- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eugene Roe
őstag
válasz
#06658560 #32 üzenetére
Vidékről vagyok pesti albérlő, és van pénzem, de a tulaj fél bejelenteni (nem adózik), és fizetős a parkolás. Vagy 15-20 percet tömegközlekedek ingyenes zónához, vagy havi 25-35 ezer a magántulajdonú csillaggarázs. És nem vagyok egyedül
így marad bkv+oszkár+kollégák segítsége ikea vásárlásnál
30 évesen az autómegosztás kb arra jó, hogyha el akarok ugrani a Dunakanyarba, vagy a Budakeszi vadaspakrba, akkor ne kelljen szenvedni buszocskával...
-
tomcat78
őstag
válasz
#06658560 #83 üzenetére
Röviden?Ugyanannyi gázolaj gyakorlatilag kb 2szer annyi kőolajból termelődik ki,mint benzin.Emlékeim szerint egységnyi kőolajból 40-pár százalék benzinnel szemben 22-23 százalék gázolaj nyerhető ki.
Alapvetően önmagában a gázolaj kb melléktermék a benzinfélék lepárlása során.A másik probléma a szénláncok hossza,ami a gázolajban jóval nagyobb,mint pl a benzinben.A szén-szénmonoxid viszonyát ezeket elégetve sztem nemn kell tovább fejtegetni.Persze nem vagyok vegyész,így tévedhetek is... -
Somatom
veterán
válasz
#06658560 #32 üzenetére
A szokásokat reális alternatívákkal lehet formálni. Ez a csoportos munkába autózgatás semmivel sem jobb, mint a bmv. Nincs benne a változáshoz szükséges plusz.
Én biztos nem gyalogolnék pluszban azért, hogy három idegennel közösködve utazzak egy személyautóban. Nekem nagyon megfelel, hogy itt áll az autó a ház előtt, amivel akkor és oda megyek, ahova és amikor akarok. Sőt! Épp kinéztem egy német kereskedésben egy régi SLK200 -as Mercit. Egy kis, fémtetős kabrióval furikázni nagyobb élmény. Vagy, ott a HD -m. Szóval, felőlem a hajukra kenhetik az önvezető, közösködős hülyeségüket. -
Somatom
veterán
válasz
#06658560 #17 üzenetére
Vajon miért vannak minden nap, ugyanabban az időben a csúcsok? Azért, mert a többségnek mindíg ugyanakkor van szüksége az autóra. Tehát, a közösségi autók is ugyanakkor kell közlekedjenek és a nap nagy részében kihasználatlanok. De, el kell jussanak a külső telephelyekről az első utashoz, majd végig a többihez, aztán ugyanez a kiszállási pontoknál. Aztán elmennek a parkolós telephelyeikre, majd délután ugyanez a műsor visszafelé. Ezt én nem látom praktikusnak. Arról nem is szólva, hogy ha én mondjuk nyolcra megyek melózni, akkor hétkor kell indulnom. Ha a tíz utcával arrébb lakónak is, akkor nem közösségi autó kéne, hanem időgép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest