- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskuplung
őstag
Még kb 8 éve foglalkoztam ilyennel, akkor egy Wii kontrollere szolgált kameraként, és infraledeket applikáltam egy baseball-sapira. Elvileg még meg is van valahol....
Egész jól működött headtrackerként, de már akkor rosszul voltam attól, hogy a monitor nem mozgott a fejmozgásommal együtt.
Már akkor azt beszéltük, hogy a fejünkre kellene szerelni egy monitort
Ez még az okostelefonos éra előtt volt, durva h mennyit változott a világ azóta
-
kiskuplung
őstag
Áh, nem tudom feljebb rakni, csak az asztalon fér el.
De mint írtam már, így is nagyon elégedett vagyok, én nem érzek semmiféle bizonytalanságot.
Viszont most így szemet szúrt pár videó youtube-on, ahol 3 szenzorral próbálkoznak. És úgy látom, hogy van aki a plafonról "lógatja le".
Ez valami beállításfüggő az Oculus setup-ban, amit még nem láttam, vagy a vezérlőszoftver sikerült felkészíteni, hogy vegye észre, hogy az egyik szenzor (de akár mind a 3) fejjel lefelé látja a képet?Ha így ránézek a sisakon elhelyezett LEDekre, végülis logikusnak tűnik, hogy (hacsak nem a plafonon császkálok) csak egyféleképpen lehet értelmezni a képet...
-
kiskuplung
őstag
Rohadt jó ez a tool, köszi újra
Így néz ki nálam a setup, még a virtuális asztal is tükrözi a valóságot.
2 dolog volt meglepő:
- szinte a padlóig le tudom rakni a headsetet, és még akkor se "vörösödik", nem veszíti el a kapcsolatot
- viszont ha úgy ülök a székemben az asztalnál, ahogy én természetesnek gondolnám, akkor túl közel vagyo ka
szenzorokhoz és, kicsit (kb 5-10 centit) hátrébb kell ülnöm, különben már panaszkodikCsak ismételni tudom magam, remek kis tool! Nem is értem, hogy ez miért nem része az Oculus setupnak.
-
kiskuplung
őstag
A Project CARS-on nagyon sokat segít a supersampling. Először én is csalódott voltam, mikor a 100-as táblát sem tudtam leolvasni...
De örülök, hogy tetszik és látod, már nem "dróthálózol" meg nem emlegetsz olyan hátrányokat, amik nincsenekSzerintem a trükközés nélküli legjobb képminőséget az Oculus Storeból elérhető appokal lehet elérni, amik Oculus Studios logót lobogtatnak indításkor. Ez nem tudom minek a függvénye
Létezik, hogy ezek az appok már eleve > 1.3 supersamplinggel futnak?
Az mindenesetre látványosan feltűnő, ha egy játékot már eleve VR-ra terveztek. -
kiskuplung
őstag
Amíg olyan játékokat nyomsz, amikben a "táj" együtt mozog a fejeddel, és a füledben lévő folyadékkal, akkor nincs.
Pl. amíg egy helyben állsz, és a kezeiddel manipulálsz egy virtuáls asztalon, vagy robotokat lövöldözöl, golyókat kerülgetsz, addig nem leszel rosszul. Ezt biztosan állíthatom egy kb. 30 emberes minta alapján. Még öregapám is 1 órát tolt benne, a csúcstartó ismerősé pedig egy 4 órás etap, úgy hogy korábban sosem volt a fejükön ilyen headset.
De! Amint olyan játékot próbálsz ki, amiben a "táj" függetlenül mozog tőled, pl. egy autóban ülsz, akkor azonnal előjön a probléma. Ugyanis a szemed azt látja, hogy előre mész, miközben a füledben a gyorsulásérzékelő ellenkező információkat küld. Ez mérgezésre utaló jel, amire a hányás a reakció.
Ez viszont erősen egyénfüggő, hogy ki mennyire érzékeny. És szintén biztosan állíthatom, hogy begyakorolható, és napi 1-2 óra játékkal pár nap alatt megszűnik. War Thunderben még mindig érzem, de egyre kevésbé. Project CARSban teljesen megszűnt.
Van viszont olyan játék ami szerintem alapvetően el van rontva, és lehetetlen nem szédülni benne, pl. Adr1ft.
És van olyan is, ami hasonló játék, mégis tökéletesen lehet benne mozogni, és senki se lesz rosszul, pl. Lone Echo.
Érdemes olvasni az értékeléseket. -
kiskuplung
őstag
válasz
#96349952 #181 üzenetére
Azokat a videókat külső programmal csinálták, amik sztereo képet állítanak elő a headset számára.
Én hármat ismerek, de csak egyet használtam ténylegesen.
- Tridef : ezzel csináltam korábban mobiltelefonos barkácsVR-t PC-vel, de úgy tudom, hogy Oculus Riftet már nem támogat
- VorpX : ez szokott felmerülni a legtöbbször, nekem úgy tűnik, hogy elég sok játékot támogat.
- Vireo : erről nemrég hallottam, még nem néztem utánaSzerintem ha rákeresel googleben arra hogy "vorpx fallout 3 how to" akkor tuti lesz rá valami útmutató.
De én személy szerint nem "bohóckodnék" ilyen toolokkal, pont elég anyag van Oculusra ami direktben támogatott.
-
kiskuplung
őstag
válasz
#96349952 #179 üzenetére
Szia!
Ugyan nem értem, hogy most min borultál már megint ki
, de ha ez segít, én annak idején elég sokat olvastam előre a követleményekről, és pl. pont ezért tudtam már, hogy jó leszek HDMI-ügyileg, illetve azt is, hogy USB3 tekintétében kevés a gépem.
Ezért előre vettem egy ilyet : [link]
Biztos van más márka is, meg típus, de ezzel hibátlanul működik minden.
-
kiskuplung
őstag
Nem, csak szeretném, ha minél több ember beszállna a buliba...
Mint írtam, nagyon sok a félrevezető cikkekből szerzett félinformációkra és "hallottam valahol"-okra alapuló kommentek.
Én ehelyett olyanoktól várok kijelentéseket, akiknek tényleg van már VR felszerelésük, lehetőleg huzamosabb ideje (3+ hónap).De látom közben Raymond is beszállt az ismeretterjesztésbe
-
kiskuplung
őstag
Igen, pont ez ellen harcolok itt már második napja, hogy ne olvasgass, hanem próbáld ki
A DK1-nek semmi köze a CV1-hez. Itt már semmiféle hálósodás, meg pixelesedés nincs.
A kép nem tűéles, ezt aláírom, de ha kigúvadó szemmel nézek egy világos jelenetet, állóképet, akkor sem látható az a rács, ami a DK1/2-nél volt. Ha nagyon figyelek, akkor egyes pixeleket meg lehet különböztetni, de játék közben ebből semmit se érzékelek.
Én is úgy votlam vele mint Te, hogy majd Elite Dangerousra meg Project CARSra fogom használni, de mióta megvan, ez a 2 játék ami a legkevesebbet van elindítva, mert mellette vannak az olyan "FPS"-ek, mint a Robo Recall, a Mage's Tale és a Lone Echo. A Touch kontroller eszméletlen jó.
@schawo : ezt eléggé benézted, mert az összes támogató kapott 1 ingyen CV1-et. [link]
A Facebook pénze kellett ahhoz, hogy ez a cucc valósággá váljon, szerintem ezt bárki beláthatja. Kis garázscégként esélye sem lett volna elterjedni a Riftnek, főleg nem kitömni egy rakat SW stúdiót, hogy játékot fejlesszenek rá.
-
kiskuplung
őstag
Miért lenne gyenge? Tökéletesen működik.
Kb. 30 embernek mutattam meg eddig.
Köztük nem egy volt olyan, aki utoljára a Pacmannel játszott 1990-ben, vagy soha életében semmivel.A rosszullétek száma : nulla-egész-nulla.
"Húb@zegnemhittemvolnahogyezilyenjó" kijelentések aránya : 100%
Bevonzott új vásárlók száma : 2Az árra visszatérve: Azt tudom talán elképzelni, hogy a Facebook agresszívebb árpolitikát folytathatott volna az elején, és a konzoliparban bevett szokás szerint akár úgyis adhatta volna a hardvert, hogy bukik rajta.
-
kiskuplung
őstag
válasz
#96349952 #89 üzenetére
Pont amiatt tartom károsnak az ilyen táblázatok közlését, mert úgy állnak hozzá, mintha egy partvist vennél.
Azt viszont elfelejtik közölni, hogy technikai eszközöket évekig fejlesztenek, és főleg az ilyen high-end, úttörő cuccokat évekig prototipizálnak, mire eljutnak a végleges verzióig. Ezeket a K+F költségeket pedig meg kell fizetni valakinek.
Én autóipari fejlesztéseken dolgozom, és évekig tart csak egy platform SW ügyfélre igazítása. Mégis, amikor szétszedsz egy 5 milliós autót a fenti táblázathoz hasonló módon, gyanítom, hogy 2-2,5 milliós anyagköltségnél többet nem tudsz összegubázni. A többi (a hasznon felül) a fejlesztesi költség, és ahogy írod, a logisztika, marketing ,stb.
Az Oculus nem csak egy headsetet rakott össze meg hozzátolt egy kontrollert, hanem évekig tartó fejlesztéssel összeraktak egy VR platformot, aminek (szerintem legalábbis) 75%-a szoftver. Én kb. 4 éve követem a fejlesztést, és folyamatosan jöttek a hírek az új SW technológiákról, a pszichológiáról, a különböző trükkökről, amit SW-ben kellett megvalósítani, hogy az agyadat minél jobban becsapja, és egyéb, tényleg mindent felölelő kutatásokról. Ezt pedig nem fogod megtalálni ilyen listákban.
-
kiskuplung
őstag
válasz
#96349952 #83 üzenetére
Semmi baj, lehet hogy kicsit félreérthető volt, nem szántam bántásnak
És akkor most végül rendelsz egyet a francia Amazonról? Úgy látom autószimulátorokban vagy érdekelt, ahhoz szerintem nagyon jó egy ilyen headset, persze kicsit optimalizálni kell rajta, mint fentebb is írtam.
Én amúgy annak idején úgy rendeltem az Rift + Touch bundle-t az amazon.de -ről, hogy egy német kollegám címére küldettem, mert Magyarországra nem engedte.
Aztán mikor kifizettem webkártyával, észrevettem, hogy a rendelésnél már engedi átírni a címet magyarra. Meg is tettem, és minden további nélkül elküldték. Annyi kavarás volt csak, hogy először visszautalták a vételárat, és újra levonták, a magyarországi ÁFÁ-val korrigáltat.
Az amazont (a franciát is) át lehet állítani amúgy angolra, és akkor még nyelvi akadályok sincsenek.
-
kiskuplung
őstag
Szerintem elég nehéz felmérni az igényeket, és azért nem lesz túl sokáig 450 EUR a csomag, most mindenki lecsapott rá, aki komolyan is gondolja.
A cikk is erről szólt, hogy a stratégia most már az, hogy az "early bird"-ökből kipréselték a pénzt, gondolom a gyártás is felfutott, most már lehet teríteni.
Én arra leszek kíváncsi, hogy HTC is korrigál-e árat majd..
@El Nano : Tényleg kár volt ezért a kirohanásért.
Egy szórakoztatótechnikai eszközről beszélünk. Ha kicsit is gondolkodnod kell rajta, hogy megengedheted-e magadnak, meg pörögsz itt a magyarországi ÁFÁ-n, akkor nem való Neked. Én ez utóbbira céloztam a kormányváltással, nem kell megsértődni.Látod, ebben a topicban is megtaláltam mindenkivel a közös hangot, kivéve Téged.Ez egy hobbi, van akinek megér ennyit, van akinek nem. Én évekig vártam erre a kütyüre. De azt nem bírom, mikor a fórumozók nagy része csak azért fikáz/szakért meg valamit, mert elérhetetlen számára/sose próbálta.
Fentebb mutattak linket is, látom ez is megoldódott. Várom az élménybeszámolót a sikeres vásárlásról, hidd el, nem fogod megbánni! A stílusod mondjuk sajnos Téged minősít, de én megbocsátok
A bundlehöz adott csomagból amúgy a Robo Recall és a Medium az, ami nagyon jó, a többi program nem sokat ér. A Dead and Buried-del senki se játszik, a Lucky's Tale egyszer végigjátszós, a többi meg csak ilyen látványosnak mondott techdemo (Ripcoil, vagy a teljesen értelmetlen Hearthstone koppintás a Dragon Front).
-
kiskuplung
őstag
válasz
t72killer #63 üzenetére
Akkor valóban nem Te vagy a célközönség... Én szórakozásra vettem, és arra tényleg tökéletes.A kábelezés szerintem még nagyon sokáig együtt lesz velünk. A mostani megoldás annyira reszponzív, hogy nehezen tudom elképzelni ugyanezt kábel nélkül. Aztán ki tudja.
Sokáig féltem, hogy ha elmúlik a WOW-effekt, akkor majd leteszem, de jelenleg pont az ellenkezője történik, és már semmilyen monitoron játszott játék nem tud érdekelni, egyszerűen nem ad elég ingert
Viszont a modellezés dolgot tényleg komolyan mondtam, nekem egy belsőépítész ismerősöm is rendelt egyet, miután megmutattam neki a Medium-ot
-
kiskuplung
őstag
válasz
t72killer #42 üzenetére
Nem védek én semmit ,mert filmnézésre ez szerintem is alkalmatlan
De hogy Te "drótkerítéseket" akarsz belelátni, annak tudható be, hogy még sose nyomtál rendes játékot rajta.
Miközben egy 20 emeletes ház sarkáról nézel le, de úgy, hogy a gyomrod elszorul, vagy egy kétfedeles repülőt vezetsz, az utolsó dolog lenne pixeleket számolgatni...Ettől függetlenül a a pixelesség valós probléma is lehet, és ez nem eleve VR-ra tervezett anyagoknál meg is látszik.
Pl. Project CARS-szal sokat kellett szenvedni mire nem lett olyan pixeles a távoli táj, hogy még a 100m-es kanyarjelzőt sem tudtam elolvasni. De supersamplinggel a probléma orvosolható, és SEMMI KÖZE A KIJELZŐ MINŐSÉGÉHEZ. Oculus Studios játékok mindegyikében érezhetően jobb a képminőség.Onnan lehet tudni amúgy, hogy ki az aki még életében nem próbált rendes HMD-t, hogy nem a valós hibákat említi (pl. a god ray effect, vagy hogy a szivacsos betét nem túl tartós, vagy mondhatnám a helyigényt is).
Jönnek ezek az unalmas mantrák, hogy kicsi betekintési szög (5 perc után fel sem tűnik), nincsenek rá AAA játékok (csak görgesd végig az Oculus store-t), miközben csak, és kizárólag egy bajuk van: hogy drága, és nem engedheti meg magának.
Az árcsökkentésekkel beesett 150ezer alá és látod, még itt is rugózik valaki 10ezreken, meg vajúdik, hogy miért kerül többe Magyarországon (tessék kormányt váltani akkor), miközben csak egy Lone Echo előrendelve 35$ lesz rá.
Viszont ha tervezősdiben vagy érdekelt, akkor most ruházz be rá, mert pl. az Oculus Medium-mal még az asszony is 3D modellez, pedig Ő aztán tényleg sose próbált ilyet
-
kiskuplung
őstag
válasz
t72killer #38 üzenetére
Á, a mobilos hasonlat elárult sajnos : szóval még sose volt a fejeden, vagy csak valami expón 10 percig.
Ne haragudj, nem tudlak komolyan venni.
Én 4 hónapja vettem a Riftet + Touchot (az első leárazáskor), azóta le se tesszük.
Azért csak most kezdek irogatni ebben a témában, mert ennyi idő kellett egy normális, hosszútávú teszteléshez.Ez már nem egy prototipus, hanem egy első generációs termék. A szoftvertámogatás megvan, a kijelző tökéletesen elég a beleéléshez, a kontrollerek pedig annyira érzékenyek, hogy még a feleségem is úgy mozog benne, mintha ezt csinálta volna egész életében.
Persze, mindenből lehetne bele jobbat rakni, de jelenleg ez a valóság, és annak nagyon is meggyőző.Bocsi, ha kicsit "támadósnak" hat a hozzászólásom, de évek óta olvasom az ilyen, és hasonló kommenteket, és ami még rosszabb, cikkeket. Itt a PH-n is szinte csak negatív hangvételű írások születnek, mert (gondolom) arra ugrik az olvasó.
@Cifu: Igen, a tényleges exkluzivitás tényleg hátrány lehetne, de szerencsére erről szó sincs.
@El Nano : Akkor nyithatod a pénztárcád. Ja és ne felejtsd el, hogy az Oculus Storeban fizetni kell a tartalomért...
-
kiskuplung
őstag
450 euróért videókártyát szoktak venni az emberek, úgyhogy az eddigi károgás, hogy luxustermék a VR, okafogyottá vált. Most jön az exkluzivitás fikázása?
Az igazság ezzel szemben az, hogy Oculusszal megy a minőségibb SteamVR-os játékok nagy része. sőt natívan támogatják is azt.
Az Oculus exkluzív játékok pedig csak ideiglenesen azok, előbb-utóbb kijönnek SteamVR-ra is.Az exkluzivitás pedig most még előny szerintem. Az Oculus storeban lévő játékok (robo recall, lone echo..) érezhetően csiszoltabbak, eleve VR-ra, és a Touch kontrollerre tervezettek.
A "sose lesz itt semmi"-ről meg csak annyit, hogy sűrűbben jelennek meg játékok (nem techdemók!), mint ahogy végig tudom játszani őket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest