Hirdetés
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Bemutatta a világ legkisebb aktív zajszűrős fülhallgatóját a JLab
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- iPod Nanóra hasonlító USB DAC és zenelejátszó a Snowsky Disc
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcarc
senior tag
Minden akadály elhárult.
-
kano
nagyúr
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ezt a hasonlatot még nem olvastam sehol, de tökéletesen igazad van!

-
törölt tag
Na mégis várat még magára a TeleNER felvásárlása. De a Mátrai Erőművet behúzta teljesen.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
pit stop
üzenetére
"Nem az EU dolga minket megvédeni saját magunktól - sajnos."
Nem sajnos. Az EU nem pszichiátriai esetek kezelésére létrejött szanatórium, hanem egy gazdasági társulás. Nem ez a dolga. Az puszta user error, hogy a tagállamok többsége betartja az írott és íratlan normákat, amik a tagsággal járnak és van közben egy-két olyan állam, ami szalonképtelenül viselkedik.
Ha az EU egy házibuli lenne, akkor Magyarország lenne az, aki már este 9-kor hullarészegre issza magát (otthon főzött pálinkával, mi mással), aztán beleszarik zuhanyzóba, puszta kézzel felzabálja azt amit a hűtőben talál, molesztálja a haverok barátnőit majd mikor már összehányta magát, akkor a többiek hívnak neki egy taxit, de azért még ebben az állapotban is van annyi lélekjelenléte, hogy a haverjaival fizettesse ki a hazautat.
-
törölt tag
válasz
<Lacy85>
üzenetére
Nem tartom valószínűnek, hogy emiatt függesztették fel a részvények kereskedését. Ez messze nem egy Mátrai Erőmű, vagy Telenor kaliberű tranzakció.
Egyébként meg:
- Lőrinc, menni kell.
- Most? Éppen téliesítem a kazánt.
- Nem érdekel, nincs rá idő. 13 nap múlva választás.
- Jól van na. Ma mit veszek?
- Egy alkuszcéget.
- Mit?
- De hülye vagy te, bazdmeg. -
<Lacy85>
addikt
Fuuu, jóvan. Nem a Telenor kellett neki.

-
Cyberpunk
félisten
LOL.
Valahol egy gazdasági oldalon olvastam hogy érhetik el, hogy az új tulaj szépen átpasszolja nekik a céget. Az államnak meg vannak az eszközei, az más, hogy az EU vizsgálódna már akkor, de egyszerű a magyarázkodás az a Soros már megint, azt a hívek be is vannak etetve. -
DigitXT
félisten
válasz
üzenetére
Bejelentik a bírságot, hogy lejjebb nyomják az árat?

-
törölt tag
-
bedibazsa
senior tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Azt tudom, itt dolgozom, csak amit írt, úgy értelmeztem, hogy kártyás csomagban venné - az árak miatt. De ja, ahogy írod.

-
-
Kékes525
félisten
Gratulálok, csak így tovább!

-
törölt tag
Főként a legolcsóbb, belépő szintű telefonokat lestem meg, azok jóval drágábbak, mint a Telenornál, viszont a drágább modellekről már nem merem feltételezni, hogy olcsóbbak a Telenornál, mint a Telekomnál.
Az S8 esetében 20000 forint különbség van, a T javára.
Viszont most veszek egy belépőszintű Samsungot, legyen az a J3 2017.
A J3 2017 a Telenornál 47 ezer, a Telekomnál 54 ezer.Viszont a Telenornál hálózati záras telefonokat lehet vásárolni, ez azoknak baj, akik a későbbiekben szolgáltatót szeretnének váltani, de telefont nem. És ilyen esetben a Telekom nyert.
-
eszgabor
aktív tag
R.I.P.
Szerettem. -
törölt tag
Szerintem az lesz a legjobb, ha lezárjuk ezt a vonalat, mielőtt bannolnak.

Viszont arra kérek minden fideszest, hogy szavazáskor ne kapkodjanak, töltsék ki helyesen a szavazólapot, tehát a fideszes jelölt mellé tegyenek pipát és az összes többi jelöltet ikszeljék ki. Köszönöm.
-
törölt tag
Természetesen nem jobb, írtam is, hogy az összes ellenzéki miniszterelnök jelölttel jobban járnánk, mint Viktorral.
Abban pedig abszolút egyetértünk, hogy egy párton kívüli figura lenne a legjobb alternatíva, ezért bízom abban, hogy MZP nem ragad bele a polgármesterkedésbe.
-
kano
nagyúr
válasz
üzenetére
Miért az Orbán "Putyin-kutyája" Viktor jobb? Vona legalább nem komcsi... És nem lopott még több 100 milliárdot. Szerintem igazából egyik ellenzéki sem alkalmas miniszterelnöknek, talán Vonát kivéve. De nem is biztos, hogy neki kellene lennie. Miért ne lehetne egy párton kívüli (mondjuk Bod Péter Ákos vagy valami hasonló nyugodt, elismert figura).
#162 Barkin
Ha addig el nem üti "véletlenül" egy autó.
-
BReal
addikt
válasz
üzenetére
Na igen, az a tegnapi interjúja is elég furcsára sikerült. Nem is értem, miért kellett poénkodnia Orbánnal (őt tenné meg ügyvezető miniszterelnöknek, hogy lássa a NER bukását). 100%, hogy poén volt, de a szerkesztő helyében én biztos nem hagytam volna benne az interjúban, mert egyértelmű volt, hogy félreértésekre ad okot majd - és kellett is magyarázkodni. A Jobbikos rejtőzködő nácizása viszont abszolút fölösleges volt. Szerintem egy Karácsony féle nyugodt, higgadt vezetőre lenne szükség, kiegészítve Szél Bernadett szükség esetén temperamentumosságával. Ugyanis az emberek nagy része nem harcra vágyik, hanem nyugalomra. Ennek az országnak már nagyon sok éve arra lenne szüksége.
-
törölt tag
Karácsony "szélkakas" Gergely is szánalom a köbön. Sajnos nagyon gyenge a felhozatal. Szél Dettikével szimpatizálok, de ő még nem nőtt fel teljesen ahhoz a feladathoz, hogy miniszterelnök legyen, viszont nagyon ott van a helye a parlamentben. Ettől függetlenül mindegyikkel jobban jár az ország, mint O1G-vel.
-
BReal
addikt
válasz
üzenetére
Őszintén szólva nekem pont a baloldali pártokkal kapcsolatban van ilyen érzésem.
A régi Jobbikkal én se szimpatizáltam, de ugye Viktor is volt liberális is, meg polgári is, és mára populistává degradálódott. Úgyhogy a változás jogát én megengedem más politikusoknak és pártoknak is. A lényeg, hogy legyen felrázva a választópolgár, érdekelje, hogy a saját bőre is a tét, és tessék felöltözni vasárnap és elmenni szavazni. 10-20 perc, nem több. Aki nyitott szemmel jár-kel, az pontosan sejtheti, mi vár rá, ha marad a jelenlegi irányítás április 8. után. -
törölt tag
A Jobbik azért nem lépteti vissza a jelöltjeit, mert nem kormányváltást akar, hanem egy erős ellenzéki frakciót a magáénak tudni. Meg ott vannak ugye a kampánypénzek is, amik több száz millióval csökkennek, ha túl sok jelölt lép vissza.
Vona "Simicska-bábu" Gábor amúgy is teljesen alkalmatlan lenne miniszterelnöknek és ezt ő is tudja.
A lényeg, hogy az ellenzéki koordináció befuccsolt, de egy jól szervezett szavazói koordinációval még oda lehetne pörkölni. Ehhez viszont minimum 70%-os részvétel kell.
-
BReal
addikt
válasz
üzenetére
Nem nagyon akarom jobban idekeverni a politikát, de azt nem is lehet elvárni, hogy a Jobbik, aki határozottan elzárkózott a régi balos vezetőktől, hirtelen most összeálljon velük. Más kérdés, hogy az LMP ezen az arculatán változtatott, szóval ennyi erővel a Jobbik is megtehetné. Bár a másik oldalról sincs rá nagy készség. Mindenesetre Hódmezővásárhely bebizonyította, hogy - vélhetően - nagyobb egyezkedés nélkül is meglett egy olyan jelölt, aki mögül kivonultak a pártlogók és aki ugyanolyan arányban veri el a Fideszeset, mint eddig ott bármelyik Fideszes az aktuális kihívót. Ha ezt a körzetek egy jó részében sikerül megoldani akár csak azt, hogy az egyik oldal visszavesz a kampányolásból a sajátja javára, hogy ezzel a másik kerüljön előnybe, akkor itt bizony váltás lesz. Nekem Vásárhely óta pozitívak az érzéseim ezzel kapcsolatban.
-
törölt tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Az Origo-ügy esetében esélye sem volt a Telekomnak, hogy tisztára mossa magát. Egy régi, érdekes cikk erről.
-
pit stop
addikt
válasz
NandoXXL
üzenetére
Nem tudom eldönteni, hogy flamelni akarsz, vagy csak a fake news irányra akarsz ráerősíteni.
Frissebb nincs, de sok dolog nem változott: itt láthatod, hogy hol kéne kopogtatni az alacsonyabb percdíjakért.
Pont a különadók miatt nincsenek beruházások (amik még mindig élnek).
Bizonyos országokban biztos nonprofit szervezetek működtetnek mindent. Normális piac a szabályok állandó változása miatt valóban nincs, de amit leírtál az a leginkább utópisztikus piac lenne - vagy esetleg Észak-Koreában megvalósítható, azt pedig jobb lenne kihagyni.
Lehetne még sorolni, de felesleges, rég láttam ennyi füllentést egy hsz-en belül.(#156) Barkin : Ne fessük az ördögöt a falra, mert a végén megjelenik.

-
törölt tag
-
törölt tag
"még mindig nincs jelentős megmozdulás ellene"
Hiába küzd minden erejével többek között Márki-Zay Péter, mivel a Jobbik a 106 jelöltjéből egyetlen egyet sem fog visszaléptetni, sajnos nem fog megvalósulni a totális ellenzéki összefogás. Marad a Fidesz, talán a kétharmad még elvehető tőlük. Az pedig, hogy nem lesz kormányváltás, köszönhető annak a 1,5 millió nem szavazó állampolgárnak is, akik a fotelben ülve gyűlölik a rezsimet, de b@sznak ikszelni.
-
válasz
üzenetére
Általánosságban ez nem mondható el, nem egy készüléket találni, ami a Telenornál drágább kártyásan (S8 és S8+ például sokkal), nem beszélve arról, hogy több típusból is csak egykártyás van, ami a Telekomnál kétkártyás.
A havi díjas előfizetéses áraknál meg ott a más jellegű különbség is, miszerint a Telenornál a legtöbb készülék hálózati záras és azt csak a hűség lejártát követően oldja fel díjmentesen, ellentétben a Telekommal, ahol egy ideje minden készülék független, ráadásul már a hűség intervalluma alatt is díjmentesen függetlenít, ha esetleg valaki még hálózati záras készüléket vásárolt volna korábban. -
NandoXXL
senior tag
válasz
zsolt501
üzenetére
Európa szinten keresnek itt a legtöbbet a túlárazott hívás díjakkal, amit kartellben tesznek. A külön adót nem véletlenül kapták, és fizették ki. Cserébe már nincs, és békén hagyják őket a túlárazott szolgáltatásokkal. Ez van. NMHH, GVH is csak kilóra büntet, de a valódi dolgok után nem megy. Amolyan piszkos üzlet, lenyelik a békát, mert jó a profit. A nyereség elrejtése nem nehéz, beruházások, kiszervezések, felvásárlások, körbe számlázások stb. Tíz százalék volt az árbevétel növekedés nálunk, de nem elég, több kell, minden áron, nincs különadó de spórolni kell mindenkin, mindenen. Telenor se különb, bizonyos országokban ezt nem tehetik meg, nálunk igen. Egy egy dolog meg csak arra jó hogy hazudjanak neked, ezért nincs béremelés, ezért drága a szolgáltatás, ezért fogy el a licensz a belső programokban, ezért szervezünk át, nincs pénz fejlesztésekre (persze felesleges dolgokra van, de azzal viszik ki a pénzt). A magyar állam baja, hogy nem kommunikál időben, egy cégnél a tőzsde miatt első a tervezhetőség, a leadott jelentések, előirányzott profit, ha ez nem teljesül nagyobbat rúgnak mindenkibe, hiába a nyereség. De semmi, semmi nem elég nekik, ha jól megy legyen még jobb, ocsmány a pénzügyi vezetés. Erre lenne a GVH, NMHH, az állam stb. Itt senkinek nem érdeke a normális piac felügyelet, az káros a bizniszre.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Cyberpunk
üzenetére
Telenornál is elég arcpirító előlegeket kérnek, de 3 hónap után a felére csökken az előleg mértéke, 6 hónap után teljesen elengedik.
Ők nem bank, nincs hitelbírálat, valahogy védeniük kell magukat.
Amikor bevezették (már nem tudom melyik szolgáltató volt az első), akkor egy Telenornál dolgozó ismerősöm mondta, hogy éppen a visszaélések miatt kellett.
Mondjuk a 80%-os előleg tényleg durva, ennyi erővel emberünk már ki is fizethetné az egészet (főleg mivel csak a 4. hónaptól kezded lelakni).
-
Gusztáv
addikt
Szerintem készülék ár tekintetében sem rosszak, mi céges ügyfelek vagyunk. Anno sok évig a Telekomnál voltunk, ott kb listaáron adták a készülékeket még 24 hónap hűséggel is. A Telenornál a vállalati árlista sem vészes, és a készülék árak is kedvezőbbek ha hűséget vállalsz.
Ezen felül náluk volt a legjobban testreszabható az egyedi szerződés, a három szolgáltató közül. -
Cyberpunk
félisten
válasz
üzenetére
Lehet, azt nem tudom milyen mértékben kérnek. De azt tudom, hogy T-nél próbaként nézett iPad Pro esetében valami 260 ezer lett az előleg, a készülék 28x ezer forintos árán felül, ami nem számít bele a részletbe. Érthető persze, hogy az elviszem, azt cseszem fizetni emberkék ellen kell valami, de ez eléggé abszurd, ha valaki új előfizetőként menne oda.
-
törölt tag
válasz
Cyberpunk
üzenetére
"Pláne, hogy nincs az a 80-90% előlegesdi, mint a T-nél például." Hát már hogyne volna. 6 teljes kifizetett számla után vásárolhatsz részletre előleg nélkül, azalatt bekérik.. T-nél is valami hasonló, ha van arany szintű előfizetésed akkor nem kérnek előleget, alatt igen. Telekomnál volt is ilyen részletem, Telenornál csak érdeklődtem.
Egyébként a kínálatuk tényleg elég szegényes.
-
<Lacy85>
addikt
S8+-t tavaly nyáron vettem M-es (7600/hó) csomagban 218-ért. Jelenleg a vodánál 9 ezres csomagban 228.
Amíg ki nem jött az S9, ~260 körül ment. Telenornál jelenleg 175 körül van.
S9-et ahogy néztem, telenornál a legolcsóbb. Itt 244, többinél 270-300 között van valahol.Mate10 Pro 189, vodánál valami 230 körül.
P10: 95 ezer vs. ~140 ezer.Amik így hirtelen rémlettek. Szóval de, sokkal olcsóbb.

-
Cyberpunk
félisten
válasz
<Lacy85>
üzenetére
Hát a díjcsomagok nem rosszak, igaz HD-val nincs készülék kedvezmény, de mondjuk ez érthető is, hiszen hűség sincs akkor. Ami gáz szerintem az a készülék kínálat, már ha valaki náluk akar készüléket is venni. ami amúgy nem egy utolsó, ha kamatmentes részletet kap. Pláne, hogy nincs az a 80-90% előlegesdi, mint a T-nél például.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Európa szinten itt a legmagasabb az ágazati különadó is, amit bizony tovább tolnak a felhasználók (előfizetők) irányába.
-
RRamstein
tag
válasz
tothmaxy182
üzenetére
Hatalmas +1
-
Stauffenberg
nagyúr
Más európai országokhoz képest drága.
Mondjuk a viszonylagos drágaságnak van egy olyan másik oldala, hogy itthon európai viszonylatban is nagyon jó minőségű a hálózat. Jó minőség + kevés előfizető = magasabb árak. Egy német vagy angol piacon nem nehéz jóval nagyobb előfizetői bázisra alacsonyabb tarifákat kalkulálni.
-
-
<Lacy85>
addikt
Hmmm. Remélem az új szolgáltató is tartani fogja a mostani felállást.
Árban általában sokkal jobb volt a telenor, mint a többi, és baromi jó irányba indultak el a csomagok terén is.
Meglássuk'...
-
kano
nagyúr
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Ha meló van, akkor meló van itthon is. Viszont az ott ki is fizetik, nem mint itt.
Stauffenberg
Viszont itt most nem lehet semmivel szemben kritikát megfogalmazni, mert mindjárt Te vagy a legszemetebb népellenség, sorosfullajtár, ......
És ehhez a színvonalhoz kell hozzábutítani a gyerekeink oktatását is. Hová fog ez vezetni? -
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Így van, a végletes gondolkodás mindig tévútra vezet - száz százalékban egyetértek
-
Stauffenberg
nagyúr
Van különbség kritika és lekicsinylés között. Én a másik végletet is utálom, amikor valaki automatikusan a világ legjobb dolgának nyilvánít valamit, csak azért, mert magyar. Egyik véglet sem visz előrébb, de én azt látom, hogy a legtöbb önérzetes álpatriótának már pusztán az is elég ha pozitívan diszkriminálhat és ezt elvárja másoktól is, kritikának nincs helye.
Persze ez nem működik mindenhol, például a rendszerváltás után összezuhant a vendéglátás, mert az emberek a nyugattal találkozva rájöttek, hogy mit jelent valójában az éttermi kultúra (mivel ilyen utoljára második világháború előtt volt Magyarországon, ezért sokan már amúgy sem emlékezhettek rá). A vendégek elszivárgásánál nagyobb kritika nincs. Most az újhullámos magyar kifőzdék, bisztrók és top éttermek visszaviszik a vendégeket az asztalokhoz, de ehhez el kell pusztulnia annak, ami szar és ki kellett rá mondani, hogy szar.
Lehet folytatni a söriparral, mezőgazdasággal meg a többivel, ami szintén kritikára szorulna anélkül, hogy vasvillára hánynának ezért. Lokálpatriótának tartom magam, de ez ne jelentse már azt, hogy a magyar akkor is jó, ha közben nem az.
-
tothmaxy182
őstag
A nyugati társadalmak nem azért keresnek jobban, mert nyugatiak, hanem azért, mert már sok évtizede (akár évszázada) demokráciában élnek és hagyják a gazdaságot piaci alapon működni. Emiatt fejlődnek folyamatosan és emiatt tartanak sokkal előrébb mint mi.
Mi lassan 30 éve élünk demokráciában, alapból nagy hátránnyal indultunk. Viszont az elmúlt 8 évben ahelyett hogy egyre inkább próbálnánk a nyugathoz közeledni, inkább korlátozzuk a piacokat (pl azzal, hogy az állam mindenhova bevásárolja magát és sokszor monopol helyzetet alakít ki).Sajnos amit leírtál az pont fordítva van. Amíg jön az EU-s pénz az országba és munkaerőhiány van, addig valamelyest nő a gazdaságunk és a fizetésünk, de ez sajnos egyáltalán nem a magyar piac termelékenysége és fejlődése miatt van. Szóval mikor számon kéred a nyuagtiakon a magasabb fizetést, és közben nem érdekel, hogy az állam épp a Te adódból akar megvásárolni egy strómanon keresztül egy hatamas céget, akkor pontosan Te teszel azért, hogy a fizetésünk soha ne is érje el a nyugatét...
-
Narxis
nagyúr
-
gabor7th
addikt
Kár, hogy nem derül ki miért hagyják itt a piacot. Elvileg ez egy növekvő térség...
-
Sinesol
veterán
válasz
pit stop
üzenetére
Dehogy fejlődtek túl, már megint jön ez az irreális kép a nyugati társadalmakról...
Eleget dolgoztam Észek és Nyugat Európában is és azt kell mondjam ugyanolyan emberek élnek ott is, mint itt...nincs túl nagy különbség, ott is megvan nagyon sok minden árnyoldala, ott is kihasználnak minden lehetőséget amit csak tudnak. -
mg1992mg
őstag
Nekem tök mindegy kié lesz a cég, mi lesz a neve, a Hello Data legyen békén hagyva, meg ne emeljenek irreálisan árakat (tehát az 5,5k-s Hello Data ne legyen pl 10-12k egyik napról a másikra, stb...). Ennyit kérek. Köszönöm.
-
tonerz
aktív tag
Ha a pénztáros a végén becápázza a Magyar részleget, akkor szerintem TeleVer lesz az új neve.
-
Louro
őstag
válasz
üzenetére
Invitel lakossági ágát vette meg a Digi.
A cégben ott vannak a kínaiak. A China CEE Fund.Kicsit fura, hogy a tudakozó kinél is van? Végülis hatalmas adathalmazon csücsülnek. Valaki ellenőrzi, hogy biztos nem használták fel? Na meg a kínaiaknak való bemutatón állítólag látták Matolcsyt is. (Nem lepődnék meg, ha nem csak fake lenne.)
-
pit stop
addikt
Az áremelésnél már nem lesz hova átmenni nyilván - addig állami segítséggel vagy egyéb módon életben tartanák.
Itthon igazad van, hogy nem elég széles réteg és lehetne szélesebb, de azért elég sok ember megteheti (általad fogalmazva Dunától nyugatra), hogy figyelembe vegyen más tényezőket.Ahol a fizetések magasabbak, ott pont a szolgáltatások ára is magasabb - telekommunikáció pedig szolgáltatás

Itthon is aránylag magas árat kell fizetnie a lakossági fogyasztóknak, de nettósítva a legolcsóbbak között van Európában - csak épp van ágazati különadónk, ÁFÁ-val és egyebekkel fűszerezve. -
-
clon
senior tag
válasz
pit stop
üzenetére
A nyugati társadalmak megtehetik megfelelő fizetéssel, hogy olyan szolgáltatást válasszanak ami egészséges, meg környezetbarát, meg zöld, meg liberális, meg stb. de amíg magyarországon a duna keleti oldalán minimálbérélt szenvedtetik a nép jelentős részét addig itt ezt nem mindenki teheti meg.
Ha ahogyan fogalmaztál a "birkák" odamennek és áremelés lesz, akkor aki teheti lepattan (erre volt már precedens és pont a mobilkommunikációs szektorban) és a maradék hűségidős vagy eltartja a céget vagy nem.Kérdés, hogy a társadalmilag/szociológiailag fejlettebb nyugathoz tartozunk-e

ezt majd akkor tedd újra fel, ha majd a fizetések is hasonlóan alakulnak, mert akkor én is könnyen lehetek társadalmilag/szociológiailag fejlett (de a fejlett nyugat ennyi pénzből amennyiből hazánkban hasonló munkakörben megélnek éhenhalna - arról nem is beszélve, hogy magyarországon pont az általad említett társadalmilag/szociológiailag fejlett országok akik töredékéért dolgoztatják a jónépet mint saját hazájukban EZ ám a fejlettség ja bocs ez piacgazdaság ez rendben van). -
Dhampir
félisten
válasz
tibcsi0407
üzenetére
alb

-
pit stop
addikt
A nyugati társadalmak azért már túlfejlődtek ezen a szinten és hozzáfogáson

A Maslow piramis alján lévő dolgokkal valóban így lenne, hogy minél egyszerűbben meg akarja szerezni ember, de telekommunikáció azért nem ott van. Nagyobb cégeknek nem hiába vannak társadalmi felelősségvállalási programjai, szponzorációi stb. Ha állami, vagy államközeli kézbe kerül, akkor a vezetés nem szakmai alapon lesz kiválasztva, így a minőség sem lesz ugyan az. Ha csak 1 országban lesz jelen, akkor sokkal nagyobb költségekkel is fog dolgozni mint a nagyok (hiába az állami becsatornázás).
Tudatos fogyasztó meg tudja ítélni, hogy árban érezhetően nem tudnak alámenni a jelenlegi szintnek. Ha megteszik, akkor csak addig tart, amíg a birkák oda mennek (ha beválik), aztán monopolizálás után sokkal magasabb árakat vezet be (lásd gázárak...).
Ha megteheti valaki, hogy az alapvető szükségletén felül vásárol, és csak az árat veszi figyelembe, akkor hamarc célt ért jelenlegi oktatási irány. (Nem minden csak fekete/fehér olcsó/drága)
Kérdés, hogy a társadalmilag/szociológiailag fejlettebb nyugathoz tartozunk-e...E mellett még kombinált csomagok hiánya lehet még erős hátrány, ha Voda valóban megveszi UPC-t.
-
nordo
tag
Az új tulaj Petr Kellner. Érdemes olvasgatni róla.
-
Tomy Yayo
senior tag
A háttérben állítólag megy arról a pusmogás, hogy Mészárosék csak a magyar ágat megvennék ettől a cégtől. Szerintem csak választás után időzítek, hogy ne előtte legyen belőle felzúdulás.
-
tibcsi0407
félisten
Csak az IQ Pro megmaradjon.

-
clon
senior tag
Igen, azok mondták akik itt vannak és ugye itt gyakorlatilag egyre jobban politikailag kezdenek fröcsögni a hsz-ok, de mikor már majd zsebre megy akkor szépen csendben nem lesz váltás.
Mellesleg egy ilyen cikk (vagy bármi hasonló fórum) alatt sosem lehet normális statisztikát vonni, mert jelentősen torz a kép. Ez olyan mint a facebook like annak van igaza akinek több van tehát több "ismerőse" és több helyen tudja megosztani - így nem az az igazság ami az igazság hanem az akinek több a like-ja
(ezt hívták régen epénis*nek) 
-
atike
nagyúr
....ha visszább olvasol akkor láthatod, hogy mennyire nem úgy lesz...
Elég nagy réteg fejezte ki itt is és korábban más fórumokban is, hogy állami vagy "állami" tulajdonba kerülés esetén igenis vált...Szerk:
és ez nem csak arról szól, hogy fizikailag ki lesz a tulajdonos.... hanem a privát szféra védelméről, az adatok kezeléséről, a különböző visszaélésekről...Ha veszel kenyeret, akkor simán legyinthetsz, hogy ki csinálta... ott csak a pénzről van szó....
-
clon
senior tag
Nagy ívbe teszek rá ki a tulaj vagy kihez folyik be a profit, HA jobb ajánlattal áll elő mint a másik 2 nemzetközi "vörös" óriás akkor kit érdekel - szerintem ezzel a legtöbb magyar így lesz, mert ha azt nézem valaminél kihez köthető akkor lehet még kenyeret sem tudok hol venni mert valakinek a valakije mindig mindenhol elő fog kerülni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 (128 GB) (rendelhető)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Valahol egy gazdasági oldalon olvastam hogy érhetik el, hogy az új tulaj szépen átpasszolja nekik a céget. Az államnak meg vannak az eszközei, az más, hogy az EU vizsgálódna már akkor, de egyszerű a magyarázkodás az a Soros már megint, azt a hívek be is vannak etetve.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)