- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- VoLTE/VoWiFi
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
meroly
veterán
válasz
druidaerik #132 üzenetére
Mi?
-
druidaerik
csendes tag
menyi lesz az ara a legolcsobb 3720-nak
-
bepe79
addikt
Nokia 3720 Classic strapa-mobil stress-teszt:
(nem az eddig látott hülyeségek (zselé, meg medence, meg golfütő, hanem normális strapa-teszt)
( http://www.gsmarena.com/nokia_3720_classic-review-389p6.php )
(autó áthajtós teszt, ejtős, hajigálós teszt, és folyadék teszt)
Érdekes módon, a többi strapa telóval ellentétben ez túléli az autós áthajtást egymás után többször is, meg sem kottyan neki, sem a kijelző nem törik össze, és a teló is működik tökéletesen utána.
A hajigálós / ejtős tesztben szintén nem tört össze a kijelző, és ugyancsak működött a teló továbbra is. Úgy látszik, hogy mégiscsak sikerült a Nokia-nak egy baromira strapabíró készüléket egy tökéletes, szép, vállalható külsőbe csomagolnia.
Én örülök, hogy megvettem, és e mellett döntöttem.
-
meroly
veterán
Ja nekem a céges kártyám van benne, úgyhogy munkatelefon is egyben, azért van 2 óra legalább. A 2700-ban is az új S40 van és tényleg nagyon jó. Ha nálad olyan használat mellett 5 nap, akkor nálam az is max 2 lenne
Miért nincs olyan telefonja a nokiának ami erős használat mellett is legalább fix 3 napot kibír. Tegnap vettem le töltőről (kb 3 óra beszélgetést tettem bele) és már akkufeszültség alacsony. Én nem tudom mi zabál ennyit.... -
bepe79
addikt
Hát napi 2 óra beszéd mellett nem is csodálom, hogy lemerül nagyon gyorsan.
Mondom, én nem hardcore user vagyok, én a barátnőmmel max 10-15 percig szoktam beszélni telón, és azt sem minden nap, mert úgyis beszélünk személyesen utána, akkor meg minek..Naponta vele 1 vagy 2 SMS-váltás is szokott még lenni, meg ezen kívül kapom az InfoSMS-t is. De a 28-ai esti töltés után ma este van pirosban, úgyhogy most fogom tölteni, tehát nálam 5 napot !!! bírt így ki, hogy azért használom is. Igaz, hogy a Nokia 2 meg 3 héttel reklámozta ezt a 3720-at, de azt légüres térben készenléti állapotban, 0 hívás és 0 SMS-el kell érteni.
Egész jól el lett találva ez a 3720, eddig összességében meg vagyok elégedve. Ma felraktam a Nokia PC Suite 7.1-et is a gépemre, felismerte elsőre a telót, kezelte, tudtam rá progikat telepíteni: szótárak, Worms 2007 240x320, stb. + másoltam rá MP3-akat is. Szépen lejátszotta őket, bár nem a fülest próbáltam, csak a hangszóróján keresztül, de ott élvezhető volt. Esni még nem esett
, így a strapa-bírásáról nem tudok nyilatkozni, de ez elvégre egy strapa-teló, méghozzá a videókat megnézegetve nem is akármilyen. Összességében szerintem nagyon jó lett, és az új S40 6th Edition (új) is nagyon faszányos rajta, gyors, betonstabil, szép. Remélem most már tényleg hamarosan jön a Mobilarena teszt is.
-
meroly
veterán
Az nagyon durva, akkor igen jól bírja. Én is egy nagy multinál dolgozom, akiknek a t-mobile-al van szerződése, mi is ingyen beszélünk. Nekem cégesem van, tehát a limitig én bárkivel, meg a családban vna pár társkártya, azzal is. Napi 1-2 óra beszéd után a 2700-m lemerül, ami furcsa, mert ugyanaz a két telefon, ugyanazzal az akksival.....
-
-
bepe79
addikt
Pár új infó: 28-án este töltöttem, és még mindig megy, de még 3/4-ig van az akksi (vagy még több van benne) ! Pedig SMS-ezek és telefonálok minden nap a párommal, tehát nem csak stand by-ban van a 3720-asom, plusz az energiatakarékos mód is ki van kapcsolva. Egyébként a teló piszok gyors, sebességre nem lehet panasz. A vas is jó / új lehet, és az S40 is a legfrissebb, 6. generációs ezek szerint. MP3-akat még nem töltöttem fel, viszont a hangminőségre és a mikrofon minőségére sem lehet panasz, engem is jól értenek, és én is kristálytisztán értem a hívott felet. Szal egyelőre tökéletesen meg vagyok vele elégedve, bár ennyi pénzért lehet, hogy belefért volna WLAN v. GPS is (esetleg mindkettő), így 2010-hez közeledvén.
Szerk.: az alsó lekerekített részen az alsó két gombot kicsit nehezebb eltalálni és érezni a nyomáspontjukat, de nem vészes annyira, kibírható. Volt már rosszabb megoldás is minden gyártó részéről.
-
BLC
tag
Sziasztok!
Van valakinek némi információja mikor lesz elérhető szolgáltatóknál? Vagy 2 év nokia garanciával?
üdv.: BLC
ui.: Milyen a hangminősége?(beszéd, csengés, kihangosítás)
-
-
bepe79
addikt
Igen, csináltam vele pár képet, igaz, hogy már most este, így félig szürkületben, meg bentről a szobából, meg rossz megvilágításnál, így olyanok is lettek, amilyenek. De így legalább látszik, hogy nem szabad sokat várni a 2MP-es kamerájától. Íme a képek:
( http://picasaweb.google.hu/bepe1979/Nokia3720Classic# )
A telóról tegnap az Olympus FE25-ösömmel csiánltam a képeket, amiket ide beraktam, az sem egy csúcs digitális fényképezőgép, de ettől fényévekkel jobb képeket csinál, mondjuk az arra lett kitalálva, ez meg csak egy mobil egy low-end kamerával.
Még akkor pár dolog, amiket tapasztaltam ma és megosztom veletek:
Most töltőn van, nagyon okosan megoldották, hogy nem kell leszedni az alsó gumi-borítást a töltéshez, van rajta egy lyuk, és azon keresztül lehet tölteni... csak ez meg így megkérdőjelezi, hogy mennyire vízálló is ez, hogyha közvetlenül érintkezik a töltő-csatlakozóval a víz...
A gumiborítás alatt lapul még az USB port (micro-USB, tehát a kisebbik, a laposabbik), és ha jól láttam a 2.5 jack lyuka, ami szintén nem egy okos dolog (mondjuk én nem hallgatok zenét telón, nekem mindegy).
Az USB porton a számítógéphez csatlakoztatva a telefont kapásból felismeri nálam a Windows 7 RTM, mondja is, hogy 3720c, stb., és lehet is másolgatni, úgy, hogy még csak PC Suite sincs telepítve.A képernyő kristálytiszta, és színekkel teli, egyáltalán nem pixeles, és valami gyönyörű a kép (a Samsung M110-em után
). 240x320 a 2.2-őn, tehát szerintem senki másnak sem lesz pixeles még nagyítóval sem. A halacskás mozgó témával valami borzasztóan király képet produkál a kijelzőre a 3720c.
Na 3. körben ennyi, reméljük, hogy napokon belül a Mobilarena is teszteli, mert én igazából nem tesztelem, csak a megvett telóról pár tapasztalatot megosztok veletek, nem ugyanaz.
-
meroly
veterán
Igen, ezen az új menün, ha már csak egy pötty van az akku töltöttségen, az alapból piros. Nincs külön zöld egy pötty, aztán ha még gyengébb, akkor piros egy pötty, pedig az lenne az igazi
Ja a lényeg,hogy ne gyűjtse az ujjlenyomatokat, ha azt nem teszi, akkor már nem is csúszik.
Még egy kérdés. A töltő csatlakoztatásához is fel kell nyitni a gumi takarót, vagy annak van ott egy külön luk? Mert mintha egyik fotón úgy láttam volna... -
bepe79
addikt
Köszi!
A mérete számomra megfelleő, sem nem kicsi, sem nem túl nagy, súlyra pedig könnyű szerintem. Tölteni még nem kellett, de már pirosba ment az akksi-töltöttség jelző, tehát ma este tölteni kell majd. A hátulján nem az ujjlenyomat gyűjtő műanyag van, hanem az a nem tök sima felületű, nem tudom a pontos megnevezést, de nem gumi, az biztos. Nekem nem csúszik, tehát pont jó. Lélegzés effektus úgy vettem észre, csak speciális esetekben van (nem olvasott SMS, stb.), stand by-hoz nem lehet kapcsolni (vagy csak én nem találtam meg a beállítási opciók közt). A kamerájával is próbálok majd teszt-fotókat csinálni, meg feltenni, bár sok reményt nem fűzök a jó minőséghez.
@plus44: én is remélem, hogy nem ment a strapásság rovására, ez majd kiderül akkor, hogyha nem a Nokia tesztjeit nézzük, hanem kívülálló stressz-teszteket (orosz teszt, esetleges Mobilaréna strapa-teszt, stb.)
-
meroly
veterán
GRATULA a telóhoz!
Tudom milyen érzés lehet végre a kezed között tartani, én annó így voltam a 8800-val, jó ez teljesen más téma.
Szóval tesztelgesd csak és mindenképpen számolj be minden újdonságról!
Akksi hogy áll? Csak mert most vettem egy 2700-t (már írtam) és első nap végére nem sikerült lemerítenem a gyári szuflát benne, pedig reggel vettem és nekem is céges sim van benne, tehát használtam rendesen. most már kezd beállni a két naponta töltésre, de nekem egy nap min 1 óra beszélgetés tuti van.
Amúgy méretre nem túl nagy a telefon?
Ja és nem csúszik a kezedből, tehát nincs rajta zongoralakk műanyag vagy valami ahol az ujjlenyomat meglátszik?
A kamerával készült tesztfotókat is szívesen látnánk!
Köszi -
bepe79
addikt
Kicsit a strapa-jellegről:
A hátlap és az akksifedő nekem nagyon műanyagnak tűnik, valószínűleg az is, a krómcsík és a hátlap között pedig van egy nagyon picit kiszélesített gumigyűrű körbe, ami csak akkor védi meg szerintem az egyéb matériát, hogyha pont az élére esik, hogyha már akármilyen szögben elfordulva, akkor már nem a gumira esik. Az előlapon, a krómcsík és a kijelző+billentyűzet közt szintén van egy vékonyka gumicsík, ami picit kiemelkedik az előlap síkjából, kitüremkedik. Hogy mindez mennyire védené meg magát a telót (krómcsík, műanyag hátlap, belső részek) esésnél, azt nem tudom, mindenesetre nem tűnik annyira strapa-bírónak, mint a Samsung B2100 vagy B2700. Lehet, hogy a belső részeket nagyon szigorúan atomstabilra rögzítették, és azért bírja ki azokat a dolgokat, amiket a teszt-videókban produkáltak, de ránézésre én nem mondanám meg, hogy ez kimondottan strapa-teló. A kijelző felett nem tudom megmondani, hogy egy nagy vastag plexi vagy pedig karcálló üveg van-e, mert még rajta van a fólia, és egyelőre nem is áll szándékomban leszedni. Így második körben ennyi, remélem hamarosan a Mobilarena is teszteli hivatalosan.
-
bepe79
addikt
Jah, egyébként már most hazafelé jövet szükségem volt a beépített zseblámpájára, mert a páromtól hazafelé jövet a zsepikkel együtt (allergiás vagyok) sikerült kihúznom egy ezrest is a zsebemből, amit időben észrevettem, és visszamentem, de az adott utcának azon a részén a nélkül soha meg nem találtam volna, szerintem a kijelző fényereje nem lett volna elég hozzá. Szintén pozitívum, hogy események hatására (beérkezett, de még nem olvasott SMS-nél volt most ilyen pl.) időközönként felizzik a navi gyűrű, mint az üzleti kategóriás E-Series Nokia-knál, tehát ezen is van lélegzés effekt
Azt nem tudom, hogy akkorra is be lehet-e kapcsolni, amikor nincs semmi különös, csak szimplán stand by-ban van, de ezt is meg fogom nézni.
-
-
bepe79
addikt
válasz
Dare2Live #109 üzenetére
Bocsi, hogy csak most reagálok, hazaértem a barátnőmtől. Igazából még soha az életben egyetlen telómra sem telepítettem az Opera Mini-t, mert sima prepaid-es voltam. Most céges sim-em van, és ha leírjátok, hogy hogyan kell, lehet, hogy megpróbálkozom a feltelepítésével.
-
bepe79
addikt
Megvan a Nokia 3720 Classic strapa-teló!!!
Baromira bejön, és végre tényleg egy normális tudású strapa-telóval van dolgunk. Az én fekete-szürke változatom nagyon ott van, szép is, és elegáns is, tehát abszolút vállalható bárhol, bármikor. A króm csíknak valóban nincs sok értelme egy strapa-telón, de sebaj... csak ne kopjon majd. Az akksi rögzítés is nagyon ott van a szeren, most már értem, hogy miért nem esett le az akksifedő a strapa-tesztekben: ha jól számoltam, oldalt mindkét oldalán 2 helyen lehet bepattintani, és még utána jön a csavarral való rögzítés. Elsőre kicsit furcsa, de nagyon könnyű leszedni, nem kell félni tőle. Nem nyöszörög, nem recseg, atomstabil a hátlap, nem úgy, mint az N szériánál. A gombok jó nagyok és elkülönülnek, hézag van köztük, így senkinek nem lesz gondja a nyomkodással. A kijelző szép nagy, csak egy picivel kisebb pl. az N82 2.4-esénél, a 3720-as 2.2-est kapott. Én végül az xxl-től vettem, akitől a Mobilarena is kapja majd tesztre, full doboz, garipapír, töltő, 2.5-ös füles, akksi, memókártya járt hozzá. Elsőre ennyi, mert most rohannom kell, csináltam pár képet is. Íme:( http://picasaweb.google.hu/bepe1979/Nokia3720Classic# )
Segítettem kicsit. Nem szeretem, mikor "kilógnak" a képek.
[ Módosította: Viktor0610 ]
-
bepe79
addikt
Meglesz ma!!!
Bekérték azt az egy példányt a nagykerből, és ellenőrizték nekem, tényleg a szürke (fekete-szürke) példány!!!
Úgyhogy félretetettem a nevemre, és ma délután megyek be érte!
Utána tesztelgetés, és este beszámolok, hogy milyen.
Legalábbis remélem, hogy már este tudok majd róla írni pár sort.
-
VD
őstag
Vazeg ezt a kavarást!
Már tűkön ülük milyne lesz!
Tervbe van nálam is egy strapa telefon, mert apám kinyírta az 5140i-jét, és ahogy most nézem az ideiglenes 6230i nem fogja sokáig bírni nála. Idáig a Samsung B2100 a befutó, az elég meggyőző volt élőben is, de a Nokia felé jobban húz a szívem, meg hát az öregnek csak a nokia a telefon gyártó, az össze többi csak lelkes amatőr.
Ha valaki megerősíti, hogy élőben is jó akkor eldőlt melyik lesz. -
bepe79
addikt
UPDATE: megint hívtak az xxl-től, hogy úgy tűnik, hogy 1 db-ot tudnak keríteni a szürkéből. 1 óra múlva náluk lesz, a srác az xxl-nél megnézi, hogy biztosan szürke-fekete-e, és utána hív engem.
Azt lehet, hogy nem vállalnám be, viszont visszahívtak az xxl-től is, hogy csak a sárga van. Azt meg én nem veszem meg...
-
bepe79
addikt
A történet folytatása: visszahívtak most a gsmline-tól, hogy a nagyker szerint csak sárga van, félrenéztek valamit...
Viszont felhívtam az xxl-nek a Jókai téri boltját, és azt mondták, hogy a grey verziót megrendelik nekem, mikorra odaérek délután fél 6-ra, ott lesz.
Remélem, hogy nem lesz több kavarás, és végre tényleg a szürke-fekete lesz ez..
-
bepe79
addikt
Újabb jó hír!!! A GSMLine-nak van fekete-szürke változat, full, dobozos, új, felhívtam őket, lebeszéltem, tudnak ma délutánra nekem szerezni, van készleten a raktárukon, és pontosítottam, hogy ugyanarról beszélünk-e, és azt mondta, hogy igen, az új 3720.
Úgyhogy ha nincs fekete-szürke az XXL-nek, akkor megveszem ma a GSMLine-tól.
P.S.: Utána a beszámoló késő estére csúszik, mert kora estétől a barátnőmmel leszek beláthatatlan ideig.
-
bepe79
addikt
Na, az új fejlemények: még nincs meg, mert tegnap csak angol nyelvvel volt még az xxl-nek, másrészt meg a sárga verzió volt csak.
Ma is hívom őket, és reménykedek, hogy van a szürke-fekete verzióból, mert nekem csak az jön be.
-
bepe79
addikt
"Nokia 3720 Classic
Csak bejelentkezett felhasználóink adhatnak le rendelést áruházunkban. Kérjük jelentkezzen be!Értékeléshez mozgassa az egeret a csillagok felett, majd kattintson:
* Currently 5.00/5
* 1
* 2
* 3
* 4
* 5Értékelés: 5.0/5 (2 szavazat)
Olvassa el a telefonról írt véleményeket
Új telefon (nettó): -- Ft.
Új telefon (bruttó)*: -- Ft.
Használt 0 perces (bruttó)**: 44 900 Ft.
Használt (bruttó)**: --- Ft"Tehát 44900, nekem nem lesz annyi, mert beszámítják az előbb említett két telómat.
-
bepe79
addikt
Nagyon-nagyon JÓ HÍR-em van!!!
Felhívtam őket, és van nekik Nokia 3720 Classic! Tegnap még nem volt, ma érkezett meg hozzájuk a Nokia strapa-telója! Megbeszéltük, és be is számítják a régi Nokia N95-ömet és a Samsung M110.emet, amit most használok.
Úgyhogy ha mást is érdekel, az keresse őket, ezek szerint hamarosan a Bog-ék is kapnak majd egy kölcsön példányt tesztelésre, de per pill úgy néz ki, hogy én hamarabb fogom tesztelni, mint a MobilArena, lehet, hogy már ma megveszem (csak az idő a kérdés, hogy munkahelyről mikorra érek haza, meg mikorra tudok visszaérni az üzletükhöz az Oktogonhoz).
-
bepe79
addikt
Igen, eleinte a most használt M110-emet a Samsung B2700-ra akrtam lecserélni. Aztán mégsem tettem, kivártam. Utána a B2100 érkeztével arra akartam lecserélni, de nem tettem, továbbra sem tetszett a tudása (sík buta, a kijelző pedig pocsék felbontású és méretű). A Sonim XP3 és a Landrover teló meg egy kicsit húzós árban, úgyhogy marad ez a Nokia 3720: elég okos, sokat tud, jól néz ki (méghozzá nagyon, eddig ez a leggyönyörűbb strapa-mobil, ami valaha létezett), és az ára is korrekt.
Más: felhívtam az XXL-t, mondták, hogy a web-lapon már valóban kint van, de még nincs nekik egy darab sem, de azt is mondta a srác, hogy elképzelhető, hogy pár napon belül lesz, úgyhogy nézegessem a web lapjukat, mert amint lesz ott ár is, akkortól van raktáron nekik.
-
bepe79
addikt
-
bepe79
addikt
Most akkor szeptember 1-je előtt semmiképp ne számítsak már rá, hogy így augusztus utolsó napjaiban kapni lehet majd? Vagy még szeptemberben sem valószínű, csak a Nokia konferencia után? Nem lehet ezekről semmi konkrétat tudni?
-
meroly
veterán
Sziasztok!
Ma beruháztam t-mobilenál egy 2700-ra, mert nagyon tetszik, na a lényeg az ,hogy a készülékkatalógusukban már szerepel a 3720-as is!
Szerintem hamarosan kapható lesz náluk!Üdv,
-
bepe79
addikt
"Nokia 3720 Classic Új, garanciális ELADÓ!"
"Nokia 3720 Classic Hamarosan Érkezik! Előrendelést Felveszünk"
Hmmm...
Most már tényleg csak hetek, napok kérdése, és itt lesz!
Én megyek azonnal a boltba, akármelyik GSM boltnak is lesz az elsők közt, a lényeg az, hogy a fekete-szürke verzó legyen, és kártya-független legyen. -
bepe79
addikt
Az egyik Házigazdától kapott infó szerint a MobilArenánál folyamatban van a Nokia 3720 Classic strapa-mobil megkaparintása (kölcsönzése) egy teszt erejéig, csak eddig még nem adott senki (gyanítom, hogy még nincs is senkinek). Mindenesetre az jó hír, hogy foglalkozik vele a MA, és lesz teszt előbb-utóbb.
-
meroly
veterán
Váltottam a 6230i-ről kemény egy napig egy 6151-re, de az már 47mm széles, ami nekem sok, sajna a 3720 is annyi lesz. De mivel hosszabb talán nem fog feltűnni. Viszont a fém keret nem kellett volna. Van 8800-m, de már csak a vitrinben, egy évig imádtam, aztán jött a nyár és csúszott ki a kezemből a fém miatt. De a 3720 hátlapja gumis műanyag lesz, mint a 3110c vagy a 3500 vagy a már említett 6151. Én is tuti váltok, de lehet megvárom míg lejjebb megy az ára. Addig meg majd Ti kiteszteltek nekem mindent rajta
-
bepe79
addikt
A képek alapján csöpög a nyálam érte, megvan a pénz a 8800 Arte eladásából, és csak arra várok, hogy a boltban legyen. Az M110-em kezd vacakolni (kihangosítja magát, amikor nem kéne, stb. stb., úgyhogy csere-érett lett). Ha valaki látja valamelyik boltban, szintén szóljon pls!
-
meroly
veterán
Látom nagyon pörögsz a témán, én is várom már a telefont. Főleg a hosszú készenlét miatt és főleg azért mert nem fém lesz. Két évig használtam 8800-t, imádom még mindig, de egy napos akksija van meg csúszik a kezemben a fém miatt. Most egy 6230i-t gyúrok, ez nagyon jó telefon, de tudásban kellene tobb. A 3720-ra várok én is.
Amint megvásárolható, jelezz! -
bepe79
addikt
És itt van még egy web-oldal (magyar GSM bolt), ahol már előrendelhető:
( http://www.gsmtakacs.hu/nokia_3720_classic/?PHPSESSID=ooekjj2an4ro0hh0d8ssa1oif6 )
Tehát napokon belül kapható lesz valószínűleg!
Várjuk sok szeretettel a mobilarena tesztjét is!
-
bepe79
addikt
( http://www.gsmline.hu/hir/42-nokia-3720-classic-utesallo-csepp-allo-strapabiro-mobil )
"Nokia 3720 Classic Ütésálló, csepp álló strapabiró Mobil
Hamarosan nálunk is kapható lesz a Nokia 3720 Classic
IP54-es szabvány minősítés. (Ütés álló csepp álló por álló)A szokásos dobálos telefonok gumi felülete, és robosztus méretével ellentétben a Nokia 3720 Classic egy elegáns és elég nagy tudású készülék. A minőségi követelményeknek megfelel. Méltán megérdemelte IP54-es szabvány minősítést. A hírek szerint akár 2 emelet magasból is dobálhatjuk a kicsikét akkor sem lesz baja. Különösen ájánljuk gyárakba, műhelyekbe, vagy túrázáshoz. Túrázásnál vagy szerelésnél is nagyon jó szolgálatot tehet a beépitett LED elemlámpa funkció.
A készülék előrendelhető..."
Forrás: gsmline.hu
-
bepe79
addikt
Jó hírem van számotokra, ugyanis minden nap rákeresek a guglival a Nokia 3720-ra, végignézem az összes találtatot, és most úgy látom, hogy valami mozgolódik:
"The Nokia 3720, Nokia's very own "tough" phone hogged headlines after Nokia had released videos of the device undergoing some serious punishment from people from various walks of life. That was in July. Almost a month later, the phone seems to be ready for launch and is being launched at least in certain parts of Europe now. "
E szerint júliusban megvolt ugyebár a hivatalos bejelentés, és most pedig Európa egyes részein már megy a boltokba, úgyhogy heteken belül valószínűleg itt nálunk, Magyarországon is kapni lehetlessz.
( Ez már augusztusi cikk ! )
225 dolláros árat írnak, ami kb. 40000 Ft-nak felel meg.
-
PEPE85
senior tag
Tudunk valamit, hogy mikor lesz kapható nálunk?
-
bepe79
addikt
Pár kép, amik még itt nem szerepeltek:
-
bepe79
addikt
Egyáltalán nem vastag, sőt, vékonyabb, mint pl. a Samsung M110-es strapa-telefonja, mert az 18 vagy 17 mm vastag, tehát még 2-3 mm le is faragtak ahhoz képest. Meg hosszra sincs akkora szerintem.
-
plus44
veterán
válasz
Balatonsound #54 üzenetére
Ugyanaz?? Olvass teszteket és utánna írj majd jó?
legiaap: Mégis csak egy strapatelóról beszélünk, nem lehet papírvékony.
-
dragonfx
veterán
nekem tökre bejön..kár hogy vastag.
-
bepe79
addikt
válasz
Jah, és a Nokia ügyfélszolgálat azt írta, hogy nem karcálló, és nem üveg a kijelzője, tehát valószínűleg a 3720 csak egy ütésálló plexit kap a kijelzője elé. Míg a 8800 Arte-nak karcálló üveg AM-OLED kijelzője van. A 8800 Arte luxus-mobil, tehát össze sem lehet hasonlítani a 3720-al.. én a 8800 Arte-mat tegnap előtt adtam el 100000 Ft-ért (125-ért hírdettem meg, de aztán engedtem a vevőnek az árból).
-
bepe79
addikt
válasz
Árban alig van szinte különbség... míg a Nokia 8800 Arte újonnan 180000 Ft, használtan "csak" olyan 125000-100000 Ft körül van, addig a Nokia 3720 Classic 35000-40000 Ft körüli áron fog nyitni.
-
Balatonsound
csendes tag
Hát ez furcsa, mivel az Arte és ez a teló belül szinte UGYANAZ, csak a burkolat más. Árban szerintem nincs olyan nagy különbség, mivel az egyik már egy 2 éves modell, míg a másik elvileg új, illetve el lehet adni újként, mert mindíg vannak akik bekajálják.
A csepp-por meg ütőállóságról meg annyit hogy ennek is 2,2"-os kijelzője van, amire azért már vigyázni kell mert az üvegből van ugyebár..
Amúgy meg a szifon elég jól védett a fröccsenő víz ellen, mivel nincsenek rajta gombok ahol befolyhatna a vízEgy hátlapot védő vastag gumiszerű tokkal már a karcok és a kisebb esések ellen is védett..
-
plus44
veterán
válasz
Balatonsound #52 üzenetére
Mivel az ő személyes igényinek nem felelt meg a 3g, sem az Arte (amit mélyen legbelül meg is tudok érteni), így olyat választ, ami neki kell. Ez a telefon igen ígéretesnek tűnik, mellette meg lesz még egy "rakás" pénze, amit költhet bármi másra.
-
bepe79
addikt
Egy kérdés merül még így fel bennem: hogyan lehet az, hogy a sima TFT 2.2-es kijelzővel (ha jól tudom, akkor nem AM-OLED lesz benne) ki fogja húzni 2-3 hétig? Más telefon 2.2-es TFT-vel rendszeres használat mellett 2-3 napig bírja, nem 2-3 hétig.
Remélem, hogy nem azért fogja 2-3 hétig bírni, mert ilyen Samsung M110 szintű procit kap...
-
bepe79
addikt
Megjött a válasz, de egyelőre csak a Nokia UK-től, a Nokia Magyarország még nem válaszolt. Ahogy ígértem, megosztom veletek:
"Dear xyz,
Thank you for contacting Nokia Care.
Firstly, please be advised that Nokia 3720 is dust, water and shock-resistant with a high IP rating of 54 but as of now, information on whether the screen would be scratch-resistant is unavailable.
On the other hand, the exact date is of release for Nokia 3720 Classic is currently unconfirmed. What I would suggest is to sign up for Nokia newsletter at the website below to get first hand information on latest Nokia phone models, phone releases, new technologies, accessories and other Nokia products and services:
http://www.nokia-asia.com/subscribe
Thank you for your keen interest in Nokia 3720 Classic.
I hope this helps. Should you require further assistance, please feel free to email me again.
Have a great week ahead!
Help Nokia improve the service we offer you! To take part in our short confidential survey, please click on the link below:
http://digiumenterprise.com/answer/?inv=12760854&chk=36JV85NQ&anslang=0
Keep your phone software up-to-date by using the Nokia Software Updater. For more details, visit Nokia Support and Software at http://www.nokia.co.uk/support or http://www.nokia.ie/support. You can also go online to find user guides, troubleshooting support and other services to help you use your Nokia product.
This response has been given based on the information you have provided us. The response is provided for general information purposes only. It is intended, but not promised or guaranteed to be accurate or complete, and it does not constitute any binding commitment.
To ensure proper handling, please continue to use the current subject line.
Please don't hesitate to contact us again if you have any further questions.
Yours sincerely,
xxx
Nokia Service Professional
UK & Ireland Team
Nokia Care" -
bepe79
addikt
Na meg, amiért váltok még:
1., az Samsung M110 tetű lassú (határozottan idegesítő, néha falhoz tudnám vágni, amikor másodpercekig tart, mire reagál egy gombnyomásra)
2., az M110-emnél SMS gépelésnél gyorsabban pötyögtetek, minthogy megjelenne a képernyőn a karakter, mert ilyen szinten lassú az is
3., lehet, hogy bírja a strapát az M110, de ez a 3720 strapa-teló szebb, nekem sokkal jobban bejön
4., jobban szeretem a gyors, könnyen átlátható, egyszerűen kezelhető, átgondoltabb Nokia S40-et
5., a Nokia szoftvere frissíthető az NSU-n keresztül bármikor itthonról is
6., SMS hangnak is azt állíthatok majd be a 3720-nál, amit akarok, ellentétben az M110-el, ahol nem cserélhető
7., a hangminőség is általában véve jobb a középkategóriás Nokia-knál, mint az M110-é
Egyszóval nagyon szívesen cserélnék már, nagyon várom, hogy megjelenjen!
-
bepe79
addikt
Ilyenkor örülök, hogy nem siettem el a strapa-teló vételt, a mostani M110-em utódjának a vételét, és nem vettem meg a B2700-at, vagy a B2100-at, vagy a Sonim-ot. Nekem az fontos, hogy a strapát is bírja, de azért a tudása ne egy fakockáéval vetekedjen, és nézzen is ki valahogy.
-
bepe79
addikt
Amint meglesz, beszámolok, ezt megígérem!
Viszont a szeptember még kicsit odébb van, egy-másfél hónap, amíg a boltokba kerül.
Ja, és nekem csak a szürke jó, a sárga szóba sem jöhet..
Egyébként a Nokia ÜFSZ még nem válaszolt a tegnap küldött levelemre, úgyhogy a kijelző karcállóságára sincs meg még a válaszom.P.S.: a Forint meg az elmúlt napokban olyan mértékben erősödött az EURO-val szemben, hogy lassan ilyen 5000 Ft-okkal is olcsóbb lehet majd a teló, ha kijön...
-
bepe79
addikt
Ha hiszed, ha nem, ma hívott egy komoly érdeklődő, és holnapra lebeszéltük a találkát az én munkahelyemnél. Úgyhogy úgy néz ki, hogy eladva a 8800 Arte-m, a hwsw-ről már levettem a hírdetést, most fogom beírni a dolgot a mobilarena-s hírdetésbe is, meg levenni az apronetről is. Úgyhogy elsők közt tudom majd megvenni a Nokia 3720 Classic-ot.
-
Ricardo
titán
Nem rossz. Az előzetes képeken sokkal csúnyábbnak tűnt, de zezken a fotókon sokkal pofásabb.
A kijelzőről annyit hogy ilyen paraméterekkel rendelkező megjelenítőt még egy gyártó sem pakolt a strapa telefonjaiba. Ritkán dícsérek strapa telefont, de a hírek és a képek alapján össze van rakva rendesen. Tudás is megfelelő ezért az árért (strapa telefon mivoltát figyelembe véve), de majd kíváncsi vagyok mit teljesít a teszt során. -
bepe79
addikt
OFF: Az lehet, hogy könnyebben el lehet adni az iPhone 3G-t, de a 8800 Arte (ahogy a 8-as széria többi tagja is) sokkal jobban tartja az árát / értékét.
ON: Ma írtam egy hivatalos levelet a Nokia-nak, és megkérdeztem, hogy ha már strapa-mobil, akkor karcálló-e a kijelzője. Amint megjön a válasz, megosztom veletek az infót.
-
bepe79
addikt
Tegnap kaptam egy csere-ajánlatot, egy iPhone 3G-t a 8800 Arte-mért cserébe, de nem mentem bele, mert elhatároztam, hogy nekem továbbra is strapa-teló kell, de normális kijelzővel, és korrekt tudással. Ez pedig a 3720, úgyhogy továbbra is úgy áll, hogy amint kijön, megveszem. Csak jöhetne már lassan, bár lehet, hogy csak a Nokia konferencia után kerül a boltokba majd.
-
bepe79
addikt
Bárcsak jönne már! Arról tudunk valamit, hogy a kijelző az karcálló üveg, vagy legalább karcálló plexi lesz-e, vagy pedig ugyanolyan karcgyűjtő plexi, mint egy átlag mobilban?
-
bepe79
addikt
Mikorra várható a GSM boltokba / szolgáltatóhoz való kerülése? Augusztus eleje, augusztus vége, vagy szeptember eleje?
-
bepe79
addikt
Hát ha így vessyük, akkor a Samsung strapa-telefonjaiban meg megkapjuk a 3120 tudásának a harmadát vagy a felét dupla meg tripla áron, tekintve, hogy a B2700 még mindig 35-40K körül van, a B2100 meg 30-35K függetlenül, hűség nélkül. A Sonim és a Land Rover strapa-telefonjairól meg már ne is besyéljünk, amik 70 meg 80000 Ft-ba fájnak. Hogyha kellően még jobban megerősödik a ft (most 275 körül van stabilan), akkor esélyesebb egy 30-35K-s ár ennek a Nokia strapa-telónak szvsz.
-
_az
senior tag
válasz
PowerBuldog #2 üzenetére
ennek külön oka van: pont miután beírtam az egyik ilyen topicba, hogy végre kint van a nokia oldalán, 1 percre rá jelent meg ez a hír, le kellett csapnom ráamúgy nem vagyok tőle elszállva - megkapjuk a 3120-at strapabíró változatban dupla áron?
hát nem tudom... -
bepe79
addikt
Jöhetne már, mert ezt az egyetlen telót várom, és erre fogok cserélni, elhatároztam.
-
bepe79
addikt
-
aphra2
senior tag
Szélessége, hossza, súlya jó, meg pofás is, de miért olyan vastag (15.3 mm)
-
bepe79
addikt
válasz
Viktor0610 #25 üzenetére
Huhh, köszi! Akkor ez nem túl jó hír ránk és a pénztárcánkra nézve, bár nekem a 8800 Arte árából meg lesz a keret rá mindenképpen.
Viszont nem szolgáltatótól fogom venni, hacsak nem lehet majd valamelyikőjüknél függetlenül, hűségidő és elkötelezettség nélkül, és szürke színben kapni. Minden egyéb esetben GSM bolttól fogom megvenni újonnan.
-
bepe79
addikt
Én azt nem tudom, hogy a Mobilaréna milyen árfolyammal számolt. Mert az EURO vételi árfolyama 265-270, az eladási árfolyama pedig 280-285 körül mozog jelen pillanatban (ez tegnap is így volt). Ha középárfolyammal vagy akár az eladási csúcsértékével számolok, mondjuk 285-el, akkor a 125 Euro "csak" 35000 Ft, de semmiképp nem 43000-45000, ami a cikkben van. Még 300-al számolva is csak 37500Ft, és 300 közelében meg a fölött csak egy-két extrém helyzetben járt az euró a válság kellős közepette. Szóval szerintem egyrészt nem lesz 45K, másrészt szintén pozitívum, hogy nem szeptemberben érkezik, ahogy azt előzetesen beharangozták, hanem hamarabb.
-
hans87
tag
Na, ez nagyon tetszik!
M65 után lett végre egy olyan strapafon ami tetszik és nem olyan hülye mint a Samu strapafonjai. A tudása rendben, külseje egészen tetszik, kíváncsi vagyok milyen lesz az itthoni ára. -
geri|
aktív tag
Nekem volt 5500 Sport. Nagyon komoly teló volt, imádtam. Különböző módok, sportmódban ilyen lépésszámlálós futáskalkulátor ami tényleg működött. Az volt talán a mára már létrejött nike+iPod cuccnak az elődje. Kíváncsi leszek milyen lesz ez ugyanis az 5500 nak volt egy nagy baja: levált a billentyűzete
Ugyanis azokat egy ilyen gumis lifegő lapos elasztikus radírként képzeljétek el, amik elég gyéren voltak rögzítve. Kétszer is voltam szervizben mire harmadszorra lett jó. El is adtam ennek örömére. Mindenesetre akkor ezt típushibaként definiálták be, amit állítólag más júzer is megszenvedett. Kíváncsi leszek ezt hogyan oldják meg, mert ez kardinális dolog a víz miatt+a csatlakozók elrejtése szintén kis gumis lifegős 'kupakkal'? -
bepe79
addikt
Na, megkezdtem a pénz készenlétbe állítását a 3720 megvételéhez, meghírdettem a Nokia 8800 Arte Black-emet.
(többek közt itt a MA-n is, akit érdekel, pls nézzen be az Apróhírdetések részlegbe)
Eldöntöttem, hogy ez a teló lesz az M110-esem utódja. Remélem, hogyha már ennyire strapa, akkor kap majd egy karcálló kijelzőt is...
-
15k múlva tetszeni fog.
-
(An)Dante
őstag
válasz
kételkedem #16 üzenetére
Reménykedjünk, hogy ez is AFFS kijelzőt kapott, mint az 5530.
-
kételkedem
addikt
válasz
--Nozbert-- #5 üzenetére
Nekem egész egyszerűen "nem jön be". A mostani Nokia 6300- asomnak is ilyen kijelzője van. Napfényben semmit nem látni a kijelzőből, így hiába a 16 millió szín.
-
Womb
senior tag
Kurva jól néz ki a sárga, elég a tudása is egy kocsmafon-hoz.
-
Surfym@n
senior tag
Kiváncsi lennék, hogy az a tükrös borítás mennyire bírja a strapát?
#1: Senior tagként Ban-ra hajtasz? (Még egy elgurult gyógyszeresüveg keresi gazdáját...)
-
Stunts666
őstag
válasz
--Nozbert-- #5 üzenetére
Lehet azért tartja gagyinak mert a Samsung amoled-et használ.
-
FRENK1988
veterán
Végre tudnak szakítani azzal a felfogással, hogy "akinek vízálló telefon kell az vállalja"! Nekem bejönne második telónak.
-
plus44
veterán
Jó lesz ez és még az ára is tűrhető, bár egy tizest ledobhatna, ha nem kettőt.
-
novinyul
veterán
Nagyon jó ez a szín összeállítás,baromira megdobja a telót.
-
(An)Dante
őstag
válasz
Mr.Csizmás #3 üzenetére
Átrendezetem a képet, így már jobban látszik, hogy az mi melyik része.
-
--Nozbert--
aktív tag
Azta,ebben a sárga színben valami eszméletlen jól néz ki!
kételkedem: Miért gagyi ez a kijelző?
-
kételkedem
addikt
válasz
Mr.Csizmás #3 üzenetére
Ilyen lenne, ha kicsi és kövér lenne
Sok ilyen gagyi kijelző van még raktáron a Nokiánál?
_az: aki elsőzik, sikeres ember nem lehet!
-
Mr.Csizmás
titán
a sárga képen a jobb szélső az WTF??
-
PowerBuldog
veterán
A képeket egy kicsit le kéne kicsinyíteni, mert nem fér ki a jobb széle. Amúgy egész pofás kis készülék lett ez.
Mr.Csizmás : Az a telefon alja.
-
_az
senior tag
első
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest