lehetne. A lényeg, hogy az alap telefon funkciók mellett néhány egyéb kapcsolat (pl. e-mail, messenger, hasonlók) elérhető legyen a zsebemben (nem feltétlenül írogatni), a (számomra rettenet kényelmetlen) nehezen zsebbe tehető, nagyobb kijelzős cucc marad az asztalon/kocsiban/batyuban (a közelemben).
-
duo
addikt
nekem a KaiOS csak egy olyan probalkozasnak tűnik, hogy "bányásszunk adatot a butatelefon tulajdonosoktol IS. Eleve milyen gyanusak mar hogy nem okoseszkozzel nyomjak. meg alig van képernyő előtt töltött idejük." Aztán remélem tévedek.
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
FireFox1996
őstag
Manapság drágán fizet, aki buta telefont akar venni.
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
Necroman_Mk2
őstag
válasz --Tomee-- #34 üzenetére
Akartam kérdezni, hogy van-e valamilyen használható telefon KaiOS-sel, de akkor ezek szerint van. További javaslatokat persze szívesen várok
#28 zolikaDB Megmondom: az ára és az árrés miatt. Ugyanis csak egy kicsi réteg venne okosított nyomógombos telefont 50-70 ezerért. No, ugyanennyi pénzből az ember már egy belépő szintű, Androidos mobilt kap.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
--Tomee--
csendes tag
Koszi a tesztet, kivancsi voltam hogy mikor tesztelitek ezt a telot. A (Nokia) HMD emlekeim szerint ezt a telot a 6300 4g-el jelentette be egyutt, en abbol rendeltem egyet nyaron. Nem akarom vedeni a Nokiat, de higgyetek el, van rosszabb telefon a piacon, ha mar KaiOS.
Egy par hete mar nyomkodom a 6300-t, es a tesztiroval valamit veletek, forumtarsak, nagyreszt egyet ertek.
Engedjetek meg egy par vegyes hagvetelu pontositast amit tapasztaltam a kistestveren, a 6300-on, (ugyanez a rendszer fut ugyanezen az SoC-n):
-jelenleg hivatalos KaiOS aruhazbol nem beszerezheto a Viber, csak egyeb hekkelesek utan lasd: https://sites.google.com/view/bananahackers/devices/nokia-8000-4g-nokia-6300-4g-2020?authuser=0
- a KaiOS alapvetoen kinal szamkodos lezarast, amit ki is probaltam es jol mukodik, tehat lezarhato a telefon csakugy mint egykor az iOS
-a Whatsapp-ot igenis lehet hasznalni hivasra is, bar a 6300-n nincs elolapi kamera igy a videohivas kerdeses, de az app hivas resze remekul mukodik, megtalalhato az appon belul az opciok ful alatt a funkcio
-az akkumulator uzemido, ha csak egy kicsit is jobban hasznalod a telefont pl. streamet sajnos kb egy nap vagy egy kurta napra merseklodik, igaz itt csak 1200mAh
- a toltes viszont siralmas: 540mA-nel nem hajlando tobbet felvenni a telefon egyik toltovel vagy kabellell sem(joparat kiprobaltam), igy tobb orara rug a toltes ami a mai vilagban egyszeruen buntetes. Sokkal jobban zavar az ilyen lassu toltes minthogy nem USB-C vel toltheto a telefon
- remekul mukodik kulso appal a netradiok hallgatasa, es a BT kapcsolat is stabil pl. BT hangszorokkal, de a headsetek is kivaloan egyuttmukodnek
- a micro SD n elhelyezett zenet is le lehet jatszani de a gyari lejatszo nagyon furcsan mukodik, ossze-vissza keveri a zeneket ha kategoriankent vagy nevenkent akarjuk kezelni, elobb utobb mindig egy olyan mappabol kezd el jatszani amit eppen nem szeretnek.
- a mindennapokban ettol az SoC tol nem kell tobb ennek a rendszernek, de egy modernebb mar csak a fogyasztas miatt is jot tenne.
- parhuzamos app kezelest felejtsuk el, fogalma nincs a telefonnak ha esetleg valamely appbol ki kell lepni, hogy hol tartottunk
- a google bol sikeresen tudtam a nevjegyeket importalni ami nagyon nagy plusz egy ilyen nyomogombos telonal. Ugyanakkor a nagyjabol 650 nevjegyet (gondolom a memoria kurtasaga miatt) minden alkalommal ujraindexeli ami sulyos masodpercekbe kerul ennel a mennyisegnel ezzel az Soc-vel, es addig nem keresheto a telefonkonyv , ami a legidegesitobb az akkumulator lassu toltese utan a sorban.
-a kijelzo. Kallodott itt a fiokban nehany 15 ev koruli gombos telefon, de ennyire rossz minosegut egyszeruen nem tudok elovenni a fiokbol, akar Nokia akar mas markarol legyen szo. Szigoruan szembol hasznalva allo helyzetben teszi a dolgat, de mas szogbol ne akarjuk hasznalni. A legfajobb hogy a Youtube-on tenyleg jol mennek a videok, de a kijelzo siralmas minosege lehetetlenne teszi a hasznalatot elforgatott allapotban.
-mindig pozitivan zarjunk: a netmegosztas kivaloan mukodik, es a KaiOS es telefonoknal van programozhato gyorsgomb, a (Nokia) HMD alapvetoen ezen funkcio gyorselereset allitja be, ami ismet hatalmas plusz pont.
Sajat konkluziom:
A kis testver -10 ezer, tehat nagyabol 23 ezer forintos araval viszont velemenyem szerint versenykepes, hiszen van neteleres, alapveto funkciok, 4G, dualsim, es ha kell akkor eloveszek egy tabletet ami mar elheto, megosztom a netet es kesz. Igy is lehet elni, nem utolso sorban nem kell remegni hogy a strandon esetleg ellopjak, vagy osszekarcolodik az elo es hatlap, mert ennyiert egyszeruen nem kell vigyaznom ra ami a tobb szazezres uvegfolias toro masinak koraban bizony nagy aldas.Tegnap is ma feküdtem le, de ma is holnap fogok!
-
-
Silentfrog
veterán
Hát ők tudják …
-
zolikaDB
veterán
Miért nem lehet összerakni egy olyan "buta" Nokiát, ami/amiben van:
- egy épkézláb, netán tuningolt Symbian, de semmiképp KAIOS
- fém ház
- cserélhető 1500maH körüli akku
- USB-C
- értelmes kijelző, nagy felbontással, nem kell tapisnak lenni
- 4G
- WIFI
- rendes böngésző
- rendes fb/viber/youtube/whatsapp/akármi, ami most népszerű kliens
- egy AF-es, xenon vagy tudomisén milyen vakus 5-8mpx-es kamera, full HD videóval
- microSD
- jack
- BT5.0
- rádió
Simán vennék egy ilyet, mint egy bármilyen kínait 50-70 ezerért. -
-
Mishita
tag
Az elgondolás szerintem nem lenne rossz, a kivitelezése rossz az egésznek.
-
mrbego
aktív tag
Miért érzem úgy, hogy ettől sokkal jobb volt az E52 kb. jó 10 évvel ezelőttről. De még a C5-öm is talán, bár abban nem volt még wifi.
Üdv, P
-
Fancy-boy
addikt
válasz bollokcs80 #14 üzenetére
Csakhogy azt a színvonalat még a gyári Nokia hozta.
A Nokia 301 / 515 páros után már jött a Microsoft és vele együtt a lejtő.
Azóta sem jelent meg újabb S40 telefon.[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
hulladék
-
nagyúr
Hát igen!
Francnak kell visszabutítani az okos mobil oprendszereket. Ezt a selejtet! Tenyleg jobb egy teljes értékű regebbi Nokia mint ez.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
ClioRS
őstag
Azért kíváncsi lennék, hogy egy egyszerű miért kérdésre vajon milyen válasz születne a bullshit-en kívül a HMD-nél. Egyáltalán ezek az ipari hulladékok hogy tudnak ennyi jóváhagyáson keresztülmenni és piacra kerülni.... 33K, agyrém.
[ Szerkesztve ]
-
Emericus Max
tag
Ezt az eredményt gyakorlatilag a teszt előtt is borítékoltam volna.
HMD egy fos, mindig is az volt és az is lesz
Nem is értem, hogy miért nem mentek már csődbe. A NOKIA név megpocsékolásán kívül semmit nem tettek le az asztalra.Ha egy az egybe kiadnák a régi NOKIA telefonokat 2G-vel, symbian OS-el az is sokkal jobb lenne.
-
bollokcs80
Korrektor
válasz Danipicur2 #12 üzenetére
De ha legalább azt a színvonalat hoznák, amit pár éve még a Nokia301 tudott: Normális anyagú ház és rendes TFT kijelző, microUSB töltés és (3G/4G) adatkapcsolat, ami ma már kiegészülhet egy wifi hotspot funkcióval. Legyen benne egy 3/5 megapixeles kamera vakuval és kész, nem kell a sok hülye okosság. Nehogymár ez ne férjen bele mondjuk 100 dollárba (ami kint egyébkét a 8000-nél is 70$ körül van).
Szégyen a márkanévre nézve.....
@Alice: Kíváncsi leszek mit gyötörsz én is imádom a "gagyi'" tesztjeidet.
[ Szerkesztve ]
B.Cs.
-
Danipicur2
tag
Ez az a szintű hardver, aminél a 7 éves Ace4-em hardvere nagyságrendekkel jobb
Mondjuk egy Helio A20 és 1Gb RAM már sokkal élhetőbb lenne 16GB tárhely társaságában és ez a hardver is szerintem manapság párszáz forintokért megy a világpiacon, szóval ezt úgy tegyék bele, hogy tartsák a 33.000 Ft-os árat :/ Meg valami védhetőség se ártana, hogy ne tudjon bárki belejutni a telefonba, nem azt mondom feltéten, hogy ujjlenyomat olvasót tegyenek bele, de legalább számkódot be lehessen állítani...[ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
Ugyan, a Nokia 2720 Flipnél rosszabb mobil úgy sem létezik. Remélem
Azt mondjuk nem értem, hogy miért kell egy butamobil ilyen nagy legyen, a régi Nokia 6300 mindössze 106,7 mm hosszú és 43,6 széles.[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Doki42
őstag
Uh...csak ennyit tudtam kinyögni....
Ez fájtIphone 13- samsung galaxy tab s6 lite - Vétkezni emberi dolog, de isteni érzés
-
moleculez
veterán
10+ éves Symbian megenné reggelire ezt (is). Ipari hulladék...
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
janeszgol
félisten
Kikapcsolva, letéve az asztalra, hozzá sem nyúlva jól néz ki ez a teló.
Kuka kategória. De miért kell ezt istenem!? -
Di Natale
aktív tag
Nagyon jól néznek ki a nyomógombos Nokiák. Anno beszereztem egy Nokia 230-at.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Villanyszerelés
- Spórolós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Parfüm topik