Nokia 3720: Strapabíró mobil acélos elemekkel

A háromnapos nyúzás után a finn gyártó végül hivatalosan is bemutatta termékpalettájának jelenlegi legellenállóbb tagját, az IP54 tanúsítvánnyal is rendelkező Nokia 3720 Classic készüléket. Habár a korábbi videók alapján a jövevény teljesen vízállónak tűnhet, a tanúsítvány értelmében csak a fröccsenő vízzel szemben ellenálló, így fürdetése nem kifejezetten javasolt, de az eső és a medence mellett csobbanó víz nem teheti tönkre. A részben acél készülékház, strapabíró anyagok és a hátlapon elhelyezkedő fém zárszerkezet ugyanakkor erős védelmet nyújt porral, kosszal, sárral és nagyobb esésekkel szemben is, így túrák során megfelelő társ lehet.

Habár a Series 40 alapú jövevény nem rendelkezik GPS vevővel, az ismeretlen területeken való könnyebb tájékozódás érdekében a zseblámpa funkció mellett a mellékelt 1 GB kapacitású kártyán megtalálható a Nokia Maps alkalmazás illetve a használathoz szükséges térképek is. Az első ránézésre teljesen hagyományosnak tűnő mobil 2,2 hüvelykes, 240x320 képpontos kijelzőt, 2 megapixeles LED villanós kamerát, microSDHC kártyával bővíthető 20 MB belső memóriát, 2,5 milliméteres fülhallgató kimenetet, GPRS és EDGE átviteli képességét, az alapcsomagban megtalálható sztereó fülhallgatót antennaként használó FM rádiót, Bluetooth 2.1 modult és microUSB csatlakozót is kapott.

A 7 óra beszélgetést vagy 18 nap készenlétet ígérő 1.050 mAh kapacitású akkumulátorral szerelt, 115x47x15,3 milliméteres és 94 grammos Nokia 3720 Classic várhatóan már a nyár folyamán kapható lesz 125 eurós nettó, azaz napi árfolyamon számolva 43.000 forintos bruttó kiskereskedelmi átlagáron sárga és szürke árnyalatokban.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés