- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
válasz
kiskuplung #218 üzenetére
Ezekben a DIY megoldasokban nalam az vitte a palmat amikor egy gyro-szenzoros bluetooth mini billentyuzet votl a fejre kotve es az adta a fejmozgast az eredetileg PC-s mouse-look jatekoknak hogy aztan a TrinusVR es tarsai kikuldjek a kepet a Cardboard-ba dugott telefonra WiFi-n vagy USB-n keresztul.
-
Raymond
titán
válasz
kiskuplung #216 üzenetére
A setup-ban levo felallas csak a "default", a szenzorok/kamerak/szoftver mukodik mas felallasban is, csak att kell ugorni azt a reszt amikor panaszkodik a szog miatt. A fejjel lefele forditas se problema, ezzel is megbirkozik. A szenzorok valojaban webcam filterrel, feketefeher infra kepet kuldenek a szamitogepre ez a HMD-n vagy a Touch-on levo LED-ek formajabol szamlja ki a poziciot (constellation tracking). A LED-ek inicializalaskor identifikaljak magukat (binaris villogas) igy a szoftver azt is tudja melyik melyik nem csak a "csillagkepet" koveti vakon.
Rogzitesre barmit hasznalhatsz, a csavar standard foto menet es a kamerat le tudod csavarni az allvanyrol (picit nehezen indul meg de lejon) es ramegy barmilyen fotoallvanyra vagy tartora.
-
Raymond
titán
válasz
kiskuplung #214 üzenetére
Ha magasabbra tenned a bal oldalit is vagy esetleg mindkettot akkor ulhetsz az asztalnal is. Nekem 60cm mely az asztal, a szenzorok kb. 10cm-re vannak a szeletol es meg siman befog ha termeszetesen ulok is. Be is hajolhatok kb. az asztal kozepeig es meg van kovetes. Kb. 110cm-re az asztal lap sikja felett van a ball oldali es 95cm-re a jobb oldali, mindketto picit lefele forditva. Azert lett igy hogy biztosra mukodjon Elite-ben ha a HOTAS az asztalon van.
"Nem is értem, hogy ez miért nem része az Oculus setupnak."
Ezt senki nem erti, pedig eleg regi program meg a DK idokbol. Sot a CV1 megjelenese utan varni kellett par hetet amig mukodott mert kellett neki update az akkori 1.3(?s) SDK-ra.
-
Raymond
titán
válasz
kiskuplung #192 üzenetére
"Létezik, hogy ezek az appok már eleve > 1.3 supersamplinggel futnak?"
Az ujabbaknal azt hiszem dynamic van beallitva, a regiek fix felbontas/ss, de a minoseg ezeknel inkabb abbol ered hogy a kontent a hardver erossegeihez van igazitva. Olyan szinek olyan kombinacioban vannak hasznalva ami minimalizalja a HMD es a hardver hatranyait (SDE es tarsai). Plusz mind nagyon minosegi munka egyebkent is, a modellek, vilagitas stb. Amit nem ertek az az hogy miert csinaljak meg mindig eleg soknal azt hogy a betolto kepernyon feher logo fekete hatteren ami elohozza a godrays-t. Lehet azert mert betoltes utan amikor mar nincs godrays akkor a kep meg jobbnak tunik
-
Raymond
titán
válasz
kiskuplung #182 üzenetére
Most lett elerheto a TridefVR: [link]
Az MSI fizetett hogy csak MSI kartyakkal mukodjon par honapig ami ugy is volt tavasztol egesz mostanaig, de most mar megy mindennel. De ahogy irod ez mindig olyan fura megoldas volt (en is meg a telefonos barkacs idokben probalgattam ezeket), van eleg direkt VR-es szoftver. A VorpX volt az egyik leggyakrabban felhozott VR szoft ami csalodas volt azoknak akik megvettek. Kiprobalod a normalis VR cuccokat es azt hiszed a sima jatekok is olyanok lesznek ezekkel, de aztan megse
-
törölt tag
válasz
kiskuplung #180 üzenetére
Szia! Közben megoldottam a legnagyobb problémát. Leírom, hátha valaki hasonlóba lép, és akkor talán segítségére lesz, nagyon noob hiba, igazi user error.
Szóval itt most ugye az volt, hogy a lányom és a párom is kapkodták a fejükre a cuccot előtte. A nagy sürgés-forgásban kilazult a Rift Headsetjében a kábel... Nem jött ki teljesen, de épp annyira, hogy ne adjon jelet. És ezt nem is nagyon látod, mert ugye ott van rajta a borítás, totál véletlenül jöttem rá. Szóval visszadugtam tökig és rögtön észlelhető volt a headset... De szerintem ez csak félig-meddig user error, mert azért találhattak volna olyan megoldást, amivel ez nem fordulhat elő. Na mindegy, egy tapasztalattal több. Azóta nem dobott le semmit a gép.
Az viszont továbbra sem világos, hogyan tudom behívni az olyan játékok képét a Riftbe, amik nem SteamVR-es ek. Valahogy pedig megoldható, mert láttam nem egy videót CS:GO, Far Cry, Fallout 3, stb. cuccokról, ahogy Riftben nyomták és ez egyik sem SteamVR kategória. Ma elkezdek utána olvasni külföldi oldalakon, aztán egyszer csak meglesz a megoldás.
A tippet köszönöm és értékelem, de hál'istennek ez a része a dolognak megoldódott.
-
Raymond
titán
válasz
kiskuplung #143 üzenetére
Igen: [link]
A Farlands-nel mondjuk az iranyitas eleg egyszeru es megy az XBO vagy a Touch controller-ekkel is.
-
Joshi
titán
válasz
kiskuplung #100 üzenetére
Komoly teszteknél is felhozzák az aránylag alacsony felbontást és magas gépigényt, de neked nem kell harcolni semmiért nem a te preferenciád. Vagy esetleg van részesedésed a Riftből?
-
Joshi
titán
válasz
kiskuplung #94 üzenetére
Hát én más dolgokat olvasok, többek között magasabb felbontás kellene, gyengébb hardverigény valamint "hálósodás" (gondolom utóbbi a felbontás miatt) csak hogy az alap dolgokat említsem. Hozzáteszem van más probléma is. Én még anno a DK1-et próbáltam, tudom azóta sokat fejlődött a vr de annyira nem estem hasra. Inkább szimulátorokban tudom elképzelni, fps játékokban nem annyira.
-
válasz
kiskuplung #92 üzenetére
Azért a prototípusokat is eladták jól. Akkor arról volt szó, hogy a közösség segíti így a fejlesztést. Most pedig ugyanazt a közösséget azért lehúzzuk még egyszer.
-
Joshi
titán
válasz
kiskuplung #92 üzenetére
Ez rendben van, de azért az Oculus fejlesztői is tisztában voltak azzal, hogy a jelenlegi hardverek gyengék a vr technológiához. Ha a hardverek készen állnának a feladatra, akkor nem kellett volna évekig trükközni hogy elfogadható módon működjön. Egyébként a cikkben is említik, hogy azért nem lesz mostanában újabb Oculus Rift verzió, mert nem lenne akkora előrelépés pont a hardverek miatt.
-
törölt tag
válasz
kiskuplung #84 üzenetére
Köszönöm a tippeket és a segítséget, igen, szerintem innen megrendelem a csomagot, ez most talán a legjobb elérhető ajánlat. Szimulátoroknál ez egy megváltás lehet, de mindenképpen egészen más élményt adhat.
-
törölt tag
válasz
kiskuplung #81 üzenetére
Nem viszik - annyira semmiképp nem. Lehet, hogy most, ezzel az 500 dolcsis árral kicsit megugrott a kereslet, de ahogy korábban linkeltem, 2016 végéig összesen 355 ezret tudtak eladni világszerte, ami szerintem nem egy nagy diadalmenet.
A korábbi kirohanásomért meg elnézést kérek, tényleg nem kellett volna, ha tehetném, törölném... Kissé felzaklatott ez a vajúdós szöveg, amit némileg igazságtalannak éreztem.
-
Joshi
titán
válasz
kiskuplung #81 üzenetére
Vigyék, meg is érdemlik.
-
Joshi
titán
válasz
kiskuplung #79 üzenetére
Az igény adott hiszen nincs annyi ~500€-s Oculus Rift amennyi kellene, persze 1000€-ért a kutyának se kellett ami nem meglepő.
De továbbmegyek, ha 250€-ért adnák akkor még nagyobb lenne az igény. Csak az nem látja aki nem akarja hogy egyszerűen túl drágák ezek a kütyük, ráadásul vannak velük gondok rendesen.
-
törölt tag
válasz
kiskuplung #61 üzenetére
Hát te valami embertelen módon el vagy tévedve öregem. Mi az, hogy pár tízezer forintion vajúdok? Meg váltsak kormányt?
Igen, mert ha a többi elmebeteg kretén, inkompetens, leszerepelt szar banda lenne, akkor még a kolbász is Oculus Riftből lenne, nem? Istenem... Az a pár tízezer forint, (úgy 40-50) amin vajúdok, kevésbé szerencsés gazdasági helyzetben levő családok esetében igen csak sok pénznek számít. Aztán majd gondolkozz el azon, hogy 170-200 ezer forintos áron vajon mennyire életszerű egy ilyen ketyere kis hazánkban, ahol a hányinger haverjaid mindent tarra pusztítottak korábbi áldásos tevékenységeik során... Ha már eltúlzott hülyeségeket kell leírni, beszállok a versenybe... És még mindig: Muti már, hol esett be a Rift csomag 150 alá??? Olyan linket kérek, ahol ennyibe kerül a teljes csomag, ide szállítással, mindennel együtt és lehet is vásárolni. Hajrá, én drukkolok neked! És kapaszkodj meg, több, már most VR-képes játékom van, nem csak egy valami lesz előrendelve rá. Eleve a csomagban van vagy 10 cím, miről is beszélsz??? Hidd le, megengedhetném magamnak hogy ebben a szent pillanatban rendeljek egyet akár 200 közeli áron, de az van, hogy hülye vagyok csak azért nem ennyire... Ez nem vajúdás, hanem az, hogy számomra mit jelent és mennyit ér meg x vagy y termék. Próbáld felfogni ennek praktikus jelentőségét és értelmezni az alkalmazását a hétköznapok során.
Úgyhogy szállj le a magasnak képzelt lovascskádról (póni vagy szamár lesz az...), és válogasd meg kissé óvatosabban a szavaidat, ha megkérhetem.
-
válasz
kiskuplung #70 üzenetére
. Asszem inkább magam intézem a vakbélműtétet
-
válasz
kiskuplung #64 üzenetére
Majd ránézek modellezés témában. Azért nálam finommechanikai cuccoknál számítanak a részletek (meló - a sebesség lényegtelen, nem járó motort akarok nézni
- legalábbis egyelőre). Hobbi szinten meg ugye a VR-természetfilmezés/fotózás lenne a lényeg
-
válasz
kiskuplung #61 üzenetére
Gyors mozgásnál (játék) persze nem látszanak a pixelek - ha pörgős témát nézek otthon a 40"-os TV-n 1m-re közel ülve, akkor se zavar. A gond ott van, hogy amire én használnám már nem jó. Lassan rögzített búvár-videók és hasonló, lassú témák/fotók(!) nézegetésekor minél több részlet kéne.
A betekintési szöggel egyelőre nem lenne bajom, ha lényegesen több a szokásos monitornál, már nyert az ügy
.
Ja, hiányzik a piacról egy jóféle 3DVR-fotómegoldás. Rengeteget utazom és jó lenne egy DSLR-nél nem nagyobb kütyü, ami kattintásra adna egy 30-40MP-es snapshotot a valóságról. Ami jelenleg a témában kapható minőségi megoldás, azt aranyárban adják
Az ár nálam másodlagos, 1k€ környékén szivesen költenék egy szemkövetésre képes, 2x4k példányra. (Bár a szemkövetés filmezésnél annyira nem fontos, oda nem kell bika GPU).
Attól, hogy "még nem volt rajtam" nem fogok "kötelező jelleggel" megvenni egy első generációs (nekem továbbra is prototípus...) terméket, amikor várhatóan 1-2éven belül olyanok lesznek a piacon, amik köröket futnak rá. Pl várom a g-s wifin történő adatkapcsolatot és a full vezetéknélküli kivitelezést is.
-
Márton
nagyúr
válasz
kiskuplung #61 üzenetére
"Onnan lehet tudni amúgy, hogy ki az aki még életében nem próbált rendes HMD-t, hogy nem a valós hibákat említi"
mennyire igaz!
-
válasz
kiskuplung #39 üzenetére
"a kijelző tökéletesen elég a beleéléshez" - na, én meg emiatt "nem tudlak komolyan venni." Igen, SD-ben is lehet mozizni, ha jó a film, ill le lehet porolni a '90-es évekből a SuperMario-t - ettől függetlenül én köszönöm szépen, nem kérek a drótkerítésből. FHD monitortól és kisebb felbontású telóktól is kifojik a szemem. A "támadó cikkek" meg lehet nem véletlenül születtek, nem olyan írta őket, aki a saját cuccát védi.
Nettó kíváncsiság: ha már egy ~20-30 fokos látószög alatt nézett TELEFONRA belezsúfolunk 2560x1440 pixelt, akkor hogy a búbánatba lenne ez elég 100+fokra (~10x nagyobb terület)?
Azt meg hadd válasszam már én ki, hogy mire használnám a technológiát, amiért fizetek. Tervezőprogramok és filmanyagok érdekelnének (VR és "normál"). Filmezésnél konkrétan láthatóan gyengébb a részletesség, mintha fullHD TV-n nézném.
-
válasz
kiskuplung #33 üzenetére
450EUR-ért nem egy kompromisszumos prototípust veszek, ami megjelenítésben alig jobb mint pl egy galaxy s7 VR-szemüvegbe téve, hanem egy kompromisszum-mentes megoldást várok. 3-napos csodáért a 450EUR sok.
-
válasz
kiskuplung #33 üzenetére
Az mindenképpen örvendetes, hogy az ára ment le.
Az exkluzivitás problémája sem újkeletű kritika, és a VR terjedésének egy potenciális gátja lehet, gondolom ezt nem vitatod te sem. Persze ha az exkluzivitás csak papíron létezik, az más dolog...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpársportok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Home server / házi szerver építése
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest