Új hozzászólás Aktív témák
-
Még jó hogy olvastad a cikket és úgy írogatsz...ha figyelmesen beleolvasol, minden felvetésedre megkapod a választ. Szövegértés: 2,,,
Azokat azért nevezem klónnak, mert maga a gyártó úgy adta ki, és ha valami úgy néz ki mint te és hasonló a neve hozzád, csak egy kicsit nyomibb, szerintem te sem tudnál elvonatkoztatni. A HP és az IBM (és sok más tablet) messze nem erre a formavilágra és hordozhatóságra épít, szerintem te sem gondoltad komolyan, hogy az iPad egy HP klón lenne? Ez a véleményem a GPS edről is.
Megint azt tudom mondani, hogy az pattogjon aki tud olvasni
-
Dunstan
tag
válasz
razorbenke92 #34 üzenetére
Szeretnék rámutatni, hogy azért, mert egy tablet hasonlít az iPadhez, attól még nem kell klónnak tekinteni. Azelőtt is voltak tablet-gépek, ha jól emlékszem, volt HP tablet, meg IBM is, és mégsem nevezi senki az iPadot HP-klónnak. Még az sem jelenti azt, hogy klón, ha a neve majdnem ugyanaz (pl. aPad, iPed): ez egyszerű reklámfogás, hogy jobban eladhatóvá váljon. Az eszközök paraméterei egyáltalán nem hasonlítanak az iPadra, akkor meg miért tekintjük őket klónnak? Azért, mert ez is tablet formátumú, és érintőképernyője van? A hasonlóság ugyanis nagyjából ennyi. Ezen az elven az iPad is lehetne az én 4.3" képernyőjű GPS-em klónja.
Azok meg, akik felhúzzák az orrukat a kínai termékekre, jobb, ha tudják, hogy az iPad is kínai gyártmány, talán épp az(ok) az ipari konszern(ek) gyártják, mint amelyek a többi tabletet.
-
Skecher
tag
ez ötös
mod: meg a következő hozzászólásoddal is egyetértek, kivéve a felbontást tekintve...nekem még elcsúszna a 800x600...családon belül van egy eeepc 901HD, azt hiszem 1024x600 felbontással, 9es kijelzővel és eléggé vadászni kell rajta a dolgokat, én 800x600ba szeretem használni
persze kinek mi.
-
sbazsi
veterán
Hát igen. Froyo-s telefonom van. A rendszert ismerem. de asszem egy 7-10 " gép 800x600 körüli felbontással zavarná a szemem. meg az is, ha szotyizni kéne használat közben a lassuságtól.
De asszem valahol kompromisszumot kell kötni, mert kb 20-25öt még rászánok, akár úgy, hogy csak kipróbálom, és max kis buktával továbbadom. de 50-60-at már nem adnék érte. -
sbazsi
veterán
válasz
HartgeH3-2.8 #18 üzenetére
Van az amikor az ember majd a feleségével akar törődni és csak leülni egy kultúrált gép elé és megnézni amit éppen akar.
Jól értem, hogy törődés gyanánt leülnél egy géphez -
balpeter04
tag
Az LG-nek előbb volt érintőképernyős telefonja, mint az Apple-nek, csak úgy csöndesen megjegyzem.
Nekem is van egy ilyen tabletem, de a jobb fajtából. Egy 10.2inches 1GHz-es processzorral felszerelt gép, Android 2.1-el. Írtam is cikket róla, csak a logout-on valamiért nem jelenik meg, pedig bepipáltam az Elkészült opciót. Majd lessétek a számtech cikkeket, ha valakit érdekel. -
gabsz227
tag
Van aki ezt van aki azt preferálja jobban. Lehet hogy te isteníted az Androidot és szerinted nincs annál jobb oprendszer, de akkor is lehet h tévedsz az iOS is egy nagyon remekül felépített OS és talán még midnig jobb és könyebben kezelhető érintőképernyős rendszer mint az Android. És visszatérve a dolgokra az Android még álom se lenne ha nincs az Apple és ki nem találja hogy kell egy érintőképernyős telefon és egy pöpec rendszer hozzá.
-
kenand
veterán
Ajánlom a Wits-et, Cortex A8-cal.
-
-
Bog
HÁZIGAZDA
Egy apró észrevételt, ha megengedsz: Shenzen nem egy település:-D hanem inkább egy tartomány.
-
Szia!
A cikkíró a Wits A81-ed ről is olvasott. Ennek azonban semmi köze az iPad-hez...
Egyébiránt emlékeim gyengeségére hivatkozva lefuttattam egy keresőt...hol említettem én, hogy a Bibliában a ,,10" körül kell lennie" mondatot olvastam, vagy írtam bele??? A kisebb egyáltalán nem gagyib, ezt sem értem hol olvastad
Szerintem az SDHC kártyafoglalatot pont ezért emeltem ki drága barátom. De szerintem mindenki megértette
Mondandóm csak annyi lenne, hogy számos erősebb mobil van az iPhone-nál mégis életjelenség, számos erősebb PDA létezik, mint az iPod touch mégis több millióan ezt preferálják.
Felhívnám hát a figyelmed és olvasástudásod, hogy a cikk arról szól, hogy az eredeti Apple iPad-et hasonlítom össze azokkal a tabletekkel, melyeket a klónjának szántak. Nem pedig arról, hogy melyik a legűberkirályabb érintőképernyős android. Minden adat és vonatkoztatási alap ezért van. De semmi baj...
Ha szétnézel, 2 hetente találsz újabb és erősebb modelleket a piacon. ,,Ha az autóipar, úgy fejlődne mint a számítástechnika, akkor a mai életben egyszerűbb és olcsóbb lenne minden hosszabb útra új autót venni, majd mikor hazaindulsz, tele tankkal egy újabbat vásárolni, mint megtankolni az előzőt.
ui.: Szeretem az építő jellegű kritikát, örültem is nem egynek itt, de ennek olyan kekeckedés szaga volt.
-
smkb
őstag
A cikkiró kifeljtette 7"-osok közt tán legelőremutatóbb kis szerkezetet a Wits A81-et. 199 usd (gps modullal 215), Android 2.2 ami azért hasít rendesen a 600mhzes procin is (hardveres flash gyorsítás, youtube videók fullképen is zsírul mennek ezen a kis gépen meg egyéb flashek, amik pl sok esetben jól jönnének egy applén pl egy netbankározáshoz egyebekhez de hát ugye... apple nem támogatja, úgyhogy mondhatni a netezés korlátozottabb az ipaden mint ezen a kis "gagyin"), legális Android Markettel.... azért ez nem olyan rossz vétel...
Az meg hogy 2G beépített memória van a zömében és 10.000 környékén meg lehet bele tenni 16g sdhc kártyát... azért az még mindig üvermessze van az 16G Ipad árától...
Az meg miért szentírás hogy 10" körül kell lennie, és a 7" gagyi? Lehet hogy a 7" ost könnyebb cipelni ... kissé...
Mondandóm csak annyi lenne, hogy aki körülnéz alaposan az talál egész életképes megoldásokat, és még csak most jönnek az igaziak: samu galaxy tabletje, tegra2 alapú tabletek stb, amik mind jóval erősebbek az Ipadnál.
-
Blindmouse
senior tag
válasz
Talán 2007 vagy 2008 volt amikor először láttam ipod touch-ot, kb akkor hozták be itthonra. A következő pillanatban azt látom, hogy lehúzzák a bankkártyámat, és kapok egy szatyrot
Itt nem erről van szó. Itt van egy csomó gyártó, aki változtathatna, csinálhatna valami egyedit, szálcsiszolt alumíniummal, ipari designnal, fogantyúval, vagy olyamivel ami egyedivé teszi. Helyette majmolják az apple-t persze átmegy gagyiba, mert nem stimmel az oldalarány, hatalmas a káva, nem sikerül eltalálni a közepét a cuccnak. Bármi ami ennyire hasonlít az apple cuccaira, de nem az- FAIL. Remélem érthető voltam.
sok szerencsét a feleséghez
-
Mazsika
őstag
egy ilyenre én is beneveznék, főleg valami 20 ezer forintos ár alatt. csak nem tudom melyik a jó ezekből a cuccokból!
-
Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy így sikerült mindent megírnom, és tetszett a cikk! Megígérem, hogy jövőbeni cikkeimet is megpróbálom minimum ilyenre készíteni.
Sajnálom, de valóban elég sok "utánzatot" kihagytam a felsorolásból, elemzésből. Rengeteg linket és videót meglestem, és néha még én sem tudtam különbséget tenni hogy most ez vagy az? De próbálkoztam...
@ttt1: Szerintem ez egy normál windowsos tabletPC, a márkáját nem tom, de adatai alapján nem rossz.
@menalcas: köszi a káváért, tudtam, hogy van neve, nem jutott eszembe, de úgy gondoltam az irónia mögé bújok...
@MuzikJunkie: hidd el azt én is csippantottam volna
-
ko9
addikt
Látom találtam egy BillFanatikot, nem akarok veled vitába szállni...
Konkrétan, egy frissen telepített XP-vel, Win7-el mindegyik megvalósul... 1hónapossal már nem. Hidd el, használtam 490ezres erőműt Win7Ultimattel, rendesen bevolt konfigurálva, minden, de egyhónapos korában jöttek az indokulatlan lassulások, stb...
Linux Minttel (rendszeresen frissítve) ezek érdekes módon elmaradtak... Ahogy Hackintosh-al is...
Mint mondtam nem fogok veled vitába keveredni... Kinek a pap kinek a keresztyén hálózat (gyengébbek kedvéért PapLAN)
Maradok tisztelettel! -
MuzikJunkie
aktív tag
Atom cikk lett így egynek. Köszi érte, bár csippantottam volna, ha egyet konkrétan fogsz is kézben.
Különben a Vatera hemzseg az ilyen droidos Apple klónoktól. 22k-ról indulnak 7"-os kijelzővel, 600-as procival.
Egyszer már meglebegtettem itt a fórumban, hogy beruháznék egyre, de le lettem savazva, mint állat.Talán várok egy picit, míg a klónokban is frissebb Android lesz és nagyobb proci.
-
ttt1
őstag
Találtam ilyet.Ez vajon melyik "kategóriába" sorolható?Oprendserröl nincs infom...de ennyit lehet megér
-
Kis Joe
senior tag
iPad: Aranyos, imádni való cucc. Meglátja az ember és magáévá akarja tudni. De mire jó? Valósan szerintem tök felesleges cucc. Ez olyan mint iPhone mellé iPod touch-ot venni kb
-
menalcas
őstag
"A jövő ezeké a gépeké lesz, egyre több és több hasonlót dobnak piacra és bár nem úgy tűnik, hogy így alakulna, de nem szeretném, hogy minden csak iPed legyen. Legyenek vagányak, álljanak talpra, és szakadjanak le az Apple-ről. Szerintem mindenkinek könnyebb lenne."
De ilyen nincs, nem lesz és nem is volt mert:
Kínai ipar = semmi egyediség, semmi kreativitás, csak is a gyenge másolatok, épp a minap halottam hogy már másolják a Rolls-Royce-t méghozzá a Phantomot ami nagyon hajaz kívülről csak sokkal kissebb sokkal gyengébb meg hát kínai és ez látszik is rajta ...Jah és kávának hívják nem képkeretnek, az festményeknek van
-
ko9
addikt
Windowssal nem is nagyon, de ebbe ne menjünk bele. Ha erre vágyik, vannak nagyon jó Linuxok
Ottis elfelejtheted a játékokat (Wine & Cedega-ről most nincs szó) jól beállítva eléggé látványos, és gyors. Mellesleg összerakok neked 100alatt egy olyan gépet, amin tökéletesen fut a Hackintosh, és ugyanazt azt élményt kapod
-- offról ennyit
Cikk hangulata nagyon tetszett.
A készülékekről még annyit, hogy kíváncsi vagyok meddig bírják időben, merthogy 5év múlva nem fogok használni olyan kínai gépet amit most veszek, az tuti -
DEJVID
őstag
válasz
Ehh : D Mert egy PC ezekre nem képes
-
olbaidhun
őstag
Nemsemmi cuccosok! Azért volt ott a korábbi felsorolásban, egy két kemény kis arm proci is, ami azért tud pörögni!
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Blindmouse #16 üzenetére
Ha szabad reagálnom vissza..
"Ez a fekete alapon képernyő alatta egy gombbal unalmas, de nagyon."
Igen van benne valami de mégis engem személy szerint megfogott és tényleg nem csalódtam benne.A borsos árat a pénztárnál leszámítva kis emberként.De addig nem szeretném alulról szagolni az ibolyát amig nem lesz egy I mac-em mondjuk a 24colos kivitelben "remélem jól írtam a típust a személyi számitógépre gondolok).Igen Intel ketyeg alatta, de egyszer eljutok majd arra a pontra amikor nem érdekel a játék meg satöbbi.Akarok egy igényes gépet ami tud internetezni, böngészni, szép mutatós "dizájnos" és pokoli gyors.Egy áruházban nézegettem ezt a vadmacskát hát mocskosul gyors volt követni nem tudtam és nagyon szép látványos.
Van az amikor az ember majd a feleségével akar törődni és csak leülni egy kultúrált gép elé és megnézni amit éppen akar.(Mindezt 350-400 ezerért?) Ajjaj...na sebaj.Azért szeretem az almát ettől függetlenül, nekem kellemes perceket szerzett.
(Elnézést hogy hosszú lettem) -
HartgeH3-2.8
addikt
IPod: "Designed by Apple in California". Designed by Apple, but made in China?
True..
-
Blindmouse
senior tag
Nem igaz, hogy nem tudnak a kjnaiak elszakadni ettől a designtől, és hogy eszméletlen spórlásokba kell bocsátkozniuk mindenhol. 600 mhz, meg 7" és haszonlók. Az első normális thinkpad designos minimum 1 ghz A8, arm9 vagy cortex a8 (lehetőeg 2 maggal) kütyüt meg fogom venni, de nem képesek legyártani. Ez a fekete alapon képernyő alatta egy gombbal unalmas, de nagyon.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Üdv, bevallom még nem értem a közepéig sem de grat az íráshoz mindenképp
Annyit akartam fűzni a dologhoz hogy azok akik az almát akarják pl utánozni azok is vettek egyet belőle hiszen ahogy nézem még a dobozt is próbálják másolni.Mondjuk laikusként nemtom ennek mi az értelme (gondolom olcsóbban többet eladni és fityisz almának) Kérdés: Alma miért nem perel súlyos sok száz millióra?
Én perelnék.."Hello az az én cuccom gagyiba alapon" !! Simán..Tehát gondolom szépen a klóngyártó is elballagott és vett egy igazi Apple-t
Talán ő maga is a zsebében almát használ.Ezeket meg eladja a sok madárnak.
Teszem hozzá apple nagyon drága..de valamit tud.Én nem csalódtam benne.Apple Vs Klón 1:0
Ui: ..meg kínai iPod/iPhone?? Hagyjuk már..kicsit túlzásba mennek a srácok.
Egy minőséget, egy feelinget, egy márkát rombolnak.Egy almát tesznek tönkre ezzel.
Egyenek szecsuánit. -
Peat;)
veterán
Android 2.2, Cortex A8-as proci (ez a 600mhz már kicsit más kategória...
, TI OMAP3 3530-as ), 3d-t sem veti meg a gép. Youtubeon van video, ez már bőven használható kategória, jobban megéri mint az eken féle csodacuccok.
-
sith7
félisten
Jó cikk, grat
-
Bathory Peti
aktív tag
aki vesz ilyen kinai tablet pc-t ne csináljon resetet rajta,mert akkor ujra kell scriptelni.Nekem eken m001-em van,nem olyan rossz,de semmi se igaz ami a specifikációban van.Elég lassú,és nehezen reagál az érintésre,de amennyibe kerül annyit simán megér.Aki véletlenül hazavágja a rendszert keressen meg,tudok benne segiteni.
-
<NewL>
addikt
jézusereje
-
-
csabika16
csendes tag
Nem igazán értem hogy mit esznek az Ipadon,inkább az ilyen olcsóbb és érdekesebb másolatok jőnnek be,amúgy király a cikk,meg a címe is.
-
hemaka
nagyúr
Kegyetlenek.
-
haxxika
senior tag
Jó cikk lett, havernak van most egy vmi klónja ami átszámitva 60ezret kóstál. Azon már 2.1-es stabil android van és megérte az árát hogy mitmondjak
Inkább klón mint az igazi.
-
Drughi
addikt
tetszenek és be is ruháznék valami hasonlóra, csak nem tudom melyikre, illetve hol.
Ebayről nem igazán szeretnék rendelni -
rolkaDb
aktív tag
Jó kis cikk lett.
Köszönöm.
-
EczkE
veterán
Jó írás lett, grat.
Nekem bejött.
-
kelzsoca
félisten
És ezt láttad? 7"-os tablet 100$-ért - Eken m001
-
sagesz93
addikt
Én egy eken m001-re pályázok, arról is írhattál volna egy kicsit többet, szvsz az az első ilyen cucc, ami ér valamit
Amúgy jó lett az írás, vannak elég durva példányok, meg az a kínai videó, uhh
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged