- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- One mobilszolgáltatások
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola G86 - majdnem Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrbego
aktív tag
Azért nekem még ma is jött biztonsági frissítés a P smart 2019-re.
-
scyllarus
veterán
válasz
Anathema67 #288 üzenetére
A Honor Play júniusin ragadt, a filléres 8A-ra jött augusztusi. Eddig is sz.rtak a frissítésére, úgyhogy ez most semmilyen változást nem jelent.
-
Ricardo
titán
Tőle nem áll messze a saját szövetségeseibe rugdalás. Nem arról híres, hogy átgondolt döntéseket hoz.
Itt egy cikk ami elég jól összefoglalja (tudom index), azt hogy jutott a két hatalom viszonya ide, és mi várható. sajnos semmi jó. Függetlenül attól ki lesz ott a főnök.Kína az Egyesült Államok fejére nőtt. Mit kezdhet ezzel Biden vagy Trump?
-
oszi666
őstag
szerintem azért ezzel trump saját magát is lábon lőné. Az EU egy ~500milliós nagy vásárlóerővel bíró piac. Ha hirtelen ide nem szállítanak akkor kinek adják el a sok mindent? Afrikába meg Dél-Amerikába? Esetleg Indiába?
Egyébként teljesen igazad van, nevetséges hogy az EU mennyire függ a külső piacoktól. Ha az USA-t zárnád el, oké hogy anyagilag megreccsennének de ők helyben megoldanának szerintem lényegében mindent. Nekünk meg Kínából kell hozni lélegeztető gépet. Én értem, hogyha helyben gyártanak akkor drágább mint kiszervezni a harmadik világba de akkor legyen vmi olyan kompromisszum, hogy a gyártás x és y elemeit itt helyben kell tartani
meg hátha a robotizáció segít ezeken. -
7Heads Drago
veterán
válasz
Anathema67 #288 üzenetére
Na tessék, pedig az okosok szerint már nem lesz több.
-
Ricardo
titán
válasz
Hieronymus #287 üzenetére
Erről van valami link?
-
Anathema67
tag
Honor View 20-ra megérkezett a 2020 júliusi android biztonsági frissítés.
-
-
válasz
Hieronymus #282 üzenetére
Úgy pedig már meg is áll, hogy bizony Trump baromira kib@szhat az európaiakkal, ha akar. Nem értem mondjuk, hogy legalább Merkelnek miért nem volt több esze ilyen téren, a technológiai elmaradottságunk és kiszolgáltatottságunk mintha nem is lenne probléma.
-
Ezekiell
veterán
válasz
7Heads Drago #283 üzenetére
Kínát sose lehet leírni, nem is szabad. Ezt meg nem feltétlen nevezném versenynek azért, mert nem szabad verseny, hanem gyakorlatiag az USA simán ki akarja nyírni a Huaweit.
De ez csak kis szelete a kínai nyomulásnak, máshol is meg kell őket fogni.
-
judas13
veterán
Kínát csak azért sem szabad leírni, mert ők közép, hosszú távokon gondolkodnak és, hogy jelenleg "vesztésre" állnak-állhatnak a világ különböző pontjain többek között a mobil,5G-s hálózati rendszerek tekintetében, még nem jelenti azt, hogy ez így is marad.
A néhány éve elindult Új Selyemút, azaz egy öv egy út világszintű gazdasági, politikai, kulturális kezdeményezés, talán messzebbre mutat a trámp vezette furcsa kémjátéknál...pár év és meglátjuk. -
7Heads Drago
veterán
válasz
Ezekiell #267 üzenetére
[link]
A cikk linkel egy másikat, ahol mást is írnak. Érdemes végig olvasni. Az egyik cég meghal, de lesz helyette másik. Én továbbra se írnám le Kínát, mint ahogy itt azt sokan teszik. És ez nem azt jelenti hogy szurkolok is nekik. Csak sztem meg jót tesz a piacnak egy kis verseny.
Illetve ha a Huaweit sikerül lenyomni az Usa-nak a Oneplus vagy a Xiaomi se fog gondot jelenteni. -
válasz
Donki Hóte #280 üzenetére
"az ARM európai cég (brit)"
Volt. jelenleg a japán Softbank a tulajdonos. Jelenleg arről szólnak a hírek, hogy az Nvidia vásárolhatja meg, a Softbanktól a cégcsoportot.
Hiába japán a tulajdonos csoport, Amerikában annyi érdekeltségük van, hogy nem sérthetnek embargót. -
Noukoum
veterán
válasz
Donki Hóte #279 üzenetére
Egy tény amely arról is elmondható akitől “lopták” a technológiát. Ezt is illik hozzátenni.
-
válasz
cskamacska #263 üzenetére
Trömp kevésbé tud az európaiak fejére csapni, mert pl. az ARM európai cég (brit), tehát ha ő megvon tőlünk valamit, akkor mi is tudunk mit megvonni tőle.
Szemben ugye a kínaiakkal, akik érdemben nem tudnak (technológiai vonalon) visszavágni az USA-nak.
Bár egyéb téren se nagyon tudnak, mert az igaz, hogy ők egyes termékek szinte kizárólagos szállítói, de egyben az is igaz, hogy ugyanazon termékek szinte kizárólagos vevője az USA. Szóval ha valamit nem adnak el az USA-nak, akkor az rájuk szárad
-
-
snorbi82
senior tag
válasz
cskamacska #261 üzenetére
Minap voltam Árkádban. (falusi vagyok, havonta egyszer kétszer elmegyünk). És ezt a telefonálást tapasztaltam. Párommal néztünk, hogy mi ez az új szokás. Nagyon nem értem, hogy miért lett ez most "trendi"
-
totron
addikt
válasz
Kedvencem, mikor a női technikai érzék nem tudja és persze nem is mozgatja, hogy hol az a kurva mikrofon, hedszeten különösen. Mellé szorgosan bassza oda a hedszet mikrofonját kemény tárgyakhoz, teljesen random... Alapból távol beszélve a mikrofonba, amiről ugye nem tudja, hogy hol van, így eleve fel kell hangosítani, hogy halld - az odabaszás így az igazi!
-
Ezekiell
veterán
válasz
Aki kihangosítva beszél a telefonján társaságban/utcán/buszon/stb, annak felhelyezném a telefonját a hátsójába...
-
Ezekiell
veterán
válasz
7Heads Drago #264 üzenetére
Pont erről szólt a fentebb linkelt hír, hogy nem vehetnek belőle.
-
S e t h
nagyúr
válasz
-
cskamacska
addikt
válasz
Donki Hóte #257 üzenetére
Az "elektronika élvonala" pedig pont a globalizmus csodája és amellett szóló legkomolyabb érv volt
.. mindaddig míg az Egyesült Államok politikai bunkósbotot nem csinált belőle, és csapkod mindenkire aki a gyengülő gazdasági-politikai hatalmát nem támogatja megfelelően.
Kínaiak, ha kompletten majd a gonosz tengelyévé válnak, a rengeteg ellopott szabadalom, gyártási eljárás, know-how ellenére is 10 évvel le lesznek maradva, de ha dicsőséges I. Trumpli az Orjópaiak fejére vág, hát, nekünk konkrétan csupasz seggünk lesz amit fel tudunk majd mutatni ellenében.
Értsd, vagy jó vazallusként a saját zsebedből is fenntartod Amerika első helyét a világban, vagy együtt kuncsorgunk majd a ruszkiknál a szekrény méretű MIPS technológiájukért, mert nekünk annyi sem marad ami 100% amcsi befolyástól mentes.
k-adi: Az tényleg érdekes fordulat lenne, mert ha jól tudom a Harmony OS egy mikrokernel alapú IoT oprendszer, és még veletlen sem a Droid ellenfelének szánták, hanem a hálózati cuccaikba rakják.
-
elfelejtette
veterán
válasz
Ennél csak az a viccesebb, mikor a telefon tetején a hangszóróba beszél, mintha walkie-talkie lenne...
-
-
Ricardo
titán
Végül mégiscsak előkerül a Harmony OS? [link]
-
Noukoum
veterán
válasz
Donki Hóte #257 üzenetére
És ez neked miért fáj?
-
válasz
Schuler888 #250 üzenetére
egy éven belül építették volna fel az első saját chipgyárukat, 45 nm-es technológiára alapozva. Ez viszont jó 10 éves lemaradást jelent,
Ebből is jól látszik, hogy a kínaiak még a rengeteg ellopott szabadalom, gyártási eljárás, know-how ellenére is 10 évvel le vannak maradva az elektronika élvonala mögött
-
Aflamin
tag
Akkor majd arra használom amire készült: telefonálásra!
-
janeszgol
félisten
válasz
#63718632 #239 üzenetére
Igen. Én nem tartom kizártnak azt sem, hogy minden Huawei és Honor telefont kilőnek a Play Áruházból. Ugye a GMS feltétele bizonyos szolgáltatások megléte a telefonon (ez adott), hogy ez amúgy időkorláthoz van-e kötve, azt nem tudom. (Eddig nem foglalkozott senki vele.)
De nemzetbiztonságra hivatkozva bármit megtehet az USA. -
Ezekiell
veterán
válasz
7Heads Drago #252 üzenetére
A technológiai alap (szabadalmak pl) ugyanazok, és azok vannak tiltva.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Sántít ez az egész. Tsmc nem Mediatek igen? Miközben ugyanaz az alap?
-
válasz
Tumpi fejében biztosan az forog, hogy kivégzi.
-
Schuler888
senior tag
"A szivárgások szerint a HiSilicon az amerikai korlátozások miatt az összeomlás szélére került, pedig nemrég derült ki, hogy akár 84 millió forintos havi fizetést is ad a legjobb szakembereknek a Huawei. A jelek szerint ez sem elég, pedig egy éven belül építették volna fel az első saját chipgyárukat, 45 nm-es technológiára alapozva. Ez viszont jó 10 éves lemaradást jelent, és az egyre súlyosbodó amerikai korlátozások sem sok jót ígérnek."
[Halalos itelet?] -
7Heads Drago
veterán
válasz
Alogonomus #248 üzenetére
Az általad linkelt cikkben nem állít ilyent senki sem.
Amcsi részről egy szó se hangzik el a cikkben.
Csak arról beszél hogy 1%-os az amcsi alkatrész. Már ha ha jól értem.
Itt inkább te csak tovább gondoltad az egészet és összefűzted az új szankciókkal. Sztem meg semmi köze sincs hozzá. Mint ahogy eddig se volt. Csak ugye muszáj valamire fogni, és ez jó indok. Ez az egész csak kirakatper, erre próbál rávilágítani Hieronymus is. Az igazi hangsúly máshol van és csak később fog kiderülni hol. -
Alogonomus
őstag
válasz
Hieronymus #247 üzenetére
Kicsit túlvezérelt vagy.
Értem, hogy az USA nem büntetheti a Huawei-t Kínában a megkerülő hadművelet miatt, de az USA saját területén belül minden további nélkül büntetheti a Huawei-t, ahogy büntetheti a szintén USA területén üzemelő alkatrészgyártókat is, akik nem eléggé elővigyázatosan jártak el az eladáskor, és random kínai cégeknek eladták az alkatrészeket, amik aztán a Huawei készülékeiben köszöntek vissza.Az alkatrészeknek egyedi azonosítójuk van, amit a lebukást okozó szétszedéskor fel is jegyeztek, és abból tudták megállapítani, hogy mikor kerültek eladásra és melyik cégnek.
Nem nekem kell bizonyítanom a dolgot, hanem az USA kormányának, hiszen ők állítják a dolgot. -
válasz
Alogonomus #244 üzenetére
Valamit félre értesz!
A Huawei számára nem lehet tiltani bármi megvásárlását. Azért a joghatályosságot figyelemben kell tartani.
Trump csak a saját országa területén hatályos jogszabályokat alkothat vagy fogadtathat el. Más országban nem érvényes az amerikai törvény és jogszabályozás.
Arra van lehetősége, hogy az embargót megszegő vállatokra kiterjeszti az embargót."Amikor valaki megvesz egy eredetileg 300 ezres telefont az aluljáróban 100 ezerért, akkor az a személy is pontosan tudja, hogy az a telefon bűncselekményből származik."
Ez így nem korrekt. Ha a hajléktalantól veszi meg valaki az aluljáróban annak tudnia kell, hogy orgazda lesz belőle.
Ha abban az aluljáróban hivatalosan üzemelő vállalkozás tart végkiárusítást, számlával és garanciával, akkor nem orgazdaság, Nem büntetendő cselekmény.
Ha nem így lenne, akkor a nagy kereskedő cégek már régen nem működhetnének. Csak nézd meg a német amazont, mennyi árut lehet ma 50%-nál magasabb árkedvezménnyel megvásárolni. És senki sem kiállt bűncselekményt!"Huawei esetleg jövőben előforduló bűneivel indokolhatták a korlátozást, most viszont már simán rámutathatnak erre a bűncselekményre, ahogy rámutathattak a ZTE esetében is az iráni üzletre."
Olyan dologra jelents ki bűncselekményt, amit te a hatóság előtt bizonyítani tudsz! Minden más rágalmazás!
Volt újságíró ismerősöm, aki hasonló kijelentésekkel emelte az olvasottságot. Rendszeresen vesztett pert, mert azon túl, hogy szerinte mindenki tudta, konkrétan semmit sem tudott bizonyítani. Miután kitették az újságtól, sajátot alapított. De azzal is folytatta a pervesztési gyakorlatot. Kitették a többiek, akiket elcsábított az eredeti napilaptól.
-
hangyász2
aktív tag
válasz
Alogonomus #244 üzenetére
Lényegében igen.
De rájuk ez nem hatályos jogszabály. A COCOM lista sem volt egyébként az. Tehát a Toshibát büntették a megszegése miatt, nem a Szovjetunió hajócsavargyártóját. De otthon ettől persze hozhat a Huawei ellen annyi intézkedést, amennyit akar. -
Alogonomus
őstag
válasz
hangyász2 #243 üzenetére
A Huawei tisztában volt vele, hogy a kérdéses alkatrészek hivatalosan nem juthatnának el hozzá. Lényegében egy új COCOM listát definiált ellenük a Trampli.
Amikor valaki megvesz egy eredetileg 300 ezres telefont az aluljáróban 100 ezerért, akkor az a személy is pontosan tudja, hogy az a telefon bűncselekményből származik.
Huawei számára azért kellemetlen ez az új helyzet, mert a kérdéses cégek direkt a tiltás kikerülésére létesültek, és míg eddig - az afrikai uniós fiaskón kívül - csak a Huawei esetleg jövőben előforduló bűneivel indokolhatták a korlátozást, most viszont már simán rámutathatnak erre a bűncselekményre, ahogy rámutathattak a ZTE esetében is az iráni üzletre. -
hangyász2
aktív tag
válasz
Alogonomus #235 üzenetére
Hogy érted a törvények áthágását? Egy kínai cégnek, amely ki van tiltva az USA-ból milyen amerikai törvények hatályosak az Egyesült Államokon kívül? Ez nem ENSZ embargó és nemzetközi jog. Ők nem sértettek jogot, maximum az, akitől vették volna.
És mit csinálnak, kitiltják még egyszer? Vagy minden kapcsolatot megtiltanak az amerikai cégeknek? A Microsoft nem fog örülni.
Ettől függetlenül kellemetlen dolog, látszik, hogy mekkora probléma. -
7Heads Drago
veterán
válasz
Schuler888 #241 üzenetére
És? Ilyenről most halótál először? Az összes ilyen nagy cég a kiskapuk kihasználásával van ott ahol. Ez azért jól mutatja hogy szükség van az amcsi chipekre. Lesz baj nem kevés.
-
Schuler888
senior tag
válasz
Alogonomus #235 üzenetére
Na ez eleg durvan ciki, most lebuktak, innen valszeg mar nem jonnek fel a viz alol, sot..
-
7Heads Drago
veterán
válasz
mihail38 #204 üzenetére
Ennek ellenére már az MA cikkbe is bekerült ez is vagyis mégiscsak igaz...
Az ügyről egyelőre sem az Egyesült Államok illetékes szervei, sem a Google nem adott hivatalos tájékoztatást,
Szóval akkor most mi is van? Valaki kamuzik egy ilyen színvonalas amcsi lapnál? Naa ki akarja kimagyarázni ezt is? -
törölt tag
A téma kapcsán ezt a készüléket már csak a Play áruház szankciói érinthetik?
P9 Lite 2017/EMUI 8.0.0/Android 8.0.0
OS frissítés már amúgy se várható, biztonsági javítás (2019.jan.1)
[link] -
Alogonomus
őstag
Úgy tűnik, hogy a Huawei bepróbálkozott az illegális alkatrészbeszerzéssel. Ez már a törvények bizonyított áthágása, nem csak üres vádak. Ebbe már simán belekapaszkodhat Trampli.
-
Indy1
tag
a takolas remenytelen. folyton uj kiskapuk lesznek.
vettem AliExpressrol egy GMS nelkuli telefont. tesztelni fogom az eletet Google nelkul . muszaly egszer kiprobalni , milyen. -
A hülyeséget befejezni!
Aki nem tud értelmesen hozzászólni, ne tegye!
-
Európai termék kell Európába.
Már bocsánat, de az amerikai termékek sem kellenek ide. Teljesen feleslegesen vagyunk kiszolgáltatva az onnan érkező technológiáknak. A kínai sem kell, mielőtt valaki megtekeri megint az imamalmot.
De attól nem kell várni semmit, aki a saját szövetségeit védő vámolja meg és zsarolja.
-
Mondjuk a céges Huaweinél nem győztem tiltani a frissítéseket (csak hívok róla, 4 nap üzemidő). Talán egy idő után magától elcsendesedik. Vajon milyen hatással lesz ez a többi cégre? Ha a hüvinél elvesznek más gyarapodhat.
-
Silenzio
addikt
Mert nem az EU-ban készülnek ezek a telefonok, nem EU-s műszaki szabadalmak mentén, nem EU-s tulajdonú a keretrendszert adó Google sem, sem az ARM. Azaz HOPPLÁ, az ARM pár hónappal ezelőttig pont, hogy EU-s cég volt.
Amúgy volt már ennél nagyobb vis maior is, és nem volt benne politika. Nokia, Microsoft, emlékeztek? Akkoriban a Telekomnál dolgoztam, nem csak a tulaj, én is a nem létező hajamat téptem, amikor a Microsoft nem volt hajlandó gariztatni egy full lila kijelzős telefont, mert volt rajta egy 1 mm-es kopás a sarkon. Az volt a szakvélemény, hogy a tulaj összetörte a telefont. Le akarták tudni ezt az egészet, így bukott faszikám 200 ropit Lumia 1520-on fél év alatt. Alja, fosadék gerinctelen banda a Microsoft. Is.
-
azka79
aktív tag
Abban az esetben mi van ha én 2019.08.01.-én vettem egy Mediapad M5 tabletet, az most kap frissitest vagy nem???
-
-Maci-
addikt
-
S e t h
nagyúr
Pedig most akartam venni vmi kínait.
Most nézhetek észak-koreai, vagy orosz készülék után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Napelem
- Nintendo Switch 2
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Formula-1
- Melyik tápegységet vegyem?
- Építő/felújító topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- DELL Universal Dock UD22 210-BEYV (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- iKing.Hu - Redmagic 10s Pro - Nightfall - Használt karcmentes
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest