- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola G86 - majdnem Edge
- One mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
rankesz
veterán
-
tjb007
nagyúr
"Csak" 2GB a RAM: [link]
-
assemble
addikt
válasz
#32839680 #84 üzenetére
"Most azért nézz már meg bonyolultságban egy asztali OS-t meg egy mobil OS-t. "
Fogalmam sincs, hogy mirol beszelsz. Pont a mai korban amikor desktop OS-ek es programok jonnek egy az egyben tablara es mobilra is (Ubuntu, Chrome, Firefox, stb.). Attol pedig, hogy egy OS bonyolult, nem lesz jobb, sot.
Sok mobilos jatek hasznal Unreal 3 motort, egy az egyben ugyanazt amit PC-n hasznal sok jatek.
Hogy te egy ilyen programot sem ismersz, az csak teged minosit.
Amit pedig az asztali vs mobil temeban a ram tema kapcsan mondtam, azt pedig vagy nem sikerult megerteni, vagy direkt ignoralod.
Innentol kezdve pedig nincs mirol beszelni, mert a falnak is beszelhetnek. -
assemble
addikt
válasz
#32839680 #82 üzenetére
Ezert mondtam h probald ki win-nel az 512 megat, az nem fog kuszkodni, mert be sem fog ugy indulni.
Mellesleg a ram mennyisege egy dolog, van egy rakas masik jellemzoje is (pl sebesseg) amiben egy asztali gep koroket ver egy telefonra - fogyasztasban is persze.
Szoval gyakorlatilag 2-3 programot hasznalsz es majdnrm 4 giga ramot megeszik a win-ed, es erre vagy olyan buszke? Ez valami vicc akar lenni?
N4 tulajokat meg kerdezd meg nyugodtan, a 2 giga ram is effektive kimerithetetlen droidon.
Es no offense, de ha te is tudod, akkor meg nem ertem miert beszelsz falsh dolgokat es vonsz le idiota kovetkezteteseket. -
assemble
addikt
válasz
#32839680 #80 üzenetére
Akkor probald ki fel giga ram-mal is, mert az Android legujabb iteracioja is eldocog annyin is vigan. Egyreszt. Masreszt annak h mennyi RAM van egy konkret keszulekben, semmi koze a platform RAM igenyeihez. Van tobb 100 GB RAM-os PC is. Harmadreszt win-en a RAM mellett ott vannak a page file-ok, a vinyora tudja nyomni kozben az egeszet igy effektive vegtelen RAM-ot tud csinalni ha kell (ha lassan is), Android-on ilyen nincsen, amennyi RAM van, annyi van es kesz.
-
pusszycat
nagyúr
És jól mutat a keskeny káva az elődhöz képest és persze hogy 32 GB-ost pláne ha nem bövithető…
-
Ed3r_X_
nagyúr
Hm, itt már lesz multitasking úgy érzem. És az a 30$ meg konkrétan semmi, a jobb kijelzőért, és a több RAM-ért.
-
assemble
addikt
Nagyon a hasznalati szokasoktol fugg. Ki lehet huzni barmennyivel, de pl ha mai jatekokkal jatszik az ember azok kozott akad jopar ami onmagaban tobb gigas, es itt ugye microsd sem jon szoba. Szoval ha nem vagy biztos h eleg lenne-e a kicsi, talan erdemes a nagyobbat venni.
-
swqayxde
csendes tag
A gépet meg szeretettel várom, az elődhöz méltó készülékre számítok, ha így lesz be is ruhazok rá. A következő nexus telefonra vártam nagyon, mert a nyarat amerikában töltöm, de mivel az nem jön, üres kézzel csak nem kéne hazamenni
Aki használ tabletet az mit ajánl hard usernek, ki lehet húzni 16 giga tarhellyel, vagy legyen az 32? -
swqayxde
csendes tag
Egyébként nem értem mi ez a hír. Már napok óta várom, hogy mikor írnak végre az új nexusrol mivel jövő hét szerdán valószínűleg már be is mutatják, erre egy ilyen baromságot..mindenhol 2 gb ram ír a szaksajtó és értem én hogy többen felkapják a fejüket a 4 gbra, de szerintem a mobilarénának egy viszonylag stabil olvasói bázisa van és nem lenne szüksége ilyen kérdőjeles bulvár hírekre.
-
BenHans
addikt
Vagy akár ramdisk...
-
assemble
addikt
válasz
#32839680 #67 üzenetére
Az a recent apps lesz (ujabb droidokon amugy dedikalt gombja van).
A legtobb appot az bezarja amugy de nem feltetlenul az osszesnel, amelyik tovabb akar futni (viszonylag ritka az ilyen app, tipikusan olyanok amik csinalnak valami fontosat a hatterben) az tovabb tud.
Az utobbi pedig mondasz az a futo szolgaltatasok amit mondtam, oda tenyleg nem art neha benezni, de max azert hogy ha valami szemet app futtat valami spam/reklam szolgaltatast, akkor azt eszrevedd, de az ilyeneket pedig nem leallitgatni kell hanem letorolni az egesz appot. -
margithid
veterán
válasz
leslie_smith #61 üzenetére
Ez is igaz
De az ics-ről is azt pletykálták, hogy nem fog akadni -
dogi01
aktív tag
Nexus 4 2GB RAM-jával sem tudok mit kezdeni, pedig Hard User vagyok
-
assemble
addikt
válasz
#32839680 #56 üzenetére
Pedig ez igy mukodik. Ha alig van osszesen annyi RAM amibe 1-2 program belefer, akkor nem fog tudni tobbet varazsolni, es bizony vergodni fog, folyamatosan kidobalva az akar eppen hasznalt cuccokat is es ujra elinditva a masikat.
Task manager pedig nincs gyari Androidban, nem veletlenul. Ami a legkozelebb van hozza, az a running services, de az egy elegge mas dolog. -
namaste
tag
A memória felirat: DDR3LM 1600 256M*16 FBGA96.
Az a 16 biztos hogy darabszámot jelöl? Inkább 16 bitet, 16 bit széles a memóriacsip kivezetése, ebből kell 4 db, így kijön a 64 bit, ami a SoC-hoz kapcsolódik. 256M x 16 bit = 512 MByte, ebből négy db az 2 GB RAM.
A H5TC4G63AFR-PBR 4Gbit, azaz 512 MByte kapacitású, 16 bites adatkivezetéssel. -
assemble
addikt
válasz
#32839680 #53 üzenetére
Prefetch sztem nincs, es nem is hiszem h jo otlet hordozhato eszkozokben, hiszen egy programinditas sok munkaval jar, igy nem feltetlenul szerencses egy mobil eszkoz gyenge aksijat olyan dolgokra pazarolni, amire jo esellyel nem is lesz szukseg a jovoben. Ellenben a RAM-ban bent tartani valamit semmibe nem kerul.
Az mar nagyon regen megvalosult, hogy nem kell a szabad RAM-ot nezegetni, a rendszer elintez mindent. Jelenleg alapvetoen ugy mukodik a dolog, hogy bent tartja a legutobb hasznalt dolgokat a RAM-ban, es ha nincs valamihez eleg szabad RAM, azonnal felszabaditja a legregebben hasznalt programhoz tartozo memoriat. Ha emelle a modszer melle sok RAM tarsul, akkor nem lesz szukseg a regi cuccok felszabaditasara, ergo a hasznalt programok folyamatosan a memoriaban lesznek.
Ki van ez jol talalva, csak sokan nem tudjak hogy mukodik es idiota task managerrel lovogetnek ki programokat ezzel tobb kart csinalva mint hasznot. -
bel6
tag
Ha ideér majd mindenki eldönti kell-e neki/szüksége van-e rá annyiért amennyiért kínálják.
Akinek kell veszi, akinek nem, az nemeszi. -
assemble
addikt
Kozben egyebkent az eredeti hir is frissult ami szerint nem MB volt irva, hanem csak siman M ami megabitet jelentene, ami pedig osszesen 512 MB RAM-ot jelentene, persze az meg sokkal szurrealisabb lenne, ami boritekolhato hogy legalabb 2 GB lesz
-
rankesz
veterán
Azért azt ne feledjük hogy egy gyártói minta példány, ilyenből létezik kb 50 féle verzió, és lehet hogy az 51-ik kerül gyártásba.
-
lenox
veterán
Csak wifi-vel?
Igen.
Azt meg tudja csinálni, hogy a telefonján van lehetőség a hálózat megosztására, és van 6GB net hozzáférése akkor azt átadja a tabletnek?
Meg, de nem biztos, hogy ez a legjobb megoldas, mert igy mindkettonek hasznalod az aksijat. Persze ettol meg mukodik.
-
rita7107
aktív tag
Laikus kérdés. Most szeretnék a feleségemnek venni egy tab-ot. Ha nincs rajta 3g (azaz mobilnetes csatlakozási lehetőség) akkor hogyan tudok csatlakozni internetre? Csak wifi-vel?
Azt meg tudja csinálni, hogy a telefonján van lehetőség a hálózat megosztására, és van 6GB net hozzáférése akkor azt átadja a tabletnek? Nem tudom érthető volt e a kérdésem... -
bel6
tag
Nem hiszem, hogy 4 gb ram lesz benne. De ne legyen igazam.
1. nincs rá szükség szoftveres oldalon.
2. nincs rá igény felhasználói oldalon.
3. a piaci pozíció sem teszi szükségessé.Ha mégis meglépnék, akkor nem 30 bucks lesz a különbség.
-
leslie_smith
aktív tag
Na ez várós
Pedig nekem 2 is elég lenne... -
assemble
addikt
válasz
Mr President #28 üzenetére
Szerintem rosszul emlekszel, 80-al nyitott.Az elso hirek szerint nyitott volna 90-el de vegul nyitasig lejjebb vittek.
-
Ádám16
addikt
Azért 4 giga RAM már laptopba/PC-be is korrekt
, nekem konkrétan annyi van.
-
bakesz23
tag
Jajj de várom már biztosan szerzek egy ilyet!
-
margithid
veterán
Bárcsak lenne már google play vásárlás itthon is, 250$ körül ez nem semmi vétel lenne!
Mondjuk abban bízok, hogy a többi normálisabb gyártó, mondjuk a wateq is 2 GB Ramot szerel ezután a 30k-s gépeikbe.
Reméljük. -
BenHans
addikt
Nem Tegra, 4GB RAM, FullHD, és Asus... best buy.
-
Mr President
senior tag
válasz
INTELligent #27 üzenetére
Tavaly ha jól emlékszem 100al nyitott itthon a 16gigás N7. Ez szerintem 120 környékén fog valahol megállni.
-
INTELligent
senior tag
Márcsak a magyar árra lennék kíváncsi..., amúgy nagyon jónak tartom.
-
pusszycat
nagyúr
Hogy minek kell 4 GB RAM , biztosra akarnak menni. Hogy miért jó ez nekünk? A többi gyártó is majmolni fogja. Úgy legyen.
-
assemble
addikt
válasz
nightshadow #21 üzenetére
Biztosan lesz, illetve mintha valamelyik szivargas 4G-rol is beszelt volna.
-
Archttila
veterán
subscribe
-
smkb
őstag
Hát a budget gártók gépei a földbe lesznek döngölve. 230 usd ezért a vasért a legújabb androiddal? Megin hiánycikk lesz hónpokon át az tuti (30$ felár az eltéréseknek köszönhetően meg szó szerint viccesen kevés).
-
nightshadow
veterán
3G-s változata is lesz?
-
assemble
addikt
válasz
oceanrush #12 üzenetére
Igen, erre gondoltam, csak talan pontatlanul fogalmaztam.
Android-nal alapvetoen en is ezt gondolnam amit irsz, azonban pl N7-nel aminek papiron 1 GB RAM-ja van, annak a valosan elerheto RAM-ja is kb annyi (>970 MB). Hallottam egy elmeletet ami szerint ez azert van, mert a GPU-janak dedikalt memoriaja van (a legtobb masik cuccnal pedig siman osztozik a rendszer memorian), de ebben nem vagyok most biztos. -
atike
nagyúr
válasz
Pálin(t)ka #15 üzenetére
32....?
Minek....?
-
Pálin(t)ka
tag
válasz
Mr President #3 üzenetére
Nekem asztali gépbe van 32 GB ram. Azt azért csak nem érik utól
-
dreamdancer
őstag
Egyrészt persze, jöjjön csak, a több RAM jó.
Másrészt viszont minek? Ahogy a 2 GB-ot teli lehet pakolni, ezt is teli lehet majd. Valóban van arra igény, hogy 15 lap legyen nyitva a böngészőn és 20 app fusson párhuzamosan? És az a RAM azért nem lesz ingyen... Valóban erre van szüksége az Androidnak, vagy ez is csak egy újabb front a számháborúban a megapixelek meg a ppi után, geekek örömére?
-
oceanrush
senior tag
A Windows-ban nem azert nem 'kapod' meg a teljes 4GB-t, mert a rendszer 'lefoglal' valamennyit, hanem mert 32 biten a processzor osszesen 4GB memoriat kepes megcimezni. Ebbe beletartozik a VRAM, gyorsitotarak stb. Szoval nem lefoglalja, hanem siman nem kepes kezelni.
A droidban viszont total egyben van a RAM meg a VRAM, /gyorsitotarak meg nem nagyon vannak a CPU (+GPU?) cache-en kivul/ ezert nem latszik pl. a teljes mennyiseg, S4-en 1.78GB-t ir 2GB helyett, a kulonbseg meg a VRAM, amit nem mutat. Szoval szerintem van ra esely hogy belerakjak a 4GB-t a Nexus 7-be, mert hat vegulis miert ne? Nem draga a RAM.
-
xenom0rph
őstag
Miért nem lehet azt írni ,hogy 4GB RAMMAL ? Sznoboskodnak itt az operatív szóval
-
kengyel
nagyúr
Ez már majdnem "laptop" erősségnek felel meg. Azért a 4 GB ram nem semmi.
-
Balázs1621
senior tag
Ha igaz a 4GB RAM, akkor komoly ugras lesz az elodmodellhez kepest , a dizajnal nem lesz gond szvsz.
-
assemble
addikt
A 32 bitre (amilyen az osszes mai ARM proci) ugyebar ez lenne a maximum, de Windows-nal pl abbol is csak kb 3 gigat kapnal meg, mert a rendszer lefoglal valamennyit, nem tudom itt mi lenne a helyzet ilyen szempontbol. De ha "csak" 3 gigat latna belole (aminel csak jobb lehetne), az sem lenne olyan nagyon keves
En azert kicsit ketelkedek ebben a pletykaban, 2 GB lenne a realisabb, de majd meglatjuk, legfeljebb pozitivan csalodok -
Az szép lenne.
-
saelin
veterán
A soc kezel egyáltalán annyit? Ha igen, akkor ez rá a reakcióm:
(#2) Xaels:
Az a rész engem kicsit összezavart, vagy 4* ugrottam neki a mondatnak. -
Xaels
félisten
Érdekes hír. Amúgy a RAM-ot mióta nevezzük tárhelynek?
-
bagkri01
őstag
Fikció. De ha igaz az nem semmi, a notebookomban van 4giga ram. Az már igaz multitaskingos csoda lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Parfüm topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Mikrotik routerek
- Vigneau interaktív lokálblogja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motoros topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hegesztés topic
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest