Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• wortz

tag

válasz simonzé #29 üzenetére

"Erre most nekimennek annak a piacnak, amely eltartja őket, es keresztbe tesznek az eddigi hw gyartoiknak. Gratulálok..." - Ez most hogy jött??

Pont, hogy most teszik helyre a dolgokat.
    Az ARM-es bohóckodás max arra lett volna jó, hogy a 30-40 rugós kínai tucat Andoridok ellen induljon harcba, a prémium kategóriában semmi keresnivalója nem volt, lévén kb. 0 tudása volt a már 90k-ért elérhető Win8-as tabletekhez képes. Magyarán, és leegyszerűsítve. A teljes RT projekt egy totális tévedés, az első perctől kezdve halálra volt ítélve a dolog. Csak a hülye nem látta, meg Ballmer (Jah, ő hülye volt, szóval akkor az első opció lép életbe :) ). Az RT csak a pénzt vitte, nem kicsit. Ennek most végre vége, és az MS elkezd oda koncentrálni, ahova kell. A teljes értékű Windows-ra. Ezt próbálják meg tabletre optimalizálni, és a Win10-el, meg a Continuum-mal erre elég jó esélyük van. Konkrétan én simán el tudom képzelni, hogy ha a W10 jól sikerül, 2-3 év múlva az Android után a Windows lesz a legnépszerűbb tablet a piacon, akár 30%-os, vagy még nagyobb piaci részesedéssel. Hardver fronton egyre inkább versenyképesek, még a nagyon olcsó, akár 30k tabletekkel is fel tudják venni a versenyt árban, tudásban meg mondanom sem kell, hogy magasan-magasan-magasan verik az androidos mezőnyt. Ha másért nem, legalábbis az X86-os legacy miatt.
    Más kérdés, hogy Modern felületen teljesen versenyképtelenek, arra nagyon rá kell gyúrni az elkövetkező pár évben. De ha megjönnek a tömeges Win tablet eladások, megjönnek a normális fejlesztők is, és végre lesznek igényes appok (főleg ha nem kötik meg annyira a fejlesztők kezét, mint a eddig a metró/MIU alatt), akkor pedig határ a csillagos ég. Szerintem 1-2 év múlva az iPad halottabb lesz, mint egy egyiptomi fáraó. Senki sem fog egy 200 rugós kvarcjátékot venni, mikor 100-ért kaphat egy 100%-os Windows-os tabletet (esetleg notivá alakítható hibridet).
    Szóval ha belegondolsz: Windows 10 épp készül kijavítani a Win8 csorbát, ezt az ARM hülyeséget lelövik végre valahára, úgyhogy pont most kerülnek a helyes kerékvágásba a dolgok. Pont most halad jó irányba az MS.

Egyedül a WP-vel nem tudom, mi lesz, de jelen pillanatban egy hulladék az egész, 3 éve veszteséges, nem érik el a 3%-os piaci részesedést, szóval ott is tenni kell valamit. X86-os átállás, és full Win10 telóra akár jó is lehetne, de jelenleg úgy fest, még nem lépik ezt meg. Viszont ha valami nagyon radikálisat nem lépnek, marad ugyan ez a vegetálás. Senkit nem érdekel a WP jelenlegi formájában, ami nem is csoda, mert kb. annyira használhatatlan, mint az ARM-es Surficek voltak.

Azt meg egyáltalán nem is értem, hogy "es keresztbe tesznek az eddigi hw gyartoiknak. Gratulálok." - Ez WTF???

Új hozzászólás Aktív témák