Hirdetés
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Megszórta One UI 7-tel a Samsung az A-szériát
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Fotók, videók mobillal
- CMF Watch Pro 2 - ebből a poénból többet is ki lehetett volna hozni
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
Sziasztok! Keresztanyámnak vennék egy egyszerű klasszikus mobilt. Mivel C2-01 korábban már volt neki, amit szeretett és kiismert ezért maradnék a Nokia-nál. Amire lenne használva: Telefonálás, néha fényképezés, stopperóra
21-ért volna GSM boltban, ami elvileg egy új készülék. Ez mennyire lenne jó vétel?! Esetleg van valami tipushibája ami miatt nem szabad megvenni, vagy esetleg van más tipus 20-30k ársávban ami jobban ajánlott?!
-
meroly
veterán
válasz
gyulavezir #116 üzenetére
Hát ilyen ez a popszakma....
A propelleres a telenor? Haláli -
gyulavezir
aktív tag
Aham, értem, tehát teljesen fair a szolgáltatóm részéről, hogy ha a cégem éves szinten közel milliós tételben fizet neki, akkor ő a 20forintos telefonját még 7ezerért függetleníti neki...
Nagyon szomorú vagyok, de köszönöm a gyors választ, asszem elintézem ezt a propelleresekkel -
meroly
veterán
válasz
gyulavezir #114 üzenetére
Ezt hívják szolgáltató függetlenítésnek és teljesen helyen úton jársz, a szolgáltatód annyi pénzért oldja fel. Más megoldás ezen a fórumon nem támogatott.
-
gyulavezir
aktív tag
Sziasztok!
Ha valaki még van itt, talán tudna segíteni! 2010ben vettem a propellereseknél egy 6303i classicot, ami igazából tök jól működik, most odaadnám a gyereknek, hogy legyen telója, de neki nem telenoros az előfizetése. Megpróbáltam berakni a kártyáját, de függetlenítő kódot kér a telefon, nem zárkózik el a kártya használatától,mint korábban, akkor azt írta ki, hogy érvénytelen SIM.
Szóval kellene nekem egy ilyen kód, hol lehetne ezt megtalálni! Kérdeztem a telenor ügyfélszolgálaton, de ott olyan 7K-s összeget mondtak, hogy kb annyiba kerülne. Ezt csöppet pofátlanságnak tartom, mivel semmi hardveres hókuszpókuszt nem kér a teló csak egy kódot, amit szerintem a telefonba is bemondhatott volna...
Szóval, ha valaki tud ilyent, segítsen pls!Előre is köszi!
-
quailstorm
félisten
válasz
halhatatlan #112 üzenetére
Nem okosteló, esélytelen az ilyen.
-
meroly
veterán
válasz
halhatatlan #109 üzenetére
Ez esetleg? [link]
-
meroly
veterán
válasz
halhatatlan #107 üzenetére
Én ilyenről nem hallottam még.
-
halhatatlan
aktív tag
valaki tudna segiteni?????
kamerának szeretném használni a 6303 ci-met pc re és nemtom hogy létezik e ilyen progi ami kezeli
sos segitség kéne köszi üdv -
pe de
csendes tag
Sziasztok! 10.80-as frissítés jött. Ha valaki tudja mi van benne, jelezze, még nem próbáltam ki.
-
Gabis
őstag
Sziasztok
tudna nekem segíteni valaki abban, hogyan tudnám ezt a firmware-t feltenni a telóra
rm638_CareDP_1.00_NDT_06.61_6303i.exe
mert a mostani 9.83 egy f** ha fel akarom venni mikor hívnak vagy zenét akarok hallgatni mintha újraindulna... kép elsőtétül és kell egy kis idő mire magához tér
a 7.10-et nem ajánlja fel az OVI ezért gondoltam, hogy visszateszem az előzőt, azzal nem volt gond
ki is csomagolja a pc-re de ezt hogyan tudnám betallózni amikor frissíteném a telefont-t ?
előre is köszönöm a segítséget -
Joe bácsi
őstag
Nekem 6303-om is van és nekem nincs bajom még vele. De a Nokiát ismerve lesz....és nem is kevés.
(Az meg röhej, h. kapok egy céges 6303i-t és egyből ahogy kibontom és beüzemelem vihetem a szervizbe 2 hétre. Nem poénból kell másik céges teló. Addig mivel telefonáljak?!A csere hulladék akksival adott telefonnal!!!!) -
vH
csendes tag
Hello!
Azt szeretnem kerdezni, h tudja esetleg vki, h ezeket a telefonokat (Nokia 6303i) lehete fuggetleniteni?Nagyon fontos lenne, mert vasaroltam ajandekba vkinek egyet es nagyon kellemetlen
Elore is koszi.
udv -
Joe bácsi
őstag
Ilyen telót senki ne vegyen, mert a cégnél hárman is kaptak és mindegyik hangszóró hibás!!!
-
Atikusz
senior tag
ez a több közösségi funkciót kínál mit takar? van benne natív facebook kliens pl? a sima 6303-ban nincs?
-
pe de
csendes tag
UPDT: OVI és telefon újrarakva, szinkronizálás működik!
-
pe de
csendes tag
Sziasztok!
Én most váltottam 3109c-ről erre a gyönyörűségre (lehet köpködni, nekem tetszik), de csinál pár hülyeséget, ami aggaszt... Kb 1 hete van meg, de már kétszer előfordult, hogy mindenféle előzetes jelzés nélkül, nyomkodás közben kikapcsolt, és nem tudtam életre kelteni. Bekapcsolásnál felvillan a billentyűzet egy pillanatra, aztán ennyi. Csak és kizárólag némi töltés után hajlandó életre kelni... Olyan mintha nem érzékelné rendesen az akku töltöttségét, és azt hinné, hogy van még benne...
A másik probléma: OVI-ban csak a névjegytár szinkronizálása közben állandóan lefagy, és eldobja magát. Éppen most rakom újra az OVI-t, remélem elmúlik... Hasonló tapasztalat? amíg nem megfogható, nem rohannék szervízbe.
Amúgy tényleg tetszik. Éppen egy GPS-modul beszerzésén gondolkodom, sőt az iPOD-om is lehet a fiókban köt ki, csak egy rendes headset kell hozzá. A gyárinak elég dobozhangja van... -
-
GEPESZ66
veterán
Én is ilyen telefont vettem decemberben, T-Mobil-os,6.61-es szoftver van rajta.Ha elküldök egy SMS-t, s föggőben marad, erről nem kapok tájékoztatást, nem találom a "Kézbesítési jelentés"-ek mappát.
-
laikus2
csendes tag
Vettem egy ilyen telót. Nagyon tetszik, csak az üzenet írásnál sajna nem lehet beállítani az ékezet nélküli írást T9-ben. Ezenkívül nem lehet előre beírt sms-t elmenteni későbbi küldéshez. Nekem csak ennyi "bajom" van vele.
-
Sza_Sa
senior tag
Látom nagyon aktiv a topik
-
Sza_Sa
senior tag
Gyári telenor 07.10 van rajta, tehát ezzel jött ki a teló, és át lehet állitani a jobb gomb tulajdonságát. Viszont azt olvastam, hogy ennél az új s40 oprendszernél animáltak a menük. Namost vettem két ilyen telót, és egyiknél sem mozognak a főmenü ikonjai. Felettébb érdekes
-
ruskop
senior tag
Szisztok!
Azt nem tudja valaki esetleg, hogy az alap kijelzőről azt a bazi nagy órát, hogyan lehetne eltüntetni vagy mint a többi normál nokiánál ilyen picibe a felső sorba helyezni?
Ja egyébként a jobb gomb funkciót csak úgy tudod ha leszeded a Szolgáltatos firmwaret és felteszel rá egy független firmwaret. Én megcsináltam és minden menüpont előjött.
-
aneda
senior tag
Továbbra is jobb gomb kérdés:
valakinek sikerült t-mobilos készüléken megváltoztatni a jobb gomb funkcióját?
Ezelőtt 6300 volt, ott sem lehetett átállítani a Saját hivatkozások menü alól, de ha jól emlékszem az adott alkalmazás menüjében volt arra lehetőség hogy induljon a jobb gombra...
Itt nem találok ilyet, és a Nokia Ovi féle szoftverfrissítés sem segít. -
mokilla
csendes tag
Sziasztok! Korábbi telefonom kamerája VGA felbontású volt. Az ezzel készített videófelvételeket milyen minőségben fogja lejátszani a a 6303i QVGA felbontásban?
Vagy nem számottevő a különbség?
Köszi! -
meroly
veterán
Jól láttam hogy az üzenetírás az "i"-ben visszatért az alapokhoz, vagyis elsőre egy üres képernyő ott meg lehet írni az üzit, majd utána küldés és akkor kell a címzettet hozzáadni?
-
Bogyó bá'
nagyúr
Beállítások/ Saját hivatkozások/ Jobb oldali választógomb:
About
Csengőhangok letöltése
Facebook
Hírek, időjárás
Játékok letöltése
Képek letöltése
Moziműsor
MySpace
Ovi
Ovi Mobi
Számlainformáció
Telenor
Telenor újdonságok
TV műsor
WAP
Zene letöltéseAlapból ennyi, azaz mind adatforgalmat akar generálni.
De várj csak: Valahogyan sikerült egy almenübe lépve saját médialejátszót beállítani!
Akkor vissza az egész: igen, lehet számológépet is, sőt bármit!szerk: Kiraktam az OFFLINE, előre telepített térképeket, nekem talán az lesz a legfontosabb a munkámhoz, hamár nincs a telómban GPS! WOW!
Én lenni nagyon happy!!!! -
Bogyó bá'
nagyúr
Na szóval felment az új szoftver a Pannonos telómra, de jobb nemigen lett a dolog, mert a jobboldali gombra csak "haszontalan" dolgokat lehet választani, olyanokat, amelyek adatforgalmat generálnak. Pl. a "zene" nevű menüpontok egyike sem a beépített zenelejátszót kapcsolja, a memóriakártyáról lejátszáshoz, hanem mindegyik letölteni akar....
szerk: Ja igen, még a SIM-kártyáról is eltüntette a telefonszámokat, hogy teljes legyen a boldogságom...
-
Bogyó bá'
nagyúr
Na ebben segíthetnél, nem vagyok egy telefonmágus!
Pannonosként agyvérzést kapok a céges telóm w@p-gombjától. Felmegy magától, ha véletlenül megmyomódik (és nincs éppen lezárva), és igen drága adatforgalmat csinál. A főnököm már szólt érte, hogy mit netezgetek.....OVI-szoftvert (a telefonon) felküldtem frissítésért, maga az OVI frissült, de a telóhoz nem talált gyári frissítést....
Itt elakadtam....
-
Akinek nem tetszik, hogy a jobb oldali választógombba (selection key) be van "égetve" a WAP (pannonos telónál biztos), az tegye fel a legújabb gyári firmware-t (az OVI Suite automatikusan megcsinálja), és máris állíthatóvá válik.
-
meroly
veterán
válasz
Bogyó bá' #63 üzenetére
Köszönöm a részletes beszámolót. Na azért az nem rossz. Akkor meglenne a 3 napom, mert én kb 10x annyit beszélek (napi 1,5-2 óra szinténm 3-4 perces, de fél órás is becsúszik). A képekért kár, bár szerintem nekem elég lenne. Egy samsung s630-as kis fényképezőhöz plusz a 6230i-m kamerájához vagyok szokva.
A fémet viszont útálom és emlékszem mikor a sima 6303 vendégeskedett nálam pár napot tavaly, a fém csúszós gömböjű hátlap nem tetszett. -
Bogyó bá'
nagyúr
Döbbenetesen sokat bír!
Én céges telóként kaptam, készenlétben, napi egy-két perc beszélgetéssel 13-14 nap.
Napi 8-10, 3-4 perces beszélgetéssel is megvan az egy hét!
És elég gyorsan (2 óra alatt) teljesen feltölthető a gyári töltőjével. (USB-ről picit több, 2,5 óra körül)Szeretem a kézbe simuló fogásáért, nem karcolódik a fém borítása sem.
Nagy negatívum: videolejátszás akadozik, pocsék, netre teljesen alkalmatlan (a magáncélú, de szintén 25 ezer forintos Samsung S5320-hoz képest, annak a videója király, netje is jobb valamivel, de persze az sem jó)
Pocsék kényképet készít, bár ebben a Samsung sem jeleskedik.... (Mondjuk tükörreflexes Canonhoz vagyok szokva...
)
-
meroly
veterán
Sziasztok!
Akinek ilyen telója van, szólhatna pár szót az akkuról. Milyen használat mellett mennyit bír?
Köszi -
mézespálinka
senior tag
Üdv!
Tudtok rá olyan progit, amivel pdf-et lehet olvasni? (kerestem nokiaprogramokon, de sajna nem találtam olyat, amit a 6303i operációs rendszeréhez ajánlanának.) Másik kérdés, hogy a programoknál azt az infót találtam, hogy signózni kell. Ez mit takar?(első nokia telefon :S) Köszönöm előre is.
-
razsa
aktív tag
"navigációs gyűrűbe integrált jelzőfény" már a sima 6303-ban is megvolt nem??
-
AMD Power
titán
Nagyon jó ez a kis telefon. Anno még a 2700 elött nagyon ezt nézegettem. Így az i verzió még vonzóbb lett.
-
littlelion21
addikt
-
meroly
veterán
válasz
littlelion21 #52 üzenetére
Állítólag ez a kamera jobb mint az i nélküli verzióban.
-
Olcsi
senior tag
válasz
littlelion21 #52 üzenetére
Kinek ez - kinek az! Ezért van kétféle...
-
littlelion21
addikt
Lényegében az AF kamerát felcserélték a közösségi funkciókra. Nagy ötlet volt, mit ne mondjak.
-
BossBoss
őstag
Na meg ez is... Hánynom kell. Pedig tényleg szerettem a nokiát. Senkinek nincs szeme a cégnél? Az rendben van, hogy a sok telefonguru értékeli millió szoftveres, harveres újítást és profin kivesézik. De a nép 60% lesz@rja symbiant, WM, Android rendszereket.Meg ilyen fps meg olyan proci. Nekem is fontosabb a belső mint a külső de ez már vicc. Üzenem a nokia dizájnereinek, hogy bek@phatják. Vakok!!!
-
m@xsys
senior tag
Továbbra is fentartom, hogy a 6300 sokkal szebb. Fölösleges modell frissítés, gyenge próbálkozás by Nokia.
Az áron kivül semmi jót nem tudok megemliteni, ja fos zöld - biztos ez kell a népnek. -
plus44
veterán
Az ára elég jó, de maga a teló elég ronda (főleg a navigációs szervek...)
-
gerilee
aktív tag
Normál használat, semmi extrém. Eddig februárban kb. 2,5-3 órát telefonáltam vele. Mellette az E51-hez ha hozzá sem nyúlok akkor 3-4 naponta tőtikézni kell. De persze használom, így általában 1,5-2 nap amit bír (kikapcsolt 3G-vel, kékfoggal, alacsony fényerővel). Jó lenne, ha össze lehetne rakni a két telefon jótulajdonságait...
Megértem az aggodalmad a zsebbenhordástól, de sajnos ha a telefon károsítja az embert, akkor tökmindegy hol hordod. Övön, tartóban? Vastagbélrák. Nyakba akasztva? Gyomorrák. Mellényzsebben? Tüdőrák. Táska vállpántján? Gégerák. Egyik sem jobb.
-
meroly
veterán
válasz
(An)Dante #40 üzenetére
Köszi, nagyjából ezt akartam én is írni, hogy ha valaki hanyatt fekszik és a fém részen keresztül próbálja elkapni a jelfolyamból az infót a készülék, akkor már árnyékol, vagy ha headsettel és a készülék meg istentudja milyen pózban hever valahol.
misimagaki: én még mindig kis gyúnyt érzek magamra nézve, de lehet paranoiás vagyok
-
(An)Dante
őstag
A túl sok fémet tartalmazó burkolattal rendelkező mobilok vétele nagymértékben függ a készülék térbeli helyzetétől. Ha olyan helyzetbe kerül a készülék, hogy a fémes burkolat a készülék antennája és az adótorony közé kerül, akkor a telefonnak rendszerint növelnid kell az adóteljesítményét. Ez nem jelenti azt, hogy szakadózni fog a vétel, csak esetleg gyorsabban merül a készülék. Hívás közben ezzel nem szokott gond lenni, de modemként használva már jól látható, hogy mennyire helyzetfüggő a térerő.
Ettől függően az acélból készített mobilok burkolata sokkal ellenállóbb, az alumínium modellek viszont sérülékenyebbek és sokkal könnyebben benyomódnak.
-
8nemesis8
veterán
Színválasztékban nem szenved majd hiányt
A jelzőfényt okos ötletnek tartom, E51emen is hasznosnak vélem.
-
evone
őstag
Nemtudom, nekem nem csuszik jobban, nem mocskolodik, fel eves a 6300am de egy darab mocsok/kosz nincsen rajta sehol, makulatlan tiszta pedig tok sincs hozza, a hatuljan van 2-3 karc, ennyi. Hidegnek hideg, es? En semmliyen problemat nem veltem felfedezni a hotagulassal kapcsolatbam pedig latod mar megvolt nyaron es most itt a jo hideg tel is.
Semmilyen aksiido csokkenest nem veltem felfedezni a regi 6230i-mhez kepest, foleg nem arnyekolast, mivel az antenna resznel muanyag a telefon, ahogy a 6303nal is, ugyanolyan jo a tererom mint akarmelyik masik szargagyimuanyag nokianal.
-
meroly
veterán
Hát hátrányként az alábbiak:
- jobban csúszik
- mocskolódik
- karcolódik
- hideg
- a műanyag-fém kapcsolat hatására a hőtágulás miatt lesznek problémák
- jobban árnyékolja a telefont,
- ezáltal csökken az akkuidő (még ha a mostaniak minimális mértékben is, de a 8800-n ez érezhető volt)
- ezáltal rosszabb lesz a térerő (ez is inkább csak a 8800-ra volt jellemző)Ellenben szép, az tény, ezt nem vitatom.
Viszont lehet olyan nem fém készüléket kapni, ami nem recseg, ropog.Zsebembe nagyon ritkán rakom, mert - bár van egy - de szeretnék még gyereket és nem akarok hererákban pusztulni egy szaros telefon miatt.
gerilee: hát készenlétben nem lesz párja az tuti. De az a készenléti idő, amit te írtál, az milyen használat mellett van?
-
evone
őstag
LOl. Miert is ront a hasznalhatosagon? :S Nemtudom de nekem jo erzes hogy nem egy recsego ropogo szart nyomkodok, hanem egy normalis anyagokbol keszult mobilt tokeletes illesztesekkel, akarhol nyomkodom semmilyen hangot nem ad ki, és télen sem hideg egyaltalan ha nem logatjatok ki az ablakon 200km/h mellett. Megsugom: ha a zsebedbe rakod akkor nem fog lehulni.
-
hans87
tag
Speciel sztem nem rossz ötlet ez, csak egy dolog zavar. Anno a 6300 mellé kiadott i verzsön WiFi-s volt úgy tudom, jobb lett volna ha már kiadnak egy 6303i-t, akkor legyen már benne WiFi is, S40 támogatja szóval szoftra nem lehet fogni. Bár lehet, így jobbn felveszik a szolgáltatók a kínálatba. Amúgy meg a barna szokatlan, de vmiért egészen tetszik.
-
meroly
veterán
válasz
misimagaki #28 üzenetére
Valószinű azok tisztában is vannak a dolgokkal.
Ezt hogy érted?
niti: nekem is hasonlóak az érzéseim, mindemellett egy nagyon jól működő készülék, ami szépen a háttérben végzi a dolgát. A szépség meg ízlés kérdése, valakinek biztos bejön.
-
niti
aktív tag
Ez a telefon tök vicces szerintem. Kb úgy néz ki, mintha 5 évvel lenne lemaradva. Főleg a full fekete, a kék gombfeliratokkal. Meg az egész formája is olyan... Vicces, na. Nem találok jobb szót. Nem tudopm, hogy lehet ez az egyébként tényleg elegáns és stílusos 6300 utódja. Na bocsi az offért, de mindig megmosolyogtat ez a típus
-
JanFe
aktív tag
válasz
misimagaki #23 üzenetére
En is azt hittem.
A 6300i- be volt , ezert azt hittem ebben is lesz. Kar, hogy kimaradt es a 3G -ert is
-
meroly
veterán
válasz
misimagaki #23 üzenetére
A 3G-ről nem is beszélve.....
-
misimagaki
aktív tag
Azt hittem az "i" majd azt jelenti, hogy van benne wifi. Aztán mégse. Pedig azt nagyon el tudtam volna viselni.
Egyébként ma tervezem egy 6303 classic vásárlását -
meroly
veterán
Cseréltesd ki, ha rossz a hangminőség. Mivel nem árulnak már és nem is javítják, mert a gari gondolom lejárt, így kapsz egy újat
Én még mindig jókat röhögök a nokia marketing dumáján
-
gerilee
aktív tag
Ezek a színek... Khmmmm..
Monnyuk cégesnek elfogadnám, mert a jelenlegi 6021-sel én elégedett vagyok, mert simán kibír egy hetet erős igénybevétel mellett, de sok partnerem panaszkodik a hangminőségre. -
meroly
veterán
válasz
(An)Dante #19 üzenetére
Na nem csak nekem nem jön be, végre egy "szaki", mint te se vagy kimondottan a pártján?
Reggelente pl nagyon útálom, amikor a jéghideg telefont kell megfognom, mert azon van ébresztő is. Arról nem is beszélve, hogy 8800-n, pl a plexi is üveg volt és átvette a fémtől a hideget, tehát tuti fülgyulladás ha telefonáltam vele.
Mindezeket leszámítva gyönyörű, de csakis olyan árnyalatban mint a 8800 vagy a 6700. -
Magnum_
nagyúr
válasz
(An)Dante #16 üzenetére
az végülis nem baj, ha lejjebb húzodik a fém az alsóbb szegmensbe, mégis jobb megfogni, szebb, igényesebb (remélhetőleg), mint a hasonló árú müanyag társai.
Samsung is vihetné ezt a vonalat, alsóbb kategóriában az L700 óta nem is tudok hirtelen fémes telkót, de még felsőbb kategóriáan is kevés. -
(An)Dante
őstag
Úgy tűnik, hogy a 6300 egyre inkább az alsó árszegmens felé veszi az irányt, vagyis a fémből készített mobilok már nem lesznek exkluzív ajánlatok. Amúgy a videofelvételi opciót elég ritkán használom a telefonokban, pedig rám elég nehéz lenne azt mondani, hogy nem mozgat meg a technika.
-
Matthu
aktív tag
Teljesen értelmetlen és felesleges "ráncfelvarrás". Ez van. Manapság ez a trendi.
-
(An)Dante
őstag
Maga a kamera nem butítás hidd el! Az új EDOF fixfókuszos kamerák sokkal jobb minőségű fotókat csinálnak mint az olcsóbb autofókuszos modulok. Ha nekem nem hiszel nézd meg az EDOF kamerás Nokia 5630 XpressMusic tesztfotóit, majd az eredeti, autofókuszos 6303 classic festményszerű pacáit. Sajnos a videóért valóban kár, de a Nokia lépése amúgy logikus. A fiatal, technokrata réteg a érintőkijelzős mobilokat veszi, a technika iránt kevésbé fogékonyak nem tudják rendesen használni a AF kamerát, mert nem várják meg a fókuszálás végét sem..
-
PH-User
addikt
A fekete-ezüst és a fekete egész jól néznek ki szerintem.
-
LA_COSTE
senior tag
Ennyi pénzért jó vétel lehet.
Ha a nyomogatás is kényelmes rajta, akkor javasolni fogom másoknak is. -
Magnum_
nagyúr
nagyon elfogadnám céges telefonnak
-
Az új zöldes szín nagyon tetszik, de ezt a részben downgrade-et nem igazán értem...
-
meroly
veterán
Hát aztán a kamerához tényleg nagy baromság volt hozzányúlni.....
Nemmellesleg ez milyen modul lehet, mert 8 fps-el nem igen találkozni nokiákban, inkább 10-15-20 szokott.
A többi változtatás jó, de ezért kár volt kiadni egy 'i' verziót szerintem.Én inkább már a C szériát várom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest