- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
laczkooo
csendes tag
Helló mindenkinek.,nekem egy Kozuti Scythe hűtőm van.Ez 40 mm magas,minden alaplappal kompatibilis.Nagyon hasonló az itt említettel,de ez csak gyárilag 1 ventis,méghozzá alul 80x80x10 mm/3300rpm.A konfigom a következő-Asus M5A78L-M/Usb3.proci Amd IIx4 970(alap 3.5ghz magonként),ram 16gb Corsair ddr3 Lp/1600(4x4gb),505w táp Lp ,vga GeForce gt 520 2048mb sddr3(x2 magos),1tb hdd sata 3.Ez hűt 50 celzius,kicsit hangos terhelve,2700 rpm.Ekkor jött az ötlet felső felére tettem egy 12 cm ventit Deep Cool most csak ez hűt alapon 34-38 celzius 580 rpm,---Prime 95-tel kínozva kb 10percig 58 celzius(100/100 terhelés) 1236 rpm.A konfigom egy Fujitsu Siemens mATX kicsit moddolt házba van.Az alaplapnál a déli hídra szerkesztettem egy régi szintén asus alaplapból származó chipset hűtőt.Mindenki döntse el ,hogy megéri-e vagy nem.Szerintem nem rossz,persze szigorúan csak az utóbbi formában.Képeket tudok felrakni ha érdekel valakit.
-
kiskaktusz
addikt
Tetszik, kíváncsi vagyok mit bír terhelés mellett.
-
SQX_Barto
addikt
válasz
#65675776 #33 üzenetére
Alaplap felett lesz merőlegesen a táp 120as ventije, ami szív, ezzel kell beérni az alkatrészeknek. De mivel kicsi az alaplap (170*170), az a légáramlat majdnem beteríti az egészet. Tuningolni úgysem fogok, kompakt vízhűtés is csak azért lesz, mert lp hűtőn kívül más nem fér be...
Valami aktív chipset hűtőt lehet fogok keresni, majd meglátom.Igen, durva volt, szerk idő után vettem már csak észre, amúgy próbálok helyesen írni, általában megy is, ha nem ütök félre...
-
törölt tag
A chipsetet és a VRM-et nem fogja egyik sem hűteni. Azokat hatékonyan csak kétféleképpen lehet:
1 - merőleges légáramlású procihűtővel, ami az alaplap felé fúj (szívó töredéknyi hatásfokú).
2 - dedikált aktív hűtővel.
Ugyanis ezek elhelyezkedésük miatt szinte mindenféle általános házon belüli légáramlatból kiesnek. Maximum akkor nem ha légcsatornát alakítasz ki. -
törölt tag
Elég durván túl van árazva, ahogy minden "LP" hűtő. De a Noctua legalább oda merte írni, hogy max 95W TDP. A legtöbb cég kompatibilitásilag az ennél jóval gyérebb hűtőjét is úgy specifikálja, hogy All (ide felsorolnak minden foglalatot) CPUs.
Mondjuk ezt igazából LP-nek sem nevezném még a 66mm-es magassággal sem, nemhogy a 93-mal.
SQX_Barto: Kicseréled egy vékony ventilátorra, és onnantól kezdve már egy 65W-os proci is gondot fog neki okozni.
"ventilyük" - ez azért durva volt...
Locutus: A (kompakt) vízhűtő csak onnan viszi el a hőt, ahova a blokkot szerelted. A környéke meg a normális léghűtővel elérhető hőmérséklet 2-3x-án fog működni. És azért egy VRM meg egy chipset elég szépen be tud fűteni, jobban mint maga a proci.
-
Monty Cora
csendes tag
jónak tűnik!
Noctua=minőség!
-
törölt tag
Tetszik a koncepció, van lehetőség optimalizálni
-
SQX_Barto
addikt
-
SQX_Barto
addikt
válasz
Ł-IceRocK-Ł #24 üzenetére
Erről erősen megoszlanak a vélemények, bár nekem semmi bajom vele, "levédett (?)" Noctua venti szín, összes ventilyük ilyen
Viszont azt hiszem H60 lesz mégis, tápra ráfújni a cpu hőt tényleg nem egészséges... -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Nem tűnik ez rossznak. Jó ez a kávé-szín is.
-
Puma K
nagyúr
Noctuáék nagyon rámentek erre a ventilátor-hűtőborda-ventilátor (és egyéb variánsai) szendvicstémára
-
Recon666
Közösségépítő
Jó cuccnak ígérkezik.
-
Male
nagyúr
Jól sejtem, hogy a 12-es venti betehető alulra is?
-
-
SQX_Barto
addikt
Egy low profile hűtő nagy teszt engem is nagyon érdekelne, mert kb nyáron aktuális lesz számomra.
A tervezett gépembe két ventivel már nem biztos, hogy beférne, max ha a 120ast kicserélem valami low profile ventire.
#lajtika: ahogy fordítod a venti(ke)t szerintem...
Egyébként hogy szuperál az AC hűtő a volt lapomban? -
lajtika
aktív tag
Ez most a cpu felé fújja a levegőt, vagy a cpu-tól elszívja a hőt?
-
Locutus
veterán
Na ez vajon mit tud egy Antec H2O 620-hoz képest, ami ugyanennyibe kerül?
Kiváncsi lennék egy ilyen "kevéshelyvan" cpu hűtő tesztre...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Motoros topic
- Háztartási gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Elemlámpa, zseblámpa
- Xbox tulajok OFF topicja
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged