- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Mobil flották
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nálunk simán előjött. Kipróbáltam egy hullámvasutas demót, na, ott egy kör után nagyon keményen éreztem a gyomromat és jött egy enyhe fejfájás is.
Project CARS-ban megtettem egy lassú, sétálós kört egy lassabb formula verdával Dubaiban, de utána rögtön letettem azzal, hogy oké, ezt még szokni kell. Egyébként egyértelműen agyeldobós, gyakorlatilag életnagyságúvá válik az autóvezetés élménye, hirtelen nem csak a pálya van előtted, hanem MINDEN és KÖRÜLÖTTED.
Egészen hihetetlen. Egyetlen gáz van ezzel is, kiderült, hogy 640x480-ban futott, majd utána kell néznem az optimális beállításoknak.
A párom is beült a hullámvasútra, de csak pár másodpercig bírta, lekapta magáról a headsetet.
Nagyon szédült tőle. A 14 éves lányom viszont végig nyomta mind a 3 pályát, néha nevetett, dülöngélt, de nem hatotta meg a dolog, közölte, hogy nem érti, hogy "nekünk ezen mi a para".
Mást egyelőre nem nagyon próbálgattam a tegnapi nehézségek és azok felderítése okán, estére meg már nagyon fájt a fejem, szerintem a sok headset fel- le kapkodástól. Ja igen, még a Steam VR-t nézegettem.
Azért enyhe csalódást érzek, sokszor nagyon homályos a kép, főleg a feliratok olvashatók nehezen. Mindazonáltal maga a 3D élmény egészen frenetikus.
kiskuplung, köszi, ezt a VorpX-et láttam én is máshol említeni, lehet, teszek egy próbát vele.
-
kiskuplung
őstag
Amíg olyan játékokat nyomsz, amikben a "táj" együtt mozog a fejeddel, és a füledben lévő folyadékkal, akkor nincs.
Pl. amíg egy helyben állsz, és a kezeiddel manipulálsz egy virtuáls asztalon, vagy robotokat lövöldözöl, golyókat kerülgetsz, addig nem leszel rosszul. Ezt biztosan állíthatom egy kb. 30 emberes minta alapján. Még öregapám is 1 órát tolt benne, a csúcstartó ismerősé pedig egy 4 órás etap, úgy hogy korábban sosem volt a fejükön ilyen headset.
De! Amint olyan játékot próbálsz ki, amiben a "táj" függetlenül mozog tőled, pl. egy autóban ülsz, akkor azonnal előjön a probléma. Ugyanis a szemed azt látja, hogy előre mész, miközben a füledben a gyorsulásérzékelő ellenkező információkat küld. Ez mérgezésre utaló jel, amire a hányás a reakció.
Ez viszont erősen egyénfüggő, hogy ki mennyire érzékeny. És szintén biztosan állíthatom, hogy begyakorolható, és napi 1-2 óra játékkal pár nap alatt megszűnik. War Thunderben még mindig érzem, de egyre kevésbé. Project CARSban teljesen megszűnt.
Van viszont olyan játék ami szerintem alapvetően el van rontva, és lehetetlen nem szédülni benne, pl. Adr1ft.
És van olyan is, ami hasonló játék, mégis tökéletesen lehet benne mozogni, és senki se lesz rosszul, pl. Lone Echo.
Érdemes olvasni az értékeléseket. -
kiskuplung
őstag
Nem, csak szeretném, ha minél több ember beszállna a buliba...
Mint írtam, nagyon sok a félrevezető cikkekből szerzett félinformációkra és "hallottam valahol"-okra alapuló kommentek.
Én ehelyett olyanoktól várok kijelentéseket, akiknek tényleg van már VR felszerelésük, lehetőleg huzamosabb ideje (3+ hónap).De látom közben Raymond is beszállt az ismeretterjesztésbe
-
Raymond
titán
Igen, eleg, de ez most mar lenyegtelen mert az uj $499 (549EUR?) csomag mar eleve Touch-up jon, nem lesz anelkul. Ez elmeletileg a mostani akcio utann lett volna bevezetve, de mivel a regi keszletek kifogytak if azt mondtak elorehozzak a dolgot. Azt hiszem aki kesobb augusztusban kapja a megrendelest annak mar azt kuldik. Aztan szeptembertol annyi lesz hogy $399 helyett $499-be kerul (es ezek EUR megfeleloi).
-
Raymond
titán
Na ez az, hogy egy screenshot-on azt nezned hogy pl. a Shadows egyel lejebb van mint a nem VR verzioban vagy hogy Draw Distance nagyobb, de ezeket VR-ben nem latod. Vagy peldaul olyan effekteknel ahol meg nem VR alatt is minimalis a kulombseg az VR alatt vegkepp nem latszik. Peldaul olyanok hogy a World Detail vagy Track Detail nem Ultra, hanem egyel lejjebb van abbol nem latsz VR-ben semmit, ellenben az az erzes peldaul a Project Cars eseteben hogy az autoban ulsz visszaadhatatlan mashogy. Megkockaztatom hogy a jatek minden Low-on VR-ben meg mindig jobb elmeny mint minden Ultra-n egy nagy 4K monitoron. Teljesen mas erzes. Az olyan dolgok amik azert nagyon latszanak (Texture Detail, AF) azokat meg siman felhuzhatod igy nem belole az amit a Driveclub-nal latsz hogy a PSVR caltozat eleg ramantyul nez ki. A Project Cars egyebkent megint az egyik olyan jatekok ekes peldaja ahol a maximum beallitasok eleve nem jatekra keszultek, arra vannak leginkabb hogy azokat a gyonyoru screenshot-okat lehessen vele kesziteni amiket mindenhol latsz.
-
Raymond
titán
Latod ezert nehez olyanrol diskuralni amivel nincs tapasztalatod. Nincs olyan hogy csutka a VR jatekoknal, sot a zomenel meg reszletesseg beallitasok sincsenek, ott ahol van valami (limitalt opciok) az elegge ujkeletu dolog es par darab van beloluk.
Az eredetileg nem VR jatekoknal meg tudod hogy teljesitenek a normalis tesztekbol, ott tudod hogy "csutkara huzhatsz" dolgokat egy adott kartyaval vagy nem es az FPS eredmenyeke is latod nagy felbontasoknal es hogy milyen FPS-t adnak. Plusz ott van hogy egy csomo effekt VR-ben eleve ki van kapcsolva mert ertelmetlen (Bloom, DoF) es az AA/AF igeny is teljesen mas.
-
Raymond
titán
-
törölt tag
Hát nem tudom. Megnéztem egy halom Rift-es videót (elsősorban Project CARS és a 2. része), de én azokban egy mákszemnyi szemcsésedést, hálódodást vagy pixelesedést nem láttam. Vagy most ez hogy van? A monitor képe lett felvéve, és ez minőségben különbözik (jobb?) a Riftben kapottól? Ne ijesztgessetek már, nem szeretnék csalódni a cuccban.
-
kiskuplung
őstag
Igen, pont ez ellen harcolok itt már második napja, hogy ne olvasgass, hanem próbáld ki
A DK1-nek semmi köze a CV1-hez. Itt már semmiféle hálósodás, meg pixelesedés nincs.
A kép nem tűéles, ezt aláírom, de ha kigúvadó szemmel nézek egy világos jelenetet, állóképet, akkor sem látható az a rács, ami a DK1/2-nél volt. Ha nagyon figyelek, akkor egyes pixeleket meg lehet különböztetni, de játék közben ebből semmit se érzékelek.
Én is úgy votlam vele mint Te, hogy majd Elite Dangerousra meg Project CARSra fogom használni, de mióta megvan, ez a 2 játék ami a legkevesebbet van elindítva, mert mellette vannak az olyan "FPS"-ek, mint a Robo Recall, a Mage's Tale és a Lone Echo. A Touch kontroller eszméletlen jó.
@schawo : ezt eléggé benézted, mert az összes támogató kapott 1 ingyen CV1-et. [link]
A Facebook pénze kellett ahhoz, hogy ez a cucc valósággá váljon, szerintem ezt bárki beláthatja. Kis garázscégként esélye sem lett volna elterjedni a Riftnek, főleg nem kitömni egy rakat SW stúdiót, hogy játékot fejlesszenek rá.
-
kiskuplung
őstag
Miért lenne gyenge? Tökéletesen működik.
Kb. 30 embernek mutattam meg eddig.
Köztük nem egy volt olyan, aki utoljára a Pacmannel játszott 1990-ben, vagy soha életében semmivel.A rosszullétek száma : nulla-egész-nulla.
"Húb@zegnemhittemvolnahogyezilyenjó" kijelentések aránya : 100%
Bevonzott új vásárlók száma : 2Az árra visszatérve: Azt tudom talán elképzelni, hogy a Facebook agresszívebb árpolitikát folytathatott volna az elején, és a konzoliparban bevett szokás szerint akár úgyis adhatta volna a hardvert, hogy bukik rajta.
-
kiskuplung
őstag
Szerintem elég nehéz felmérni az igényeket, és azért nem lesz túl sokáig 450 EUR a csomag, most mindenki lecsapott rá, aki komolyan is gondolja.
A cikk is erről szólt, hogy a stratégia most már az, hogy az "early bird"-ökből kipréselték a pénzt, gondolom a gyártás is felfutott, most már lehet teríteni.
Én arra leszek kíváncsi, hogy HTC is korrigál-e árat majd..
@El Nano : Tényleg kár volt ezért a kirohanásért.
Egy szórakoztatótechnikai eszközről beszélünk. Ha kicsit is gondolkodnod kell rajta, hogy megengedheted-e magadnak, meg pörögsz itt a magyarországi ÁFÁ-n, akkor nem való Neked. Én ez utóbbira céloztam a kormányváltással, nem kell megsértődni.Látod, ebben a topicban is megtaláltam mindenkivel a közös hangot, kivéve Téged.Ez egy hobbi, van akinek megér ennyit, van akinek nem. Én évekig vártam erre a kütyüre. De azt nem bírom, mikor a fórumozók nagy része csak azért fikáz/szakért meg valamit, mert elérhetetlen számára/sose próbálta.
Fentebb mutattak linket is, látom ez is megoldódott. Várom az élménybeszámolót a sikeres vásárlásról, hidd el, nem fogod megbánni! A stílusod mondjuk sajnos Téged minősít, de én megbocsátok
A bundlehöz adott csomagból amúgy a Robo Recall és a Medium az, ami nagyon jó, a többi program nem sokat ér. A Dead and Buried-del senki se játszik, a Lucky's Tale egyszer végigjátszós, a többi meg csak ilyen látványosnak mondott techdemo (Ripcoil, vagy a teljesen értelmetlen Hearthstone koppintás a Dragon Front).
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Már az Apple AI-igazgatóját is elcsábította a Meta
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Rövid videón a Titan Quest II
- Házimozi belépő szinten
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- AMD GAMER PC! Ryzen 5900X / RX 6800 XT / B550 / 32GB 3200MHz / 1TB Gen4 / 700w Gold! BeszámítOK
- Latitude 5420 27% 14" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo ThinkVision P27u 4k-s kifogástalan állapotú monitor féláron!!!
- Dell Latitude 5480 (i5 7300u, 8 GB, 256 SSD, FHD) kiárusítás!! AKCIÓÓ!
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest