- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
Új hozzászólás Aktív témák
-
coolpet
senior tag
Hi!
BF3 meg nem jott ki, es egyik BF-el sem jatszottam, csak az emlitett progikkal.
Azok meg nem hasznalnak 2nel tobb magot. Bar en a windows feladatkezelojeben neztem a procihasznalatot ahol mind a 8 szalat latom kulon kulon, nemcsak az elso mag dolgozott, hanem a masodik es minimalisat(2-3%) a harmadik is.1,6Ghz meg azert van mert agressziv energiagazdalkozad van bekkapcsolva a gepen, igy nem eszik tobbet 60W-nal az egesz konfig idleben.
Persze 3dsmax render + furmark alatt bekajal vagy 300W-ot
Termeszetesen nem mondom azt, hogy egy E8400-al is hozna ugyanezt a teljesitmenyt 1,6Ghz-en.
Sandiben az volt a jo hogy hogy feltettem 4,8Ghz-re, es a renderido harmalodott(masfel perc helyett 31mp).
Masik procin ez nem volt egyenesen aranyos.
Na mindegy a kovetkezo gamek ezzek a konfiggal mind 60 FPS felett vannak full grafon 1680x1050-ben.
Stalker 1-2-3.
Crysis 1-2
Guild wars
Dead Island
NFS World
Borderlands
Resident Evil 5
X3 Terran Conflict
stb stb, ezekkel jatszok.Na pa.
-
coolpet
senior tag
válasz
agressiv #160 üzenetére
nekem 1,6Ghz-en megy fixen a procim(lasd alairas a konfig), es egy jatek sem megy 60 ftps ala ezen a frekin full felbontasban 1680x1050-ben. Kezdve a crysis2, far cry 2, dead island meg minden ujabb szirszart kiprobaltam, hasit ezenb a frekin is es a 4 magbol talan az elson ha felmegy 60%-ig, a tobbi meg csak 5-10%on be bevillan neha. A jatekhoz VGA kell nem proci. Vagy csak az intelnek nagyon jol sikerult a sandy... Nemtudom, de nalam ez a szitu.
-
coolpet
senior tag
Sandy-nel is ugyvan, beallithatom a 34es szorzot ha akarom akar 47-ra is feszemeles nelkul is, meg a base-t 16-ra, es akkor 1600-on megy, ha kell a kakao akkor felnyomja 4700-ra, de en bekapcsoltam az agressziv energiagazdalkodast, es alulfeszeltem direktbe a procit, igy ezzel nyertem kb 20 W-ot idleben. 24/7ben az azert szamit valamit am.
Ha kikapcsolom az energiagazdit, akkor 80W-ot eszik a jelenlegi konfig idle, de ha pl maxozok, akkor rendernel feltolja 3,4-re a clockot. Turbot kikapcsoltam. a 4,7-et meg onnan veszem, hogy kiprobaltam megy e, es megy stabilan rendereles alatt, de mondom, jo az is ha 1 perc alatt rendereli le es nem masfelGame alatt meg 70-90 FPS-t produkal 1600on is 0.89 Vcore-on, szal...
-
coolpet
senior tag
Nana!
5 eves konfigomat csereltem, es ujabb 5-8 evig nem tervezek hozzanyulni a vashoz, azert 2600K, mert a kategoriajaban bestbuy volt.
Holnap az adatlapomra mar az is ki lesz irva hogy: Arctic Cooling Freezer 13 Pro
egyebkent 24/7ben megy a konfig es 1,6Ghzre downclockolva.
Igy is elviszi pl a dead islandot full maxon 1680x1050ben minden graf high es a procit nem engedem feljebb 1600nal
Energiagazdi on es game 75-90 fps
Szoval jolesz ez a konfig meg vagy 8 evig, tobbet egy fillert sem kell rakoltenem.
Akik meg teljesitmenyvadaszok, azok cserelgessek le a konfigjukat evente, meg huzzak vizzel leggel meg nitroval a procit, aztan elfoldelhetik egy ido utan
Szoval csak ne Trollkodj GribMate mert csunyat talalok szolni.
-
coolpet
senior tag
Miert akar mindenki tuningolni? A proci azert van hogy ha nem kell a melo, akkor nyugszik, ha meg kell a melo akkor meg porog, de hogy feszemeljek, meg szorzot emeljek par masodpercert, aztan zug a hutoventi, porog a villanyora, a proci meg evekben oregszik.
az a 2-3 fps jatekban es par masodperc renderelesben/transzkodolasban sokat nem jelent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- Goddess of Victory:Nikke
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged